Personligt

Jag har varit så otroligt stressad i flera veckor nu, vilket är den främsta anledningen till att jag inte bloggat på ett tag. Min hjärna har verkligen gått på högvarv, och jag har haft så mycket att göra. De stunder jag känt att jag inte längre orkar, och inser att en paus är nödvändig för mitt eget välmående, har jag funderat på att sitta och skriva ett inlägg eller två - men då just skrivandet samt användandet av min laptop har känts så nära relaterat till skolarbete och körkortsteori etc. har bara tanken av det gjort mig trött. Tyvärr - jag ber om ursäkt (om det ens är någon som följer bloggen dvs).

Positiv stress uppskattas ganska mycket hos mig, det vill säga de stunder där lite stress ger mig den där extra och välbehövliga motivationen att sätta igång och fixa det man vet att man behöver. Man blir på något sätt hög på stressen, vilket leder till ett mer effektivt, koncentrerat och produktivt arbete. Superhärligt och definitivt värt att kalla positiv.

Dock har jag på senare tiden mer eller mindre drunknat i saker att göra, och den där lilla positiva stressen som boostat mig och mitt arbete har istället vänt till negativ stress. När det plötsligt blir för många bollar i luften som man behöver hålla koll på går det inte att ta vara på den positiva stressen, utan man får istället ett överskott, då man dag ut och dag in går omkring och tänker på allt som behöver göras och hur man ska lägga upp saker och ting. Jag brukar säga att jag hamnar i en s.k. Stressperiod. En period där allting blir för mycket, och på något vis äter upp en. Personligen brukar jag känna att jag förvandlas till en annan person inom dessa perioder - där jag inte riktigt känner igen mig själv. Det blir lite som ett robotliv, där jag måste fokusera så mycket på allt som behöver göras att jag inte har tid att tänka på eller uppskatta andra saker i mitt liv. Att gå upp, äta, gör mig i ordning, gå till skolan, träffa vänner etc. går som på rutin och jag märker inte ens av att jag gör det. Jag är så upptagen och "consumed" av all stress att det inte finns någon plats för något annat. Det kan kännas ganska läskigt när detta pågått i flera veckor, och man sedan äntligen får en chans att stanna upp och kippa efter andan en stund, för när man tittar tillbaka på tiden som gått så minns man knappt vad som hänt. Man förstår inte ens hur man klarade sig igenom det. Allt på grund av stressen. Man missar delar av livet, får som små black-outs, och när man äntligen vaknar upp blir man förvirrad. Var tog de senaste 3 veckorna vägen?

Det är ju inte så att man vill uppleva den tiden igen, med all stress och så, men det kan kännas skumt när man väl kommer ur en sådan period. Det känns konstigt när man inte har någon aning om vad som skett i varken sitt eget eller folk omkring ens liv, förutom när det gäller skolarbete, plikter och to-do:s.

Jag är just nu i den fas där jag börjat kippa efter andan igen. Min stress-period är inte helt över, men den börjar lida mot sitt slut. Jag har ett par major ångestpunkter kvar att ta tag i innan jag kan slappna av helt, men jag hoppas och tror att jag kan återkomma till en mer positiv stress nu - då det inte är lika mycket som sker på en gång. Då jag är i slutet av denna period, samt har något att se fram emot (nämligen en 2 veckors London resa med start tisdag nästa vecka), ökar det motivationen att omvandla den negativa stressen till positiv. Det känns skönt. Äntligen kan jag fokusera på andra saker i mitt liv igen, såsom bloggandet, vänner, familj - samt förhoppningsvis ta upp lite träning också haha.

Någon som har något tips på vad man kan göra för att få kontroll över sitt liv under dessa sterssperioder?

Det är verkligen tröttsamt att känna att man missat dagar eller t.o.m. veckor av sitt liv, endast för att man varit så otroligt stressad och upptagen med att fundera kring saker och ting, samt oroa sig/ha ångest över de.

