Mig själv, Hästar

1. Mitt favorit djur förutom hästar är heelt klart hundar. Haft hund sedan jag föddes, och min mamma har nu två hundar. Hugo och Morris.

2. Jag älskar att vara i stallet på kvällen när det är mörkt ute eller tidigt på morgonen. Donno why, men känns såå mysigt!

3. Har igenkligen glasögon, men använder dem endast hemma.👓🐍

4. Jag äälskar värme!🌞

5. Är en riktig nattugla.🦉

6. Jag är extremt lik min pappa utseende mässigt..

7. Skulle kunna prata om hästar en heel dag utan att tröttna!

8. Mina 3 favorit hästraser är Hannoveranare, hålländskt varmblod och Connemara ponnys!😻

9. När jag slutat gymnasiet ska jag åka och jobba utomlands.🐴🌞

10. Jag är väldigt glad och snäll/possitiv med allt och alla, trots att jag kanske inte alltid uppfattas så hehe.


Hoppas ni tyckte om inlögget!

Kraam💕

Morris

Hugo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejj på er!

hur är det med er? Med mig är det i alla fall bra, men har inte riktigt kommit in i rutinerna ännu, så är sjukt trött haha.

Jag har som ni kanske förstår börjat gymnasiet nu, kul! Träffat mycket nya människor och varit extremt mycket info man ska komma ihåg osv. Så denna vecka är första "vanliga" skol veckan! Började i måndags med 2h matte, sedan redan på tisdagen hade jag första nivåtestet i min NIU utbildning vilket såklart var lite nervöst.

Ett nivåtest går ut på att ridlärarna betygsätter ryttarens ridning kan man säga. Dem kollar på ryttarens sist, rytm, hjälper osv, plus hur hästen är såklart!

Hoppade endast 90cm då jag och Sisi inte är helt igång i hoppningen ännu. Känslan var inte jätte bra, tror Sisi hade träningsverk sedan dressyr träningen dagen innan. Men vi tog oss igenom banan helt felfritt med rätt galopp språng emellan allt! Så domarna tyckte det såg bra ut vilket var kul ändå!

igår (onsdag) hade jag på förmidagen praktiskt i stallet, alltså mockade vi, tog in hästar och red. Kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid att mina onsdagar i stallet faktiskt är en vanlig skoldag, haha. Sedan på eftermiddagen hade jag 3h teorikurs för att ta fyrhjulingskort (som skolan betalar).till min hästskötarutbildning.

Efter skolan red jag och en komps ut i skogen på en lugn jogg med Sisi och hennes häst. Hästarna vart vääldigt nöjda, haha.

I helgen kommer en "10 saker om mig" inlägg ut! håll utkik! ;)

Kraam sålänge! <3

Likes

Comments

Hoppning, Hästar, Sommarlov, Vardag

hej igeen!

Som vanligt var det ett tag sedan jag skrev. Men har inte kommit på något intressant att skriva om.. Sommarlovet rullar på och har bara häng med vänner och varit i stallet för det mesta, haha. Förra veckan vilade Sisi så denna vecka har jag bara joggat igång henne igen. Igår hoppade vi dock fem och halvan vilket gick ganska bra. I början knäppte hon av helt och jobbade inte alls med ryggen eller kroppen, utan "knäppte" istället av i nacken. Men så fort jag verkligen började rida själv och hjälpa henne genom varje rörelse vart det bättre! Att hoppa fem och halvan var super bra träning för både mig och Sisi. Hon behöver få upp styrkan och jag behöver bli kvickare i mina hjälper. Idag har medryttaren hand om Sisi, så jag ska nog mest chilla. Hade tänkt åka och träna, men ösregnet här hemma håller mig fortfarande inne. Har ingen lust att ge mig ut på moppen i detta väder.

Kraam!💗

Likes

Comments

Hästar, Sommarjobb, Sommarlov

Hejj på er!

Nu är veckan med boende på sommarjobbet över och en ny vecka har redan börjat!

Förra veckan var nämligen ägarna till hästarna och stallet bort resta så därför fick jag bo där och ta hand om deras hästar och hund.
Ridit 5 hästar nästan varje dag vilket har varit sjukt kul och lärorikt, men får såklart inte glömma hur extremt trött jag var efter en dag i stallet😅
Det var en tjej till där och sedan en kille som hjälpte till med stallsysslor så som mockning, fylla på mat osv.
Så jag har nästan bara fått göra det roliga!
Hjälpte såklart till när jag var klar med ridningen att fodra, ta in, ge kvällsmat osv, men ändå. Kan inte säga att jag haft speciellt tråkigt någon av dagarna.🐴

Denna vecka har/kommer jag rida/ridit två av hästarna som endast jag rider, då ägaren fokuserar mer på sina tre tävlingshästar.

Den ena jag rider är ett 7-årigt sto vid namn Magic på ca 160cm mkh. Hon är extremt pigg men har ett humör som är like a berg och dalbana! Tror det blir bättre desto mer man jobbar med henne då hon inte riktigt orkar med så mycket ännu.
Tycker hon är riktigt tuff att rida då hon gärna drar i väg och springer på bogarna.
Men helt klart en annan häst sedan jag började rida henne! 😻

Den andra är ett 13(?) årigt  D-ponny sto vid namn Bluebell. Hon har varit halt några gånger pågrund av skada i ett av benen(Kmr inte ihåg vad för slags skada) så därför har hon endast gått i sommarhage med ett pensionär sto. Har fått börja sätta i gång henne då dem vill se om hon kanske håller denna gång, och hon är såå rolig att rida!!
Extremt pigg men lydig. Lyssnar på allt, men kan bli lite stark och flyter gärna ut i svängarna
(något jag måste bli bättre på). Tycker Bluebell är en av dem roligare hästarna här, då hon är så enkel i allt! Hoppade små kryss med henne för ett tag sedan, och hoppa kan hon också kan jag lova!🤤

De andra hästarna jag ridit är två stora tävlingshästar på 13 och 6 år. Extremt snälla och väl ridna hästar! Men dem rider jag inte nu när ägaren är tillbaka.

Idag ska jag och medryttaren till sisi rida ut. Jag ska ta Bluebell, lär bli spännande då hon inte ridit ut på månader!

Lär bli bättre och socialare på bloggen nu igen!

Kraam!💋

Ridbanan

"Kalle"

Fiiina voven Ticka

Magic

"Greta"

Min Assisi❤️

BlueBell

Videor och fler bilder från denna vecka lär komma upp on my horsie instagram💓--> Julia.assisi

Likes

Comments

Hejj allihop!

Nu sitter jag på bussen Påväg till sommarjobbet.
Veckan har gått såå fort!?
Imorgon kommer jag flytta in i ett hus nära stallet, då ägarna åker bort på semester. Jag kommer rida hästarna och sköta lite stallsysslor med hjälp av två andra. Dessutom har ägarna en hund jag kommer ha i 1vecka(därför jag kommer bo där).🐶
Tror detta kommer bli as bra!
Kraam!💕

Jag och syrran tog lite bilder igår, efter att min syster ridit va Sisi något extremt fiin😍

Likes

Comments

Sommarlov

Hejj igen!
Som ni kanske märkt har jag börjat bli social på bloggen igen, ahah. Men nu är det ju ändå sommarlov såe aa😅


Gårdagen på jobbet har varit riktig nice faktisk.
Dagen startade med att jag fick rida Sisi samtidigt som tjejen med hästarna red sin ena valack. Efter det red jag en av hästarna jag ridit några gånger nu.
Hon var extreemt stark och pigg så försökte bara mjuka upp henne lite.

När jag ridit klart henne fick jag rida PONNY!! Vart såå glad, Hahah!!
Ponnyn har haft en skada som gjort att hon lätt blivit halt, så hon har endast gått i sommarhagen med en pensionär och haft det Nice. Men ägarna tyckte vi kunde prova sätta ingång henne igen.
Trots att jag inte red så länge och krävande så var ponnyn nog den roligaste jag ridit idag!😂 När jag började trava och gallopera vart hon så glad att hon tog några glädje skutt. Trots att jag red tre hästar, varav Sisi som va ny på detta stall så var det ponnyn jag trodde ja skulle ramla av på hah. Men satt kvar och i slutet va hon finfin.😅🙌🏽

Idag blir det lite mer stalltjänst än igår💪🏼😝

Byee sålänge!💕
Kramz

Likes

Comments

Sommarlov

Hejj!
Nu har tre dagar av mitt sommarlov gått och jag har redan hunnit vara på Liseberg, börjat sommarjobba och flyttat Sisi!

Wow vad stressigt, jobbigt meen roligt dessa dagar varit!
Måste få berätta haha!

Mån: ledig för nian middagen på kvällen.

Tis: skolavslutning, träffa mamma och mormor + packa inför Assisi:s flytt.

