Header

Har åkt till min mami över helgen så blir inte mycket skrivet på ett tag. :)

Finaste hunden :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Usch för stressen igår alltså..
Går upp tidigt och väntar på att distriktsveterinärerna ska öppna så jag kan ringa, ringer och frågar om en tid helst efter kl13 då jag har en hund att rasta vid 11-12 måndagar-torsdagar men jag sa bara att jag hade jobb haha. Men de skulle tydligen ha möte kl 13 igår (Hur kan de ha möte så tidigt på en vardag undrar jag, hur gör de med andra djur som måste ha vård under den tiden?) Annars skulle det bli på jourtid efter kl 16 och det är ju svindyrt.. Men de sa iaf att de skulle ringa upp igen efter telefontiden..

Gjorde de det? -Nej!
Telefontiden är kl 8-9 Och lite efter 10 fick jag ringa igen och tala in meddelande om att de skulle ha ringt. Under tiden jag väntade fick jag meddelande om att jag inte behövde rasta hunden och jag pustade ut då slapp jag stressa med det iallafall. Bara nån minut efter ringer en veterinär upp och säger att hon kan va i stallet om 30 minuter.
-Det är lugnt svarade jag eftersom jag va helt säker på att jag hade skjuts.
Ringer min kompis som brukar skjutsa (det är även min granne) han svarade nyvaken "men jag har ingen bil förrän om två timmar typ"

Fuck i helvete vad ska jag göra nu tänkte jag.. Jag MÅSTE ju ut så att Trollet får sin vård..

Ingen buss går förränn om lite mer än en timme.. Söker runt på Facebook efter skjuts, ingen svarar..

Min kompis sms bombar o säger att jag ska avboka besöket men jag måste ju komma dit på något sätt Trollet måste ha veterinärvård..

Det löste sig genom att min kompis hjälpte mig ringa "stallpojken" så han kunde va där med veterinären när hon kom dit och så fick jag cykla till stallet från stan... Jag lånade min kompis elcykel medans han följde med på en vanlig då han fick visa vägen som cyklat dit förut. Efter ett tag kände jag igen vägen dit så då stack jag i förväg och cykla på allt jag kunde. Även fast det va stor hjälp med elcykel va det fan så jävla jobbigt ändå. ☠

(Såg dock sen att jag fått svar på fb om skjuts när jag va på väg att hämta cykeln haha fan att jag inte kollade😂)

Så hon fick sin vård iallafall, det nya såret såg fint ut, hon rakade och gjorde rent bara men det som jag trodde läkt men sen gått upp såg inte så bra ut, det hade blivit svallkött som hon fick skära bort och sen linda om så hon fick ett "michelingubbe ben " för att stadga så hon inte rör sig så mycket. Hon ska även stå på box minst 5 dagar och bandaget ska va kvar tills dess om det fortfarande ser fräscht ut annars ska jag linda om.

Sen va det bara att mocka TVÅ boxar då stallägaren glömt att informera att jag ställt in min häst i uteboxen för att hon skulle va inne resten av dagen och inte gå ut på morgonen sen, så de hade ställt tillbaka henne i sin vanliga box över natten till igår för att sen ta ut henne i hagen på morgonen.. suck..

Men hoppas nu att hon är inne när jag kommer dit idag..

Efter jag fixat klart allt med troll och stallet så blev jag iallafall hämtad med bil. puuuh.

Åkte hemåt, ut med hundarna, stressa av lite och sen åkte vi iväg igen för att handla grejer till såret och mat till mig.

Väl hemma igen va jag så sjuuukt trött men orkade fixa maten och äta men sen däcka jag och sov till natten typ. -_-

Pratade med en annan vän, min bästa vän som hade haft världens otur den dagen .. Usch säger jag bara massa dåliga besked på en o samma dag, stackars henne. 😔❤

Sov sen lite till för att sen gå upp innan 10 för att göra mig iordning, fixa med djuren för att sen ta min cykel till den andra hunden. Det va väl... skönt.. Det va första gången jag cykla dit och min cykel har stått hela vintern och jag hade glömt bort att jag va tvungen att ställa in styret och sätet i rätt höjd då den va inne på mini service senaste gången jag använde den så sätet va för högt och lutade liiite för mycket upp i ... och styret var för lågt och träningsvärk på det från dagen innan. 😂 Men jag tog mig dit och var ute med hunden i en timme sen va det bara att cykla hemåt igen men fick då gå en bit emellan för mina ben gav upp. 😂

Nu är jag hemma och tar det lugnt tills det är dags att åka till stallet, mina ben krampar fortfarande. 😅

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag va på ok humör på G till stallet

Mockade, fixade vatten och mat och sen möttes jag av detta

Bandaget har då alltså glidit ner men också så har såret på det andra benet gått upp och fått lera runtomkring såret som jag försökte få bort utan att lyckas helt då det sitter stenhårt på huden så jag såg inte helt hur huden runtom såg ut så jag fick göra vad jag kunde för att få det tillräckligt rent, lägga på ett blötomslag så får vi se hur det ser ut imorgon om det lossat något. Sen ställde jag in henne i en utebox i hennes gamla hage så får hon va inne på morgonen och så får jag gå upp tidigt och ringa veterinären så de får komma ut och kolla på skiten eftersom det är på båda bakbenen nu.

Suck suck suck

Likes

Comments

I en vecka nu har det kommit två katter på besök på min uteplats på kväll/natten och på morgonen, de sätter sig vid mitt öppna fönster och jamar som dårar så de väcker både mig, hundarna o mina katter. Jag kan inte stänga fönstret heller för då blir det för varmt när jag ska sova..  Så fort jag öppnar dörren ut så sticker dom och jag har ingen aning om vem som äger dom.
Nu har jag också märkt att de pissat ner stolar+ dynor där ute så det är bara att börja tvätta alltihop. Första maskinen är på G tur att jag har en egen för det lär ta några gånger innan allt är rent!

