Header

Som vanligt har det inte blivit att jag skrivit ett inlägg på ett tag, men så blir det ibland. Oavsett har veckan främst gått åt till plugg. Däremot bestämde sig jag och Linnea att åka in till Madrid efter skolan i torsdags för att fira att vi klarat av våra argumenterande tal och att vi hade klarat av första veckan efter lov, trots att den inte var helt avklarad ännu.
Det blev att vi satte oss på cereal hunters café där jag var med några andra för ett tag sedan. Därefter främst strosade vi runt lite i Madrid innan vi drog hemåt, vilket även var något som vi gjorde igår.
Nu får ni ha det så bra, så får jag återvända till att försöka skriva en bildanalys som jag ska redovisa på tisdag. Wish me luck..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Skolan har nu börjat igen efter lov och vi har bara gått två dagar än så länge. Däremot känns det hela som mycket mer eftersom man helt plötsligt har blivit så otroligt skoltrött. Sen har det inte hjälpt att man direkt nu efter lovet skulle hålla ett argumenterande tal på 5 minuter, vilket tyvärr händer imorgon. Så de senaste dagarna har blivit ett försök till att fokusera på skolarbetet, vilket har gått lite sådär.

Annars kan man vara glad för vi har snart långhelg igen så det betyder att förhoppningsvis blir man mer studiemotiverad efter det lovet, förhoppningsvis. Däremot är det inte så att jag har de största problemen, jag gör det jag ska göra, bara det att det ännu mer är i sista minuten än vad jag faktiskt brukar göra det.

Nåväl, livet här är annars underbart och jag vill inte tänka på att det bara är lite mer än 2 månader kvar. 2 månader kvar i värmen, solen och ett härligt liv. Nu måste jag nog återvända till pluggandet och faktiskt försöka lära mig talet också.. Ni får ha det så bra iallafall.

Likes

Comments

Gårdagen var en bra dag, med i princip mat hela tiden, men inte för att det gör något. Dagen började runt 11 eftersom mina kompisar var väldigt trötta och hade inte kunnat sova så värst mycket dagen innan. Det blev att vi gick till Ojalá för att äta lite brunch och sen blev det att vi bestämde oss för att åka till casa de campo, främst för att kunna se hur det är där och eftersom de ville åka med teléfericon, linbanan från "staden" till "skogen".

Efter en mysig promenad i skogen blev det dags för mer mat i form av glass, lunch och sedan churros. Det var i vilket fall väldigt gott så det gjorde mig inte så mycket, men jag kan ju säga att jag fick matkoma efter allt vi åt. Vi bestämde oss sen för att gå hem en stund innan vi skulle ut på kvällen igen eftersom vi alla tyckte att det behövdes.

När vi väl gav oss ut igen blev det mer mat och denna gången på en faktiskt väldigt bra restaurang, nämligen Oven Mozzarella bar. Denna restaurang har nämligen otroligt goda pizzor och även pasta. Jag gillar inte heller direkt att slänga mat och därför är det väldigt bra att vara på semester med 3 killar, som du vet kommer äta upp maten. Efter satte vi oss på en bar innan vi drog oss hem till lägenheten. Men nu får ni ha det så bra, så hoppas jag att mina kompisar vaknar strax.

Likes

Comments

Denna dag har inte varit den längsta, eller inte för mig iallafall, däremot aningen längre för mina kompisar som har åkt ner från Sverige idag. De tvingades nämligen gå upp 3 för att kunna hinna med flyget mot Madrid.

Jag hade däremot lite mer tid vilket gjorde att jag hade tid att gymma, packa klart och virra bort mig på flygplatsen innan de kom. Väl när jag funnit dem åkte vi till vår lägenhet, som verkligen är riktigt mysig och bra, vilket det inte alltid behöver bli när man bokar genom airbnb.

Efter gick vi bara runt lite i Madrid och nu sitter vi bara här i vår lägenhet och tar det lite lugnt. Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

​Denna helgen kommer och har spenderats genom att ta det lugnt, dels för att solen lyser och det innebär tid för att försöka få en liten bränna, och samtidigt som detta har jag för en gångs skull haft huset för mig själv, eftersom min värdfamilj är i Salamanca för att träffa sin släkt och fira lite påsk. 

Gårdagen var väldigt mysig, eftersom jag och Linnea bestämde oss för att sätta sig i solen hemma hos mig och bara sola och ha det skönt. Det var verkligen otroligt skönt att bara ta det lite lugnt, framförallt eftersom jag vet att påskveckan inte kommer vara det, framförallt eftersom mina kompisar från Sverige ska komma ner. Framåt kvällen, blev det att jag skaffade mig en liten myskväll. Jag hade nämligen köpt en badbomb från LUSH i fredags så det blev att jag badade och tog en ansiktsmask. 

Idag blev det att jag och Linnea åkte in till Madrid för att kunna sola i Retiro. Det var verkligen otroligt skönt, men eftersom vi kom framåt eftermiddagen, blev det att man fick flytta sig lite från där man låg för att kunna ligga i solen. Nu är jag inte heller ensam hemma längre, men det var verkligen otroligt skönt att vara det både igår och nu ända fram till nu. Men ni får iallafall ha det så bra!

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt har jag inte haft någon ork alls att skriva ett inlägg på över en vecka. Det var inte något som var planerat eller något, det bara blev att varje gång jag tänkte att "nu ska jag skriva ett inlägg", blev det bara att jag inte orkade eller hade någon lust. Däremot hoppas jag på att denna skrivkramp nu har försvunnit så att jag faktiskt kan börja ge er en bild av min vardag.

Oavsett så har veckan spenderats främst med att jag har pluggat och försökt arbeta av saker som ligger eftersläpade eller saker som jag kände att jag behövde göra för att riktigt kunna njuta av lovet med i snitt 26 graders värme. Däremot blev kanske inte min planering som den skulle, men det bli den i och för sig aldrig, men jag tar sakerna som det kommer och bara hoppas på det bästa.

Gårdagen spenderades i Madrid då naturarna skulle redovisa om träd i Retiro, kanske inte det roligaste, men mycket bättre jämfört med om man skulle ha suttit i skolan. Efter det skulle vi i olika grupper gå och kolla och svara på några frågor om ställen där författaren Ernest Hemingway hade någon gång varit på. Inte heller det roligaste, men det gjorde iallafall att jag fick se Madrids flod. Efter bestämde sig jag och en del andra av tjejerna från klassen och sätta oss på ett café, vilket var väldigt mysigt.

Nu har vi iallafall lov och det innebär att jag ska åka in till Madrid för att kunna njuta av värmen och bara ha det skönt och för en gångs skull tänka på något annat som inte rör skolan. Ni får iallafall ha det så bra.

Likes

Comments

Efter skolan idag bestämde sig och och Linnea för att ta en liten tur in till Madrid för att fira att det fina vädret nu är tillbaka. Hon hade dessutom kollat upp ett litet mysigt café som hette Toma Café inne i Malasaña så det blev även att vi satte oss där och tog oss en liten fika. Trots deras namn, så fanns där såklart lite mer än bara kaffe, så det blev en liten Caramel latte för mig, var väldigt god, men även väldigt söt.

Efter vi varit på caféet, strosade vi runt lite i Malasaña vilket gjorde att vi fann lite olika caféer som kan vara värda att besöka en annan gång. Men det var väldigt skönt att bara gå runt i värmen och bara kolla runt lite. Sen blev det även en liten tur på Gran Via där man köpte sig en klänning.

Därefter blev det att vi åkte hem för att hinna hem innan vi båda skulle äta och sen nu efter jag har kommit hem har jag enbart gjort lite läxa och hjälpt en kompis med matten. Men nu ska jag återvända till läxorna och läxhjälpen så ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Som det var hela förra veckan, är det även nu väldigt dåligt väder. Däremot får vi turen med att det står i väderleksrapporten att det ska bli bra väder på onsdag igen, så vi får bara hoppas på det bästa.med att detta kommer att stämma.

Eftersom jag inte skrivit något inlägg sedan i lördags tänkte jag att jag kan ta en kort sammanfattning om min helg i detta inlägg också. Helgen spenderades med att jag tränade och på lördagskvällen bestämde sig jag och Linnea för att åka in till Madrid för att äta lite kvällsmat tillsammans och efter en lång tids letande hittade vi en pizzarestaurang i Malasaña. De hade verkligen otroligt goda pizzor samtidigt som det var ganska billigt. Därför tror jag att detta kommer vara en restaurang som jag kommer tillbaka till.

På söndagen satte jag och Linnea oss på ett café inne i Alcobendas i några timmar för att kunna plugga till ett muntligt prov i kultur och idéhistoria som vi hade idag. Tyckte ändå att det gick bra om jag ska vara helt ärlig, trots att jag avskyr muntliga prov.

Efter skolan blev det att jag åkte och gymmade och därefter har jag enbart varit hemma och pluggat. Jag låg lite efter i en bok som vi läser i på svenskan, så det blev en del läsning i den. Men nu får ni ha det så bra, så skriver jag snart igen.

Likes

Comments

Gårdagen spenderades med att man spenderade eftermiddagen i Madrid där man träffade vår spansklärare som just nu är i Sverige på ett utbyte med andra elever från skolan. Så då gick vi runt i Retiro och visade dem lite olika ställen värt att se i parken. Efter de hade åkt bestämde vi oss för att åka tillbaka till Alcobendas eftersom det var så himla kallt.

Väl hemma gjorde jag inget direkt fram till runt 8/9 tiden då jag, Martina och Linnea bestämde oss för att åka in till Madrid för att se Skönheten och odjuret, vilket vi som tur var hade funnit en biograf som visade den på engelska. Filmen var så otroligt bra, och man blev så glad av att se den. Känner att det kommer vara en film som jag kommer att se fler gånger när jag känner för att återuppliva min gamla kärlek till denna film men, där de har gjort den lite bättre. Även om originalet fortfarande är helt fantastisk.

Idag har jag annars inte gjort så värst mycket mer än att jag pluggat en del och varit på gymmet. Men tror att jag ska in till Madrid nu ikväll för att äta och sen får jag se vad som händer. Men ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Denna veckan har hittills gett oss det sämsta vädret sen jag precis kom ner här i Madrid. Vad är saken med att ge oss sommar med 25 grader om det veckan efter ska snöa och vara iskallt? Detta är något jag har ställt mig själv mycket denna veckan, men vi får bara hoppas på att iphones väderapp stämmer om att det ska bli bra väder igen redan nästa vecka. Men den är ju ett ganska osäkert kort, men jag hoppas i vilket fall som på inte mer snö.

Det är delvis på grund av vädret som jag inte har skrivit ett inlägg på ett tag. Detta vädret har bara gjort att jag knappt har orkat göra något annat än att ta tag i läxor som jag har varit tvungen att göra. Det har även blivit att jag inte velat gå till gymmet på grund av den kylan. Men det har ändå varit ganska skönt att bara vara hemma, ta det lugnt och göra läxor.

Imorgon har vi lundare ingen skola eftersom vår spansklärare är här på något utbyte, så det blir att träffa henne och alla eleverna istället. Men jag klagar inte så länge det inte snöar, vilket det gjorde innan idag. Men ni får ha det så bra så skriver jag antagligen något imorgon.

Likes

Comments