Ibland är livet lite tufft och det är just precis vad det har varit, men stormar varar inte för alltid och det verkar som styrkan på stormen börjar avta.

Det är svårt att ta beslut, speciellt när beslutet i mångt och mycket handlar om ens identitet. Det som en så länge varit förknippad med, som så länge varit ens identitet. I mitt fall handlar det om beslutet att eventuellt lägga fotbollsskorna på hyllan. Jag ÄR fotboll. Har en kompis som uttryckte sig precis så, att jag är fotboll för henne. I 18 år har jag sprungit och jagat och sparkat på en boll - det är tre fjärdedelar av mitt liv. Det är alltså inte så konstigt att det är jag, att det är mitt liv. I massor av år har mitt liv planerats efter fotbollsträningar, matcher och andra fotbollsrelaterade aktiviteter. De senaste veckorna har jag planerat livet efter MIG, mitt mående, mitt humör och efter mina villkor. Det har varit mycket i skolan, jag har varit extremt stressad under en lång tid. Det är antagligen från det som osäkerheten kring ett fortsatt fotbollsspelande har kommit. Då det mest känts som ett krav och inte något roligt.

Nu de senaste veckorna har jag istället tillåtit mig att vila när jag känt att jag behöver det. Det finns bara en av mig och det är viktigt att ta hand om sig. Inget beslut är taget än - jag fokuserar på nuet, och just nu mår jag bra. Jag springer, gymmar, klättrar och går på yoga istället. Dessutom hinner jag umgås med fina vänner, och jag hinner ta hand om mig själv.

"You still have a lot of time to make yourself be what you want"

Likes

Comments

Har alltid så svårt att orka ta mig tid att göra något annat än att sitta i soffan när klockan hinner bli efter åtta innan jag är klar med träning, dusch, mat och disk. Men idag bestämde jag mig, efter att ha ätit middagen i soffan och tagit mig upp för att diska så tog jag fram målargrejerna och satt mig i det som är min favorithörna. Det viktiga är inte att det blir fint, det viktiga är avkopplingen det ger mig. Jag måste bli bättre på att påminna mig om det, även om det ibland är svårt, för jag vill ju vara bra på allt jag gör, på en gång. Men som sagt, det inte det som är viktigast.

Likes

Comments

Än en gång kommit fram till att dygnet har för få timmar och idag unnade jag mig en blomma, fina hortensia.

Likes

Comments

Igår gjorde jag en låda, en telefonlåda. Alltså en låda där telefonen ska ligga när jag är hemma. Där ska den ligga orörd. Det började med en konversation på facebookchatten men en fin vän, om sociala medier och telefonberoende. Hon sa åt mig att lägga ifrån mig telefonen i två timmar, vilket jag gjorde. Två timmar telefonfritt var fantastiskt. Men jag som gillar saker kom såklart på att jag måste ha någon slags låda att ha telefonen i när den ligger och vilar. Tog en kartong och fixade till den lite, och vips, en telefonlåda. Telefonen har legat där två timmar idag också, alltså två timmar telefonfritt igen, fantastiskt. Tro dock inte att jag är helt oanträffbar, ljudet på ringsignal och sms är på, resterande aviseringar avstängda. Min mapp som heter socialt på telefonen har för tillfället en orange "11" bredvid sig, och för första gången på väldigt länge så bryr jag mig inte. Ring om ni vill nåt vettja, ska försöka välja livet framför att ständigt vara uppkopplad. Godnatt!

Likes

Comments

Alla är vi medvetna om att jorden kommer gå under om vi fortsätter leva som vi gör idag. Däremot är det för få som gör någonting åt det, och antagligen alldeles för få som faktiskt förstår allvaret med problemen vi har. I år inföll earth overshoot day redan den 2:a augusti. Efter ett halvår hade vi alltså förbrukat alla förnybara resurser som jorden kan producera på ett helt år. Vi lever alltså över våra tillgångar och i det här fallet räcker det inte med att anmäla sig till lyxfällan för att få hjälp.

Kunskap, värderingar och möjligheter ligger till grund för våra handlingar. Därför borde alla på gymnasiet läsa hållbar utveckling så att alla är medvetna om de konsekvenser det för med dig att leva som vi gör idag. Så att alla vet vilka de största bovarna är för miljön och så att alla vet vad de själva kan göra för en mer hållbar livsstil.

En kan inte göra allt, men alla kan göra något.

Likes

Comments