Det är den första november, Halloween är över och nu får man vara i christmas spirit utan att bli helt dumförklarad. Äntligen säger jag! Igår när jag scrollade genom flödet på Instagram såg jag att en tjej redan hade tagit fram stjärnor i sina fönster, bäddat med mysiga påslakan och även tagit fram granen. Riktigt så långt kan jag inte gå här hemma på grund av mina föräldrar, men jag bäddade sängen i alla fall. Så himla mysigt! Kanske ska ta och se en julfilm ikväll bara för att förstärka känslan lite. Det är ju trots allt bara 26 dagar kvar till första advent...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag på min mattelektion satt jag som vanligt och letade på Spotify och letade efter låtar som skulle få mig att fortsätta jobba hela lektionen. Inte så oväntat blev det en spellista fylld med många jullåtar, en lista som jag faktiskt inte hade lyssnat på och till min stora glädje hittade jag en stor favorit. Närmare bestämt Ljuset i advent, vilket för mig är en helt magisk sång om julen och advent. Jag minns så väl hur våran lärare kämpade för att vi småbarn skulle förstå det där om de olika stämmorna. Det krävdes en del övning men när det satt var jag så stolt över oss. Det lät så vackert!

När jag tänker tillbaka på hur vi firade och uppmärksammade julen när jag gick i grundskolan så minns jag det med glädje. I lågstadiet var det väldigt speciellt och vi alla var väldigt lyriska när december månad kom. Varje morgon startade med att alla elever samlades i ett klassrum där vi tände ljus som alla hade tagit med sig och så lyssnade vi på när våran lärare läste om Josef och Maria. Trots att det inte var en kristen skola tycker jag att det är fint att de berättade om Jesu födelse och hur julen kom till. När läsningen var slut sjöng vi Hosianna, och ju mer dagar som gått desto högre blev sången. De sista dagarna skrek vi nästan, så bra som vi hade blivit på texten. En dag innan lovet hade vi en pysseldag med flera olika situationer. Man kunde bland annat få vara med och baka julgodis, pyssla sin egen tomte eller göra en smällkaramell att hänga hemma i julgranen. Alla hade även fått ta med sig en könsneutral julklapp för en 20-lapp som delades ut samtidigt som alla fick en varsin strut med julgodis i.

I mellanstadiet var det inte riktigt lika speciellt, men visst uppmärksammade vi den även där. Jag minns att vi hade en chokladkalender i klassrummet, varje dag lottades det ett namn och den personen som blev uppropad fick komma och ta sin chokladbit. Extra spännande var det på måndagen när tre namn skulle dras, man fick ju inte missa helgdagarna! Vi hade inte en hel dag med julmys, men en eftermiddag hade vi i alla fall. Vi fick ta med oss lite godis om vi ville och så röstade vi fram en film som vi skulle se på. Varje år vann Ett päron till farsa firar jul, och än idag när jag tittar på den tänker jag tillbaka på skolan.

Jag är så glad för att mina lärare uppmärksammade julen på det vackra sättet som de gjorde, kanske är det därför som jag har den här kärleken till julen. De visade att det handlade om gemenskap och kärlek. Det spelar ingen roll vilket värde din julklapp har, huvudsaken är att vi har varandra. Julen är en anledningen till att jag vill läsa till lärare, tänk att få fira den med egna elever på det sättet som jag gjorde när jag var liten.

Jag hittade en vacker version av Ljuset i advent, som jag nu har gått och sjungit på hela dagen.

Likes

Comments

En glad nyhet för oss countrylovers där ute! Idag på självaste fuskafton släppte Rascal Flatts deras allra första julalbum. Men trots att jag annars älskar deras låtar blev jag ganska besviken, inte ens barnkören i Silent night fick mig att smälta. Kanske var det att jag satt på bussen på väg till skolan som gjorde att jag inte riktigt var i rätt stämning, så jag får nog ge skivan ett nytt försök någon kväll. Men det var ändå en låt som fick ta plats i min Spotify-lista och det var The first Noel.

Likes

Comments

Till varje jul släpper Marabou en tillfällig smak på deras chokladkakor, förra året fick vi smaka på non stop och i år verkar det som att smaken blir polka. Det glädjer mig verkligen då jag älskar polka, och speciellt i juletider. För två år sedan gjorde jag en polkacheesecake som var så god, klicka här för att komma till den. Hur som helst så verkar det som att den här smaken har funnits förr men då var jag nog inte så insatt i choklad. Det ska bli spännande att smaka!

Likes

Comments

​Som ni märkte så försvann jag innan jul förra året och jag har även förklarat varför, det är bara att klicka tillbaka några inlägg så ska ni hitta förklaringen. Trots frånvaron på bloggen så körde jag på med min julkalender på youtube där jag la upp en video varannan dag fram till julafton. Här är videon som jag filmade på just julafton, märkte även i efterhand att jag inte tog några bilder alls... I år ska det bli förbättring med att både filma och fota mer!

Likes

Comments

För några dagar sedan fick jag ett mail från Jotex om att de äntligen har startat julen, men lite besviken blev jag. De skrev att de skulle bli mycket nytt men jag känner igen väldigt mycket från förra året. Men trots det hittade jag lite fina kuddfodral ändå, kanske det blir så att jag klickar hem något därifrån ändå. Jag kommer hålla mig lite, och kolla vad andra har för utbud. Bland annat Ellos har även fått upp produkter på deras hemsida.

Likes

Comments

För några dagar sedan dök det upp en annons på min Facebook från Linea hemma, de gjorde reklam för ett juligt bäddset för ynka 89 kronor. Jag läste kommentarerna och såg folk som var väldigt nöjda, men trots det tog det ett par dagar innan jag tog tag i det och klickade hem det. Jag har precis tagit ut det från tvättmaskin och torktumlare och det ser supermysigt ut för årets vintriga dagar. För att komma upp i giltigt ordervärde beställde jag även hem en filt, men den ska jag låta vara med i julklappsleken.

Likes

Comments

Är det fortfarande för tidigt att lyssna på julmusik tycker ni? Det tycker inte jag i alla fall, för jag lyssnar nämligen året runt utan att skämmas. Jag delade ju med mig av den här spellistan förra året men jag har faktiskt lagt till några nya låtar. Ny julmusik som är bra tycker jag är svårt att hitta, men efter att ha blivit tipsad på andra julbloggar hittade jag ändå några godingar. Här nedan är tre av mina favoritlåtar men för att komma till hela listan trycker du här.

Likes

Comments

"BLOSSA färdas årligen till nya platser i världen för att smaksätta sin årgångsglögg. Tidigare har koordinaterna ställts in på bland annat England, El Salvador och Japan. BLOSSA 16 är en hemresa till Sverige, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar.

​​
Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framför allt funnit en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerleden har glöggen även en lätt rökighet. 

​​
Årets flaska kännetecknas av gröna nyanser; en påminnelse om skuggspelet i ett skogslandskap. I centrum finner vi typografi i guld likt en eld att samlas vid. Runtom dansar hjort, järv och björn."

Likes

Comments

Ja, enligt mig är det här den värsta jullåten som finns i Sverige. När jag gick i högstadiet kommer jag ihåg att vi skojade om att ha som straff att få sitta inlåst i ett rum med den låten på repeat. Men trots det har jag en hatkärlek till den, för spelas den inte på radion på julafton så känns det inte riktigt som jul. Vad är eran relation till låten?

Likes

Comments