Header

En sån där dag...

Ni vet en sån där dag, då man inte vet om man är pepp eller inte. Allting känns lite halvgrått. Inte svart, och inte vitt. Men inte riktigt färgfull heller.

När jag känner så, brukar jag ALLTID slänga på julmusik. Det piggar alltid upp så bra tycker jag! 😀 Min favoritjulskiva är en gammal julskiva från 1993 tror jag (?), som heter Absolute Christmas. Där är en blandning mellan svenska jullåtar och gamla utländska klassiker.

Men jag har en riktig favoritjulplatta som kom för bara några årsedan - Weeping Willows "Christmas time has come". Såå bra och så mysig! Jag ölskar verkligen hur de har tagit gamla låtar, och gjort om dem till sitt eget. Magnus röst är ju helt sagolik! Ni hittar en av låtarna Här, där Helen Sjöholm är med och sjunger. Helt makalöst vackert! 😍❤

Vilka är era bästa jullåtar? Eller julskivor? Kommentera nedan! 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Blossa Glögg 2017

Så var det dags för Blossas årliga presentation av årets julglögg de lanserar. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om årets story riktigt... Den heter ju Blossa 17 Old Delhi, och är i smaken mango, spiskummin och chili, vilket jag iofs tycker är spännande. Det jag tycker är positivt är att mangon tydligen ska vara framträdande, och flaskan ser ju ut att vara riktigt fin. Ska bli spännande att prova den här senare.

Ni hittar filmen m.m. här.

Men jag kan ändå sakna en svensk touch på glöggen, så som med svenska äpplen eller dylikt. Detta kanske blir en ny favorit. Vem vet... ;) Vad är era spontana tankar kring årets glögg? Ser ni fram emot att prova den, eller låter det som en flopp? Kommentera nedan! :)


Likes

Comments

Hej alla tomtegubbar & gummor!

Vet ni vad jag, REDAN nu, började att planera och skriva upp? Jo alla jullistor och matlistor inför julen. Sedan flera år tillbaka har vi i familjen ett julschema, som alla är med och deltar i, å ett eller annat sett. Det kanske kan tyckas låta extremt, men det har blivit SÅÅÅ mycket lättare, roligare och trevligare jular när alla blir delaktiga (de som vill såklart), och allting flyter på så mycket bättre. Dessutom blir julfirandet mycket lugnare. Och allting innan dess. Givetvis får det justeras ibland lite här och där, i.o.m att saker och ting kan hända.

Men jag rekommenderar verkligen alla julälskare att strukturera upp sitt julfirande bättre. Så börja med att lista alla era kalla maträtter (både fisk och kött), sedan varma rätter och slutligen efterrätt/efterrätter (kakor+bullar+godis). När det är gjort, så gör ett schema Mån, Tis, Ons, Tors, Fre, Lör, Sön, där ni spaltvis skriver in vilka rätter som ska tillagas, vilken dag, och vem som ska göra det. Oftast så gör man ju väldigt mycket av maten samma vecka som julhelgen är, men annars så går det ju att göra tidigare också såklart.

När schemat är klart, så skriv en julhandlingslista. Vad som ska handlas till respektive måltid, bakverk etc, och bestäm vem som ska inhandla vad. När detta är gjort, så kommer det underlätta så mycket innan jul, och stressen kommer kännas mycket lindrigare än annars. 😍

Vad som också är bra är att lista städningen, vem som ska julstäda var m.m. Eller om man vill hjälpas åt med allting så gör man ju självklart det!


Hoppas detta inlägget kommer väl till pass för er i Jul!😊❤

Likes

Comments

Hej alla julgalna!

Idag är det måndag, och 97 dagar kvar till julafton! 🎅 På youtubekanalen hittar ni en ny julvlogg. I klippet som består av två delar, första idag alltså, så pratar jag om mina favoritjulkalendrar genom åren! 😃 Alltså jag tycker inte att ålder har någon betydelse när det kommer till julkalendrar. Såklart att det ska passa barn, men jag tycker även att vuxna ska gilla dem. Några kalendrar genom åren, har jag liksom många andra, sett som barn, men de lever ju fortfarande kvar! Barnasinnet måste ju man ha kvar! 😜

Nuförtiden tycker jag att julkalendrarna är väldigt varierande. Vissa år är de verkligen en bredd, där de passar för alla, vissa år är det bara helt barninriktat, vilket är lite tråkigt. Men förstår ju ändå att huvudmålgruppen ska vara barn. Anyway, tittar ni på mitt klipp, så får ni se vilka som är mina 11 favoriter. 😊


Och jag har en fråga till er - Vilken/vilka är er/era favoritjulkalendrar? 😃 Kommentera nedan!

Ha en fantastisk måndag & start på en ny vecka! ❤

Likes

Comments