Heej.

Nu har jag ridit tvÄ pass igen och jag tÀnkte bjuda pÄ ett blogginlÀgg. BTW sÄ skriver jag pÄ datorn idag sÄ om det kommer upp bilder kommer dom vara ovanför detta inlÀgget sedan, men det Àr inte sÀkert att det kommer upp nÄgra bilder.

Men i mÄndags sÄ red jag lite markarbete pÄ HerrMan. Jag körde en liten markarbetsbana, vilket han tyckte var vÀldigt jobbigt men kul för att blev mer sjÀlvsÀker efter varje gÄng och ökade farten hela tiden. Men jag började med att skritta fram i 10-15 minuter nÄgot sÄdÀr. Sedan nÀr jag kÀnde att han började att slappna av och arbeta under sig sÄ körde jag trav ifrÄn A-C ( va i vÀnster varv) och vid E gick jag över tvÄ stycken bommar. Sedan nÀr han kÀndes lite mer igÄng sÄ gjorde jag samma sak i trav fast galopperade pÄ lÄngsidan och travade över bommarna. Alltihop gjorde jag ju sÄklart i bÄda varven men jaja. Sedan sÄ kÀndes han vÀldigt fin att rida men bara för att han skulle fÄ strÀcka lite pÄ benen sÄ körde jag lite galopp pÄ spÄret och varierade mellan "djup lÀtt sits" och "lÀtt sits". Sedan gick jag över till "Markarbetsbanan" man behöver bara 3-4 bommar till hela banan. Men det ska ligga 2-3 bommar vid E ungefÀr med ett travavstÄnd som hÀsten Àven kan skritta över om du vill köra det i skritt i början. Sedan ska det ligga en bom vid X pÄ A-volten. Sedan börjar du banan med att komma in i trav emot travbommarna, CA 5-7 meter gör du halt och stÄr stilla ett tag. Sedan kommer du fram i trav igen och travar över bommarna. Efter bommarna sÄ gör du en halt igen, sedan kommer du fram i trav och förbereder en galoppfattning. Sedan kommer du in i galopp pÄ A volten och galopperar över bommen vid X (det gÄr bra att ha bommen lite innanför X, det hade jag) Sedan galopperar man lÄngsidan ner och bryter av till trav ungefÀr vid C. Sedan kör du sÄ tills det kÀnns bra. Sedan om du ska byta varv (i det hÀr fallet till höger) sÄ vÀnder du bara pÄ alltihop och tar A-volten före travbommarna liksom.

Sedan igÄr (tisdag) sÄ red jag Mio pÄ lektion/uteritt) Jag red sist med Mio och det blev lite kaos dÄ. Först gick det bra, han backade bara lite dÄ och dÄ. Men sedan pÄvÀg tillbaka sÄ blir han rÀdd för nÄgonting och backar ner i en buske, dÄ sÀger jag till en gÄng ordentligt med spöt sÄ att han flyger upp ur diket/busken. NÀr han hoppar upp blir dom tvÄ hÀstarna framför mig (Peppe och Sattis) rÀdda för att det lÀt ur en buske. SÄ dom Sprang/skenade ivÀg och dÄ blir Mio rÀdd för att Peppe och Sattis blev rÀdda. SÄ han satte ocksÄ fart. Jag hade dock tappat ena stigbygeln nÀr Mio flög upp ur busken och jag kunde inte ta den. sÄ jag fick sitta dÀr med en stigbygel och vÀnta pÄ att Mio och Co har lugnat ner sig. PÄ vÀgen hem var Peppe lite "hoppig" och flög lite hit och dit. Ja det var gÄrdagens lektion som inte riktigt blev som planerat. Men det var ingen som ramlade av som tur var.

Men nu ska jag till stallet igen. SÄ jag bloggar om det pÄ Lördag hehehe....

NĂ€ men ni fĂ„r ha det bra sĂ„lĂ€nge sĂ„ ses vi nĂ€r jag bloggar igen!! BAII❀

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

HejsanđŸ˜ŠđŸ˜Šâ€

Idag har jag inte vara vart i stallet utan ocksĂ„ hos mina kusiner som bor hĂ€r i nĂ€rheten. NĂ€ men vi va pĂ„ en grillkvĂ€ll hemma hos dom, och jag mĂ„ste sĂ€ga att det var den GODASTE maten jag Ă€tit pĂ„ lĂ€nge assĂ„. Men nĂ€r jag hade kommit hem frĂ„n stallet sĂ„ bytte jag om och sedan gick jag och min familj till vĂ„ra kusiner. DĂ€r var bĂ„de min farmor och farfar (pappas förĂ€Äșdrar) och vĂ„ra kusiners farmor och farfar (deras pappas förĂ€ldrar, dom Ă€r inte samma personer) sĂ„ vi Ă„t mat och sedan sĂ„ lekte jag och barnen lite innan det var dags för en fotbolls match. Jag mĂ„ste sĂ€ga att bĂ„da lagen var otroligt duktiga och bra. Det var jĂ€mt in i det sissta men nĂ€r det var "sissta mĂ„let vinner" sĂ„ gick vĂ„rat lag om ett mĂ„l och vann hela skiten👍👍 Men somsagt var alla grymma. Även minstingen som spelade som egen match mitt inne i vĂ„ran match kĂ€mpade hĂ„rt med att inte bli pĂ„sprungen.

Sedan sÄ lekte jag och det största av barnen (6 Är) i hÀngmattan i ett tag. Det var vÀldigt kul nÀr dom andra ville vara med.

SÄ idag har det varit mycket skratt. Seriöst sÄ Àr jag fortfarande trött i benen efter allt lek och springande. Det Àr sÄ hÀrligt nÀr man Àr med dom som Àr mindre för dÄ kan man bara inte sitta still. Tillochmed kusinernas farfar ville ju vara med. Jag invigde Àven en ny klÀnning idag. Den var otroligt bra för man kunde ÀndÄ springa i den Àven om det gick ner till fötterna. (Det hade öppningar i sidorna av smalbenen)

Men nu fÄr ni inte glömma att gratulera mamma pÄ morsdag imorgon.

Ha det bra❀❀❀❀ BAIIâ€đŸ’“đŸ’œđŸ’–đŸ’–

Jag mÄste vara sÀga att det var jÀttetrevligt idag och tack för den supergoda maten.

Likes

Comments

Hej😊

Jag tror att jag börjar göra sÄ att jag rider nÄgra pass och sedan sÄ lÀgger jag ihop det till ett inlÀgg.

Men vi kan ju börja med torsdagens ridlektion pÄ Sattis som inte kÀndes sÄ bra. Vi hoppade men hon vÀgrade eller sprang ivÀg. Jag Àr inte sÄ jÀttenöjd. Men det jag tyckte minst om Àr att jag inte vet hur jag ska göra för att det ska bli rÀtt. (Min ridlÀrare sa alldrig det) Men jaja. Det Àr bara att ta nya tag nÀsta gÄng.

Sedan efter det ridpasset sÄ skrittade jag ut pÄ HerrMan. Jag kÀnde vÀrkligen att jag bara behövde skritta ut en svÀng och coola ner mig lite. AssÄ jag mÄste sÀga att HerrMan har nÄgon slags lugnande kraft. Man blir ju alltid sÄ glad och lugn nÀr man Àr med honom.

Sedan red jag Àven lite dressyr pÄ HerrMan igÄr (fredag). Det gick bra. Han va sig sjÀlv, han bockade tvÄ gÄnger men det kÀndes ÀndÄ helt Ok. Han var dock ganska hÄrd i munnen sÄ det var vÀldigt svÄrt att fÄ mer honom pÄ tygeln. NÀ men jag Àr nöjd iallafall.

Idag sÄ var jag ocksÄ i stallet och var stallvÀrd. Jag fixade Àven iordning HerrMan. Jag rastade honom ocksÄ en liten stund.

Ja det var vÀll allt för detta ridinlÀgget. Hoppas att ni gillade det. Jag kommer Àven ladda upp ett annat inlÀgg idag. Men det kommer INTE handla om hÀstar.

Hoppas att ni har/kommer lĂ€st det/lĂ€sa det sĂ„ blir jag jĂ€tteglad❀❀❀

BAIIđŸ’œđŸ’“â€

Likes

Comments

HELOOJJJ!!!đŸ’œâ€

Nu har det ett tags sedan jag skrev ett blogg inlĂ€gg ( tvĂ„ dagar sedan) SĂ„ jag gĂ„r ju hunnit rida nĂ„gra gĂ„nger sĂ„ jag varnar er för ett lĂ„ngt inlĂ€gg. Men jag har tyvĂ€rr inte haft nĂ„gon fotograf nĂ„gon utav dagarna men hoppas att ni överlever Ă€ndĂ„đŸ˜‚đŸ˜‚đŸ˜‚

Aja. I söndags sÄ red jag HerrMan. Jag övade lite dressyr program bara för att testa hur han var. (Observera att jag bara skulle TESTA att rida dressyrprogram) Men det gick bra. Jag körde "LÀtt C:1". Allt gick bra förutom det som var efter den fria skrutten pÄ diagonalen. NÀr jag skulle komma fram i trav ville han inte gÄ ner pÄ tygeln och det blev en konstig galoppfattning vid H. Men jag Àr rÀtt nöjd. Han bocka nÄgra gÄnger men han har sina beteénden sÄ jaja.

