Presentation picture
jossey
Josefin, 22 år
Hej och välkommen!

Josefin, 22 år gammal.
Min blogg har alltid varit min alldeles egna plats för känslor och tankar, både när det går ruskigt bra och ganska dåligt. Mest dåligt, men jag hoppas kunna genomsyra bloggen med allt mer positiva känslor.

Ärligt och naket, kan man väl säga. Saker är inte alltid tipptopp men dom blir bättre och det vill jag visa.

 

Paniken

På måndag flyttar han. Han har inte bott här länge men jag har verkligen trivts och vant mig vid att min bästa vän är här. Därför bultar paniken så jävla hårt i min kropp. Jag vet att det här är bäst. Jag vet att när det här är över får jag den J jag älskar och trivs bäst med tillbaka, på heltid. Jag vill att han ska få bli frisk och må bra och vara den fantastiska vännen, fadern och partner jag vet att han innerst inne är. Han förtjänar det. Egentligen har han ett hjärta av renaste guld, som haft oturen att hamna så jävla, jävla fel. Och det är på tiden nu att han hamnar rätt.

Men samtidigt.. det kommer nästan bli så som innan han flyttade hit ett tag igen. Med brevkontakt och så vidare. Enda skillnaden är att nu vet jag vad som händer och jag får hälsa på honom en gång i veckan. Kanske till och med prata i telefon då och då. Men det är en prövning att inte ha kontakt på millisekunder exakt när man vill och det behövs. Sedan skrämmer saknaden och tomheten mig. För det kommer bli tomt och jag kommer att sakna. Det gjorde jag dom första sex veckorna och nu när jag anpassat mig till att leva med honom såhär kommer det bli värre.
För kläder kommer hänga kvar i garderoben. Saker kommer finnas kvar. Hans doft. Hans nyckel. Ständiga påminnelser. Värst är nog doften. Jag vet att jag kommer ha panik när den är kvar och panik när den börjar försvinna. Och vem ska jag prata med om kvällarna? Skratta med? Jag kommer nog till och med sakna all oro när han varit iväg någonstans.
Tystnaden. Den kommer vara jobbig. Och att gå tillbaka till min vardag med bara mig igen. Usch. Jag vill inte. Mycket snurrar.

Men självklart vill jag. För jag vill att han ska få bli bra. Att den J jag känner bakom alkoholen ska vara närvarande hela tiden. Och oavsett avstånd och hinder... Så är det du och jag, rygg mot rygg, mot världen.
 

Likes

Comments

Världens bästa valborg

Många har svårt att tro det när dem träffar mig idag, verkar det som, men jag var inte särskilt populär när jag var yngre. Därtill hade jag dem allra flesta av mina få vänner i andra städer än där jag bott. Vad jag vill komma fram till är att det dröjde faktiskt tills jag var över 20 innan jag t.ex firade högtider som nyår och valborg någon annanstans än hemma med att glo in i en vägg. Jag har fortfarande svårt med det här att bli inbjuden ibland, fast oftast handlar det då om spontana påhitt och då är det förståeligt med tanke på att jag fortfarande bor ganska off och långt från mina vänner.

Tänk er då min glädje över att bli medbjuden på valborgsfirande hos en total främling egentligen (en kompis till min kombo, den här tjejen har jag träffat en gång och jag som dessutom är så jävla blyg hade tydligen gjort intryck). Det skulle bli första valborg jag faktiskt "firar". Förra året hade jag bestämt mig för att gå och se majbrasan men blev stoppad på grund av vädret. Jag har ju inte sett majbrasan sedan jag var fjorton, för att jag inte vågade ge mig ut. Fjorton var sista gången, femton ville jag inte stöta på min förövare och undvek honom och året efter bröt jag helt kontakten med honom och ville inte riskera att möta honom då heller. När jag sedan flyttade skulle jag prompt se majbrasan. Det blev inte så förra året, och jag var fast besluten att se den i år. Det glömdes bort kan jag säga, men det gör inget. Jag satsar på nästa år istället, haha!

Men jag hade faktiskt världens bästa valborg. Även om jag egentligen bara kände kombo. Ingela tog väl hand om mig och alla människor runt om var så jävla gulliga. Jag trodde det skulle vara extremt jobbigt i och med att jag egentligen är helt ny liksom, men jag tycker faktiskt att jag och Ingela klickade väldigt bra nu när jag träffade henne andra gången och kunde slappna av lite mer än vad jag kan göra första gången liksom. Jag trodde dessutom det skulle bli jobbigt då jag är brutalt mycket yngre än alla andra (ja förutom barnen då, men det räknas inte...) men det gick också superbra. Trodde nog aldrig att det skulle bli så kul som det var. Och det känns skönt att jag faktiskt börjar lossna lite när det gäller sociala bitar. Jag läste något i morse, om någon som kallade sig för "socialt tondöv" och jag kände så väl igen mig. Det är precis vad jag varit genom åren. Fast det blir ju helt klart bättre. Och jag blir mer och mer tillfreds med mitt liv, faktiskt. Jag börjar nu tappa den utanförskapskänslan jag haft länge. Det är häftigt att se min utveckling genom åren.

Har dock inga bilder från igår, sådant som händer, antar jag, haha. Hade för kul för att sitta gömd bakom skärmen liksom. Men en selfie från innan kvällen började kan jag nog bjuda på!

 

Likes

Comments

Vad som än händer, vi mot världen

Du har lagt dig i din säng, jag i soffan. På tv går The Hungergames men min blick fastnade på din rygg samtidigt som hjärtat fylldes av en så otrolig tacksamhet. Jag är så jävla lyckligt lottad som kan kalla dig min bästa vän och inga ord i världen kan beskriva känslan i min kropp, den jag burit på varje sekund sedan ditt namn dök upp på min skärm för åtta dagar sedan. Dom sex veckorna som gick utan dig vid min sida var tortyr. Få kan förstå hur lång tid sex veckor egentligen är. Det låter inte mycket. Men i det här fallet var det en livstid.

Det är så synd att du aldrig kommer förstå exakt hur jävla viktig du är. Hur det knyter sig i magen när du går ut genom dörren. Hur stolt jag är över dig. Det är nu jag verkligen förstår vad du menar när du kallar mig för hönsmamma och nu jag nästan förstår hur det känns att faktiskt vara en mamma. I alla fall känslomässigt så kommer jag vissa dagar väldigt nära. Tror jag. Jag hoppas, för är känslorna starkare än så här kommer jag aldrig klara av att axla mammarollen haha.

Jag svamlar mest. Jag vet det. Men det är för att orden inte räcker till. Att av alla människor på jorden så skulle just din väg och min väg korsas och trots allt kaos och toppar och dalar under tre år fortfarande stå enade... Det är ganska otroligt och får mig att förstå att det finns något som faktiskt heter öde. Utåt är vi så olika, världens mest omaka par. Ändå är vi så jävla lika med ett alldeles speciellt band. Jag hade en enorm tur när jag först mötte dig. Tänk om jag vetat det då.
 

Likes

Comments

Bilen

Kombo hämtade bilen i söndags vilket kändes som en skänk från ovan när jag vaknade alldeles för sent imorse. Dock lyckades han ju ha sönder något så den var inte så rolig att åka i haha.

När jag väl kom fram till skolan möts jag av att det spelas Håkan inne på Culinaren. Någon springer och sjunger med och jag kan inte sluta le. Det hörs i princip i hela huset. Så solen skiner, Håkan är närvarande och livet är faktiskt otroligt bra.
 

Likes

Comments

Annabelle

Jag gick i skräckfilmspension för cirka ett år sedan. Men likt lärare jag haft som gått i pension ett tag så kommer jag alltså tillbaka ikväll. Och jag måste ju ändå säga att det är värst efter ett uppehåll. När vi hade maratonhelger blev man ändå avtrubbad efter ett tag men nu håller jag ju på att dö.

Jag fattar inte ens att jag går med på det här, jag vet ju hur lättskrämd jag är. Höll precis på att få en hjärtattack och bad kombo ringa och ha ambulans på standby. Bara skakar som en jävla idiot. Jag kan inte ens avgöra om filmens story i sig är bra, för jag är halvt hysterisk. Jag får ju panik av Det Okändas ihopklipp av upplevelser, ni kan ju tänka er hur jag mår nu. Nej fyfaaan, är glad att jag inte sover ensam i det här rummet inatt.

 

Likes

Comments

Ensam hemma

Idag fick jag sluta tidigare, så var hemma två timmar tidigare än vanligt. Skönt att jag hann med bussen och slapp vänta två timmar på nästa. Fast då hade jag väl ringt kombo så han hade fått komma och hämta mig haha!

När jag kom innanför dörren var han dock spårlöst försvunnen. Jag gick inte vägen över parkeringen heller så jag upptäckte ju inte att bilen var borta och fick ju en smärre chock när jag kom hem och inte fick svar när jag ropade "hej".
Ringde upp honom och det visade sig att han var... inne i Köping, badum tsss. Han har tydligen tvättat bilen och tänkte handla lite. Får väl se när han dyker upp, jag kom på att vi måste åka till hyresbolaget och fixa parkeringstillståndet och ställa oss i kö för en egen ruta. Det hann jag inte med igår och glömde det innan jag åkte hem haha. Jag får väl se vad han säger när han kommer hem. Först och främst ska vi fixa tvättstugan.

 

Likes

Comments

I don't care who you are

Ligger i sängen och glor på Unbreakable Kimmy Schmidt. Jag har haft en superbra dag med lite ansvar i skolan, över nycklar bland annat. Vidare har jag träffat mormor och varit upp och upptäckt ett flyttkaos i lägenheten. Klart det blir så när en människa flyttar in men jag lämnade ju inte lägenheten i det här skicket och fick en chock över att behöva hoppa över saker haha.

Mormor körde mig tillbaka in till Köping där jag träffade Elisabeth en stund och hade en supermysig dag vid vattnet ute i solen. När jag kom hem var både jag och kombo helt slut och har mest segat hela kvällen. Det är ganska nice att bo med någon som är rejält duktig på att laga mat dessutom och få lite roligt på tallriken istället för samma gamla vanliga. Och någon som kan få mig att skratta hysteriskt även fastän jag är orolig som satan för honom. Någon som är lika sjuk som jag och som får tiden att flyga. Tyvärr, dagarna känns alldeles för korta numera. Men man vänjer sig väl. Jag är så glad över att ha min bästa vän här!

 

Likes

Comments

Kombo på 39 kvadratmeter...

Jag älskar att ha honom här. Sex veckor utan någon kontakt alls är tortyr för vem som helst. Jag tänker inte klaga.

För nog fan njuter jag av att komma hem till någon. Att handla tillsammans och bråka om badrummet. Jag älskar att plötsligt ska inte bara vi utan tre ungar trängas in här ett par timmar också. Jag älskar att ha någon att dela hushållssysslorna med, att bli bortskämd med lasagne och att jag blir mer motiverad att ta hand om disken nu när vi är två.

Men kombos på 39 kvadratmeter är ganska påfrestande. Typ platsen. Det är trångt. Det finns förvaring åt oss båda, vi kan ha egna garderober och så där. Men sängar! Jag får typ hoppa över honom ut till balkongen haha! Och det här med att bli akut kåt och då dela en etta med sin bästa vän (alltså sova i samma rum) är inte så jävla optimalt. Ingen normal människa drar igång vibratorn när bästa kompisen är närvarande liksom haha. Badrummet är det inte tal om. Kan inte slappna av alls där haha.

Jag trodde jag skulle ha svårare att anpassa mig dock. Jag har ju bott själv i över ett år och är van vid att springa runt naken och lufttorka efter dusch, skita med dörren öppen och massa annat man inte gör när man bor med en kompis liksom. Men jag har faktiskt älskat i princip varje sekund av att bo ihop med någon. Ingenting har varit något problem. Jag trodde jag skulle tycka det var skönt att komma iväg till skolan t.ex för "egentid" men nä. Vill mest bara hem och umgås haha.

Nu väntar jag på att min kombo ska komma hem, han har varit och hämtat bilen och lite saker. Sen ska vi väl åka och storhandla och packa upp det han tagit med sig. En söndag helt i min smak :)

 

Likes

Comments

God morgon

Det blev en lång natt. Mycket att prata om. Helt sjukt. Kommer aldrig tröttna på att höra hans röst.

Och fyfan vad tufft det var att gå ut genom dörren imorse. Jag var inte trött. Nej, piggare än på länge faktiskt. Utan smärta och ångest i kroppen. Men jag ville inte lämna honom. Helst ligga i min säng och likt en psykopat ligga och lyssna på hans andetag och känna tacksamheten över att han är hemma. Men det går ju inte. Oavsett vad som händer så finns det ju en vardag som jag måste ta hand om, parallellt med det liv jag lever för tillfället. Det är ganska absurt.

Men hittills har det varit en bra dag. Jag märker en skillnad, mina lärare märker en skillnad. Jag är mer mig själv igen. Glad och sprallig. Jag känner igen mig själv för första gången på sex veckor. Och det är skönt att känna mig som jag igen. Det märktes i hur jag deltog och skämtade och var ett med gruppen igen. Jag avskärmade mig inte, satt inte i ett hörn och skrattade halvhjärtat för att det förväntades av mig att le.

Idag blir det gym med skolan och sedan hem och ta tvättstugan. Ikväll sitter jag i soffan med honom och glor på Let's Dance och allt är nästan som vanligt. Jag har till och med lovat att offra mig och se IT också. Vad har jag gett mig in på? Precis som det alltid varit.


 

Likes

Comments

Vad jag bryr mig om nu, är att från samma säng lyssna till samma regn

Det regnar ikväll. Det värmer mitt hjärta. För nu blir det nästan som i den Håkan-låt jag lyssnat på om och om igen för att hålla mig över ytan. Bredvid mig ligger du och äter nötter och pratar i telefon. Aldrig har jag varit så glad över att höra din röst. Lägg inte på. Jag vill höra din röst hela natten. Jag älskar dig. Oändligt. Men... Idag slipper jag sakna dig, och det... det får mig att gråta, en sista gång.
 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw