Nu är det ju snart midsommar, jag tänkte då bjuda på en midsommarlista. Har kickat på andra bloggar som skrivit liknande, så nu tänker jag också pröva på en.

1. Det här är planerna för midsommar: Först blir det middag med härliga släkten. Mot kvällen bär det av till Purmo med vänner. Tanken är att vi ska sova i tält, ifall vi nu inte blir myggmat.

2. Det bästa med midsommar är: Potatissallad och att bada tunna på kvällen.

3. Det sämsta med midsommaren är: Myggor och att det varit ganska kallt de senaste åren.


4. En tradition jag inte bryter: Middagen med släkten

5. Ett måste på midsommarbordet: Potatissalladen

6. Tre tips för en lyckad kväll: Vänner, mat och bastu

7. Jag firar/firar inte midsommar för att: I min familj har vi alltid firat midsommar. Så det har bara blivit en självklarhet!

8. Ett starkt sommarminne: När vi tillsammans med min morbror och kusiner satt på traktorflaket med karansar på huvudet.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hejsan!

Jag var ju förra helgen på tävling till Jepo. Men den dagen blev nog bara ett ända kaos haha...

Jag stod på strecket med den enda tanken att köra först i mål (som alltid ;)..) Jag fick en väldigt bra start med sen gick nog allting rent ut sagt åt skogen... Jag skulle köra om en bil men då tog hjulet tag i en vall och jag voltad.

Det gick nog bra, för både mig och bilen. Alltid ifall man voltar med en bil måste man och kolla upp sig till ambulansen för att kolla att inte nacken eller något annat tagit skada. Under tiden jag var där hade jag ett super team som såg till att bilen fungerade. När jag kom tillbaka från ambulansen så hade jag en plats till nästa start och kunde då fortsätta. Så ett enormt stort tack till er!

Men den starten gick inte heller som planerat eftersom min drivaxel gick av direkt i starten och jag blev då tvungen att avbryta.

Så nu blir det att ta nya tag inför nästa tävling :)


Starten gick bra men sen.....

Likes

Comments

Hejsan!

Jag har under de två senaste veckorna jobbat på 4H med en typ av läger som kallas för matskolan. Det är då barn får baka och laga mat tillsammans och sen bjuda på en middag åt alla föräldrar. Jag har då jobbat som en hjälpledare och har fått lära känna många nya barn och roligt har det varit.

Nu har jag ledigt i två veckor och sen ska jag igen jobba en månad till, men på ett nytt ställe som kallas Kårkulla.

Idag har jag varit tillsammans med mina vänner på en härlig picknick. Vi åkte till Cias villa och sen tog vi båten till en riktigt härlig "kanal" där vi stannade och åt glass och annat gott. Där satt vi i säker en och en halv timme och bara pratade.

Likes

Comments

Två saker som inte ännu nämnts på bloggen

- Att vi skaffat oss en ny jokkisbil, en fiat 133

- Jag har blivit antagen till gymnasiet till hösten

Två saker jag ofta tänker på

- Framtiden

- Musik

Två saker som jag brukar göra på kvällen

- Lyssna på musik

- Kolla på youtube

Två saker jag måste börja tänka på

- Att bli mera motiverad till skolan

- Att inte bry mig i allting

Två saker som jag gjort den senaste tiden

- Jobbat

- Varit med vänner

Likes

Comments

Hejsan!
Som ni märker så har en del igen hänt.
Jag har fyllt 16 år. Int så mycket mera med det.
Igår så fick jag sommarlov!! Så härligt, nu har jag gått ut grundskolan. Roligt men ändå lite sorgligt.
På kvällen så åkte jag tillsammans med vänner till en villa. Där hade vi också en rolig kväll.
Jag kom hem två på natten och klockan ringde 06.30.
Då var det dags att åka på tävling till Lapu. Där körde jag hem en andra plats. Bäst hittills och bilen kom även hem. Så kan int säga så mycker annat än att jag är nöjd med denna helg!☀

Likes

Comments

Hejsan!

Tänkte att jag skulle berätta om mina tävlingar jag kört och vad jag nu har för planer. Eftersom jag inte bloggade de två första tävlingarna under denna säsong så tänkte jag att jag skulle berätta åt er hu det gick.

Asfalttikunkku

Min första tävling för iår var Asfalttikunkku. Den kördes på Kemora en bana ganska nära här där jag bor. Det är stor bana med asfalt. Jag körde både dam och juniorklass i både sol och regn. Jag körde med samma bil som jag hade förra året nämligen min Citroen Xara som då är framhjulsdriven.