Ons: Liseberg, vi satt på nian bussen påväg hem från Gbg kl 23:20 men stannade på Max i Gbg till kl 01:00, var hemma kl 4:30..

Tor: Upp kl 7:15 för att jobba där jag gjorde allt från mocka 7 boxar till att rida 2 hästar.
Slutade kl 14:50 och missade bussen vilket gjorde att jag kom hem 16:30. Bytte stallkläder och åkte till Sisi för att lasta in de sista och själva hästen. Framme på jobbet igen 18:00 (skulle varit där runt 17:00..) 🙄

Tycker att veckan varit extremt stressig men har nog aldrig mått så bra ändå, haha! Ska verkligen inte klaga!😅🙌🏽

Kraam

Likes

Comments

Sommarlov, Vardag

Hejj på er!
Äntligen känns det som sommaren har börjat!

Har inte hänt speciellt mycket i min vardag sedan jag bloggade senast, Hahah. Men hoppträningarna för TT går som vågor. Förra veckans hoppträning gick huur dåligt som helst och jag red verkligen inte på bra. Medan denna vecka, när vi för fösta gången i år hopptränade på Vretagymnasiets utebana, kändes Sisi heelt underbar! Hon var dock extremt glad och vart då väldigt het och stark. Men ska köpa nytt bett så får vi hoppas det hjälper.

Idag har jag varit i ett stall andra sidan Linköping för att provjobba. Då jag nämligen sökt sommarjobb. Var jätte kul, fyllde på höpåsar och mockade lite men fick sen rida två helt underbara hästar, svåra men fiina!
Ska dit imorgon igen för att se deras rutiner osv. Tycker jag det verkar bra osv kommer jag nog börja jobba där över sommaren för att rida deras fyra hästar!
Wish me good luck!

Kraam💋

Likes

Comments

hejj på er!

Om ni följer mig på min "häst instagram" så har ni säkert sett att jag förra torsdagen åkte till Sälen för att träffa storasyrran som jobbar där, och såklart för att åka skidor. så i söndags kväll kom jag hem, och igår körde jag första dressyrträningen för TT! Sisi skötte sig jätte bra men va väldigt vinglig i både trav och skritt så det måste vi jobba lite mer på, då hon blir så när hon försöker fuska sig ur lite. I läxa från TT fick vi att träna på mycket övergångar då det är både Sisis och min egna svaga sida. känns jätte skönt att snart va tillbaka i fas igen iallafall. Torsdag taggar vi som vanligt hoppträning igen!

Nu på torsdag åker papi utomlands med min farbror så kommer antingen vara ensam eller ha en kompis hemma hela nästa vecka, hähä. Denna vecka har jag iallafall inget planerat ännu, men hoppas kunna göra något i helgen då jag inte bara vill va hemma, hahh. 

(För mer bilder från dressyrträningen i måndags, gå då in på min insta --> Julia.assisi <--)

Likes

Comments

Vardag

Hejj på er!
Nu är det äntligen fredag! Whopwhop! 🎉
Idag tror jag Sisi, pappa och jag ska rida ut. Mest typ skritt och trav. För imorgon ska vi köra markarbete och på söndag ska vi åka på tränings tävling igen hos Nina & Sissi Lilja! Ska göra vår första 90 cm på borta plan(taggaa haha).

Igår iallafall, hade jag som vanligt hoppträning för Therese Thor, vilket gick toppen!
Bästa träningen hittills tror jag till och med!
I framridningen kändes det dock som Sisi var fett stel, framtung och inte direkt samarbetsvillig. Men då jag verkligen viljat ta "revansch" ifrån förra veckans träning som inte gick så bra, kände jag verkligen inte för att ge upp!
Kändes tillslut som jag äntligen börjat hitta rätt tempo i galoppen och att jag hann samla i hop "hela" henne innan nästa hinder! Tränade på en sjukt svår bana (tyckte jag), med olika linjer vilket jag tror är jätte bra träning för mig att få en större utmaning och faktiskt lära mig tänka att jag måste göra flera saker samtidigt. Var speciellt en linje som jag tyckte va extra svår, då det kom tre hinder efter varandra i en ganska skarp sväng. Men är så sjuukt nöjd över Sisi och mig själv också måste jag säga, Hahah! I slutet när jag travade av kändes hon huur fin som helst, vilket känns toppen nu till helgen!😊💕

Kraam sålänge!!🦄

Likes

Comments