Header

Dagarna här i Spanien går otroligt fort samtidigt som man hinner med så mycket under dessa dagarna. Däremot var idag en relativt jobbig dag eftersom det var otroligt kallt idag, vilket det även sägs vara under hela veckan. Som tur är värmer solen en del, så om man bara står i solen är det ändå relativt hanterbart.

Dagen utgjordes av att man vid 10 möttes inne på Plaza del Sol inne i Madrid för att därefter få en liten kort rundvisning av vissa speciella ställen i Madrid. Dessa platser utgjordes bland annat av Katedralen Almudena samt palatset. Vi besökte även en del olika torg, Plaza Mayor var ett av dessa torg. Det var samtidigt som det var en lärorik promenad samtidigt en tur för nöje. Det slutade med att de andra gymnasieeleverna mötte upp oss och vi åt lunch tillsammans. 

Efter vi hade ätit lunch tillsammans med alla andra gymnasieelever från skolan fick vi ett litet uppdrag att göra. Därefter hade vi hela dagen kvar att göra vad vi ville. Jag och några andra bestämde oss att kolla runt lite mer i Madrid. Till slut stannade vi ett tag i en väldigt stor park som heter El Retiro. Det hade nu framåt eftermiddagen börjat bli så pass varmt att det var helt okej att kunna sätta sig ner vid ett café en stund.

Efter jag kommit hem har jag i princip bara gjort lite läxa och gosat en del med hunden. Det är så himla mysigt att ha hund och förstår verkligen nu vad alla personer som har hund faktiskt menar när de säger att det är så kul och mysigt. Man har liksom en vän hela tiden!.

Likes

Comments

Det är otroligt konstigt med de klimatskillnader som man har märkt under endast dessa två dagar som man bott här i Spanien. Det känns ju redan som svensk "vår", och det är mitten på januari. Man känner sig så lycklig när man har skrivit till sina kompisar i Sverige och de har -3 grader samtidigt som man själv har 10 grader och full sol.

Annars har idag varit den första dagen för mig i skolan. Vi började redan vid halv nio, vilket därför betydde att jag tvingades gå upp vid kvart i 7 för att hinna i tid till skolan. Hade tidigare på kvällen dagen innan räknat ut när som man behövde åka för att hinna i tid. Så för er turister som någon gång kanske ska åka till Madrid eller iallafall Alcobendas och San Sebastián de los Reyes kan jag råda er att inte ta bussen, förutom om ni hoppar på vid första stationen. Anledningen är att de inte visar upp något direkt när en buss går, utan enbart när den går från första stationen, vilket inte alltid är så mycket till hjälp när man inte har lärt sig tiderna.

Idag hade jag annars min första riktiga skoldag. Hade lektioner ända från halv 9 fram till 4 med enbart en håltimme på eftermiddagen. Detta gjorde att redan idag träffade jag de flesta av mina lärare som jag kommer att ha under detta halvår.

Skolan är annars väldigt fin men med väldigt stora kontraster jämfört med skolan jag i vanliga fall går på i Sverige. Har i tidigare inlägg tagit upp några av dessa kontraster, men fortfarande är det största att skolan enbart består av ca 300 elever samtidigt som dessa elever är mellan 2 och 19 år.

Som gymnasieelev får man några få fördelar kan man väll säga. Vi är bland annat de ända eleverna som själva har passerkort för att ta oss ut och in ut skolan. Vi fick även i dag våra skåp, vilket gör att vi inte längre behöver gå runt och bära på alla våra böcker.

Kan säga att jag kom på varför jag inte lyckades med mitt busskort igår. Av någon anledning hade jag någon gång låst mitt kort för utlandsköp vilket då var anledningen till att det inte gick. Hade helt glömt bort det men som tur var upptäckte jag felet.

imorgon blir det att åka in till centrala Madrid för första gången. Vet inte exakt vad det är vi ska göra där, men det är med skolan så vi ska antagligen få en liten rundvisning av de viktigaste ställena i Madrid. Tills vidare får ni alla ha det så bra.

Likes

Comments

Första skoldagen är nu avklarad här i Madrid. Det var en väldigt lugn men samtidigt en väldigt ansträngande dag. Det har blivit att man känner sig lite trött, trots detta lilla. Samtidigt har det bara på en dag uppstått lite problem men det är inga större problem, det är bara sånt som efter hand går att lösa.

Dagen började med att jag gick upp i vad som kändes som en bra tid. Däremot var den tiden inte helt bra eftersom vi skulle åka tidigare än vad jag trodde.. Så det gjorde att jag inte hade hunnit göra mig klar. Men det löste sig tillräckligt mycket genom att man tog med sig iallafall lite smink till skolan.

Skolan gav mycket information och det var otroligt gulligt att det finns en massa små barn. Äter lunch med alla förskolebarn, vilket innebär att det finns de 2-åringar som man måste se upp för att inte gå in i. Kontrasterna mellan Sverige och Spanien är väldigt stora i princip överallt. Framförallt inom maten. Vi fick fisk och grönsaker till lunch, liksom var är potatisen..

När vi skulle åka hem åkte vi först till ett ställe där man kan äta crêpes. Därefter var det tänkt att vi skulle fylla på våra busskort vi tidigare fått under dagen. Måste däremot säga, att jag ångrar så att jag skickade den bilden jag gjorde till att ha på kortet... Däremot, när jag skulle ladda mitt kort blev det något konstigt som gjorde att den inte blev laddad. Blev däremot påsläppt ändå, så det löste sig. Får ta tag i det imorgon istället.

Nu har jag bara kvällen kvar att göra något. Kanske prata med mamman i familjen, umgås med hunden och så får jag se om jag ska skaffa något spanskt nummer idag eller om det sker någon annan dag. Hade!

