Header

6 portioner

3 grapefrukter
100 g salladsmix
100 g halverade physalis
1 granatäpple, kärnorna
20 strimlade katrinplommon
0.5 strimlad rödlök

Dressing

2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk flytande honung
0.5 tsk flingsalt
0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

1. Skala grapefrukterna med en kniv så att fruktköttet blir synligt. Skär ut skinnfria klyftor med en liten kniv.

2. Lägg alla ingredienser utom löken till salladen på ett stort serveringsfat. Blanda ihop dressingen och lägg ner löken. Detta för att den skarpa smaken på löken ska bli något mildare.

3. Toppa salladen med lök och dressing och vänd runt ett varv. Servera gärna med ribs och julskinka.

Likes

Comments

Dags att öppna dagens lucka i min julkalender. Dagens lucka innehåller bara en hälsning så här på julaftonsmorgon.

Önskar er alla en riktigt härlig julafton.

Kommer att fortsätta att uppdatera fram till nyår. Fram till nyår kommer det att dyka upp massor av tips inför Nyår.

Likes

Comments

Ingredienser

Portioner: 1 glas

1 dl espresso eller starkt kaffe

2 dl vispad varm mjölk

pepparkakskryddor t ex malen kanel, ingefära och nejlika

kanelstång

Så här gör du

Grunda ett högt glas med espresso eller starkt kaffe och toppa med vispad varm mjölk.

Strö över lite pepparkakskryddor, tex malen kanel, ingefära och nejlika på det mjuka skummet och stick ner en kanelstång.

Likes

Comments

Dags att öppna dagens lucka i min julkalender så här dagen innan julafton. Dagens lucka innehåller faktiskt inte något speciellt utan idag ska åtminstone jag fixa det sista inför imorgon. Har jobbat mycket den senaste tiden och har ännu inte köpt klart riktigt allt inför morgondagen så det får bli en tur till stan för att fixa det sista.

Hoppas att ni inte stressar ihjäl er nu inför julafton. Passa på att njut lite också.

Likes

Comments