Men igĂ„r (mĂ„ndag) blev det lite "fruktsallad" (det innebĂ€r att det gick lite blandat) I början var han jĂ€ttefin och fick superbra. Men han blev vĂ€ldigt fort trött. SĂ„ efter en halvtimme sĂ„ bara vĂ€grar han och gĂ„. NĂ€r jag vill att han ska gĂ„ framĂ„t sĂ„ sĂ€nker han ryggen och efter ett jag sĂ„ gör han ett skutt. SĂ„ hĂ„ller det pĂ„ i ca 5 min. Sedan nĂ€r jag börjar bli sur pĂ„ honom och förstĂ„r att jag bara löjlar dig sĂ„ sĂ€ger jag till en gĂ„ng med spöt ordentligt för han dummar dig bara. DĂ„ stegrar han gör kung och fosterland men som tur var för mig sĂ„ satt jag kvarđŸ˜„

Sedan idag sĂ„ red jag lektion pĂ„ Mio pĂ„ ridskolan. Han var vĂ€ldigt seg att fĂ„ igĂ„ng men sedan sĂ„ nĂ€r han kom igĂ„ng sĂ„ gick det fort för att vara han dĂ„ men. Vi fick rida lite sjĂ€lvstĂ€ndigt pĂ„ lektionen. Mestadels för att vi skulle kĂ€nna vad vi skulle göra för att fĂ„ hĂ€sten att gĂ„ pĂ„ ett korrekt sĂ€tt sedan efterĂ„t och Ă€ven för att ta initsiativsjĂ€lv och inte bara hĂ€nga pĂ„ den fram för en. Sedan nĂ€r jag kĂ€nde att jag fick fram honom ordentligt sĂ„ kĂ€ndes det bra dĂ„ var det bara och dĂ„ ner honom pĂ„ tygeln kvar och arbeta med hela kroppen. Men sedan nĂ€r jag kom in sĂ„ var han svettig vilket jag Ă€r nöjd över för dĂ„ behöver han anstrĂ€nga sig lite. (Om det inte redan har framstĂ„tt sĂ„ Ă€r Mio en VÄLDIGT seg ponny)

Ja hörni det var faktiskt allt jag hade och skriva om idag. Men det Ă€r en sak jag undrar över. Det Ă€r ifall att ni vill ha det sĂ„hĂ€r att jag skriver om mĂ„nga dagar per blogginlĂ€gg eller ett inlĂ€gg per ridpass för jag gör ju det nu tycker Ă€r roligast att lĂ€sa. Om ni vill tycka till sĂ„ fĂ„r ni gĂ€rna snapa mig eller om ni inte har min snap skriva en kommentar ⬇⬇

Hoppas att ni tyckte att det var kul att lĂ€saâ€đŸ’œ BAIIâ€đŸ’“đŸ’–


Likes

Comments

Hej👋👋💓

Nu har jag precis kommit hem frÄn stallet, idag har jag vart stallvÀrd och ridit HerrMan.

NÀr jag var stallvÀrd sÄ gjorde jag ser vanliga. Om ni undrar vad det Àr nÀr man Àr stallvÀrd jag har gjort ett tidigare inlÀgg om det.

Men ialla fall, sedan nĂ€r jag var klar sĂ„ gjorde jag iordning hos HerrMan. Det gick rĂ€tt fort dĂ„ min kompis va med. Sedan hĂ€mtade jag in Bubbizzen och borstade i ca 1 timma😂 Sedan sĂ„ gick jag till manegen och satt upp. Jag började med att skritta fram i 10 min och sedan travade jag fram i 10 minuter till. Sedan började jag lite galopparbete. Han fick vĂ€ldigt fint. Sedan nĂ€r framridningen var avklarad sĂ„ började jag med lite skĂ€nkelvikningar. Han tyckte att det var lite jobbigt sĂ„ han bockade nĂ„gra gĂ„nger. En gĂ„ng sĂ„ bockade han ganska högt sĂ„ jag tappade stigbyglarna men annars var det mest "smĂ„fjuttar". Sedan nĂ€r han gjorde det bra sĂ„ arbeyade jag honom i trav. Även i galoppen nĂ€r det kĂ€ndes bra. Sedan travade jag bara av. Som avskrittning sĂ„ tog jag och ett par kompisar en svĂ€ng ute. NĂ€ men jag Ă€r suupernöjd över detta ridpasset. Hoppas att det gĂ„r lika bra imorgon. AssĂ„ jag tror att detta ridpasset var ett av dom bĂ€sta jag och HerrMan jag haftđŸ‘â€

Hoppas att ni tyckte att det var kul och lĂ€sa inlĂ€gget. Glöm inte att kolla bilderna ocksĂ„â€

BAII❀❀

Likes

Comments

HellujjjđŸ‘‹â€

Som ni kanske sĂ„g sĂ„ ja jag inte ut nĂ„got inlĂ€gg igĂ„r men jag behövde göra lĂ€ksor sĂ„ jag kunde inte.

Men iallafall sĂ„ gick torsdagens pass SKIT DÅLIGT. Peppe gick inte alls böjd och formad utan gjorde typ framdelsvĂ€ndningar i hörnerna. NĂ€r vi galopperade sĂ„ fattade han antingen fel galopp eller sĂ„ bytte han eller sĂ„ blev det korsgalopp, sedan sprang han bara ivĂ€g hela tiden. Aa ni hör ju. Men vad Ă€r det man sĂ€ger, blod, svett och tĂ„rar Ă€r nyckeln till framgĂ„ng. Men det Ă€r bara och kĂ€mpa vidare nĂ€sta veckađŸ’Ș

Okej fredagens stallbesök dĂ„. Ja det börjar med att jag och min kompis Ă„ker upp till stallet men jag glömmer mina nycklar sĂ„ 1 h senare Ă„ker jag buss hem igen. Inte nog med det, det spöregnar ute. Den första bussen jag tar Ă€r 5 min försenad och det gĂ„r sĂ„ att jag inte hinner med bussen som gĂ„r hem och behöver vĂ€nta i en kvart. Sedan missar jag bussen som gĂ„r tillbaka till stallet vilket gör att jag kommer frĂ„n 40 min försent.... Inte nog med det sĂ„ behöver jag gĂ„ av en hĂ„llplats innan dĂ„ jag behövde ta en annan buss. SĂ„ jag gĂ„r dĂ€r i spö regnet. NĂ€r jag kommer fram möts jag av en lika blöt HerrMan och pĂ„grund av att han Ă€r sĂ„ blöt Ă€r jag tvungen att rida barbacka för att han inte ska fĂ„ skav. Iallafall gick det bĂ€ttre efter det. Jag red HerrMan, han sparkade bakut nĂ„gra gĂ„nger men annars Ă€r jag nöjd. Sedan skyndade jag mig till Silver efterĂ„t. Gjorde iordning honom och sedan red dressyrspecial. Det gick sĂ„dĂ€r pĂ„ dressyren. Det gick OK. Men sedan sĂ€tter jag vĂ€ldigt höga krav pĂ„ mig sjĂ€lv... aja nu ska jag inte tjata mer.

Hoppas att ni tyckte att det var kul att lĂ€sa detta inlĂ€gget. Jag gör ett nytt efter att jag har ridit HerrMan imorgon😉

BAII❀❀❀


Likes

Comments

​Helojj❀

Till att börja med vill jag sĂ€ga förlĂ„t för  ett försenart inlĂ€gg.

Men igÄr red jag TvÄan som hon kallas pÄ hoppningen. Vi hoppade en 3 kombination pÄ ca 50 cm. Kan skulle komma ifrÄn C och hoppa 3 hinder i galopp. Det gick bra bara att tvÄan gick pÄ full rulle sÄ det blev förlÄnga sprÄng emellan sÄ det ska vara tvÄ men det blev typ 1 1/5. Men efter ett tag gick det bra. Sista gÄngen gick det OK men det var mitt fel. Jag skulle kunna sitta tillbaka mer och ta i henne lite mer.

Men jaja. 

Hoppas att ni gillade inlĂ€gget❀                              BAII❀❀

Likes

Comments

Hejjsan Hojjsan pĂ„ er👋👋

Hoppas allt Àr bra idag. Det har vart en bra dag idag för mig iallafall.

