Header

De senaste två dagarna har jag spenderat med mina föräldrar och bror. Det är på grund av detta som jag inte heller har fått något tillfälle till att skriva något inlägg eftersom jag såg det som viktigare att spendera tid med dem! Det har iallafall varit väldigt trevligt att träffa dem igen då jag inte träffat dem på något mer än en månad. Men samtidigt känns det så konstigt, man har nu blivit van vid att vara i Madrid alldeles själv, och byggt ett liv runt detta. Nu kom de och "inkräktade" på detta nya liv, vilket jag egentligen inte ser något problem med. Det var bara att det kändes så konstigt att träffa dem igen.

Jag började med att träffa dem i lördags inne på plaza del sol för att det är en bra startpunkt till att visa runt resterande delar av Madrid då detta är verkligen centrum. Under denna dag, visade jag iallafall runt dem på en del klassiska turistattraktioner, som palatset, katedralen, plaza major och Retiroparken. Det var även skönt att vädret var väldigt bra, fast det var synd att det fanns lite moln som gjorde att inte solen kunde lysa hela tiden. Detta gjorde att det framförallt när man satt stilla kunde frysa en del.

På kvällen blev det att jag lämnade min familj för att åka och träffa några kompisar för att äta eftersom 2 av dessa fyllde år. Detta var väldigt trevligt, men efter detta splittrades vi eftersom alla hade planer på att göra olika saker därefter. Jag gick tillbaka för att träffa mina föräldrar igen, det hade även tidigare planerats in att jag skulle sova hos dem på deras hotell under natten.

Idag hade vi inte några direkta planer förutom att vi tänkte åka ut till Alcobendas/San Sebastián de los reyes, både för att jag skulle kunna visa lite var jag bor och några saker som faktiskt är lite speciella för just dessa ställen. Vi åkte också ut här för att min familj skulle kunna se huset och träffa familjen som jag bor hos. Det var ganska intressant under det mötet då jag var tolken mellan de båda, vilket ibland nog ledde till lite problem eftersom jag missuppfattade vissa saker... Men annars gick det väldigt bra, och det såg ut som om alla tyckte att de andra var bra.

Något annat som vi däremot gjorde idag var att åka till ett stort grönområde här i Madrid som heter Casa del campo. Detta var verkligen enormt stort och här fanns även en nöjespark och ett zoo. Man kan ta sig ut till denna parken på många sätt, men vi valde att åka dit genom att ta en linbana som går från en del av Madrid ut till denna skog. Just linbanan är kanske inte något jag väljer att göra fler gånger men jag kan tänka mig att senare i vår gå ut till detta område igen, då det annars var väldigt mysigt där.

Nu blir det snart att jag får sova, då jag inte sov så jätte mycket inatt och är därför väldigt trött. Men annars har det varit väldigt kul att ha mina föräldrar här, även om det ibland kan ha gått en lite smått på nerverna när man nu blivit van att klara sig utan dem. Däremot tycker jag det är något skönt, att jag även om de har varit här har jag inte helt varit fast till att träffa dem. Även om att träffa dem var väldigt kul och något som jag faktiskt ville göra, trots nu att det har gett väldigt stora kontraster.

Likes

Comments

Idag var sista dagen i skolan innan en veckas lov. Verkligen väl behövligt trots att man bara har gått i skolan i några veckor nu. Ska även bli kul att mina föräldrar och en av mina bröder kommer ner nu ikväll samt att jag ska åka till Ronda i nästa vecka. Det enda negativa som jag ser just nu med allt detta är att det antagligen bara kommer att regna och åska när vi är där.. Men vi får ta det som det kommer och hoppas på det bästa.

Idag var även en härlig dag eftersom vår sista lektion ställdes in för att det var "karneval" på skolan, vad nu detta var. Vet inte vad meningen med denna var, men alla på skolan, om de så var lärare eller barn, var utklädda. Efter detta fick vi i alla fall popcorn i några väldigt konstiga smaker. Detta gjorde att när vi satt och väntade på bussen, åt vi popcorn samtidigt som vi lyssnade på Veronica Maggio och hade riktig sommarkänsla. Solen lyste och allt var verkligen helt perfekt.

När jag hade kommit hem hade jag tänkt gå till gymmet, men planer ändras snabbt när man får ett bättre alternativ. Det blev istället att jag och Linnea åkte in till Madrid där vi tog en liten turisttur runt i staden. Vi gick främst i kvarteret Malasaña, var jag även har varit fler gånger. Det är iallafall ett väldigt mysigt område med mycket kultur på olika sätt.

Det blev även under detta att jag fick användning av min kamera, vilket inte sker så ofta då det är ganska jobbigt att ha med kameran när jag vet att jag inte kommer att ha någon nytta av den. Däremot kan jag bara tänka hur mycket bilder det kan bli imorgon när jag ska träffa mina föräldrar, då det verkligen kommer vara att vi kommer att gå runt och turista i Madrid.

Framåt kvällen åkte vi först till Retiro där vi gick runt ett tag innan vi bestämde oss för att det började bli dags för att finna ett ställe att äta på. Först hade vi tänkt oss en mer riktig restaurang i La Latina, men planerna ändrades ganska fort efter att vi hade gått runt ett tag. Det berodde mest på att klockan började bli rätt mycket, och efter att vi hade gått runt i Madrid ganska länge, kände vi båda att vi behövde nytt blodsocker.

Det blev tillslut att vi satte oss på McDonalds, där jag beställde en kycklingburgare. Den var väldigt god och tillslut började jag känna att jag inte var hungrig längre. Därefter åkte vi hem, eftersom vi båda var väldigt trötta efter båda ha varit delvis sjuka under veckan. Känns också väldigt konstigt att jag har varit i Madrid i mer än en månad nu, vilket det inte riktigt känns som. Oavsett så får ni alla ha det så bra så får jag uppdatera er igen senare.

Likes

Comments

Idag var en bra dag då värmen återigen börjar komma tillbaka till Madrid efter en tid med regn och kyla. Det blev till och med så varmt att en del av mina kompisar gick utan jacka, men däremot kände inte jag riktigt för att göra det eftersom jag inte känner mig tillräckligt bra för att göra det, då jag har fått mig en väldigt jobbig förkylning.

Idag var bara en halvdag kan man säga, eftersom vi Lundare skulle vid 13 åka in till Madrid för att gå på Museo Arqueológico Nacional för att kolla på lite kvarlämningar från olika folkgrupper som varit i Spanien under de olika årtusenden. Det var kanske inte det roligaste som jag frivilligt hade valt att göra, men det var ändå lite kul att se de olika sakerna.

Efter detta bestämde jag mig för att åka hem nästan direkt då jag behvöde plugga. Men eftersom en kompis verkligen behövde köpa en väska bestämde jag mig för att jag kunde följa med henne och göra det, eftersom det annars inte är kul att gå ensam.

Men när vi gick på gatan från Plaza del sol till Gran Vía (shoppinggatan) gick vi förbi Dunkin' Donuts och då bestämde vi oss för att ta en snabb munk då jag faktiskt aldrig hade ätit där. Det blev då en god Oreomunk. När vi då väl hade fikat och därefter köpt väskan bar det av hemåt med Renfen där jag nu har suttit med språkhistorian i högsta hugg. Vi har som tur är sovmorgon imorgon, vilket ger lite extra pluggtid. Men ni får ha det så bra.

Likes

Comments

Idag var en sådan härlig dag då vi inte behövde vara i skolan. Utan dagen spenderades istället i bergen lite norr om Madrid i regionen Castilla y León. Det var verkligen kul att få stå på skidor igen efter att inte ha gjort det på 1 år. Uppe i fjällen och framförallt när man åker skidor är en av de platser som jag känner mig som mest hemma. Det kan bero på att jag har åkt skidor varje år sedan jag var 3, men det är ändå något som har en stor plats i mitt hjärta.

Hade nu som sagt inga direkt kläder för att åka skidor, så körde på 3 lager vid byxorna och 3 lager vid överkroppen. Det fungerade faktiskt väldigt bra och frös inte så särskilt mycket. Det var främst när man satt i liftarna upp mot toppen av berget där det blåste väldigt kallt som jag faktiskt frös. Men det lilla gjorde ingenting då man snabbt blev varm när man åkte och nere i "dalen" igen.

Det var kanske inte det mest avancerade skidsystem jag har varit med om, men om man nu ändå tänker Spanien där man i vanliga fall bara tänker på sol och bad var det verkligen ett bra system. Det var väldigt fint där och när väl en del av molnen hade blåsts bort fick vi även solen ovanför oss. Det var verkligen en perfekt dag. Däremot gjorde det en väldigt trött så ni alla andra får ha det så bra så får jag gå och lägga mig nu!

