View tracker

Hejsan!
Igår så var det ännu en hemma dag för min del. Men vi åkte till läkaren för att ta ett svalgprov och något typ av blodprov. Så idag ska vi få provsvaren. Luciakröningen är ju imorgon och jag kan fortfarande inte prata. 
Igår så provade vi klänningarna och så fick vi veta att Cia blev lucia. Grattis du fick ett viktigt uppdrag.
I helgen så ska vi lussa på 58 olika ställen.
Så den där rösten skulle nog vara väldigt uppskattat!
Men nu ska jag dricka denna hemska dunderkur. Fick receptet av Cias mamma.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Mina bästa vänner!

Vi är ett super härligt gäng som alltid har roligt tillsammans och vi är väldigt tajta. Vi kan prata om.allt mellan himmel och jord. Vi brukar också hitta på massor av roliga saker. Som att laga mat, bada, köra runt i byn (nu när vi fått mopedkort 😉) och en massa annat.

Vissa av dem har jag lärt känna först i högstadiet och vissa har jag känt hela livet.

Cia är nog den kompis jag känt längst. Våra familjer är väldigt goda vänner. Så vi har träffats ända sen vi var några dagar gamla.

Jag är väldigt glad och stolt över att ha så fina vänner! 💕

Härbär är några, men en del av dem fatta.

Likes

Comments

View tracker

Lucka nummer sju: Vad jag önskar mig till julklapp.

Jag har egentligen inte önskat mig någonting extra.

Men om jag ska säga någonting så är det kanske Therese Lindgrens bok. Men så mycket annat kan jag inte komma på. Jag är nog ganska nöjd med det jag har just nu!😊

Likes

Comments

Hejsan!

Sjätte December vilket betyder Finlands födelsedag. I år blir Finland 99 så nu är det inte långt kvar tills 100!!

Igår så var det en väldigt lugn dag. Jag har ju verkligen ingen röst så har mest suttit och kollat på film och sådant. På kvällen så åkte faktiskt jag och pappa på Nsb-86 julfest och 30 års kalas. Nsb står alltså för Nedervetils sport bilister, det är alltså föreningen vi kör för. Där åt vi tre rätters middag, fast jag hade ingen vidare matlust fast det såg väldigt gott ut.

Idag skulle jag hålla en ponnydag, men eftersom jag fortfarande är sjuk så blev den inställd. Så idag så ska jag inte göra något annat än att åka till gravgården för att tända ljus.

Imorgon så blir det en hemmadag till för min del igen, skulle verkligen inte orka med det. Men på kvällen ska vi åka och pröva ut lucia kläderna. Ska bli väldigt roligt. Vi har luciakröning nu på fredag och det största problemet just nu är att jag inte kan sjunga eftersom jag inte ens kan prata. Jenny är väl inte heller riktigt hundra. Så Cia får verkligen sjunga för kung och foster land.


Bildresultat för finlands självständighet

Likes

Comments

Dagens lucka fick jag faktiskt fundera på en stund. Temat för idag är "Mina Rädslor"

Jag är inte rädd för mörker, åska, höjder eller något liknande. Men istället skulle jag säga att jag är mera rädd att mista någon närstående och att bli ensam.

Både min farmor och farfar fick cancer ganska pölötsligt och klarade det inte alls speciellt länge. Sen var det ännu jobbigare eftersom vi var vääldigt nära varandraoch dom alltid varit gaska friska och hälsosamma av sig. Men plötsligt så kommer bara den hemsk cansern in i bilden #fuckcancer

Sen är jag också rädd för att bli ensam, på fler olika sätt. Har själv också väldigt svårt för äldre och ensamma men också andra som inte har det så lätt. Skulle helst ta hem dem alla. Men att sitta och prata med folk som inte mår så bra känns väldigt bra. Man kan somna med gott samvete.

Så alla kan väl lova mig att hälsa på någon ensam person nu i juletider!

Bildresultat för citat om att hjälpa andra

Likes

Comments

Lucka fem!

Mina syskon.

Jag har bara en lillasyster som ä 13 år gammal.

Hon brinner för redskapsgymnastik, tycker själv att hon är väldigt skicklig på det. Vi är väldigt olika men ändå samma. Hon är en som är väldigt smidig, vig och bestämd. Själv är jag inte värst vig eller smidig och bestämd kan jag vara ibland. Men vi kommer väldigt bra överens och bråkar väldigt sällan.

En bättre syster får man nog leta efter ;)

Likes

Comments

Hejsan då var det dags för lucka nummer fyra!

Det här får mig att gråta.

Jag tror själv inte att det är så svårt att få mig att gråta. I många filmer när det händer något tragiskt så gråter jag ganska lätt men även olika låtar. Här är sånger som brukar få mig att tappa en tår.

What are words - Chris Medina

Han har skrivit sången till sin fru som var med om en väldigt tragisk olycka. Texten är verkligen vacker och han har en super fin röst.

A Lifetime Of Adventure - Tuomas Holopainen

Sången är baserad på kalle anka, vilket kanske låter lite konstigt. Men han har träffat Don Roosa som ritat Kalle anka och hans berättelse om att få tag i Don och hur allt gått till var verkligen otroligt! Ryser direkt jag hör sången.

Jul i svingen

Haha, det låter sääker ganska dumt men jag gillar introt till Jul i Svingen. En norsk före detta julkalender! Man blir så glad och på något speciellt så lugn :).

Sound of Silence

Gillar egentligen inte alls som typ av musik. Men en av mina vänner har alltid gillar rock och hon har fått mig att gilla den.

Bildresultat för a lifetime of adventure tuomas holopainen

Likes

Comments

Hejsan!
Här sitter en trött och snurrig liten Ina.

Jepp det stämmer jag har 38 graders feber. Min lillasyster hade feber igår och är väldigt häs idag. Så idag när Cia var här fick jag huvudvärk efter en stund fick jag också väldigt kallt. Så provade feber och då hade jag stegring. Men just nu så stiger den bara fast jag tagit medicin.
Vill verkligen inte vara sjuk nu när lucia är nästa vecka.

Har inte haft någon riktigt tur dag idag. Cia kom hit och vu skulle köra, men bilen startade inte. Så vi fotade istället 😂.

Men lite senare fick vi äntligen bilen att fungera. Så vi körde några varv.

Hade tänkt åka och rida imr, men tror att jag igen måste skicka att jag inte kan komma.

ja det här inlägget blev ju lite negativt men men...

Nu tänker jag säga gonatt!

Likes

Comments

Lucka 3!

Fem sanningar om mig själv!

1. Jag är väldigt nyfiken. Jag vill helst veta allt!

2. Jag har haft mörk rött hår när jag gick i sjuan

3. Jag fryser alltid om händerna.

4. Jag hatar ärtsoppa. Tycker att det ät jobbig redan när man känner lukten.

5. Jag lyssnar väldigt ofta på musik. Mamma och pappa brukar bli väldigt trött när dom ska ropa åt mig att det är mat och jag inte hör någonting.


Likes

Comments

Hejsan!

Det är freedag, härligt!

Kvällen spenderades hos Cia. Vi tog hand om hennes brors barn och sen så satt vi ganska länge och pratade om bilar ;).

Har precis smörjt in benen med tigerbalsam, vi hade aerobic på gymnastik idag. Så känner mig ganska mörbultad men på ett bra sätt.

Morgon dagens planer är att skruva. Har lovat pappa att hjälpa till, sen kommer Cia hit för att träna inför vinterns tävlingar.

På söndagen ska jag kanske rida Bricardo. Men vi ska se hur vädret och vägarna är i för skick!

Likes

Comments