Asså ibland undrar jag hur jag lyckas med att få tiden att springa iväg för under två vekor har varje dag känts som typ 100 timmar och tiden har bara generellt gått sjukt segt men nu är det helt plötsligt söndag?! Vart fan tog tiden vägen?! För första gången på typ 2 veckor så sa det bara poff tills tiden sprang iväg. Det känns både skönt och jobbigt, skönt för att jag slipper sitta och vänta på nästa dag som känts så långt bort men jobbigt för det känns som om jag inte hunnit med att göra något vettigt. Jaja ska väl inte klaga, ena sekunden klagar ja på att tiden går sakta sen nu när den väl gått fort så klagar jag när ja kanske borde vara glad och tacksam för det vad ju ändå det jag ville typ. 

Jag som väl tänkte skriva lite kort vad som hänt i mitt liv sen i våras men det vår vänta tills imorgon då jag är för trött just nu och kommer på riktigt somna samtidigt som jag skriver annars. 😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Asså nu har jag seriöst tröttnat på att jag aldrig har något att göra längre! Varje dag går jag runt och funderar på vad jag ska göra med tiden jag inte jobbar, speciellt de vardagar då alla andra jobbar. Det spelar ingen roll om jag jobbar kväll eller förmiddag eller om jag bara är helt ledig någon dag, jag får panik av att inte göra nånting när jag är hemma. Visst jag har min hund som jag går promenader med och så, sen tränar lite allmän lydnad och enklare så kallade cirkuskonster men inget mer med det. Jag har alltså fortfarande mycket tid över och jag vill inte spendera den i sängen bara och sova eller framför datorn för att kolla serie.

Ibland kan jag absolut tänka mig att bara chilla hemma och göra ingenting men majoriteten av gångerna vill jag ha något att göra!! Och efter mycket om och men så kände jag att okej, varför inte börja blogga igen för typ femhundradeelfte gången och se om det lyckas ta upp min tid på något vettigt sätt eftersom jag gillar att skriva ändå. Dock tänkte jag inte bara köra på blogg utan även prova lite andra saker samtidigt. Typ spela sims, det ger nånting i alla fall, kanske prova pyssla typ kort eller något sånt igen som jag älskade att göra för typ 10 år sen, prova att börja rita igen och så vidare. Jag får alltså se vart allt leder, men för att ta reda på vad jag skulle gilla måste jag ju prova massor som jag kan tänkas fastna för.

Drömmen skulle vara att skriva en bok men jag har inte tålamod för det och när jag väl bestämt mig för att börja så står det helt stilla i huvet på mig, helt tomt, jag kommer inte på något så vi får se.

Otroligt mycket har i alla fall hänt sedan sist jag bloggade så tänkte köra en liten kort historia på allt som hänt i nästa inlägg. Det känns onödigt att göra detta längre och tråkigare än vad det redan är, så får vänta lite i alla fall!!

Men nu kör vi så får vi se vart allt leder, om man får ut något av detta eller inte!!

Likes

Comments

Förra veckan var det dags för röntgen för Jaxi. Alla vi tre var nog lika nervösa, jag och Jocke för resultat och hur de skulle bli med hundmöten och Jaxi för att han kände av hur vi kände. Dock slutade allt bra! Det ända som var lite jobbigt var just självaste röntgen. Jaxi tyckte inte alls att det var skönt, och om jag får säga det själv fick han nog lite för lite lugnande men jag kan ju inte säga nåt om det egentligen då jag inte är veterinär och inte vet något om det.
I alla fall så gick som sagt allt annat bra, hundmöten gick superbra och är så sjukt stolt över Jaxi. Det var ett väldigt stort hunddagis precis brevid och det blev en hel del hundar vi mötte, åtminstone 10-15 stycken men gick superbra! Han skällde och drog efter 1 och det var den hunden som hade triggat igång honom så jag kan inte klandra direkt.
Röntgenresultatet var typ bästa möjliga! Kan ju inte bli gladare över resultatet, han blev friröntgad med resultaten; ED ua (0) och HD grad A. Det känns jätte skönt!!

Under helgen gjorde vi inte speciellt mycket utöver att fira Jocke med hans föräldrar och brorsor då han fyllt år. Vi åt olearys buffé i mos, sen kollade talang och bara hade trevligt efteråt hemma hos hans föräldrar. Sen har det inte hänt något mer speciellt i princip.
I tisdags var vi dock på en reptilaffär här i Uppsala då en kompis skulle köpa ödla osv. En av mina värsta fobier är ju spindlar och då det var en reptilaffär fanns det så klart spindlar... Jag är dock jävligt stolt över mig själv då jag gick förbi dessa!! Även fast jag kramade sönder min kompis arm och hade luvan på mig och blundade så är jag ändå stolt. Jag kollade även på en spindel, från långt håll så klart, men asså jag är nyfiken men bara så sjukt rädd!! Aja i alla fall så var det typ det som har hänt den senaste tiden.

Nu ska jag åka och hämta Jocke från skolan sen är det typ dags för mig att röra mig mot jobbet!

Likes

Comments

Att folk klagar på hur man uppfostrar sina barn, hundar, katter, mm är något som föräldrar/djurägare får höra för ofta. Det är för många som ska lägga sig i och anse att de är de som har rätt och man måste göra som de säger annars gör man fel. På samma gång får man höra att man gör ett bra jobb av andra så vem är det man ska lita på egentligen?

I min omgivning finns det vissa som anser att jag gör åt helvete fel med Jaxi och som, med mycket finare ord, säger att jag borde tänkt över mitt köp av hund. Samtidigt som detta får jag även höra hur grym min hund är och att han har ett perfekt schäfer beteende osv.

Så länge min hund mår bra, visar glädje, har grundlydnad och inte är aggressiv så är jag ändå rätt nöjd med hur jag uppfostrat honom och jag blir mer lättad och GLAD för varje gång jag får höra att han ska ju bete sig så där, det där är ett typiskt schäfer beteende som är bra osv. Däremot kan jag inte låta bli att ta åt mig av de negativa. Jag har fått höra både de ena och det andra, ex; min kollega hade en schäfer som gick tyst bredvid honom och inte gjorde något utan tillåtelse mm, han borde ligga ner och ta det lugnt bara, han stressar upp sig för mycket, du behandlar han som en bebis, han drar för mycket i koppel, du måste vara hårdare, så där ska du inte göra när du säger till honom, och mycket mycket mer.

Att exempelvis säga att det heter just "loss" när en hund ska släppa något direkt är inget krav, det finns ingen lag skrivet om det. Vi har valt att ha ordet "släpp" vid dessa tillfällen och det funkar utmärkt för oss, när vi leker och vill att han ska släppa en leksak säger vi "tack-tack" och vi har tänkt använda oss av just ordet "loss" vid ipo-träning (som vi inte än hunnit komma igång med).

Sen att jag ropar/säger "kom-då-lilla-bebisen" med världens pipigaste och gladaste röst när jag vill att han ska komma till mig, speciellt om han är fokuserad på något annat, är för att om det låter som att jag har värsta erbjudandet att erbjuda honom så jag kommer i första hand. Om jag bara ropar "Jaxi kom" med neutral röst så väljer han ju förmodligen det andra som tog hans uppmärksamhet då det är roligare. