Header

Hoppas ni har haft en fin dag? 😊
glöm inte att kolla in dagens julvlogg och dagens tidigare blogginlägg . Supersmarrigt recept! 😘💖

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ho ho ho!

Hej alla! Hoppas ni har haft en härlig vecka? 😃 Min har varit full rulle 24 h typ. Men det är härligt att vara igång och sysselsatt tycker jag! I alla fall när man gör det man älskar.

I dagens julvlogg visar jag hur jag gör min Skumtomtepannacotta. Ni vet, den som varit poppis ett tag nu! 😊 Jag har twistat till den lite, och den blev SÅÅÅÅÅ god! Ni bara måste testa detta receptet. Förutsatt att ni gillar ingredienserna förstås. Här nedan hittar ni receptet iaf. Kommentera gärna vad ni tycker! 😄


Skumtomtepannacotta med twist

100 g Skumtomtar (1 påse, jag hade dessutom 4 st till serveringen.)

En stjärnanis

En kanelstång

5 dl grädde

Börja med att hälla grädden i en kastrull tillsammans med kanelstången och stjärnanisen. Låt grädden sjuda och bli riktigt varm, smaka av så att kryddorna gett den smak du vill ha (vill du ha mer lakrits smak, tillsätt fler bitar stjärnanis, eller mer kanel för mer kanelsmak.). När grädden är riktigt varm, och du är nöjd med smaken, så ta bort stjärnanisen, men låt kanelstången ligga kvar. Klipp därefter i skumtomtebitarna i små bitar, så smälter de fortare. När röran är lös och alla bitar är upplösta, ta bort kanelstången och häll upp i portionsskålar. Till serveringen hade jag en apelsinskiva, skumtomte, hackade äppelbitar för att få syra till desserten, och till sist pudrade jag över kanel. MUMS! 😍 Detta blir det definitivt mer av!

Hoppas ni får en fin fredag och en härlig helg!❤

Likes

Comments