Men tog och dammsög lite m.m när jag ändå är igång och fixar.

Om ca en timme är det dock dags för att åka till stallet så får jag väl fortsätta tvätta all skit efteråt.

Pappa var snäll och kom förbi förut med nya klisterlindor till hästen och ett paket plasthandskar så det slipper jag åka iväg o fixa i alla fall.

Mina katter kommer bli så sura när jag kastar kartongen sen. ;)

Likes

Comments

Hela hösten och vintern och nu även våren har varit som en bergochdalbana för Trollet och hennes skador, fyfan. Det började med att hon fick en knöl på ryggen som ev. uppkom av medryttaren samtidigt som hon även gick omkull i hagen. Tog först ut en massör till henne som sa att jag skulle massera och vänta ut den. Det blev lite bättre men den gick inte ner helt,  lite senare fick hon en broddspark på benet som jag skötte om efter rådfrågning av veterinär och såret läkte men det kändes vart såret varit så när jag skulle ta Trollet till tandläkaren så tog jag och kollade upp ryggen och det gamla såret samtidigt.

Det blev glada besked, tänderna såg fina ut,  det gamla såret va inget att oroa sig över det hade bara blivit en liten förhårdnad där och knölen behövde vi inte göra något åt utan jag skulle fortsätta som förut och de sa att den skulle gå ner men kunde ta ett tag men jag kunde börja rida även fast den va där då hon inte hade ont eller något besvär av den.

Jag hann skritta en gång, en ev. medryttare hann provrida en gång sen var det dags igen..

Så det tog inte lång tid innan hon fick en ny spark på benet som började svullna upp men jag skötte om det som det förra dock kunde jag ej bandagera om det då det satt så olägligt så bandaget bara gled ner så hon fick stå på boxvila några veckor (+promenader) så inte lera och skit skulle komma in. Dock va det inte bara ett sår den här gången utan TRE ! Ena läkte fort , det andra efter ca 2 veckor men det tredje va lite värre då hela den där förhårdnaden (som jag inte minns namnet på) hästar har på innersidan av benen hade åkt av..

Men det läkte till slut och hon fick gå ut i hagen igen.

Samtidigt blev Neppe sjuk i sitt öga så han fick också stå på box samtidigt som Trollet.

Båda blev friska ungefär samtidigt så jag o Jenney tänkte planera en liten ridtur..

Och hur gick det då?
Inget vidare för Trollet fick en ny spark!
Så är läget just nu att jag sköter om såret och benet som är uppsvullet. Men nu orkar jag inte mer för Trollets skull fick jag ta ett snack med stallägaren att Trollet kan inte gå kvar i hagen med den hästen som sparkar henne hela j*vla tiden. Det som är tråkigt är att jag nu måste flytta på min häst fast det egentligen ska va tvärtom men men..
Så Trollet får gå i en liten mini hage/fålla just nu och det är hon inte så glad över men å andra sidan ska hon inte röra sig så alltför mycket just nu ändå men tråkigt i alla fall.

Sen om 1-2 veckor ska stallägaren flytta två av sina hästar upp till betet så Trollet får följa med dit upp då stallägaren ändå åker upp o ger hö osv så får det gå.

Jag är inte arg på den andra hästägaren men jag tycker att det borde gå att lösa på något annat sätt än att flytta runt på min häst som är den som blir skadad och som varit där längre.

Hela situationen är sjukt jobbig både för Trollet och för mig , det är inte så kul att ha en skadad häst jämt o ständigt som tar tid och blir med kostnader.

Såhär har vi spenderat tiden nästan varje dag i 1/2 år.

Likes

Comments

Gårdagen bestod av ett par timmar i stallet med pyssel och nys med min häst Trollet. Det är sjukt underbart att hennes skada nu har läkt så att hon kan börja ridas igen. Jag har gått promenader och ridit lite smått efter ett ok från kliniken men igår tog jag första ordentliga uteritten med henne och min bästa vän på Neppe som är min andra häst men som hon har på foder.

Det va helt underbart!

Jag kommer dock få en rejäl träningsvärk efter ritten känner jag då alla ridmuskler har försvunnit på det här halv året som Trollet varit skadad och min röv skrek på vägen hem av ovanhet med att rida och rida med sadel då jag inte hade nån sadel innan heller då jag red barbacka. Men nu har jag köpt en begagnad sadel som passar henne då hon är en unghäst med massa bus och då jag tappat musklerna och balansen så är det bäst att använda den i början. ;)

Men det är verkligen värt att ta smärtan efter en fantastisk uteritt.

Jenney och Neppe

Likes

Comments

Igårnatt höll Zätapaj på att bli mosad men såg henne i sista sekund haha.

Ser ni henne? 😜 

(Inte den svarta hunden hihi)

Likes

Comments

Dåligt med uppdateringar för att min dator är halvpaj och jag lägger hellre upp inlägg genom datorn då jag tycker det är mycket enklare. Så jävla trist med dumma datorer..

Iallafall så har min nya säng kommit och jag är sååå glaaaaaad! Även min katt Billy har på nått sätt blivit gladare av den?? Han brukar inte vara så gosig men tidsvis har han sakta blivit det men när sängen kom blev det stor skillnad, han kommer självmant och vill gosa och lägger sig ganska tätt intill när det är sovdags.

Gjorde plats åt sängen där det förut stod en fotölj som är kastad nu och så hade en torkhörna där åt min tvätt.. 😉

​Så himla nöjd!

Likes

Comments