Likes

Comments

Idag blev ett nytt pass på gymmet då jag får chansen till att börja känna mig mer och mer vältränad, även om jag vet att jag har en lång väg kvar att gå. På gymmet gjorde jag även den löpningsläxan som jag egentligen skulle gjort i helgen men som jag inte orkade göra på grund av dåligt väder. Det funkade bra men framåt slutet av de 30 minuterna som jag skulle springa var jag helt slut. Inte något som jag vill göra igen när jag har så här dålig kondition och tycker nästan att det är lite skönare att springa ute än på löpband.

I eftermiddags bestämde jag mig även att leta efter skidstrumpor eftersom vi ska åka skidor i morgon med skolan. Kommer bli väldigt kul att åka skidor, då jag hade förväntat mig att inte alls åka i år. Mina kompisar hade fått tag på strumpor nere i en mataffär vid La moraleja, men jag bestämde mig istället för att åka till ett annat, där de självklart inte hade några strumpor. Därefter bestämde jag mig för att kolla om det fanns något i dessa affärer som kallas för chinos eftersom det i princip alltid är en kines som äger dessa. Kanske inte det trevligaste att säga men det är sanningen. Dessa affärer är iallafall väldigt små och har allt från mat till glödlampor och inom denna ram fanns även ett par skidstrumpor. De var tyvärr lite för stora men bestämde mig ändå för att det är bättre än inget.

Det är även väldigt skönt att vädret återigen börjar bli bra. Det känns även skönt att vi inte riktigt har lika mycket att göra denna veckan som i förra. Fast det betyder inte att jag inte har någonting att göra. Nu ska jag iallafall sätta mig och ta tag i lite spanskaglosor. Hoppas alla ni andra har det bra!

Likes

Comments

Dagen började med att jag tog tag i lite läxa till ett prov på måndag. Därefter bestämde jag mig för att ta ett träningspass genom att springa i 30 minuter. Därefter fick det bli lite plugg återigen.

Efter lunch bestämde jag mig för att med 2 andra att åka till Plaza norte som är ett väldigt stort köpcenter här i San Sebastián de los Reyes. Förutom att vara ett väldigt stort köpcenter är det även väldigt fint. Vet inte om detta stämmer men en tjej från skolan sa att köpcentret var till viss del inspirerat av Titanic eftersom det finns en del saker som ger intryck av detta. Men vet inte om detta är sant eller inte

Senare på kvällen drog vi in till Diversia för att äta kvällsmat. Det slutade med att vi satte oss på en restaurang där vi åt några riktigt goda hamburgare. Verkligen värt att någon gång komma tillbaka till. Nu får det bli att jag snart lägger mig eftersom jag är riktigt trött efter en hel vecka av plugg och skola. Kan säga att detta är något jag kommer att åka tillbaka till då det är väldigt fint samtidigt som det har många bra affärer. Det fanns bland annat affären Pull & Bear som har en väldigt härlig stil i dess kläder. Samtidigt är de flesta av dessa kläder otroligt mjuka, vilket gör att jag just nu sitter i några av de mjukaste myskläderna jag någonsin har haft på mig.

Det blev även tid till att ta en liten fika på ett frozen yoghurt ställe. Det var verkligen jätte gott med något kallt just då eftersom man redan hade gått runt ett tag i den värmen där inne i köpcentret.

Senare på kvällen drog vi in till Diversia för att äta kvällsmat. Det slutade med att vi satte oss på en restaurang där vi åt några riktigt goda hamburgare. Verkligen värt att någon gång komma tillbaka till. Nu får det bli att jag snart lägger mig eftersom jag är riktigt trött efter en hel vecka av plugg och skola. Ni andra får iallafall ha det så bra!

Likes

Comments

Idag var första gången denna veckan som jag var på gymmet och faktiskt gymmade. Har varit där tidigare i veckan men då var jag på ett danspass istället för att gymma. Däremot kan man ta som undanflykt att jag faktiskt har haft väldigt mycket att göra denna vecka. Från prov, till läxor. Däremot har jag nu en helg att se fram emot, däremot behöver jag till viss del plugga till ett prov på måndag. Men nu har jag en hel helg att göra detta så jag ska inte klaga.

Sen blir det antagligen att jag får träna imorgon igen då jag nu i fem veckor framåt ska få in 3 stycken löppass då det är en läxa i idrott. Det enda negativa är att jag bara gjort ett av dessa pass ännu. Men jag har ju fortfarande 2 dagar kvar av veckan.

Ikväll ska jag ut och träffa de andra eleverna från skolan. Inte helt säker på vem, men tror vi blir en del. Däremot har vi bestämt oss för att stanna i Alcobendas och inte dra in till Madrid, vilket faktiskt kan vara ganska skönt, då det ändå tar nästan 1 timme in till Madrid och eftersom jag är ganska trött vilket jag har varit en del denna vecka. Men nu ska jag kanske snart äta så ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Idag har varit en sådan dag då jag skjutit upp en del saker som jag tänkte göra. Tänkte bland annat dra till gymmet, men bestämde mig för att göra det någon annan dag då jag har varit riktigt trött hela dagen. Det negativa med att sova dåligt och ligga vaken i någon timme vid 4. Vaknade iallafall i tid och väntar fortfarande på den gången då jag faktiskt kommer försova mig, vilket jag vet kommer hända någon gång i framtiden.

Annars har jag idag pluggat matte då jag har prov i detta kapitlet imorgon. Tvingade min bror i Sverige att hjälpa mig med någon uppgift eftersom jag fastnade helt i hur det faktiskt var jag skulle göra. Däremot när han gått igenom den kände jag mig så dum eftersom det var något så självklart att göra. Annars pratade jag med honom i nästan 1 timme om nästan allting. Lite om planer och lite om hur det går för honom i Sverige. Det var väldigt trevligt att ha ett litet samtal med honom eftersom jag inte haft det direkt innan och jag saknar ju honom faktiskt.

Annars har jag och Martina idag bokat en lägenhet som vi ska bo i när vi är nere i Ronda. Det verkar vara en väldigt fin lägenhet som ligger i centrum. Däremot är i princip allt väldigt centralt då staden inte är särskilt stor. Det blir att vi får hoppas på bra väder så att man faktiskt kan utnyttja de dagarna och inte bara behöva gå på museer utan faktiskt få gå runt i staden och i naturen som finns runt om. Men som det ser ut nu, skulle det vara bra väder. Annars får ni ha det så bra och så får jag försöka ta tag i kultur och idéhistorian då jag har prov på det på måndag.

Likes

Comments

Efter skolan idag satte jag och Martina oss återigen på samma Starbucks som igår. Det ligger då vid vad man kan kalla ett köpcentrum fast det har till största delen enbart restauranger och caféer. Ett jätte mysigt ställe som är jätte bra att gå till efter skolan eftersom bussen som vi tvingas åka stannar ändå vid detta ställe och vi måste ändå stiga av här för att kunna byta till metro. Detta ställe heter då Diversia, vilket är vad jag menar med namnet på inlägget.

Vi satte oss främst här idag igen för att planera lite, då vi tänkte åka någonstans under sportlovet. Vi visste inte riktigt vart vi ville åka men efter en del om och men tyckte vi vi att Ronda som ligger nere i regionen Andalusien verkade som ett trevligt ställe att åka till. Vi har däremot inte helt bestämt oss ännu eftersom vi behöver prata lite med våra föräldrar och vi tänkte även prata lite med någon lärare för att höra vad de säger om detta ställle. Om de nu varit där vill säga. Men om saker blir som vi delvis planerat, blir det väll av att åka till detta ställe. Lägger in några bilder på Ronda här och så får ni alla ha det så bra!

Likes

Comments

Gårdagen var en helt vanlig dag, med läxor så man drunknar och där den enda skillnaden låg i att man gick på ett dans pass i urban dance på gymmet framåt kvällen. Det var något otroligt kul som jag kommer tänka mig att gå på fler gånger. Under bara de 50 minuterna som denna kurs varade under hade man hunnit lära sig en hel koreograf. Den var kanske inte den mest avancerade, men tillräckligt avancerad när man inte har dansat seriöst på ca 3 år.

Efter skolan idag satte jag och en annan tjej oss på Starbucks vid La moraleja (ett ställe i Alcobendas). Detta gjorde att min oskuld hos starbucks försvann då detta var första gången jag någonsin åt och drack där. Drack en chai latte och åt en fruktsallad. Däremot måste jag säga att jag tycker att espresso house gör en lite bättre chai latte.

Därefter stack jag hem och sedan dess har jag bara gjort läxor. Sitter just nu på rummet med hunden bakom mig och skolböcker och papper överallt framför mig. Som tur är har vi sovmorgon imorgon fram tills 11.30 vilket gör att jag kan hålla på med läxorna nu på kvällen och i morgon bitti, yey.. Men vad ska man göra nu när allt börjar kännas som på riktigt och inte som någon konstig dröm man lever i. Alla ni andra får iallafall ha det så bra.

Likes

Comments