Hejj allihop!

Nu sitter jag på bussen Påväg till sommarjobbet.
Veckan har gått såå fort!?
Imorgon kommer jag flytta in i ett hus nära stallet, då ägarna åker bort på semester. Jag kommer rida hästarna och sköta lite stallsysslor med hjälp av två andra. Dessutom har ägarna en hund jag kommer ha i 1vecka(därför jag kommer bo där).🐶
Tror detta kommer bli as bra!
Kraam!💕

Jag och syrran tog lite bilder igår, efter att min syster ridit va Sisi något extremt fiin😍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Sommarlov

Hejj igen!
Som ni kanske märkt har jag börjat bli social på bloggen igen, ahah. Men nu är det ju ändå sommarlov såe aa😅


Gårdagen på jobbet har varit riktig nice faktisk.
Dagen startade med att jag fick rida Sisi samtidigt som tjejen med hästarna red sin ena valack. Efter det red jag en av hästarna jag ridit några gånger nu.
Hon var extreemt stark och pigg så försökte bara mjuka upp henne lite.

När jag ridit klart henne fick jag rida PONNY!! Vart såå glad, Hahah!!
Ponnyn har haft en skada som gjort att hon lätt blivit halt, så hon har endast gått i sommarhagen med en pensionär och haft det Nice. Men ägarna tyckte vi kunde prova sätta ingång henne igen.
Trots att jag inte red så länge och krävande så var ponnyn nog den roligaste jag ridit idag!😂 När jag började trava och gallopera vart hon så glad att hon tog några glädje skutt. Trots att jag red tre hästar, varav Sisi som va ny på detta stall så var det ponnyn jag trodde ja skulle ramla av på hah. Men satt kvar och i slutet va hon finfin.😅🙌🏽

Idag blir det lite mer stalltjänst än igår💪🏼😝

Byee sålänge!💕
Kramz

Likes

Comments

Sommarlov

Hejj!
Nu har tre dagar av mitt sommarlov gått och jag har redan hunnit vara på Liseberg, börjat sommarjobba och flyttat Sisi!

Wow vad stressigt, jobbigt meen roligt dessa dagar varit!
Måste få berätta haha!

Mån: ledig för nian middagen på kvällen.

Tis: skolavslutning, träffa mamma och mormor + packa inför Assisi:s flytt.

Ons: Liseberg, vi satt på nian bussen påväg hem från Gbg kl 23:20 men stannade på Max i Gbg till kl 01:00, var hemma kl 4:30..

Tor: Upp kl 7:15 för att jobba där jag gjorde allt från mocka 7 boxar till att rida 2 hästar.
Slutade kl 14:50 och missade bussen vilket gjorde att jag kom hem 16:30. Bytte stallkläder och åkte till Sisi för att lasta in de sista och själva hästen. Framme på jobbet igen 18:00 (skulle varit där runt 17:00..) 🙄

Tycker att veckan varit extremt stressig men har nog aldrig mått så bra ändå, haha! Ska verkligen inte klaga!😅🙌🏽

Kraam

Likes

Comments

Sommarlov, Vardag

Hejj på er!
Äntligen känns det som sommaren har börjat!

Har inte hänt speciellt mycket i min vardag sedan jag bloggade senast, Hahah. Men hoppträningarna för TT går som vågor. Förra veckans hoppträning gick huur dåligt som helst och jag red verkligen inte på bra. Medan denna vecka, när vi för fösta gången i år hopptränade på Vretagymnasiets utebana, kändes Sisi heelt underbar! Hon var dock extremt glad och vart då väldigt het och stark. Men ska köpa nytt bett så får vi hoppas det hjälper.

Idag har jag varit i ett stall andra sidan Linköping för att provjobba. Då jag nämligen sökt sommarjobb. Var jätte kul, fyllde på höpåsar och mockade lite men fick sen rida två helt underbara hästar, svåra men fiina!
Ska dit imorgon igen för att se deras rutiner osv. Tycker jag det verkar bra osv kommer jag nog börja jobba där över sommaren för att rida deras fyra hästar!
Wish me good luck!

Kraam💋

Likes

Comments

hejj på er!