Tack tack. Ska försöka uppdatera lite oftare nu, när saker börjar kännas lite ljusare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Inatt drömde jag att jag fick A på en uppgift i Engelskan. Jag blev inte glad i drömmen, men kände mig lugn - jag hade fått bekräftelse. När jag sedan vaknade, och insåg att jag ännu inte fått mitt betyg på den här uppgiften jag skrivit, fick jag genast tillbaka en liten panik-känsla igen. 

Generellt sätt blir jag inte glad när jag får ett A i engelska, för det har aldrig hänt att jag fått något sämre. Jag har alltid gillat kursen, och gör det fortfarande, och jag har även haft ganska lätt för den. Mitt slutbetyg i engelska har varit A varje år sedan jag gick i 7:an, då jag började få betyg. Det har varit skönt, det har gjort mig glad. Men problemet är ju att jag inte måste kämpa för att få det där A:t, det bara blir så. Jag kan språket bra, vet vad lärarna vill ha och kan prestera bra på både prov och i uppsatser. Jag har inte haft några svårigheter, och jag har därför inte blivit "gladare" när jag fått in mitt betyg. Jag har ju redan vetat att jag ligger på den nivån jag vill, jag har varit van vid att alltid få det betyget. Det är vad jag förväntat mig. 

Engelskan har på något sätt varit min största källa för bekräftelse. Det har varit en riktig "klapp på axeln" kurs som fått mig att känna mig bra. Jag är bra på engelska, och jag är glad att andra människor vet det. Kanske låter det lite töntigt, men kom igen - alla vill väl ha något de är "lite bättre på" en alla andra? Jag tycker att det är okej att vara stolt över det, i alla fall att glädjas lite på grund av det. 

Nu i alla fall, när jag går sista året på gymnasiet, och läser engelska 7 (med Cambridge inriktning). Det är nu jag börjat uppmärksamma hur alla snackar om hur svår just den här kursen kommer att bli, hur mycket mer komplicerad den är i kontrast till de tidigare åren, och hur få som uppnår bra betyg. Det är även nu jag börjar känna en enorm press. Då jag legat på en bra och i princip jämn nivå i typ 6 år, så känner jag inte att jag utvecklats särskilt mycket, jag har inte behövt "jobba" hårt (jag har väl jobbat, men då jag funnit det roligt med engelska, så har "jobbet" har för mig inte ansetts vara jobb, utan bara något kul som jag gärna gjort). Så nu när jag läser en kurs som kräver att jag arbetar med min engelska, och utvecklar mina färdigheter konstant, så får jag smått panik. Jag har ju inte direkt behövt göra det här tidigare?

Jag känner ångest och oro innan jag får in mina uppgifters betyg. Jag arbetar betydligt mer och lägger mycket tid på att lära mig - men jag känner mig ändå så otroligt nervös. Tänk om det här är dagen jag inte längre får ett A? Vad gör jag då. Fy vad pinsamt. Här har allt varit frid och fröjd, och nu helt plötsligt klarar jag inte av det längre? Jag är inte längre i toppen. Va. Min bekräftelsekälla - Borta? Tänk om det blir så? Jag hoppas verkligen inte det, för jag tror inte att jag klarar av den besvikelsen aha. Det här är ju min grej. Det här är vad jag alltid kunnat, tänk om jag inte längre kan det?

Likes

Comments

Synonymer till ordet "destruktiv" är exempelvis; förstörande, nedbrytande, negativ, upplösande.

Oavsett vilket man fokuserar på eller kommer i kontakt med, kan man ganska lätt tolka det som någonting negativt. Destruktivt beteende handlar i simpel form om ett beteende som inte är bra för en individ. Ett beteende som är baserat på och skapas av individen själv, men som kan vara påverkat av faktorer såsom människor och miljöer runt omkring sig. 

