Skrev i mitt förra inlägg att jag var med i något som heter Girls military challenge nu i somras. Det var tre dagar som försvarsmakten hade ordnat som endast var för tjejer. Under dessa dagarna fick vi testa på hur det var och vara med i militären och det var även ett tema under dessa dagarna som var att man skulle övervinna sin rädsla.

Detta är något utav det bästa jag har gjort i hela mitt liv och jag hade så himla roligt varenda minut. Några av sakerna vi fick göra är:

-skjuta med AK-5, fick göra en liten hinderbana med vapnet och springa och skjuta. Var verkligen svårt men väldigt roligt.

-flyga helikopter, detta var hur coolt som helst.

-Ta oss ner från ett högt brandtorn endast med rep. Detta var det värsta för mig då jag är jätterädd för höjder, men jag gjorde det och det kändes helt underbart.

-Vi fick bygga upp ett tält och sen sova i det under en helt natt i ösregn. Detta var faktiskt ganska roligt även om vi hade slagit upp vårt tält mitt bland en massa knott och att det tog två timmar ungefär att få upp vårt tält pga att vissa delar var sönder. Jag har faktiskt aldrig sovit i tält så det var ändå en rolig upplevelse.

-Vi var även tvungna att sätta två levande ormar runt halsen, hålla en skitstor spindel samt en kackerlacka. Detta var riktigt äckligt och kackerlackor är någor jag hatar!!

- Gå runt i militärkläder under tre dagar så man stank gott med svett.

-Springa tillsammans i en hinderbana.

-Fått laga mat och göra upp vår egna eld.

-Lära oss lite om militärens vett och etikett.

Och mycket mer. Jag har alltid velat vara med i militären men vet att det är ett litet problem pga min korsbandsoperation så därför var det verkligen roligt att testa och vara med. Vet dock att allt detta vi fick göra var lite speciellt och att allt det vi gjorde inte ingår i militärutbildningen. Som sagt var det iallafall hur roligt som helst och jag rekommenderar er att göra det ifall ni har chansen.

Här kommer några bilder:

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa!

Har haft en ''liten'' bloggpaus nu sen i mars tror jag haha. Är dock så glad över att det fortfarande finns några som går in och läser min blogg. Fick ett mail där det stod att mitt mest besökta inlägg är '' Tips till att klara tentor galant''. Har haft lite problem med vad jag egentligen ska ha för slags ''inriktning'' på bloggen om jag ska blanda allt möjligt eller skriva mer specifikt om sjuksköterskeprogrammet eller själva yrket. Kom gärna med era åsikter och kommentera vad ni tycker!

Det som iallafall har hänt under dessa månaderna som jag kommer på nu är:

-Sommarjobbade på avdelning 53 (lungmedicin) och trivdes hur bra som helst. Jobbar även där nu när de är i behov av extra personal.

-Jobbar även för bemanningen på sjukhuset just nu och blir väl kontaktad ungefär varannan dag om jag kan jobba haha. Blir lite tjatigt ibland men men.

-Har sen två veckor tillbaka blivit flexitarian ( äter alltså kött men håller mig till att äta vegetariskt 4-5 dagar i veckan, ifall jag äter kött så är det endast kyckling eller fisk och inget rött kött..

-Har blivit korthårig.

-Har varit i Gdansk med min mormor i augusti, Var även i Spanien med familjen.

-Var med i Girls military challenge under tre dagar och det var hur roligt som helst.

- Kontaktade en anestesisjuksköterska som kom till min avdelning och fick följa med en dag som anestesisjuksköterska samt fick jag stå själv och assistera kirurgen under 2 timmar!

Jaa mer har säkert hänt men kommer inte på något mer just nu. Hoppas ni får en bra kväll fina läsare.


Likes

Comments

Har haft den bästa påsken på länge, i fredags var jag på Wild west med min gymnasieklass och åt god mat. Har inte träffat klassen på 1 år nu.
I lördags firade vi min mamma med massa god mat och sen på kvällen var jag på förfest med några från gymnasieklassen och det var seriöst den roligaste kvällen på länge!
I söndags var jag i kyrkan och sen firade vi påsk hos mormor och morfar med massa god mat.
Sen i måndags fyllde min mamma år och då åkte vi en sväng till gekås.
Hoppas att ni har haft en lika rolig påsk som mig!

Likes

Comments

Som rubriken lyder så är jag ledig fram tills på tisdag då det är dags för vår nästa kurs. Läkemedelstentan kändes faktiskt bra och det var bara en uppgift jag var osäker på.. Frågan hade varit på gamla tentor som fanns tillgängliga och eftersom det inte fanns något facit så mailade jag min lärare om just den frågan eftersom jag var osäker på den. Fick svar att uppgiften ''verkar rätt'' så jag körde på den uträkningen på tentan igår också... Hoppas att den inte är fel nu bara eftersom vi måste ha 12/12 rätt på läkemedelstentan för att bli godkänd.

Har faktiskt varit duktig och cyklat till skolan de senaste dagarna (ungefär 1mil fram och tillbaka) samt gjort ett spinningpass med. Måste komma igång med träningen då jag känner mig extra tjock just nu haha. Någon mer som gör det? lagom till våren 😁

Hann även en runda till kyrkogården igår för att fixa till min farmors gravsten då texten försvunnit helt, bestämde mig för att måla den vit och det blev superfint.

Jag vetinte vad det är men jag känner att jag just nu mår väldigt bra, man ska verkligen uppskatta de dagarna man mår bra och är på bra humör! Tror det har med att göra att våren är på ingång och att man vaknar upp och ser att det är ljust ute. Idag är det skärtorsdag och det är dags att förbereda inför påsken, katoliker firar påsken först på söndag och då ska vi hem till mormor och morfar.

Hoppas ni får en fin torsdag!

Likes

Comments

Även om det är en sorglig dag idag så vill jag ändå berätta hur det gick för mig de sista dagarna på praktiken. Min sista dag var i fredags och det kändes så dystert att lämna avdelningen. Har verkligen trivts hur bra som helst och jag älskar verkligen alla uppgifter man har och göra. Min slutbedömning hade jag i torsdags och det gick hur bra som helst. Fick jättebra omdöme från min handledare och jag känner verkligen att jag har fått göra allt som jag ville lära mig under denna praktiken. Dessa 10 veckorna har verkligen fått mig att ändra mitt sätt att vara och tänka när det gäller vissa saker. Att livet verkligen är som en karusell och att man aldrig vet vad som kommer att hända imorgon.

Under praktiken så har man först ett mittbedömningssamtal där de jag skulle jobba på tills slutbedömningssamtalet att lära mig mer om alla lagar och författningar och att kolla mer på FASS. Jag sa det själv när det gäller lagar att jag vill lära mig de man självklart vet att man inte får göra vissa saker men man vill ju veta vilka lagar som styr. Att läsa FASS texter är något man måste lära sig då det är så himla mycket text man måste plöja sig igenom ibland och det blev en väldigt bra träning för mig!

Till slutbedömningssamtalet sa min handledare att hon tycker att jag har utvecklats väldigt mycket på dessa veckorna och en massa annat. Är väldigt nöjd med mina handledare och som student gick jag faktiskt till avdelningschefen och sa detta. För jag vet att det inte är många som kommer med positiv feedback och då är det viktigt att man belyser att avdelningen faktiskt hat väldigt duktig och kunnig personal.

Jag är i alla fall hur nöjd som helst med denna praktiken och nu är det bara läkemedelstentan som gäller.


Likes

Comments

Usch idag började min dag verkligen inte bra. Vaknade upp och såg att min lilla hamster Nelly hade gått bort.. blev så ledsen! Men hon har haft det jättebra och jag tycker mest synd om min hund Cilla som blivit bästa vän med Nelly och skulle alltid hålla på och pussa henne hela tiden. Livet går väl vidare men jag kommer sakna henne massor!