Om ni följer mig på min "häst instagram" så har ni säkert sett att jag förra torsdagen åkte till Sälen för att träffa storasyrran som jobbar där, och såklart för att åka skidor. så i söndags kväll kom jag hem, och igår körde jag första dressyrträningen för TT! Sisi skötte sig jätte bra men va väldigt vinglig i både trav och skritt så det måste vi jobba lite mer på, då hon blir så när hon försöker fuska sig ur lite. I läxa från TT fick vi att träna på mycket övergångar då det är både Sisis och min egna svaga sida. känns jätte skönt att snart va tillbaka i fas igen iallafall. Torsdag taggar vi som vanligt hoppträning igen!

Nu på torsdag åker papi utomlands med min farbror så kommer antingen vara ensam eller ha en kompis hemma hela nästa vecka, hähä. Denna vecka har jag iallafall inget planerat ännu, men hoppas kunna göra något i helgen då jag inte bara vill va hemma, hahh. 

(För mer bilder från dressyrträningen i måndags, gå då in på min insta --> Julia.assisi <--)

Likes

Comments

Vardag

Hejj på er!
Nu är det äntligen fredag! Whopwhop! 🎉
Idag tror jag Sisi, pappa och jag ska rida ut. Mest typ skritt och trav. För imorgon ska vi köra markarbete och på söndag ska vi åka på tränings tävling igen hos Nina & Sissi Lilja! Ska göra vår första 90 cm på borta plan(taggaa haha).

Igår iallafall, hade jag som vanligt hoppträning för Therese Thor, vilket gick toppen!
Bästa träningen hittills tror jag till och med!
I framridningen kändes det dock som Sisi var fett stel, framtung och inte direkt samarbetsvillig. Men då jag verkligen viljat ta "revansch" ifrån förra veckans träning som inte gick så bra, kände jag verkligen inte för att ge upp!
Kändes tillslut som jag äntligen börjat hitta rätt tempo i galoppen och att jag hann samla i hop "hela" henne innan nästa hinder! Tränade på en sjukt svår bana (tyckte jag), med olika linjer vilket jag tror är jätte bra träning för mig att få en större utmaning och faktiskt lära mig tänka att jag måste göra flera saker samtidigt. Var speciellt en linje som jag tyckte va extra svår, då det kom tre hinder efter varandra i en ganska skarp sväng. Men är så sjuukt nöjd över Sisi och mig själv också måste jag säga, Hahah! I slutet när jag travade av kändes hon huur fin som helst, vilket känns toppen nu till helgen!😊💕

Kraam sålänge!!🦄

Likes

Comments

Vardag

Hejj på er!
De va läänge sen, Hahah!
Har haft nationella proven i svenska och inte sovit så bra så därför har jag inte haft någon lust att skriva här tyvärr. Buhh alla dessa j*vla prov och läxor tar verkligen all energi och det suger verkligen. Aja iallafall, då min nuvarande medryttare tyvärr måste sluta, söker jag nu ny. Har två stycken som ska komma och provrida så får vi se hur det går. När jag sökte medryttare till Sisi för första gången(senast alltså) var det många som prov red men inte riktigt "klickade" med Sisi. Såå hoppas hitta någon ganska snart!

Har haft två TT träningar sen sist jag skrev(tror ja). Dom har inte riktigt gått som jag velat då jag inte riktigt hittat henne i galoppen för dom högre hinderna ännu. Meen trots det var jag för två veckor sedan på en Pay and Jump för att känna på hur Sisi är på tävling. Hon var extremt duktig och verkligen sög sig mot hindren vilket var jätte kul! Så två felfria rundor vart det!🎉
Körde endast 60-70cm vilket jag insåg(när jag stod på banan) var alldeles för lågt. Tänkte att jag hoppade ca 80cm på senaste hopp träningen, men visade sig senare varit 1m, så därför vart det kanske lite bebis mat för oss att köra dom höjderna, Hahah.🍼
Men tror ändå det var bra, för nu har vi känt igenom henne där och vet lite hur hon fungerar!😜

Skaa bli bättre på att skriva här!! Haha promise😘
Kraam

Likes

Comments

hejj igen!