Likes

Comments

Helt ofattbart att det bara är en dag innan jag är i Madrid. När jag vaknade i morse och kom på att nu är det bara en dag innan jag åker. Det gjorde att jag blev återigen helt uppspelt, glad, nervös och alla andra känslor där mellan.

Denna tiden från då jag beslutade att jag skulle söka denna linje på Polhem för nästan 2 år sedan nu har gått otroligt fort. Då kan jag bara tänka på hur fort detta halvår kommer ta. Det får däremot gå som det går och får försöka inte tänka alldeles för mycket på vännerna här hemma, eller vad de hittar på med. Måste se till att leva i nuet och inte tänka alldeles för mycket på vad andra gör. Detta är en tid för mig och en tid att utvecklas som person. En tid då jag enkelt kan förändras mycket om jag bara låter mig själv göra detta.

​Dagen som går, får planeras till att packa klart och säga ett sista hejdå till några av mina käraste vänner. Det är bara idag som jag har tid till detta eftersom planet jag ska med imorgon går 15.25 och vi i klassen funderade på om vi skulle dit vid 1. Därför har jag som sagt inte hur mycket tid som helst med att umgås med både mina vänner, men även med mina föräldrar. 

Till alla mina älskade vänner, hejdå och vi ses en dag. Om ni kommer ner och hälsar på blir det antagligen då, annars får det bli i juni. Ni är bäst. 

Likes

Comments

Det är redan 2017. Tiden har gått otroligt fort och det känns som om det bara igår var 2016. Haha.. nä. Detta kändes roligare i mitt huvud..

Nä men om jag ska vara seriös nu, så har tiden gått otroligt snabbt nu under denna senaste tiden. Det känns inte som om det var redan för lite mindre än ett år sedan som det var bekräftat att jag ska till Madrid. Det är något som jag har upplevt att det skedde förra månaden. Än mindre känns det som att det redan är 14 dagar tills jag åker. Trots vet jag innerst inne att det inte skedde förra månaden och att det trots allt är bara dessa få dagar tills jag åker.

Vad som är ännu mer skrämmande och nervöst med att jag ska åka om 14 dagar är att jag ännu inte har fått något svar från familjen som jag ska bo hos.. Det är ju faktiskt något som kan vara väldigt viktigt att till viss del ha en liten inblick i vem familjen är!.. Om jag inte får något snart så får jag antingen, 1: skicka ett till mejl till familjen eller 2: skicka ett mejl till värdfamiljsansvarig nere i Madrid för att få henne att få familjen att svara på mitt mejl. Trots att detta är något jobbigt för mig, tror jag att mina föräldrar tycker det är ännu jobbigare eftersom det är de som är mest på att veta. Jag tar det bara lugnt och istället försöker tänka positivt.

2017 är annars ett år som jag bara ser positivt om. Det är bra tillfälle för mig att bli mer självständig och trots att jag vet att anledningen till att mina föräldrar är till vis del en aning överbeskyddande så kan detta vara ett bra tillfälle till dem att släppa mig fri. Mina föräldrar må vara pinsamma och jobbiga, vilket till viss del alla ungdomars föräldrar är. Men trots detta älskar jag dem innerligt och kan inte tänka mig några bättre föräldrar.

Det är även ett år bra för att ta tag i många saker och bli en starkare person. En tid till att jobba på självförtroendet och stå upp för de saker som jag faktiskt står för och ta bort de saker eller personer som går mot dessa tankar.

Till er personer om faktiskt tagit er tiden att läsa detta inlägget Gott nytt år! 

Likes

Comments

Hej!

Tänkte skriva ett kort inlägg om en resa jag gjorde i somras och som kommer vara något jag kommer att komma ihåg under en lång tid.

Eftersom jag är som person relativt aktiv, men främst att jag älskar naturen var jag och familjen tillsammans med några kompisar i Norge för att bestiga Galdhøpiggen. Detta var en helt fantastisk resa och väldigt vackert. Trots att under den dag då vi skulle bestiga just det högsta berget i Skandinavien fick vi mötas av alla de fyra årstiderna var det helt fantastiskt.

Som man kan se på dessa få bilder är landskapet helt fantastiskt!

Detta var då inte det ända som vi vandrade på under denna resa, utan även ett smalt parti som heter Besseggen . Detta var riktigt läskigt eftersom man var väldigt orolig och tänkte en del på, "om jag trillar ner nu här, så kommer jag att dö..". Men ändå fanns det de stolliga personer som klättrade uppför där med sina hundar i koppel eller de som hade sitt barn i bärsele på ryggen.

På just den sista bilden märker man inte riktigt hur brant och smalt det är. Men tro mig det var det och även läskigt, framförallt på vissa specifika parti.

När man väl är i denna delen av Norge, tyckte vi det var lika bra att besöka Geiranger och Trollstigen också. Något jag tror gör dessa sorts resor så himla bra, beror på att det landskapet som man ser under den tid man befinner sig där, är inte något man ser i Skåne.

Nu får jag ta och tysta mig själv genom att säga något till ni personer som gillar att vandra. Ni borde verkligen åka till något av dessa ställen, eftersom det var helt fantastiskt.

Vi hörs nästa gång jag gör ett inlägg. Hejdå!

Likes

Comments

Hej!

Välkommen till denna blogg. I denna blogg kommer jag till vis del ta upp min vardag. Däremot kan en stor del av vad jag skriver här höras till mina tankar, värderingar och om de saker som jag tycker om att göra.

Till er som läser detta hoppas jag att ni stannar.

Hoppas ni har det bra. Hejdå!

Likes

Comments