Likes

Comments

Idag har jag haft en underbar dag, hoppas att ni med har haft det! Har haft ett väldigt flyt kan man väl säga, fick blod på första försöker på patienter som andra inte har kunnat få på.. Kunde använda en CVK utan problem som andra inte fått något backflöde på och har inte blivit smittad av calici!! ( vinterkräksjukan) haha man upptäckte att det var en patient som hade ett positivt caliciprov så jag ska be till gud att jag inte blir sjuk nu dessa dagarna heller då jag är väldigt känslig för magsjuka. Imorgon ska jag och min grupp ha en föreläsning om AML (Akut myeloisk leukemi) som är en sjukdom som är vanlig på hematologen. Fixade en skitsnygg powerpoint med när jag hade lite tråkigt så hoppas det går bra imorgon, använde orangea färger då det är färgen för leukemi.
​Har även mitt slutbedömningssamtal imorgon vilket jag självklart är nervös inför.

Älskar att göra powerpoints! Någon mer som gör det? Om ni inte har köpt det nya office 365 paketet så kan jag verkligen rekommendera den. Powerpoint programmet och Word är verkligen jättebra och är de jag använder mest.

Likes

Comments

Är så ledsen över att det är sista veckan på praktiken! Trivs så bra och jag älskar att vara på sjukhuset.. Tur att jag ska jobba där i sommar 😍
Ikväll fick vi in 3 patienter samtidigt så det blev full fart direkt men jag älskar när det är mycket saker att göra! Handledaren jag gick med idag och ska gå med imorgon också trivs jag så bra med, när hon är i stressade situationer eller annars så är hon lugn och sansad. En annan som man har gått med kan vara lite hispiga och gör en själv jättestressad trots att man inte behöver vara det egentligen.

Blev väldigt besviken med eftersom vi skulle fått ha en termin 1 student som skulle gå med oss en dag på sjukhuset och jag såg jättemycket fram emot det! Men min första student ändra sig kvällen innan och ville inte gå med längre så jag fick en ny, och henne fick jag boka om 2 gånger med för att sen kvällen innan få veta att hon inte kan heller. Visst ska man inte klaga men det blir lite irriterande när det blir så.
Imorgon ska jag jobba dag så det är dags att sova, godnatt ❤️

Älskar appen MSQRD med haha!

Likes

Comments

Den 23 mars är deg återigen dags för läkemedelstentan där man måste ha alla rätt. Är ganska nervös då matte absolut inte är min starka sida. Har pluggat väldigt mycket men kände förra veckan att jag seriöst inte förstår något och att allt blandar ihop sig i mitt huvud. Så jag köpte en annan bok som min lärare rekommenderade då den vi annars har är den sämsta boken i hela världen. Jag kan säga att jag är hur glad som helst över den nya boken jag köpte då de förklarar allt hur bra som helst samt har övningsuppgifter. Det finns även en app till som man kan göra övningstentor på och läsa på lite om teorin!
Känner att jag nu efter att ha läst hela boken så förstår jag så mycket mer, så om ni ska plugga läkemedelsberäkning rekommenderar jag denna boken starkt!
Kostar 326kr på Bokus.se

Likes

Comments

Hej allihop!

Har varit ledig denna helgen och det är verkligen så skönt att vara ledig två dagar i rad, man underskattar verkligen att vara det annars haha. Nästa vecka är det min sista vecka på praktiken och jag måste säga faktiskt att jag inte vill tillbaka till skolan utan jag tycker det är så roligt på sjukhuset trots att man jobbar ihjäl sig. Nu har man verkligen kommit in i alla rutiner och jag älskar verkligen alla patienter man har också och att känna att man har gjort något bra varje dag man kommer hem.

Tycker det var lite roligt med när jag satt och rondade med min handledare och överläkaren på avdelningen, så säger jag att en patient som tar speciella ögondroppar som används när man får cytostatika även skulle behöva vanliga ögondroppar för att ögonen svider väldigt mycket på hen. Så säger han neej men det behövs inte. Sen 15 min senare kommer jag ut och tar upp läkemedelslistan så har läkaren ordinerat ett par andra ögondroppar ändå. Män i ett nötskal haha!

Idag ska jag plugga inför min läkemedelsberäkningstenta, har köpt en riktigt grym bok med en app som tillhör den med så den ska jag visa er senare.

Likes

Comments