Inget jobb igår

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt. Hoppade in i duschen och kände hur ont jag fick i magen. Blev tvungen att ringa till jobbet och anmäla mig sjuk. Jag såg gravid ut! Svullen och öm i hela buken. Mest troligt endometriosen som håller på. Resten av dagen spenderades i soffan, antingen sovandes eller kolla på serier. Samma sak imorse, sov alldeles för länge och ska nu göra mig redo för att åka till jobbet. Borde klara mig på piller!

Idag är det äntligen Fredag och jag har börjat planera helgen lite smått. Försöker att inte planera för mycket eftersom jag går från kväll till dag. Men lite ska hinnas med i alla fall!

Nu är pastan färdig så ska slänga ihop matlådan och sen dra!

Kram Jenny

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen

Idag har jag bara tagit det lugnt. Sovmorgon och sen en mys-frukost! Tanken var att träna men hade verkligen ingen lust. Ska däremot köra ett yogapass innan jag hoppar in i duschen.

Inspirationen just nu är på noll. Har bara fokuserat på att ta det lugnt och inte fokusera på något annat än att slappna av.

Blev en liten fotosession med mina hjärtan. Ljuset va så fint och Bruce va så lugn. De här två fyller mig med kärlek varje dag!

Älskar när det snöar! Allt blir så mycket ljusare!

Kram Jenny

Likes

Comments

Vissa dagar är det otroligt tufft att jobba skift. Jag har ibland svårt att ställa om mig, speciellt när jag går på en dag - vecka. Då blir det jobba sent på fredagen och sen upp tidigt på måndagen.
Den senaste tiden har jag däremot börjar vänja mig. Det gäller att hitta nya rutiner. Se till att gå upp och lägga sig i tid. Annars blir det bara ännu jobbigare.
Idag känns det lite tuffare än vanligt. Tror mycket av det beror på att jag ställt in mig på en lugn dag, men den blev ju inte riktigt som jag tänkt...
Nyss ätit middag och kommer förhoppningsvis få lite mer energi till resten av kvällen!

 Kram Jenny

Likes

Comments

Det är tanken som räknas?

Tanken var att ta det lugnt idag. Det enda planerade var naprapaten imorse. Drog mig lite i sängen innan jag drog iväg. Fokuserade mycket på nacken då jag känt av den allt mer. Hon tyckte att jag nästan var lika stel som första gången jag var där. Då är det illa! Men det har inte gjort lika ont som då, nu är det en annan sorts stelhet.

Efter naprapaten åkte vi och handlade lite. P ville leka lite med min bil nu när snön har kommit, om någon hade missat det, slutade med att vi fastande lite i en driva och jag var tvungen att putta upp oss! Kan ju nämna att han inte kommer få leka med min bil mer.... Det gick i alla fall bra! Efter handlingen var det dags att fixa lunch och middag.

Nu har jag köttfärssåsen igång och snart är fish and chips klara! Så otroligt gott, längtar! Snart dags för jobb, hoppas att det går bra för alla lastbilar i snön!

Kram Jenny

Likes

Comments

Crossfit är min nya älskare

Jag har provat de flesta sporterna när jag var liten, konståkning, dans, fotboll, innebandy och massa andra. Efter endometriosen har det varit svårt att hitta en träningsform som passat mig. När jag flyttade till Stockholm började jag gymma, utan någon direkt plan...

När det var dags att byta gym hittade jag Najaden, där hade de även crossfit. Gick på några pass och var helt fast!

Nu är det svårt att hitta nya rutiner när jag jobbar skift-vecka. Ledarledda pass finns bara på kvällarna, då ganska sent tyvärr. Vill ju fortfarande träna crossfit och då hittade jag www.crossfit.com. Perfekt där de lägger ut pass för varje dag, även vilodagar. Lätt att följa och ha en plan!

Kört det någon vecka nu och måste säga att det är perfekt för mig. Kan träna innan jobbet när jag jobbar kväll och direkt efter när jag jobbar dag. Behöver inte tänka på vad jag ska göra utan bara att åka och följa dagens pass!

Likes

Comments

God morgon! Eller nästan morgon.