Jag körde två starter, jag tycker själv att jag körde fina linjer och ganska stabilt. Men då fanns det inte tillräckligt med fart för att slippa vidare.

Juniorklassen gick också helt bra samma där men sen hann jag inte riktigt med och "spinnade" ett varv. Men det var nog mitt egna fel.

ToukoJm

Var min andra tävling var i Härmä på grus. Då körde jag med en Opel Corsa som var bakhjulsdriven. Då körde jag tre starter och slapp vidare till semifinal. Alla andra sa att jag körde bra, men själv är jag inte nöjd. Jag tycker att jag körde väldigt okoncentrerat och att jag växlade vid fel tillfällen. Men bilen kom hem så det är bara att fortsätta att skruva och fixa inför nästa tävling. Ett stort Tack till J och alla andra för hjälpen!


Nästa Tävling är i Lappu, då ska jag köra på asfalt med en framhjulsdriven golf

Helgen efter det bär det av till Jepo på Sorakunkku. Den gången ska jag köra med samma bakhjulsdrivna Opel Corsa som i Härmä.

Likes

Comments

Hej!

Här från regninga Österbotten. Idag har det varit en dag i bilarnas tecken.

Började med en ordentlig sovmorgon (som vanligt...). Har nu under dagen börjar skruva sönder en motor. Vilket faktiskt var mycket roligare än jag tänk att det skulle vara. En hel del kvar har jag nog innan hela motorn är i bitar men men... Just nu så tittar jag på Rallycross-Vm och blir ännu mera sugen på att få tävla själv.

Imorgon är det måndag och för första gången på väldigt länge känns det helt okej med måndag. Vi har ju egentligen ingen skola längre utan bara roliga saker framför oss. Som till exempel en klassresa till Power park och Tuuri!

Likes

Comments

Hejsan!

Nu är äntligen jag också 16!! Så gårdagen gick åt att fira, mina underbara vänner kom hitt. Jag och Jenny hade bestämt oss för att fira tillsammans. Så vi bada tunnaoch grillade.

Idag så har jag bara varit hemma, tog en ordentlig sovmorgon, sen har jag skruvat och nu blir det ett avsnitt av Skam.

Hoppas att ni alla har haft en bra lördag!

Likes

Comments

Hejsan!

Har varit lugnt här nu väldigt länge, men jag tappade helt blogglusten och hade helt enkelt för bråttom.

Men nu närmar sig sommarlovet sig med stormsteg och vi har egentligen bara roliga saker framför oss i skolan.

Vad har jag gjort nu under den tid jag varit borta då? Jo, massor!

-Kämpat mig igenom grundskolans sista provveckor.

-Kört Asfalttikunkku

-Ridit

-Startat mopedsäsongen

-Kört Touko-Jm

-Tränat

-Hängt med Vänner

Ja och en massa andra saker.

Så nu blir det hoppeligen mera uppdatering här.Likes

Comments

Hejsan!

Igår var jag på besök till ett äldre par som vi är väldigt bra bekanta med, men inte sets på flera år. Vi lärde känna dem när pappa tävlade och deras son. Men nu på senare tider har de inte varit på så mycket biltävlingar och därför har vi inte träffats. Men igår tog vi oss i kragen och åkte dit. Måste nog säga att de inte ändrats mycket under de åren som gått. Så mycket skratt, kramar och en super kväll. Så nu bestämde vi oss också för att vi måste börja träffas oftare.

Idag har det också varit en bra dag. Började med en riktigt ordentlig sovmorgon och vaknade av sol i ögonen. Redan det säger ju att det kommer bli en super dag! På förmiddagen åkte jag till stallet för att rida. Det var verkligen så härligt med blöta grusvägar, sol i ögonen och fullgalopp.

När jag kom hem så fick jag plötsligt besök av min kusin. Så vi tog en lite glasspaus och satt och diskuterade om djungelboken. Sen prövade jag två klänningar som jag hade beställt, och wow!!! Blev verkligen så kära i dem, kände mig som en lite prinsessa.

Efter att ha gått med en fin rosa klänning och en persika färgad långklänning hoppade jag i arbetsbyxorna och åkte ut för att skruva med pappa. Nu sitter och och väntar att talang ska börja med en smoothie bowl i famnen.

Kan man ha en bättre dag än detta!!.


Likes

Comments