Header

Contains affiliate links

Nu när du vet vad Bullet Journaling är, kanske du är sugen på att börja göra en egen! Så, vad behöver man egentligen för att börja med en Bullet Journal?
Det är enkelt; allt du behöver är en tom anteckningsbok av något slag, och en penna. En linjal kan vara bra om du på ett enkelt sätt vill kunna göra avdelningar och rutor i din journal.

När du har testat bullet journaling ett tag, och har fastnat för det, kanske du vill börja använda dig av lite färger för att göra dina uppslag lite roligare att titta på! Triplus Fineliners från Staedtler är populära tuschpennor som många (inklusive jag) använder sig av i sin bullet journal. Även överstrykningspennor är roligt för att kunna markera vissa delar av text eller rubriker. De på bilden kommer från Pilot och är faktiskt suddningsbara! Superbra om man är nervös för att göra "fel".

Men hur väljer man anteckningsbok då?
Till en början skulle jag säga; ta första bästa du har hemma. Det kan vara ett kollegieblock, en gammal dagbok eller precis vad som helst egentligen. För det känns lite onödigt att lägga pengar på någon fancy anteckningsbok när man inte ens vet om man kommer gilla systemet!
Jag använder mig av en bok från märket Leuchtturm. Jag har den i A5 och med prickade sidor. De prickade sidorna tycker jag gör det enklare att göra mina layouter. De finns i flera olika färger, och den har ett förtryckt index och numrerade sidor. Det enda man ska tänka på om man köper den här boken är att pappret är ganska tunnt, vilket gör att till exempel Triplus fineliner som jag visade här uppe, faktiskt syns ganska tydligt igenom. Så om så kallad "ghosting" (alltså att man ser igenom det man skriver till andra sidan) är någonting som stör dig så skulle jag rekommendera en annan skrivbok.

Men som sagt; det enda som egentligen behövs är en anteckningsbok och en penna; sen är det bara att köra igång.

Alla produkter som visas i kollaget ovan är klickbara och tar dig direkt till köpställe!

Likes

Comments

Nu kör vi igång den här bloggen tycker jag!
Det här är alltså en blogg om Bullet Journaling. Innan jag börjar visa upp min egen bullet journal tänkte jag att det kanske är bra om alla har ett litet hum om vad planeringssystemet Bullet Journaling egentligen är!

Jag rekommenderar att börja med att titta på grundaren av Bullet Journal-systemet, Ryder Carrols, klipp där han visar grunderna!

Om du vill ha en skriftlig variant, och läsa om det i lugn och ro, finns Bulletjournal.com som beskriver allting supertydligt!

Här nedan finns en beskrivning på Svenska för er som tycker det är enklare! Den är från den svenska sidan bulletjournalsverige.se där det finns ännu mer information och inspiration!

Jag hoppas att ni har fått en liten inblick i systemet nu! Annars är hela youtube fullt med information! Sök bara på bullet journal och det kommer upp tusentals videos. Instagram, pinterest och tumblr har också massa information och inspiration!

Vi hörs snart igen! Då ska jag visa er en genombläddring av min Bullet Journal (eller bujo som det kallas).
Ha det så bra!

Likes

Comments