Header

Som det var hela förra veckan, är det även nu väldigt dåligt väder. Däremot får vi turen med att det står i väderleksrapporten att det ska bli bra väder på onsdag igen, så vi får bara hoppas på det bästa.med att detta kommer att stämma.

Eftersom jag inte skrivit något inlägg sedan i lördags tänkte jag att jag kan ta en kort sammanfattning om min helg i detta inlägg också. Helgen spenderades med att jag tränade och på lördagskvällen bestämde sig jag och Linnea för att åka in till Madrid för att äta lite kvällsmat tillsammans och efter en lång tids letande hittade vi en pizzarestaurang i Malasaña. De hade verkligen otroligt goda pizzor samtidigt som det var ganska billigt. Därför tror jag att detta kommer vara en restaurang som jag kommer tillbaka till.

På söndagen satte jag och Linnea oss på ett café inne i Alcobendas i några timmar för att kunna plugga till ett muntligt prov i kultur och idéhistoria som vi hade idag. Tyckte ändå att det gick bra om jag ska vara helt ärlig, trots att jag avskyr muntliga prov.

Efter skolan blev det att jag åkte och gymmade och därefter har jag enbart varit hemma och pluggat. Jag låg lite efter i en bok som vi läser i på svenskan, så det blev en del läsning i den. Men nu får ni ha det så bra, så skriver jag snart igen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Gårdagen spenderades med att man spenderade eftermiddagen i Madrid där man träffade vår spansklärare som just nu är i Sverige på ett utbyte med andra elever från skolan. Så då gick vi runt i Retiro och visade dem lite olika ställen värt att se i parken. Efter de hade åkt bestämde vi oss för att åka tillbaka till Alcobendas eftersom det var så himla kallt.

Väl hemma gjorde jag inget direkt fram till runt 8/9 tiden då jag, Martina och Linnea bestämde oss för att åka in till Madrid för att se Skönheten och odjuret, vilket vi som tur var hade funnit en biograf som visade den på engelska. Filmen var så otroligt bra, och man blev så glad av att se den. Känner att det kommer vara en film som jag kommer att se fler gånger när jag känner för att återuppliva min gamla kärlek till denna film men, där de har gjort den lite bättre. Även om originalet fortfarande är helt fantastisk.

Idag har jag annars inte gjort så värst mycket mer än att jag pluggat en del och varit på gymmet. Men tror att jag ska in till Madrid nu ikväll för att äta och sen får jag se vad som händer. Men ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Denna veckan har hittills gett oss det sämsta vädret sen jag precis kom ner här i Madrid. Vad är saken med att ge oss sommar med 25 grader om det veckan efter ska snöa och vara iskallt? Detta är något jag har ställt mig själv mycket denna veckan, men vi får bara hoppas på att iphones väderapp stämmer om att det ska bli bra väder igen redan nästa vecka. Men den är ju ett ganska osäkert kort, men jag hoppas i vilket fall som på inte mer snö.

Det är delvis på grund av vädret som jag inte har skrivit ett inlägg på ett tag. Detta vädret har bara gjort att jag knappt har orkat göra något annat än att ta tag i läxor som jag har varit tvungen att göra. Det har även blivit att jag inte velat gå till gymmet på grund av den kylan. Men det har ändå varit ganska skönt att bara vara hemma, ta det lugnt och göra läxor.

Imorgon har vi lundare ingen skola eftersom vår spansklärare är här på något utbyte, så det blir att träffa henne och alla eleverna istället. Men jag klagar inte så länge det inte snöar, vilket det gjorde innan idag. Men ni får ha det så bra så skriver jag antagligen något imorgon.

Likes

Comments

Idag bestämde sig jag, Martina och Linnea att åka i till Madrid och bara strosa runt. Vi hade också tänkt oss att gå och äta brunch på ett ställe i Malasaña som heter Ojalá. De hade verkligen på detta stället en otroligt god mat. Däremot blev vår "brunch" inte förrän vid 3, främst eftersom jag hade sovit otroligt länge på morgonen.. men vad gör det när allt i Spanien sker lite senare!

Efter detta gick vi bara runt i Madrid och kollade lite affärer. Själv blev det ett par skor från adidas och lite kläder från primark. Men ni får ha det så bra så ska jag träffa några kompisar på diversia.

Likes

Comments

Gårdagen spenderades genom att man efter skolan bestämde sig för att sätta sig med en kompis i en park i Alcobendas. Min plan hade dock varit att plugga, men det blev inte riktigt som mina tankar ville. Oavsett så var det väldigt trevligt att bara sitta där i parken när man hade strålande sol.

Framåt kvällen åkte vi in till Madrid för att träffa en del andra från skolan. Det var lite som ett firande att vi nu har långhelg samtidigt som då inte detta var huvudmålet. Men oavsett så var det väldigt kul och trevligt, fram tills jag och Linnea kom på att vi skulle upp tidigt dagen efter för att åka till Toledo. Som tur var har vi båda två klarat oss på denna korta sömn under natten.

Dagen spenderades som sagt i Toledo, vilket verkligen är en fin men kanske inte så stor stad. Det märktes ju också väldigt mycket att det är här som sätet till den katolska kyrkan i Spanien finns, då det fanns kyrkor verkligen överallt, sen var det även väldigt mysigt i staden med tanke på att de flesta byggnader är väldigt gamla och har därför en speciell karaktär.

Vi var här i Toledo från 13 till 21 och det var verkligen tillräckligt, eller känner iallafall att man inte skulle behövt vara där längre. Främst eftersom staden är så liten och vi kände att vi redan hade sett allt det viktiga. Men oavsett detta så hade vi en väldigt trevlig dag i den spanska vårsolen. Nu får ni ha det så bra så ska jag snart lägga mig då jag är väldigt trött.

Likes

Comments

Jag och Linnea bestämde sig idag också för att åka in till Madrid och det var lika trevligt idag som det var igår. Det märks verkligen att man har bott här ett tag nu, eftersom man börjar få mycket lättare att hitta på olika ställen. Man börjar lite på riktigt känna sig som en "madileño" och jag trivs verkligen helt fantastiskt!

Vi hade inga planer med dagen förutom att jag kände att jag behövde köpa några nödvändiga saker som jag nu behövt ett litet tag. Bestämde mig däremot också för att köpa en ansiktsmask inne på LUSH och måste säga att den var otroligt bra. Sen gick vi till stor del bara runt, med ett stopp på plaza mayor där jag köpte churros. Sen stannade vi en liten stund vid templo de debod där vi satte oss ner i vårsolen och lyssnade på lite svensk sommarmusik, vilket man gör om man är svensk.

Efter jag kom hem har jag i princip bara ätit men, vad gör det när mat är gott. Ni får iallafall ha det så bra!

Likes

Comments

Det är otroligt vad tiden går fort här i Madrid eftersom igår var det redan 2 månader sedan jag åkte hit. Däremot är detta inte något jätte roligt att tänka på eftersom det innebär att man bara har lite mer än 3 månader kvar här i Madrid, men jag får ta vara på tiden så bra jag kan under dessa månader.

Eftersom det var väldigt varmt igår, bestämde sig jag och Linnea för att åka in till Madrid. Både eftersom det var så varmt och för att ge oss något positivt efter två större prov.

Vi bestämde oss för att åka till en park i östra Madrid som heter Parque quinta de los Molinos, vilken Linnea hade sökt upp i helgen där det växer mandelträd. Detta innebar att det fanns en massa blommande vita blommor. Något som var väldigt synd dock, var att de flesta blommorna redan hade blommat ut, så vi tror att man borde åkt dit lite tidigare än vad vi faktiskt gjorde.

Efter åkte vi bara runt lite i Madrid. Vi bestämde oss bland annat för att åka till Chueca som är "pride" stället i Madrid. Det var väldigt fint där och de sålde väldigt goda färskpressade juicer.

