Jul var noe jeg gledet meg ekstremt mye til å oppleve her i USA, det å åpne gaver på morgenen, ha matchende pj´s og bare det å oppleve en så stor tradisjon i et annet land. Jeg og den andre norske utvekslingsstudenten her vi så for oss at det kom til å bli litt klein jul, mtp på gaver ogsånn. Hjemme i Norge så er ikke gaver en veldig stor greie, man setter heller pris på felleskapet og det å være sammen med familien sin, å spise god mat. Her i usa derimot er det stikk motsatt, her blir folk nærmest skuffa om de ikke får masse gaver, det er måten de viser at de er glade i hverandre på, på en måte. Så jeg har aldri fått så mye gaver i hele mitt liv, bortsett fra når jeg var mindre og fikk masse leker. Vertsmor hadde slått helt til, og jeg følte det nesten litt frekt at jeg ikke hadde kjøpt så mye tilbake til dem, men noe er vel bedre enn ingenting tenker jeg:) Jeg fikk ihvertfall uendelig med klær, så jeg har null ide på hvordan jeg skal få med alt hjem.. Så det blir neste utfordring.

Ihvertfall

Lillejulaften her skjedde det absolutt ingenting, var akkurat bare som en vanlig lørdag. Dagen etter var det julaften, her i usa feirer de ikke jul på julaften men første juledag som er Christmas day and not christmas eve. Vi våkna opp og skulle egt til kirken siden det var søndag, men de hadde ikke noe kirke på morningen så da dro vi til et frokost sted og slakta American pancakes istedenfor. Etter det dro vi hjem, der jeg og vfar dro ut å skuffa snø og hakka is, imens maddie skypa med familien hun var aupair for i Italia last summer. Planen for julen var egt å dra til Rocksprings som er sånn 4t unna, å feire jul med søstrene til vmor, men veiene var stengt pga mye vind og dårlig føre, så da måtte vi til på plan B istedenfor som var å bli hjemme. Etter at jeg og vfar hadde vært en tur på butikken for å handle inn middag osv for morgendagen, så var det rett hjem og pynte seg for kirken. I kirken ble det tatt en god del bilder og jeg bytta julegave med en venninne. Etter det dro vi og kjøpte kakao og kjørte rundt for å se på alle husene dekorert med julelys. Super koselig!!<33 Når vi kom hjem åpna vi en julegave, som Maddie gjør hvert år, og får det samme hvert år også, en ny pysjamas. Hun syntes åpenbart ikke det var noe veldig spennende siden hun visste hva hun kom til å få, men for meg derimot var det stor stas. Vi fikk lik pysj, men i forskjellig farge. Resten av dagen gjorde vi ikke stort, også var julaften over.

Christmas day startet med å stå opp klokka 9, rett ned til livingroom og åpne gaver. Julesokk er veldig normalt her, jeg tror vi i Norge har julekalender som er en big deal også har amerikanere julesokk. Fikk ihvertfall greit med saker i den julesokken, fylt med alt fra sminkefjerner til godteri og smykker. Før vi åpna gaver leste vfar et vers fra bibelen som både vmor og vsøster kunne utenat. Det tok 2 timer for 4 mennesker å åpne gaver, så det sier litt hvor mye vi faktisk hadde. Etter at gavene var åpna, var det tid for frokost, og her er det vanlig å ha noe søtt til frokost på Christmas day, så vi spiste hjemmelaget kanelboller med tons of frosting, kanelbollen jeg fikk svømte greit i den frostingen for å si det sånn. Saftig var det! Etter frokost tenkte jeg at jeg skulle pynte meg og gjøre meg klar til middag ogsånn som jeg vanligvis hadde gjort hjemme. Men neida, her var det både lunsj og middag i pysj, akkurat det var veldig rart, middagen vi hadde var ham, beans og potetmos. Følte det var mer thanksgiving enn jul egentlig. På kvelden pusla vi et puslespill imens jeg så på litt jul i svingen for å få litt julefølelse, og det var pretty much it. Så kan konkludere med at norsk jul definitivt scorer litt høyere på den høytiden.

Nyttår derimot var ekstremt stusselig. Starta dagen med å gjøre lekser, for i Amerika drukner man i lekser i ferien, man har jo ferie for en grunn tenker jeg.. I det klokka tikket 16:00 her ble både mystory og instagram bomba med bilder og videoer av raketter, bilder, og nyttårsmeldinger. Jeg blir alltid så rørt av raketter av en eller annen grunn, så jeg fikk noen videoer sendt på snapchat av raketter og satt i stua og gråt. Det var sykt rart å egentlig ikke være rundt venner og på fest på nyttårsaften, når jeg tenkte tilbake ifjor da jeg var på trysil og koste meg. Når nyttårsaften var ferdig hjemme, var det min tur til å fikse meg og gjøre meg klar for det nye året. Jeg dro først til en utvekslingsstudent fra Sveit med noen folk, før en fyr og to venner plukka meg opp. Vi dro til en kar og muncha pizza og koste oss. Prøvde å se the ball drop i New York sånn to ganger med klarte det aldri. Så slo klokka 00:00, null raketter, men koselig company så det gikk egentlig fint, fikk dosen min av alle ms på snapchat så det var greit. Dro hjem rundt kl2am og fikk en grilled cheese på veien hjem, helt sykt nasty. Sukkerbrød stekt i smør med cheddar ost inni, ikke helt min greie merka jeg.

Starten på det nye året begynte på treningsenteret, så 2018 lover godt med en god start:P

Håper dere der hjemme hadde en super jul og en fin nyttårsfeiring<3

Likes

Comments