En irrationell bild av verkligheten kan enligt min åsikt ligga till grunden för ett destruktivt beteende, detta då man själv övertalar sig och inbillar sig saker - som får en att må dåligt - och konsekvensen blir att man agerar ut på ett eller annat sätt, som då inte alltid är så bra. Man är medveten om vad som sker - men man kan inte stoppa det.  Destruktiva beteenden varierar förmodligen beroende på vem man är, och antar därför olika former. Exempelvis självskadebeteende, narcissism, paranoia, rädsla, isolation från allt och alla, osv.

Jag har levt med mycket av de ovannämnda, men den största grejen som jag lever och tyvärr plågas med idag är isolationen och rädslan. Jag har många gånger stoppat mig själv från att göra saker jag bör eller vill, för att min ångest över hur det ska gå eller vad folk ska tycka om mig/det jag gör blir för stor. Det kan vara mindre saker, som att gå till en jobbig lektion, eller större saker såsom att gå på en jobb intervju. Saker som på något sätt kommer leda mig framåt i livet, men som jag hindras från att göra, på grund av mina egna tankar och min ångest. Jag hålls tillbaka från att leva mitt liv, på grund av rädsla. Jag antar att det är en sorts destruktivt beteende - då det har visats förstöra mycket för mig. Jag missar möjligheter,  jag försämrar mina betyg, jag förlorar vänner och inte minst - jag förlorar ytterligare ett par delar av det lilla lilla självförtroende jag hade sedan tidigare. 

Utifrån förstår inte folk varför jag agerar som jag gör. Speciellt när det gäller de små sakerna. Är jag stressad över en skoluppgift, så får jag ångest och går inte till lektionen. Jag VET att det inte kommer att hjälpa. Jag vet att det snarare kommer göra saker värre. Men jag kan inte göra någonting åt det. Jag förväntar mig inte att folk ska förstå, men jag anser att de bör ha tillräckligt med respekt för mig - för den jag är - för att acceptera mitt beteende utan att döma, utan att tänka att jag bara är lat eller dum som inte går till alla lektioner. Mitt psyke och min ångest tar kontroll över mitt fysiska tillstånd, det tar över min kropp. Jag vet att jag bör gå till skolan, jag är medveten om konsekvenserna som kommer uppstå om jag inte gör det, men i stunden - när jag ligger där i sängen med ångest från huvud till tå - då blir jag som paralyserad. Jag kan inte röra mig, jag kan inte kliva upp, det finns ingen värld där jag skulle kunna se mig själv klara av den dagen. Den lektionen. Det finns inte. Allting fryser, som en panikattack. Jag kan varken fysiskt eller psykiskt göra det jag vet att jag bör. Det är inte roligt.

För de som anser att jag bara är trött, lat och helt enkelt inte pallar med att gå till skolan, de som tror att jag väljer att hellre ligga hemma och slappa i sängen framför en tv-serie - ni har fel. ​Ni har fel. 

Nej, den dagen spenderas nämligen med mig gråtandes, ångestfylld och inkapabel att göra någonting. Ångesten av att veta att jag än en gång har misslyckats - att jag än en gång inte har lyckats uppfylla de krav som alla andra på något sätt klarar av utan problem - äter upp mig helt. Det finns inte en avslappnad stund, det är bara stress och oro och ångest och ilska! Ilska för att jag inte klarar av små enkla saker, såna saker alla klarar av. Jag känner mig dum - Det är hemskt. 

Jag vet inte. Det finns inget att säga.

Sluta döm folk så jäkla fort. Alla mår inte superbra - acceptera det och låt dem vara, ellerrrrr visa stöd. Döm inte. Försök inte komma med ett lamt "pep talk" där ni agerar tufft och säger saker som  "pull yourself together och kom ner på jorden". Det fungerar inte. Inte alls. Förmodligen är ni de som bidrar till extra mycket destruktiva beteenden och ångest för folk som mig. Tänk på det är ni snälla. 

Tack. 

Likes

Comments

Det är äntligen höst!! Jag har längtat så otroligt mycket de senaste veckorna och typ önskat att den här konstiga perioden mellan sommar och höst ska försvinna. Att var och varannan dag vakna upp till olika väder konstellationer med extremt varierande temperatur är ju inte roligt! Ena dagen krävs femtio lager för att ens orka kliva utanför dörren, medan värmen många dagar tar kol på en. Nej tack, sommaren har varit underbar - men nu är jag redo för höst!

Jag är väl inte alltför tagg på det kyliga, regniga och mörka värdet som kommer, nja, men det kompenseras förhoppningsvis upp utav de mysiga faktorerna hösten medför - allt te man kommer dricka, alla kvällar man kan slösa på en spännande bok eller generellt chilla med Netflix och speciellt alla kläder man kommer ha på sig!! "Tack vare" kylan blir det ju nämligen inne att ha på sig stora bulsiga stickade tröjor - finns det något bättre? NEJ!

Jag är faktiskt supertaggad på att fylla på min garderob med lite nya fräscha plagg - höstmode! Det finns ju så otroligt mycket nya saker nu, både allt klassiskt stickat - men även nya moderna påhitt. Tyvärr har man ju en ganska liten budget att leva efter och man måste därmed tänka på ekonomin också, så för mig har det blivit att titta runt lite på de "vanligare" affärerna som finns tillgängliga inne och stan och så. Dock tycker jag inte att det är något fel med det - årets utbud med höstkläder är faktiskt ganska bra om jag får säga det själv. Nya trender har väl kommit - men den gamla stickade tröjan kommer ju alltid att bestå, så jag är nöjd.

I alla fall har jag idag tittat runt lite på Gina Tricot's hemsida, och har hittat ett par saker jag tycker ser supermysiga ut. Tyvärr känner jag väl inte att alla passar just mig, men man kan ju kika runt lite i alla fall.

Den här nya "trenden" (ny och ny - men den har ju kommit tillbaka iaf) med att ha en klänning över en t-shirt är ju extremt konstigt om jag får säga det själv, och jag har varit lite skeptiskt. Men samtidigt tycker jag att det är ganska coolt?? Det skapar ju möjligheter att ha klänning trots att det är kallt och ruskigt ute vilket humöret kommer att gilla! En annan lite nyare modell är nog off-shoulder tröjan i svart, jag har testat ett par liknande, men har tyvärr har sett ut lite som en hösäck i dem :/ Aja, de som kan ha dem kan skatta sig lyckliga i alla fall - för snyggt är det.

Själv uppskattar jag (som sagt) alla de stickade plagg som finnes nedan aha. Långärmat, varmt och mysigt. Låter perfekt, precis som det är, Jag har blivit speciellt kär i den lite mörkgröna "over-sized" tröja samt den vinröda med polokrage! Ser så sköna ut - det får nog bli en tur till Gina någon eftermiddag i veckan :)


Likes

Comments

Personligt

Vaknade runt 8:30 då mamma dukat upp en fin frukost med kaffe, egen pressad juice, ägg, färska frallor etc. Super härlig start på dagen. Små saker som det kan göra mig så glad! Det känns verkligen att det är helg :)

Sedan begav vi oss av ut där jag övningskörde till teamsportia och XXL, för att testa ett par storlekar på Adidas skor - då jag ville beställa ett par online men var osäker på vilken storlek jag bör ha. Övningskörningen gick relativt felfritt och det börjar kännas riktigt bra nu. Jag ska absolut ha körkort i slutet av November, efter min födelsedag den 21:e!!

Skoletandet slutade bra, testade ett par rosa "Madoru Adidas" (bild nedan) och mamma tyckte de satt så snyggt att hon köpte de åt mig <3 Inte världens snyggaste som "vardagsskor" kanske men det finns definitivt mycket värre, de var även väldigt sköna och jag känner absolut att jag kan variera mina övriga skor med dessa då och då - samt använda de när jag är ute och springer, då de är till för just detta. (De var även på REA - 300kr). Jag hittade även vilken storlek jag bör ha i dem skor jag ville beställa, nämligen den väldigt specifika storleken 38 & 2/3 ahah. Men aja, smått komplicerade storlekar är väl bra om de sitter som en smäck sedan när jag man har de på sig.

