View tracker

Hej! Gick till centrum och handlade en födelsedagspresent igår och fick verkligen ett sånt fint bemötande i affären! Är det jag tänker ta upp nu, för sånt kan göra så himla mycket. Ställde mig i kassan när jag hade valt ut ett paket och var beredd på en tystnad ( som det brukar vara mellan kassörskan och kunden ) :D men helt plötsligt frågade hon hur min dag hade vart och helt förvånat svarade jag och frågade henne detsamma. Vi stod och pratade en stund vilket var trevligt. Något som gör mig glad är sånt här fint bemötande eftersom det inte ofta händer, vi svenskar brukar ju vara ganska blyga av oss. Vi vill inte lägga oss i och frågar därför inte främlingar om saker, så är så förvånande men trevligt när vissa står ut såhär! :)

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av min spellista som passar perfekt till sommaren, spelade den om och om igen hela förra sommaren :D

Likes

Comments

Visst är det kul med språk? Eller ja, det kanske bara är jag som tycker det. Skulle vara riktigt skoj om man kunde prata ett annat språk flytande som t.ex. Spanska. Har spanska som mitt språkval i skolan och är något jag tycker är kul, dock inte alla gånger när det blir lite väl svårt. Så idag hade jag tänkt ge er en liten grundkurs i Spanska, något som ni kan ha skoj med i vardagen!

Hej! - ¡Hola!
Vad heter du? - ¿Cómo te llamas?
Jag heter... - me llamo...
Hur gammal är du? - ¿Cuantos años tienes?
Jag är... år - Tengo... años
( t.ex. 14, 15, 16 ) - catorce, quince, dieciséis
Hur är läget? - ¿qué tal?
Mycket bra, dåligt, ledsen - muy bien, pobre, triste

Hejdå - adiós
Kram - abrazo
Hund/hundar - perro/perros
Katter - gato/gatos
Häst - caballo
Råtta - ratón

Du är en - tú es un/una
Lång - alto/alta
Brunett - morena
Blond - rubiaNu har ni fått lära er massa nya saker! Här är några saker som ni kan tänka på:

- när man stavar ll på spanska som t.ex. llamas så uttalas det med J som det skulle stå jamas.

- när det står ñ som i años så uttalas det som om det skulle stå anjos.

- i slutet av vissa ord stavas det med A och O, A är alltså kvinnligt och O manligt. T.ex. Om en tjej säger att hon är lång säger man Alta men om en kille säger man Alto.

- när det är fler än en så lägger man till ett S, t.ex. Gato/gatos, perro/perros

Lycka till med spanskan! :D


Likes

Comments

View tracker

Goddag! Fick hem min rockabilly-klänning i veckan och var snabb att prova den. Satt som en smäck dock gillade jag inte att man skulle knyta en rosett i nacken och så var ryggen på klänningen lite långt ner.. Så idag tog jag en promenad till mormor så hon fick fixat den. Hon sydde då så att det blev axelband istället :) blev väldigt nöjd, tur jag har mormor! Om en stund ska jag och mamma åka till Allum för att kolla på ett par shorts till mig, ska väl kolla på lite tröjor på köpet också :D efter det så ska jag spendera lördagen med Hugo. Tänkte på det när jag bäddade förut, att jag drar mig till sängkläder med ugglor på... Är bara så sött och så ser det ju så mysigt ut!

Likes

Comments

En throwback till Turkiet, nej nu vill jag ha sommar!

Likes

Comments

Hejsan! Längesedan nu... Känner helt enkelt att jag har för mycket att göra så hinner knappt blogga. Dom nationella proven har nu börjat och det första är avklarat ( svenska muntligt ) gick la sådär :D
kan snabbt dra igenom vad jag har gjort i helgen också! I fredags så slappade jag och pappa bara vilket var skönt efter en slitsam skolvecka. På lördagen åkte vi runt i olika affärer runt om Kungälv för att sedan åka in till Nordstan. Hittade en supergo och fin parfym inne på NK vilket blev mitt köp ( eller ja, present av pappa ).
Är jättenöjd med den och sedan har NK börjat med vårpåsarna som är såå fina! Efter shoppingen åkte vi till farmor och farfar för lite fika, alltid lika mysigt att vara där. Sedan åkte vi ut och hämtade Hugo som skulle sova över hos oss till söndag. Så idag bestämde jag och Hugo oss för att ta en solig promenad. Är så skönt med vår!

Parfym från Viva la juicy, Gold couture

Likes

Comments