Det var längesen jag var ensam. Själv i en hel lägenhet. Sonen somnade vid 18, jag lyssnar på lovsång med tända ljus och ostbågar.

Jag sitter själv i soffan. Denna vecka kommer jag att ha lägenheten. Overkligt men så bra. Jag kommer få sitta i soffan hela veckan.

Det är så. Jag har varit lite överallt. Jag har inte haft ett hem sen januari. Utan jag (och Amos) har haft flera "hem" ... har säkert bott på ca fem ställen under denna tid.. jag är tacksam att människor har öppnat sitt hem för mig och Amos. Stor kärlek.

Det är jobbigt ändå. Att behöva veta att man inte riktigt har ett fast hem. Jag bryter ihop i mig när jag tänker på detta. Jag har ingen fast hem. Amos får flytta runt med mig och vad vi kånkar runt med båda vagn, leksaker och kläder.. det har gått, det har det.

Och Amos, alltså w o w, vilken kille vi har. Det har gått bra dessa veckor att flytta runt för honom. Det var tufft när inskolningen var och att han inte kunde sova i sin egna säng, och vara i sitt egna hem då. Allt var väldigt otryggt, både förskola och nätterna.. Men jag har varit hans hem, hans trygghet. Han är så stark. Om jag vill Amos bästa!


Gud är mitt hem. Som Amos har mig som sitt hem, sin trygga plats.
Så har jag Gud som mitt hem, min trygga plats. Trots alla omständigheter runt omkring så kan jag luta mig mot Jesus, för han förändrar sig inte.

Det tycker jag är det bästa med Gud. Allt annat kan förändrads, med tiden osv, men Gud, han består, han är densamma igår och idag.
Därför kan jag vara TRYGG hos honom.

Min tryggaste plats är hos Jesus. Han älskar mig trots att det blir en liten förändring i mitt liv. Han är mitt hem.

Denna vecka bor jag och Amos hemma i den lägenheten som vi flyttade in i november.

Likes

Comments

Inatt blev det att sova hos mamma/mormor. Det har varit en mysig dag där två av mina syskon kom på besök. Kunnat prata ut och även bara slappna av. Så glad att helger finns! Dom är till för att slappna av och koppla bort ett tag.

Likes

Comments

Jag har egentligen ingen ork att skriva, tänka eller att uppdatera på bloggen. Jag har aldrig känt en sådan "osug" att blogga förut men samtidigt har jag aldrig mått såhär dåligt tidigare.

Ja, jag kan vara ärlig. Jag mår inte bra. Jag mår piss. Och mitt liv just nu är k a o s. Allt är en enda röra. Det jag gör är att få vardagen att gå ihop. Att gå ihop, för min sons skull. Amos skull. [ Att gå ihop - rutiner, tankar, känslor, ekonomi, boende, arbete, förskola, social osv ]

Jag kan säga att jag aldrig har mått såhär dåligt tidigare. Men sen måste jag säga att jag aldrig har känt mig så omhändertagen av vänner och familj som jag gjort tidigare. Jag hade aldrig klarat mig utan dom. Dom har hjälpt mig med a l l t. Och a l l t har jag lämnat åt Gud trots att det har varit så så svårt, så är det enda jag har kunnat göra..
Därför står jag upp idag. Jag tar igenom dag för dag.


Jag mår bra samtidigt som jag mår dåligt. Jag är bara mitt i smeten och stundvis så sjunker jag ner till botten. Just nu är en sådan stund. Men jag vet att jag kommer komma ut ur denna feta bubbla..

Jag kommer allt eftersom berätta kort vad som händer i mitt liv, men jag kommer tyvärr ta det i min takt! Så vi får se när nästa inlägg kommer. Jag kommer säkert inflika med bilder som jag har tagit..

Likes

Comments

Amos och Gunvald. En fin relation.

  • 532 readers

Likes

Comments

  • Amos
  • 580 readers

Likes

Comments

Hej!
NU har jag gjort de sista beställningarna innan jul! Nu ska jag ta det ledig från allt och bara fokusera på jul och familj! Vilket jag behöver, alla behöver nog det, koppla bort allt med "jobb" att göra OCH sociala medier.
Speciellt nu när vi har en sjuk pojk här hemma så blir det extra fokus på bara honom!

  • 833 readers

Likes

Comments

Amos är sjuk för tredje dagen, han spyr inte längre med han är sjukt hängig och snorar och hostar fortfarande. Han fick i sig ett halvt mariekex efter två dagar att vägra äta mat. Så något bättre är han i alla fall! Min kämpe! ❤️

Utöver detta så pratar han för fullt, vill nästan föra en konversation på sitt språk varje gång han gör något.

Vi fick besök av Min syster och hennes pojkvän igår och det uppskattade Amos trots tröttheten. Han och syrran har en sån fin relation! Amos skrattar och skrattar varje gång syrran skrattar osv. Man ser att Amos älskar henne. Han älskar många men det var så påtagligt när hon kom på besök.

Likes

Comments

Vi har en lite sjukling här hemma! Jag har aldrig sett honom såhär sjuk. Han har spytt allt han har i sin lilla mage och lite till! Imorse badade vi i vällingspya... natten var OK men jag sov inte alls bra för jag var så orolig att han skulle ligga i spya, som han gjorde igår kväll! 😞

Nu är han lite piggare och vi hoppas det går mot bättringsvägen.

Mammas hjärta gör ont när man ser sonen må så dåligt!

Likes

Comments

...när jag ser bilder som jag har tagit tidigare år. Jag kan faktiskt fotografera. Så mycket dåligt man säger om sig själv hela tiden. Man borde lyssna på människor mer när dte handlar om uppmuntran!

Nu har jag ju tyvärr inte den tiden att fotografera, men jag ska verkligen försöka ge mig på det igen nu när jag har en systemkamera.

Jag ger er ett gäng bilder/minnen som jag har tagit.


Likes

Comments

Dagens lucka blir ett recept.
Cookiebollar.
Vem gillar inte cookiedeg?!

Det du behöver är:
- socker (0,5 dl)
- farinsocker (1 dl)
- 1 ägg
- vaniljsocker (1/5 tsk )
- mjöl (2,5 dl)
- smör (75 g)
- mörk/ljus choklad (ca 500 g)
- grillspett

Gör såhär:

Vispa smör och strö- och farinsocker i en stor skål tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa väl.
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en annan skål. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills allt är väl blandat. Hacka choklad i bitar och Rör i chokladbitarna.
Lägg smeten i frysen i ca 30 min. Under tiden smälter du choklad i en vattenbad. (En kastrull med vatten och över lägger du en skål som chokladen liggen i)

Ta ut degen från frysen och bilda bollar, stoppa in spett i varje boll och sedan doppa dom i den smälta chokladen.

Gillar du inte degen så lägg dessa bollar i ugnen på 175 grader i ca 12 min.

Likes

Comments

  • Facebook
  • Snapchat
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw