Joline Söderling
Instagram: Jolinesoderling
Contact: Joyosoderling@gmail.com
Subscribe

Hej!

Nu är snart tävlingssäsongen över för min del. Det är en tävling här på hemmaplan den 26 november som jag och Cruise kommer att starta på. För min och Joys del är den slut och vi får se hur det blir med honom framöver. Båda två ska i alla fall få lite vintervila nu under december-januari. De får helt enkelt gå lite lättare och bara lulla runt lite. Inga krav inga mål som behövs nås nu och de förtjänar sin vila mer än väl.

Om man blickar tillbaka på det tävlingsår som gått så har det inte varit så mycket tävlingar det här året. Någon dressyrtävling med Joy i februari men inte så mycket mer med honom. Jag valde att gå väldigt försiktigt och långsamt fram med Cruise då det inte var var/är någon idé att skynda sig uppåt i klasserna. I september gjorde jag och Cruise våra första starter ihop, vilket resulterade två vinster och två säkra nollrundor. Tävlingen efter kom vi 2:a med en stabil felfri runda. Sedan var vi i Tingsryd och startade två klasser. Även där placeringar och felfria rundor. I Ronneby som var vår senaste tävling startade vi även där i två klasser och debuterade LB+. I första klassen var det jag som klantade till det vilket gav mig 4 fel då Cruise inte gjorde något fel. I andra klassen som då var LB+ var vi ensam felfria och vann den klassen. Till våren satsar vi på att debutera LA!

Ta hand om er vi hörs!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Nu är dagen här då jag släpper överraskningen. Jag är så spänd på vad ni kommer att tycka men förhoppningsvis kommer ni att gilla den här idén och då kommer det säkert liknande sådana här små klipp. Snälla ta dig en minut och se på mitt Youtubeklipp! Och glöm nu inte för gudsskull att kika in här på måndag igen då ett nytt inlägg dyker upp här på bloggen! Stay tune!

Kameraman: Maja Sjögren MAJAS INSTAGRAM

Ta hand om er vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Mycket som sker just nu. Det är båda hästarna som ska ridas och tas om hand om, det är skolan som ska skötas, det är konfirmationen som ska gås på och det är bloggen som ska hållas uppdaterad. Som ni vet försöker jag göra mitt allra bästa för att ni ska tycka det jag skriver är intressant att läsa. Vet ni vad? Jag har en liten överraskning till er och jag är supertaggad på att visa er den. På fredag släpps "surprisen" och jag hoppas på att ni kommer att gilla den!

På måndag kommer det att publicera ett till spännande inlägg. Det är jag också nervös över, om vad ni ska tycka och tänka. Det jag kan berätta för er är att jag har stora planer på g och det kommer bli kul att visa er en del nu på fredag och måndag.

Ta hand om er, vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Har ni någon gång tänkt på ödet? Allting som händer är det ödet? Stämmer det?

Jag som liten har aldrig riktigt trott på att ödet stämmer. Visst finns ett öde, men är ödet verkligen det som bestämmer och väljer vägarna i ditt liv. Jag själv har upplevt att ödet aldrig riktigt säger något, förstår ni? Jag menar, jag har aldrig trott på att ödet är det som visar vägen genom livet. Det tror jag fortfarande inte. Jag tror på att man själv bestämmer vart man står i dag och vart man befinner sig imorgon. Det är man själv som tar stegen framåt. Dock tror jag att allt det händer med en mening. Allt man gör och allt man säger har en mening. För mig är öde och "allt händer med en mening" inte samma sak.

Det var en dag i somras. Allt gick åt skogen och det var då min mamma berättade för mig att "Joline allt händer med en mening" och vet ni vad jag svarade? "Fan heller att allt gör det!" Jag gick in på mitt rum och det var som att orden satt kvar i huvudet på mig, allt händer med en mening, allt händer med en mening. När allt var rent ut sagt "skit" så var det som någonting ändå gjorde att man inte gav upp helt. Jag gissar nu såhär i efterhand att det var dem orden i huvudet som gjorde att redan efter 3 dagar så var allting bra igen. Och även om inte allt tar 3 dagar att förstå att "allt händer med en mening" så tror jag ändå stenhårt på dem orden idag.

Vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Onsdag och halva höstlovet har redan gått, herregud. Som jag nämnde så tog jag och mamma en spontanare till Götlaborg. Alltid lika härligt att besöka den staden! Det blev en hel del shopping till mina hästar men ingenting till mig, eller jo en tröja och ett par skor. Jag som var på shoppinghumör hela helgen blev bara besviken när jag inte hittade något.

Igår var jag och hopptränade Cruise. Han var lite framtung men han bjöd på väldigt fina språng. Mot slutet av träningen flög en sko av, kanske därför han var lite framtung då en sko var lös hela träningen. Joy reds av en supergullig tjej igår. Eftersom det blir så himla mycket med skola, 2 hästar, bloggen och kompisar så hjälper hon mig så gärna med att rida Joy lite då och då.

Halloween var ju igår? Vad var ni utklädda till? Jag själv spenderade min halloween i bilen på väg hem från Gbg och resten på hoppträningen. Det var också helt okej, eller nä.

Bjussar på en bild av ett fönster som var i rummet vi sov i under de dagarna i Göteborg.

Ta hand om er, vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Just nu är jag i Gbg. På vägen hit så svängde jag förbi Ullared/gekås. Konstigt nog lyckas man alltid bli lika förvånad varje gång man står där vid kassorna över hur mycket man har lyckats plockat på sig. En hel del fick följa med mig. Jag stannar här i Gbg tills på tisdag då jag far hem igen till resten av familjen och hästarna. Just nu får Cruise och Joy en liten vila dem här dagarna jag är borta.

Jag ska försöka att vara så aktiv som möjligt på bloggen nu eftersom jag precis har fått höstlov! Herregud vad det här lovet behövdes. Få koppla av lite och andas ut all den stress man har haft inom sig. Har ni också höstlov den här veckan eller när har ni höstlov? När vi ändå är inne på höstlovssnack så kan man ta och diskutera Sveriges väder som vi svenskar är väldigt duktiga på. Det regnar ena stunden och i den andra så är det strålande sol. Vilka kläder ska man ha på sig? Jag har precis tagit fram min vinterjacka, men jag svettades i min kappa idag. Jag får helt enkelt gå runt med en väska med alla olika sorters klädesplagg i.

Ta hand om er, vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Woop woop! Bilderna har kommit och jag är mer än taggad att få visa er två stycken av dem! Den ena är redan uppe på Instagram, men den andra har ni inte sett. Jag ska hålla mig kortfattad och inte dra ut på texten.

Som vanligt är bilderna tagna utav Maja Sjögren. Jag är supernöjd med resultatet och om ni vill se mer bilder Maja har tagit så borde ni kika in hennes Instagram, som länkar HÄR.

Ta hand om er, vi hörs!

Likes

Comments

Hej!

Ghaa! Har precis fått se resultatet av gårdagens fotografering och herregud vilka fina bilder! Jag tänker att jag drar ut på spänningen lite och visar er resultatet på onsdag! Dock så kommer det säkert upp en bild på Instagram imorgon som ni kan kika in i förväg. Om ni inte följer mig på Instagram så heter jag @jolinesoderling och min Instagram kan ni även hitta i den vänstra spalten här lite längre ner på bloggen.

Mina två hästar var otroligt fina idag. Joy fick gå lite markarbete blandat med dressyr. Det gjorde han galant. Kanske något stel oh "stretig" i början av passet men ju mer han fick springa av sig ju mer avslappnad blev han. Cruise fick också gå ett markarbetspass. Jag använde mig utav 2 galoppbommar, 2 galoppbommar och ett hinder, ett kryss med en vattenmatta under. Han var sååå fin!


Likes

Comments

Hej!

Saknat mig? Märks det ens att jag tog en liten paus på ca 2 veckor? Nu är jag back on track igen, samlar ny kraft och tar nya andetag. Jag kände att det blev så mycket på en och samma gång där ett tag. Som jag har sagt tidigare så har jag fullt upp dag ut och dag in. Men jag har också sagt till mig själv att jag ska klara att sköta det. Jag ska klara av att ha två hästar i toppform, jag ska klara av att skriva inlägg varje måndag, onsdag och fredag och jag ska klara av skolan och alla läxor + prov. I början av läsåret kände jag inte av något särskilt, medan nu så kommer allt på en och samma gång och ger mig en rejäl smäll i ansiktet. All press, prestationsångest och stressen över att hinna med allt på dygnets 24 timmar. Ja dygnet har bara 24 timmar och just nu så känner jag att tiden inte riktigt räcker till.

Jag vet inte om jag berättade det för er, men det var en dag jag gick och frågade en lärare om alla dessa läxor vi hade i början. Varför vi hade så mycket läxor redan vecka två och om det var nödvändigt. Svaret jag fick tillbaka var ungefär i den här stilen "Nu går du i 8:an och då blir det svårare." Klart som f.n det blir svårare, det har jag väl redan fattat. Min fråga var tydligen inte så viktig. Men så fick jag reda på att redan veckan därefter så hade lärarna gjort upp ett schema om vilka ämnen som fick ha läxor och inte osv. På något sätt hade ändå läraren lyssnat på vad jag sa. Guldstjärna till den läraren som ändå lyssnar på sina elever.

Till något helt annat. På söndag blir det förmodligen fotografering igen om vädret tillåter det. Just nu ser det lite mörkt ut. Äsch det kanske blir fina bilder ändå, även om det regnar.

Ta hand om er, vi hörs!❤

Likes

Comments

Hej!

I helgen var jag iväg och tävlade med Cruise. Som jag berättade i mitt tidigare inlägg så var vi bara där för att träna och inte för att satsa. När jag gick och studerade banan så kom jag fram till omhoppningssvängarna. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Skulle jag "safea" och ta det lite längre svängarna eller skulle jag chansa och ta det lite snävare svängarna. Jag bestämde mig ändå att jag skulle ta de korta vägarna och hålla istället ett lite "kortare" tempo. Vi eller snarare jag höll min plan och red runt banan med noll fel. Dock så fick jag inte den bästa känslan och jag tyckte att Cruise inte riktigt lyssnade på mig, men när jag kollade på filmen som mamma filma så såg det inte så farligt ut. Men som sagt så var vi där och tränade och tiden som jag och Cruise fick i omhoppningen räckte till en 2:a plats! Vi har gjort tre starter tillsammans, två vinster och en andra plats och det här är bara början.

Idag när jag red Cruise så testade jag att sätta delta på pelhammet. Jag var ju inte hundra procent nöjd med känslan i helgen och min tränare tipsade mig och deltat. Så jag tog och bytte till det idag och han blev som en helt annan häst! Asså WOOW, jag vet inte hur jag ska förklara det, men han liksom vände ut och in på sig och bara dansade fram idag. Helt otrolig den där hästan asså.

Joy är också på topp. Herregud jag finner inga ord för honom heller. Han är så himla fin inom dressyren nu och han riktigt sätter under sig i varje steg. Stabil i hals och kropp och lyssnar på varenda grej jag gör, helt otrolig. Jag har även börjat med att han får springa lös i ridhuset ganska ofta. Jag tycker han ser ut att må väldigt bra av det och då får han finna sin egen balans och känna sig fri. Ett starkt tips till er som vill variera vardagen lite.

För att sammanfatta det här inlägget måste jag ändå säga att mina två ponnysar är sådana fantastiska individer och jag älskar dem så otroligt mycket!

Ta hand om er, vi hörs!

Likes

Comments