När vi kom hem beställde jag direkt de skor jag tittat på - ett par vita/grå Adidas original "ZX Flux" - jag tycker de ser så enkelt snygga ut; passar till allt och smälter in i outfiten samtidigt som de är väldigt snygga! Sådana tennis liknande skor brukar även vara väldigt bekväma vilket alltid är ett plus. Jag är helt kär! Förhoppningsvis är de lika snygga och sköna i verkligheten. Originalpris för dessa är 899kr men de hade sänkt de till 629kr och Adidas.se hade även 20% extra rabatt på alla deras skor nu i helgen (med rabattkoden Extra20) - så fick dem till ett superpris på 500kr.

So far har min dag alltså varit riktigt bra - jag har även kommit till att ta tag i lite skolarbeten som ska in nästa vecka, bl.a. pluggat lite till mitt juridik prov samt skrivit ett 10-minuters sommarprat där jag snackar om framtiden/drömmar/folk som ifrågasätter allt etc. Kanske skriver jag om det till en kortare version som jag lägger upp här - det är ganska motiverande! 

Likes

Comments

Personligt

Bestämde mig för ca 4 dagar sedan att jag ville testa på att bli blond. Hela mitt liv har jag varit brunett, och på senaste åren haft en ganska mörkbrun färg - vilket såklart försvårade saker när jag väl försökte färga blondt.

Varför jag fick den här ganska dumma idén vet jag inte. Satt och åt lunch med syster yster som snackade om att färga hår etc. Och en timme senare hade jag köpt blondering och hårfärg.

Vi färgade/blonderade 3 gånger den kvällen - och var klara kl. 12 på natten. Mmm.. härligt. Resultatet blev inte riktigt som vi hade tänkt. Blond var jag i alla fall inte. Snarare ginger ahah. Men aja, det är väl ingenting fel på det? Bara lite oväntat.

Dag 2 köpte jag ytterligare 2 blonderingar/färg, de var betydligt ljusare den här gången och hette något med "silver". Jag fick väl för mig att kalla färger såsom silver/grå/blå skulle ta död på de röda nyanserna jag hade i mitt dåvarande typ mörk orangea hår. Jag hade fel igen. Det var efter försök två, fortfarande samma röd/orangea färg på mitt hår. Lite ljusare dock - vilket gjorde det ganska mycket bättre aha.

Om jag ångrar mig eller inte vet jag inte riktigt. Jag saknar mitt bruna hår en aning, och känner mig smått ångestfylld över att jag förstört det + gjort håret lite mer slitet längst ned i topparna. Men samtidigt så ville jag ju ha förändring. Jag ville testa på något nytt - bara för att se hur det blev. Och visst, det blev inte precis som jag tänkte i början, men just nu ser det ändå helt okej ut. Ganska unik färg, men passar relativt bra på mig (om man får säga så).

Jag tänker därför låta det vara i någon vecka eller så, se om jag vänjer mig (samt låta mitt stackars hår vila aha) och får sedan se hur jag känner. Kanske blir det att lägga på ytterligare en blondering, ett sista försök. Eller så blir det att färga brunt igen. Vi får seeeee.

:)

Likes

Comments

Personligt

​Ibland glider man ifrån personer, som tidigare stått en väldigt nära. Det suger, absolut, men samtidigt är det relativt naturligt. Det bara händer liksom. Kanske har man helt enkelt fått nog av varandra, kanske så känner man att man inte längre ut något av vänskapen/relationen. I dessa fall tycker jag att det är okej att man väljer att gå åt olika håll. Det är okej att säga hej då.

Det finns dock andra situationer, där man exempelvis bråkat under en längre tid - och till slut inte orkar hålla på så, istället väljer man att helt enkelt sluta prata helt. Då säger man inte hej då. Man ger bara upp. Jag har en vänskap som nyligen gått förlorad ungefär på det här sättet, och det känns så dumt. Jag ångrar att vi var så töntiga, men samtidigt är jag fortfarande irriterad - inte på min vän dock - utan snarare på oss båda, för att vi lät det gå för långt. Det var fel. 

