Det går ju att diskutera huruvida frukost är dagens viktigaste mål mat eller inte, men det kvittar. Jag vet i alla fall att frukost är viktigt för mig och jag vet att en god och trevlig frukost kan göra skillnad.

Det här är hur mina frukostar har sett ut de senaste dagarna. Har testat att göra veganska smoothies, med antingen kokosdryck eller havredryck och i det banan, mango och/eller hallon. På knäckemackorna blir det antingen hummus eller avokado, två favoriter!

Likes

Comments

Egentid. Egentid. Egentid. Det är inte alltid lätt att vilja vara själv. Att fungera bäst när det finns tid och plats till egna tankar och idéer. När kreativa idéer inte får tid och plats, för det funkar bäst när en är själv. När inspiration och motivation sugs ur kroppen för behovet att vara själv är så stort. Då blir det ofta kaos, ett väl gömt kaos, inuti.

När hon satt där och dinglade med benen, alldeles själv, ute, när mörkret kröp sig på, tyckte hon att det var det bästa möjliga ställe att vara på just precis då. Frisk luft i lungorna, musik i öronen och absolut ingenting som störde tankarna. Det som saknades var det där blocket och pennan, som allt som oftast följer med vart hon än går. För listor, idéer, skisser, texter… Men just där och då kände hon sig ändå oövervinnerlig, som om inget någonsin skulle kunna stoppa henne från det hon vill.

Likes

Comments

När inspirationen finns så fortsätter jag att dela med mig av mat. Lovar dock att det ska komma annat också här så småningom. Däremot så vill jag inte att det ska bli en blogg där jag berättar om vad jag gör om dagarna jämt, för det är inte så intressant och inspirerande. Det kommer annat, för jag har idéer, och än så länge även motivation.

Ikväll bjöd jag både mamma och pappa på panerad tofu, vilket jag aldrig ätit förut och inte de heller för den delen. Jag testade att använda kikärtsspad istället för ägg vid panering, men däremot så är det "vanlig" remouladsås. Helt klart godkänt av alla!

Likes

Comments

Ikväll testade jag att göra lasagne utan mjölk, att den bara nästan är vegansk beror på att jag bara hade vanligt smör hemma så det fick funka den här gången. Jag trodde verkligen inte det skulle bli så lyckat som det blev.

Hur länge jag fortfarande har inspiration och motivation till att testa lite veganska rätter är svårt att säga, men än så länge är det både roligt och gott!

Likes

Comments

Det är så mycket som jag vill göra. Vissa saker kräver mycket tid och pengar medan andra är smågrejer som kan göras närsomhelst. Jag vill till exempel lära mig spela gitarr, bli bra på att rita, fota mer, äta mindre sötsaker osv, men det är ändå ofta så svårt att ta tag i det. Det känns lättare att sätta sig i soffan med en chokladkaka och slå på ett avsnitt one tree hill.

Men nu sitter jag här på en solig balkong med musik spelade ur en högtalare och med skissblocket framför mig. Det är så himla härligt och någon gång kanske jag faktiskt kan bli bra på det här med att rita.

Likes

Comments

Efter en sommar med pappa och mycket kött - korv, rostbiff, köttfärs, schnitzel osv. så fick jag nog. (Äter i vanliga fall några vegetariska måltider i veckan men nu har det alltså inte blivit något sånt). Nu har jag istället fått ett infall att jag vill utforska det veganska utbudet i mataffären och ikväll gjorde jag goda kikärtsbiffar med potatis och morötter i ugn, till det tzatziki gjord på vegansk (creme) fraiche.

Däremot kan jag erkänna att det antagligen inte kommer bli någon vegan av mig då min största last i livet är marabou, det ligger för tillfället en marabou digestive i kylen och väntar på mig. MEN, det stoppar mig inte från att testa annat veganskt!

Likes

Comments