Efter skolan sÄ cyklade jag iallafall direkt hem lÀmnade skolvÀskan och hjÀlmen hemma och drog till bussen. Jag kom precis i tid. Sedan nÀr jag hade Äkt upp till stallet sÄ mockade jag God HerrMan och fyllde höpÄsar. Jag borstade Àven av HerrMan lite. Sedan hÀmtade pappa upp mig frÄn stallet och vi Äkte och hÀmtade resten utav familjen som var hemma och Äkte till laserdomen.

Vi gick hÀnga i 20 minuter för att fÄ komma in sÄ vi spelade sÄnna hÀr spel som finns pÄ spelbutiker och sÄ. Sedan var det vÄran tur att gÄ in. Det gick inte sÄ bra för mig..... Jag kom hehe.. sisst... Men jaja jag hade kul iallafall.

Efter det var alla jÀttehungriga sÄ vi Ät pÄ MAX pÄvÀgen hem.

Sedan sĂ„ klippte jag mig igĂ„r👍👍 OMGđŸ˜±đŸ˜± NĂ€ men jag kan lĂ€gga ut en bild hĂ€r nedanför👍👍

Hoppas att ni har det bra sĂ„ hörs vi imorgon❀

Baiiâ€đŸ’šđŸ’™

​(Det Ă€r ett filter pĂ„ snapchatt)

Likes

Comments

​Hejsan❀

IgĂ„r red jag lektion pĂ„ HerrMan för hon som Ă€ger HerrMan. För att i veckan har jag vart problem att fĂ„ tillbaka honom och behöver typ sitta och dra i honom och det kĂ€nns ju inte sĂ„ kul. Men det var jĂ€ttekul och jag kĂ€nde att jag lĂ€rde mig mycket. 

I början skrittade jag fram. Sedan började jag försöka fĂ„ mer honom pĂ„ tygeln men han sa verkligen emot. SĂ„ vi bestĂ€mde att Ă€garen skulle sitta upp och kolla om det va nĂ„gonting som va fel. Men inte ens hon kunde gĂ„ honom att börja arbeta. Sedan började han att bocka nĂ„gra rejĂ€la sprĂ„ng. Han ville inte heller stanna med henne SĂ„ hon förstod vad jag menade för detta var inte normalt. SĂ„ jag fick springa och hĂ€mta det skarpa bettet. (Det Ă€r ett babypelam om jag stavar sĂ€tt)  SĂ„ dĂ„ fick jag sitta upp nĂ€r vi hade bytt. Och GUUD vilken skilnad. Han blev verkligen jĂ€tte mycket mjukare i hela han. Fick Ă€ven jĂ€tte fint pĂ„ tygeln och kom tillbaka precis nĂ€r jag ville det. Det Ă€r dock lite som jag behöver förbĂ€ttra i galoppen dĂ„ han ofta bryter av till trav. Men om jag fortsĂ€tter öva pĂ„ galoppen sĂ„ sitter den snart.

Jag har tyvĂ€rr inga bilder men hoppas att ni gillade texten iallafall.                                                Ha det bra sĂ„ hörs vi snart❀                                  BAIIâ€đŸ‘đŸ’—


Likes

Comments

Heej igen👋

Nu har jag ridit klart HerrMan fixat hö, vatten och bockat boxen. Men idag tog jag en svÀng ut med HerrMan och bara skrittade och travade dÄ han INTE skulle bli anstrÀngd och trött pga att han ska gÄ ett pass i padocken idag sÄ jag rider honom pÄ lektion. Men jag sa ju igÄr att jag skulle rida med en tjej, det blev lite Àndrade planer. Jag skrittade ut sjÀlv med en kompis som gick med. Det antingen att han har blivit sÀkrare med mig eller att han har blivit sÀkrare i sig sjÀlv. För senaste gÄngen jag red ut utan en "ledarhÀst" började han bocka och ville vÀnda in innan vi ens hade kommit in i skogen.. Men idag kom vi jÀttelÄngt, men nÀr vill typ till en galoppstrÀcka/uppförsbacke sÄ började han att bocka men dÄ hade vi ÀndÄ tÀnkt att vÀnda sÄ att vi gick 50 m till och sedan sÄ vÀnde vi. Jag tog Àven lite trav pÄ en annan galoppstrÀcka sÄ att han skulle fÄ röra lite pÄ sig.

NÀ men jag Àr jÀtte nöjd med dagens uteritt faktiskt.

(Ps. Detta inlĂ€gg kommer att publiceras pĂ„ lördagen men jag drev det pĂ„ fredagen😉)

●Bilder○


Likes

Comments