När vi hade kommit hem pratade jag lite med min bästa vän hemma i Sverige. Var verkligen väldigt trevligt eftersom vi inte har haft någon direkt tid att pratat så mycket under den senaste tiden. Ska skriva ett till inlägg senare om dagen, men tycker att dessa inlägg kan få två olika. Men så länge får ni ha det så bra.

Likes

Comments

Idag var det ju festivalen i melodifestivalen och när man är svensk så kvittar det om man är i Sverige eller Spanien, för man ska se det och ha "melfest". Det hade nämligen fixats så att det kunde visas på en bar här i Madrid. Så då var man en massa olika svenskar som satt och hejade på de olika bidragen. Vi lärde känna en väldigt trevlig tjej som just nu bor här nere i Madrid, så det ska bli kul att se om man kan träffa henne något mer, eller vad som sker.

Tidigare på dagen bestämde jag och Linnea oss för att ta en liten promenad runt i San Sebastian och det var verkligen otroligt mysigt. Eftersom det nu har varit väldigt varmt, bestämde vi oss för att leta efter solkräm, men det var aningen svårt, då det inte fanns i någon av affärerna som vi letade i.

Däremot kände vi oss verkligen som barn på nytt när vi köpte såpbubblor och färgpennor. Men ibland får man leta fram sitt inre barnasinne.

Idag har jag inte gjort så mycket ännu. Ska däremot snart ta tag i och börja plugga, men jag får se när det blir av. Jag har däremot ritat lite med färgpennorna som jag köpte igår. Det blev ju inte vackert men det var ändå ganska kul.. Men ni får iallafall ha det så bra!

Likes

Comments

Idag sprang vi ett lopp med skolan, och detta måste vara det jobbigaste jag gjort i hela mitt liv, vilket kan kännas lite pinsamt att säga när vi bara sprang 3 km. Men tänk er att springa 3 km i 26 grader i skuggan och strålande solsken. Man kan ju säga att man fick aningen vattenbrist!!

Men jag är ändå nöjd med hur det gick. Det var sammanlagt 62 stycken tjejer i min åldersgrupp som sprang och kom på 28 plats, det är ändå översta hälften. Vi hade däremot en tjej i klassen som kom 2:a så, otroligt bra jobbat av henne!

Det ända jag tyckte var relativt positivt med att springa detta var att man fick gratis pizza efter! Detta kanske inte var den godaste pizzan, men när man har sprungit 3 km och inte ätit något sen frukosten tycker man ändå att det är väldigt gott. Sen hade skolan också lite mat med till oss, så fick även lite av det.

Nu blir det snart att jag drar in till Madrid med några kompisar, däremot får jag se vad som händer då inget riktigt är planerat ännu, men det fixar sig säkert snart! Ni får iallafall ha det så bra!!

Likes

Comments

Idag hade vi spanskprov, och det kändes ändå som om det gick väldigt bra. Kan nog delvis bero på att vissa uppgifter var exakt som de var i boken, men det var annars ganska simpelt förutom det.

Eftersom det idag var den varmaste dagen på hela tiden vi har varit här bestämde, jag och några kompisar oss för att åka in till Madrid och sätta oss på ett kafé. Detta kafé var inte heller bara vilket som utan ett ställe där man köper mjölk och flingor. Ett verkligen otroligt roligt och gott koncept. Det fanns otroligt många olika sorters flingor att välja på och sen fanns det även olika toppings och väldigt många olika sorters mjölk. Det är ett ställe jag kan tänka mig att återvända till för att få en liten god fika.

När jag väl kom hem har jag i princip bara suttit och skrivit på en inlämning om naturkatastrofer som ska in imorgon. Vill gärna bli klar med den idag så att jag har morgondagen fri från detta. Däremot har vi sovmorgon imorgon, så jag har gått om tid. Sovmorgonen beror på att vi ska springa i ett lopp imorgon... Längtar så mycket.. Men ni får iallafall ha det så bra!

Likes

Comments