Header

Hej! Detta är antagligen ett inlägg som jag skulle skrivit igår egentligen, men vad ska man göra när ingenting som jag planerar går riktigt som det är tänkt?

Igår var iallafall min 18:de födelsedag, vilket är svårt att egentligen tänka, eftersom det känns inte som det var så lång tid sedan som jag var mina föräldrars lilla flicka.

Igår var jag trots att min familj var här, i skolan. Däremot åkte jag in framåt eftermiddagen till Madrid igen för att ta en födelsedagsmiddag med dem och samtidigt säga hejdå eftersom de idag åker hem till Sverige igen, vilket betyder att jag inte kommer träffa dem förrän jag är hemma i Sverige igen.

Nu idag får jag se vad som händer, vet iallafall att jag måste plugga eftersom nu i de kommande veckorna har vi mycket framför oss. Ni får iallafall ha det så bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Gårdagen var första dagen som jag och familjen gjorde något eftersom de landade så pass sent i fredags som de gjorde.

Vi hade inte några direkta planer, men eftersom de hade hyrt bil, blev det att vi bestämde oss för att åka till Toledo. Denna hade jag redan varit i innan, men jag trodde att det ändå kunde vara något som min familj kunde gilla att se, vilket de också gjorde.

Idag har vi planer på att gå till Pum pum och ta en brunch där, samtidigt som vi tänkt "fira" min födelsedag lite tidigt. Nu får ni ha det så bra!!

Likes

Comments

Idag hade vi en idrottsdag återigen, det är väll den tredje gången sedan jag kom hit som vi har haft en idrottsdag, men man ska väll inte klaga, eftersom det gör att man slipper skolan under den dagen.

Idag hade vi iallafall en friidrottsdag, som var lite norr om skolan, eftersom skolan är alldeles för liten för att kunna få plats med något sådant. Vi sprang även ett litet lopp för att kunna tjäna in pengar för mat till barn i Etiopien, så något bra gjorde vi också trots allt.

Efter har jag bara varit hemma och vilat lite och jag väntar nu på att ta mig till flygplatsen eftersom om bara någon timme kommer min familj hit. Det kommer bli kul att träffa dem igen, men nu får ni ha det så bra!

Likes

Comments

Idag är det den 17 maj, vilket betyder att det är Norges nationaldag och eftersom jag går på den skandinaviska skolan, betyder det att det även finns norrmän, bortsett från alla spanjorer och svenskar. Denna dag gav inte så värst mycket, mer än att vi fick höra norrmännen sjunga några låtar, och vi fick även tårta framåt eftermiddagen. Helt klart värt dagen, enbart för tårtan.

Annars har dagen spenderats åt att plugga, och har faktiskt tagit tag i arbetet nu bättre, som ett sista tag inför en kommande hemfärd. Var även på gymmet ett tag, vilket jag inte varit på ett tag, så kändes att det behövdes. Veckan väntar annars en idrottsdag på fredag samt att mina föräldrar, ena bror och även farmor och farfar kommer ner hit till Madrid under den dagen. Det ska verkligen bli kul att träffa dem igen. Nu får ni ha det så bra!

Likes

Comments

Idag är det helgdag i Madrid och i förorten Alcobendas där jag bor, eftersom man firar deras helgon San Isidro. Detta har därför gjort att hela helgen har varit firande.

I Alcobendas hade de satt upp ett riktigt område, bara till detta, med matstånd, karuseller, scener och annat. Det blev att jag, Martina och Linnea drog oss dit igår för att kunna uppleva detta firande.

Vi började med att vara där på dagen först, men drog sen hem för att sedan komma tillbaka lite senare, då det faktiskt händer mer än på dagen. Något väldigt speciellt var att de hade ett väldigt fint fyrverkeri framåt tolvtiden. Därefter drog vi oss bara hem, eftersom vi var ganska trötta. Ni får ha det så bra, så ser jag vad som händer idag på vår lediga dag.

Likes

Comments

Igår var det Eurovision vilket betydde att man självklart hejade på Sverige från en bar i Madrid. Tyvärr kom ju Sverige bara 5:a, men oavsett så var det väldigt kul att vara där eftersom det var så många från skolan som också var där och hejade.

Tidigare på dagen hade jag, Linnea och Martina bestämt oss för att åka in till Madrid. Det blev under den tid då vi var inne och mellan att Eurovision började att man gick i några affärer på Gran Via samtidigt som man också hann äta på favvostället Oven mozzarella bar.

Likes

Comments

Idag hade skolan planerat in en schemabrytande dag, vilket man inte tackar nej till. Denna dag spenderades då ute i "Arizona", eller nä. Däremot var vi ute i naturen och det kändes som lite som Arizona eftersom det fanns en ganska stor canyon i detta naturområde. Det var en perfekt dag och ännu mer eftersom denna dag gjorde att man inte behövde göra något skolarbete.

Något som också gjorde dagen ännu bättre var att ett lovat regn blev en perfekt dag i solen med bara lite moln som täckte emellanåt. Detta gjorde att jag som inte planerade sol, blev lite solbränd, men man är ju lite dum om man inte tar på sig solkräm när man vet att det är en heldag uppe i bergen, däremot trodde jag ju att det skulle bli dåligt väder, men...

Vi besökte två olika byar, en lite större som hette Sepúlveda och därefter en lite mindre medeltidsby som jag inte kommer ihåg namnet på. Dessa byar var väldigt fina, men eftersom de låg ganska långt ifrån Madrid, är jag inte säker på att det är byar som jag kommer åka tillbaka till.

Väl hemma igen har jag, gjort en del läxa. Men jag åkte även med min värdmamma till en frisör. Det betyder att jag nu för första gången på väldigt långt tid har hår som inte är helt slitet längre. Det kommer nog att komma bilderna förr eller senare på det. Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

igår bestämde jag, Linnea och Martina att åka till El Escorial som är en by lite norr om Madrid där det finns ett gammalt slott, kloster, gravkammare, vad-det-nu-är. Det var väldigt stort och maffigt, men jag vet inte om det är något som jag vill gå på fler gånger, främst eftersom det känns som en sak som enbart behövs ses en gång och denna gången gjorde mig ganska nöjd. Däremot hade jag kunnat tänka mig att åka till byn eftersom den var verkligen superfin och läget för den var också helt perfekt.

Det låg nämligen uppe vid bergen, så där var väldigt fin utsikt, och framförallt var det kul eftersom man kunde se hela vägen till Madrid. Vid denna byggnad fanns även en riktigt fin park, med rosor, häckar och det bästa, en fantastisk utsikt.

Vid 7-tiden drog vi oss tillbaka till Madrid där vi bestämde oss för att äta kvällsmat på ett hamburgerställe som jag och Linnea hade hittat för ett tag sedan. De hade otroligt goda hamburgare och efter blev det lite te på favorit stället, Tekoe. Vi var alla ganska trötta, så efter detta drog vi oss hemåt istället för att vara ute i Madrid resterande del av kvällen.

Idag har jag enbart suttit och gjort läxa, eftersom vi har en del i veckan nu, tyvärr.. Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Nu har den inte så efterlängtade tiden med nationella prov tillslut kommit. Det är ju så att säga inte något som man har längtat så värst mycket efter. Igår hade jag muntliga nationella och idag i skriftligt. Sen väntar på tisdag nationella i läs och hörförståelse och därefter väntar senare i maj och juni nationella i matematik och spanska, inte något jag längtar efter.

Det provet idag var verkligen inte något roligt, och mycket av det berodde på att jag för det första inte vill skriva något och sen för det andra att inte lärarna hade fixat på något sätt så att vi faktiskt skulle kunnat skriva på dator, då det är 100 gånger enklare att skriva på dator än för hand. Men provet kändes ändå trots allt helt okej, däremot ligger det stora problemet i att jag har otroligt svårt och inte gillar så väldigt mycket att skriva texter över lag, men jag känner trots allt att för varje gång jag skriver blir det hela lite lättare.

Idag vet jag annars som vanligt inte riktigt vad som väntar men jag tror att det blir en tur till Madrid senare ikväll. Kommer oavsett nu bara vila lite, eftersom jag är lite trött, trots att vi denna veckan enbart har haft 2 riktiga skoldagar. Ni får ha det så bra!

Likes

Comments

Idag bestämde sig jag och Linnea för att åka till Parque Europa som ligger lite öster om Madrid. Det var en väldigt fin park men som gjorde lite att man undrade var man faktiskt var, eftersom den har de mest kända sevärdheterna i Europa.

Här fanns då allt från Eiffeltornet i Paris till sjöjungfrun i Köpenhamn. Det fanns dock många saker som jag aldrig hade hört talas om innan men vad gör det?

Det var annars en väldigt mysig dag, och för en gångs skull var det sol idag igen. Nu blir det iallafall att jag ska åka in till Madrid och fira första maj eftersom vi är lediga imorgon. Ni får ha det så bra!

Likes

Comments