Va otroligt trött igår när jag kom hem efter jobbet, var trots det tvungen att kolla på Farmen. Skönt att äntligen vara igång med veckan. Träningsvärken smög sig på mig under jobbet igår så vart efter timmarna gick så blev det allt jobbigare att lyfta lådorna. Men en värktablett senare så kunde jag jobba utan att ha det i tankarna.

Idag blir det ännu ett pass på gymmet medan P är på möte. Efter det är tanken att åka och äta lunch. Gjorde middag för både måndag och tisdag igår så slipper tänka på det, tack och lov!

Nu ska jag börja komma igång med dagen, lite frulle på det här låter inte helt fel!

Kram Jenny

Likes

Comments

I väntans tider

Kommer alltid in i perioder där jag läser. Just nu är det Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman som ligger på fönsterbrädan. Går långsamt då dessa perioder tyvärr inte är så långa... Men den är ju så otroligt spännande! Har några flera böcker som ligger på vänt.

Hat en bok som jag längtar så otroligt mycket tills den kommer ut. Det är sista delen av Berättelsen om kungadråparen av Patrick Rothfuss. Så glad att jag hittade den här bokserier. Den är så fantastiskt bra! Fastnade direkt och kan inte släppta historien. Måste få reda på hur det slutar... Men kan få vänta lite tills den kommer ut tyvärr. Så måste hitta nya böcker att fylla tiden med.

Inne i en period med faktaböcker. Inte rena faktaböcker men nya sätt att se saker på.

Böcker som är påbörjade eller tänkta att läsas snart! Otroligt spännande, jag älskar ekonomi och fantasy.

Kram Jenny

Likes

Comments

Ny vecka

Efter en period där jag slarvat mycket med rutiner är det dags att få igång det igen. Blir lätt att jag har rutiner i två eller tre veckor. Kanske för att jag kör skiftande veckor, svårt att hålla rutinerna när man måste ställa om sig varje vecka. Med rutiner menar jag inte att ha varje timme planerad. Utan mer att gå upp/gå och lägga mig i tid, träna 3 dagar i veckan, äta mat vid ungefär samma tid. Sen kunna fylla resterande dagar med värdefulla saker. Kanske boka en fika med en kompis, se en inspirerande film, läsa, mm.

Har den senaste tiden sovit lite mycket, sagt att jag ska till gymmet men sen hittat någon otroligt larvig ursäkt att inte göra det, suttit i soffan och dö-kollat på onödig tv. Ja, ni förstår säkert vad jag pratar om.

Börjar veckan med dagen yoga, skön stretching.

Nu blir det att äta lite lunch efter ett Crossfitpass innan jag åker och jobbar!

Kram Jenny

Likes

Comments

Effektiv dag!

Rensning på vinden gjort! Ser kanske inte så mycket bättre ut men det är oroligt mer organiserat.

Före

Efter

Resten av dagen blev till att göra det som kändes bra, körde yoga, skrubbade golvet och lagade god mat.

Sitter just nu och kollar på Farmen. Blir så otroligt irriterad på hur lite kunskap och respekt de har! Kom igen liksom... Bygg ordentliga saker! För mig känns det uppenbart att man inte bygger på det där sättet. Men tydligen är det inte så för alla, bara att svälja och kolla på programmet.

Som sagt är det en sen vecka nästa vecka så blir lite läsning efter Farmen och tänkta igenom lite vad jag ska hitta på. Ska försöka komma upp i tid så jag har tid att göra saker innan jag måste iväg.

Kram Jenny

Likes

Comments

Nu har jag åkt på ett ryck att städa... Blir först att rensa vinden. Eller i alla fall organisera lite mera! Sen blir det troligtvis att skrubba golvet ordentligt.
Planen var att åka och träna idag, får se om det blir av senare. Har en sen vecka nästa vecka så ingen stress att komma i säng i tid idag!

Min morgonrutin. Ta tempen men bastermometer från Natural cycles och när man börjar närma sig ägglossning ska jag ta ägglossningstest. Detta för att hjälpa appen att hitta exakta dagen för ägglossning.
Håller på att starta om datan så just nu blir det bloggning från mobilen!

Kram Jenny

Likes

Comments