Nu börjar jag andra veckan efter sportlovet och om jag ska va helt ärlig, känner jag mig mer skoltrött nu än vad jag gjorde innan lovet. Uch!

i alla fall, hoppas ni har det bra! Nu har jag äntligen börjat sätta igång Sisi igen och det känns jätte skönt! Började rida henne lite försiktigt på torsdagen på lovet och hon testade mig ganska mycket. Hon visade tydligt att hon tyckte det var jobbigt att börja sätta igång igen men nu är vi nog tillbaka på spåret, hahah. Förra torsdagen gick vi tillbaka till hoppträningarna för TT, Sisi var såå glad att få börja hoppa igen! Hoppade en kort bana på 80cm och hon kändes riktigt fräsh. Den träningen var nämligen första gången hon hoppade sedan 3v tillbaka. Denna vecka tyckte TT vi ska gå tillbaka till den vanliga träningen (mer trim) vilket jag är jätte taggad på!

ha det så bra, kraam!

(Följ gärna min häst instagram och min "vanliga" för mer bilder och videos på oss!--> Assisi.h & jjuliaeriiksson

Likes

Comments

Hejj!
Nu är det äntligen lov och ska bli såå skönt!
Ska förhoppningsvis börja rida Sisi på torsdag men innan dess ska jag till Stockholm! Idag faktisk, hahah. Jag och en kompis åker dit idag och stannar tills imorgon(måndag) för att shoppa.😏🛍
Sedan har jag nog inget mer planerat för lovet ännu, haha.
Ska ni göra nått roligt?💕💁🏼
Kraam sålänge!💕🤘🏽

Likes

Comments

Hejj igen!
Hoppas ni har det bra!
Med mig är det bra iallafall men dock är Sisi "dålig".
Hon har varit såå sjuukt fin senaste veckorna och det känns verkligen som det börjar hända nått!! Hon har börjat kolla mer mot hindren och liksom "sugit" tag i dem. Hon har också varit något extremt glad och positiv vid typ allt, ridning hantering osv.

Meen, nu har vi fått backa lite igen då Sisi förra måndagen (när medryttaren hade henne) verkade ha extremt ont i manken och bogarna. Därför ringde vi (efter jag kollat igenom henne) veterinären i Mantorp (Evidensia) och fick en tid redan onsdag kväll.

Jag kom till stallet typ 30 min innan vi skulle åka men när pappa är påväg till stallet med transporten sprängs ena däcket då bromsen fastnat... Så han fick åka in till närmsta verkstad och dom kunde som tur va fixa det på typ 30 min. Vart en fruktansvärt stressig kväll då vi kom fram till veterinären vid 20:15.😴

När vi var framme kom vi på att pappa åkt ifrån Sisis pass vilket inte heller va så smart. Men vi kollade med veterinärerna och det gick bra ändå.😅

Dom började med att känna igenom henne och märkte då tydligt att hon var riktigt öm om manken(visade dock inget om bogarna och halsen). Hon fick sedan skritta och trava på en raksträcka för att se om hon haltade eller liknande, vilket hon inte gjorde. Dom bestämde sig då för att ge henne lugnande för att kunna röntga ryggen,manken och liten del av halsen + känna igenom henne lite lättare. Hennes kotor och skelett såg bra ut men var dock vätska runt manken. Vi gick ut igen och dom kände lite till och märkte då att hon hade ett sår precis över manken, vilket orsakat en inflammation. Antagligen har hon fått såret av sitt täcke(skavt) eller att hon rullat sig i hagen på något. Dom tvättade av det och gav henne sedan smärtstillande som vi också fick med oss hem för att ge henne i fem dagar.

Vi köpte ett nytt täcke utan spännen i halsen och det verkar sitta bättre då det inte heller skaver bort manen som det andra gjort.

Nu har det gått 1 vecka sedan veterinären och hon börjar redan kännas bättre, verkar inte längre ha ont i manken men är fortfarande svullen och såret har inte riktigt försvunnit än. Nästa torsdag kommer jag förhoppningsvis kunna börja rida lite försiktigt igen!

Kraam så länge och sorry för så dålig update!💞
Bye!

Drogad Sisi i Evidensia stallet🙈❤️👇🏼

Påväg heeem![22:06]

Nya täckeet

Random bilder😝🐮

Likes

Comments