Ytterligare situationer där man inte säger hej då, är i relationer som helt "simpelt" tynar bort. En dag slutar man bara höra av sig, och så är det med det. Efter en månad tänker man - äsch, det var ju inte så länge sedan, jag kan skriva om ett tag och se hur hon/han har det. Men det gör man sällan. Och efter ett par månader, finns inte personen kvar i ens liv längre. Inget hej då, allt bara försvinner. 

Jag antar att de flesta har upplevt det ovanför, i någon konstellation. Det händer. Det suger oftast, men inte alltid. Det kan kännas nyttigt att avsluta vissa relationer - och jag tycker inte att man ska vara rädd för att göra det. Det är dock bättre att faktiskt vara mogna, och ta ett riktigt farväl, att säga hej då, och inte bara sluta prata eller bråka tills man inte längre bryr sig. Nej. Skiljs åt som vänner - trots att ni inte har planer på att träffas igen. 

Just nu, idag, finns det en person jag inte vill säga hej då till. Och jag vet att jag inte kommer göra det heller. Men saker känns inte som förut. Saker har förändrats, och jag vet inte hur jag ska hantera det. Det känns otroligt sorgligt. Speciellt då jag på senaste tiden uppmärksammat det här ganska mycket, och har försökt att fixa det en aning. Jag har försökt att skapa en bättre kommunikation, visa att jag bryr mig och att jag verkligen vill ha och behöver den här personen i mitt liv. Men hittils har jag inte fått någonting tillbaka. Hur ska jag tolka det? Är personen, till skillnad från mig, redo att säga hej då? Eller är hen bara arg på mig på grund av något? En stor del av mig önskar att det är det sistnämnda, för då kan jag ju förhoppningsvis fixa det.

Min största rädsla är att folk ska tröttna på mig. Att folk endast ska se mina negativa sidor, och döma allt jag göra utifrån det. Jag är rädd för att folk ska ge upp om mig. Att de ska tro att jag är någon - som jag egentligen inte är. Jag vet inte vad jag ska göra. Men jag känner mig rädd och för att vara ärlig, ganska ensam. Snälla du, ge inte upp. Jag vet att jag är sämst ibland, att jag gör och säger dumma saker. Absolut. Och jag ber om ursäkt. Men det är inte den enda personen jag är. En del av mig agerar så ibland - ja. Det kan jag inte gömma, det är bara så det är. Men jag hoppas att några av er i alla fall, kan bortse från dessa. Eller acceptera dem. Jag behöver er. 

Jag behöver den här personen jag pratat om. Verkligen. Ja, jag kanske har underskattat vilken stor skillnad hen gör i mitt liv, men jag försöker verkligen att ändra på det. Att visa vad jag känner och hur jag vill att vår relation ska se ut. Jag vet inte vad mer jag kan göra. Jag är bara så trött på att känna mig ensam, bortglömd och nedprioriterad. 

Jag är inte redo att säga hej då. 

Likes

Comments

Jag bli så trött på de stunder där man har gjort någonting och verkligen tänkt till, endast för att göra någon glad - och så får man liksom ingen uppskattning. På något sätt känner sig lite orättvist behandlad och det blir lite pinsamt. Personligen tycker jag inte om när alla bara tar det för givet att man är snäll och verkligen försöker göra lite mer speciella saker för de ibland, men vem gör det aha? Det tar väl som hårdast när man försöker lägga in en lite djupare mening bakom det man gör, när det blir lite personligt - då är det mer trist när den andra personen typ inte inser vad man menade/försökte göra.

Visst är väl grundtanken med att göra något lite spontant och oväntat för någon annan, att det inte ska vara en superstor grej, men ändå? Det är väl inte fel att förvänta sig någon slags hint som visar att personen faktiskt blev glad över det man gjort. Det är bara jobbigt när man på något sätt uttrycker att personen betyder något för en, utan att denna person inser att man endast gör det för dem. Kanske ger man någon liten present given utvald med omtanke för just den personen, ett kort där man skriver saker man verkligen menar - på en relativt personlig och djup nivå, eller när man helt enkelt bara hjälper till med mindre saker för att man vet att personen har det jobbigt eller kanske inte har tid etc. Något man gjort på en mer "personlig" nivå, som man sedan hoppas att personen kan se den lite djupare mening med. Vilket de inte alltid gör - och då känner man sig lite fånig istället.

Jag vet inte riktigt vad min poäng är, och för att vara ärlig känns hela det här inlägget ganska flummigt - ingen röd tråd så att säga. Men jag antar att jag Ibland bara känner att jag lägger ner så otroligt mycket tid på saker, för att jag vill få andra att må bra och bli glada, i onödan. Vad är poängen av att jag spenderar timmar funderandes och planerandes, när det i slutändan är så över hypeat från min sida, och när ingen egentligen bryr sig. Känns väldigt meningslöst.

PS. Skrivandet av den här lilla texten blev extra komplicerad då jag inte kunde komma på en antonym till ordet "uppskattad" - därav rubriken. Och ja, jag testade att googla, men det kommer inte upp något direkt relevant. Trist. Men det får funka ändå. 

Likes

Comments

Motivation, Personligt

Jag har verkligen ingen struktur i mitt liv just nu. Det känns verkligen som att jag tappat kontrollen över allt. Usch.

På något sätt känns det som att jag ofta går omkring och övertalar mig själv att jag har koll på saker, exempelvis skolarbete, vilken dag jag ska till tandläkaren, när jag har prov, vad jag bör prioritera, körkortsplugg etc. I mitt huvud har jag en vag plan av när och hur jag ska göra saker. Men ibland tappar jag alla dem tankarna och blir istället otroligt förvirrad.

När jag försöker skriva ned saker i exempelvis en kalender eller så, vilket många förespråkar att man bör göra, så blir det nästan värre. Jag blir då i princip beroende av det jag skrivit och litar på det till 100%. Detta innebär ju tyvärr att om jag glömt att skriva in någonting så försvinner det helt ur mitt huvud och jag missar det totalt. Nej att hålla en kalender fungerar inte för mig.

Jag brukar kunna hålla en relativt bra koll på det mesta, endast i mitt huvud, och glömmer sällan bort saker/fixar inte saker i tid. Men på senaste tiden har jag typ tappat allt. Jag minns inte saker, jag kan inte prioritera rätt, jag struntar i saker trots att jag vet att jag bör fixa dem. Kanske är det där problemet ligger. Att jag inte har motivation att utföra de prioriteringar jag har - och kan då aldrig radera de från minnet eller typ "checka av" de från min mentala to-do list. När ingenting kommer ut, trots att massor av saker kommer in och läggs till på listan, så får jag typ ett överskott av saker att hålla reda på - vilket leder till att jag glömmer bort typ hälften av de. Ja. Det är nog det problemet är grundat i.

Jaha. Skönt att jag kunde skriva mig fram till orsaken bakom problemet aha, tråkigt att jag fortfarande inte har en lösning. Min motivation till saker ligger definitivt på den negativa sidan av skalan - det är jag väl medveten om. Jag gör inte allt jag bör och jag ger upp mina måsten för mina "guilty pleasures" och egna vilja alldeles för lätt. Hur kommer jag ur det här? Behöver motivation och något att längta efter, då det på senaste tiden inte funnits något direkt ljus i min framtid. Typ julen om 3 månader aha? Nej, inte direkt va.

Kom i nuläget på att jag skrev lite om de mysiga saker man bör fokusera på under hösten - i mitt inlägg höstdepression. Kanske är det sånt man ska tänka på nu också? När motivationen är nere och man gett upp en aning. Små saker man kan njuta av och uppskatta, såsom fina färger på löven och härliga tjocka halsdukar (låter super lamt men ärligt det är ju mysigt), kanske är nyckeln till lite ökad lycka och motivation? 

Likes

Comments

Personligt

Långdistansförhållande. Med andra ord ett förhållande som dag för dag går ut på att stirra på den nedräkning som visar nästa gång jag får se honom. 10 dagar, 9 dagar, 8 dagar....

Den ständiga längtan är ett rent helvete. Speciellt när man inte vet när nästa gång blir. Kanske är det bara ett par dagar, eller ett par veckor, eller till och med ett par månader. Det är tufft. Väldigt väldigt väldigt tufft. Det enda positiva som man försöker fokusera på under tiden vi är ifrån varandra, är vetskapen om att oavsett hur lång väntan är, så kommer den alltid att sluta med en sådan oändlig lycka, när nedräkningen visar 0 och vi äntligen får ses igen. Detta övervinner alla jobbiga och deprimerande tankar om hur omöjligt det är att vara i ett långdistansförhållande.

Självklart kommer det alltid kännas otroligt tragiskt, och för min del förstår jag inte riktigt varför saker är som de är. Han är den jag älskar mer än allt. Han är den som gör mig glad och får mig att känna mig så lycklig. Han är den jag är helt hundra på att jag kommer vara med för alltid. Varför är jag då inte med honom? Varför är han 1 740 km här ifrån? Nej. Min hjärna vägrar förstå.

Vi sms:ar varje dag och försöker prata på telefon varje kväll. Vi gör allt vi kan för att påminna oss om vilket underbart förhållande vi har. Men det finns stunder där det är väldigt svårt. När man har gått i 3-4 veckor utan att träffa varandra, börjar man på något sätt tappa greppet/tanken om vem personen på andra sidan telefonlinjen är. Det är inte lätt. Ibland finner man inte tid och då kan det kännas som att man helt tappat bort varandra i flera dagar. Speciellt jobbigt blir det när man blir smått irriterade på varandra, då är det extra svårt att lösa saker - med tanke på att man bara kan stänga av sin mobil för att bli av med tjafset. I verkligheten finns det en större press och motivation att lösa saker snabbare. Nej, gud vad jobbigt det är med långdistansförhållanden. Samtidigt är det så värt det. 

Ibland tänker jag att distansen gör oss starkare som par, och att vi kommer närmare varandra. Detta då ständigt får uppleva en på något sätt ny slags ångest - nämligen den man får när man saknar någon man älskar. Att endast träffas under en helg lite här och där är inte nog. Inte för att jag tror att någon tid någonsin skulle vara tillräcklig. Det finns ju inget slut på oändligheten, eller hur?

I alla fall så kämpar vi mycket, det är inte roligt. Att inte kunna komma hem efter en jobbig dag i skolan och bara kunna mysa med honom för att göra saker bra, suger verkligen. Bara en kram kan göra saker så mycket bättre - speciellt när den kommer från honom. 

Tänker man på framtiden blir jag både otroligt motiverad, men även otroligt ångestfylld (vilket jag tog upp mycket i mitt förra inlägg; Framtidsångest)​ Självklart är jag taggad på att förhoppningsvis få radera det avstånd som finns mellan oss, så att jag äntligen kan vara med honom när jag vill och hur mycket jag vill. Men samtidigt är jag såå rädd för att ha för höga förväntningar. Så rädd att något ska komma i vägen. Därför vill jag inte intala mig själv att det kommer bli på ett visst sätt. Istället ska jag ha ett "öppet sinne" och bara ta saker som det kommer. I slutändan kommer det bli bra och det kommer definitivt att vara värt det. 

Ja, det suger att han är så långt borta. Ja jag skulle offra mycket för att få problemet att försvinna. MEN NEJ, jag kommer aldrig ångra att vi båda är i det här förhållandet - för det är verkligen så otroligt speciellt och unikt. Jag är så lyckligt lottat. Det är helt enkelt det bästa som har hänt mig, någonsin. <3

Likes

Comments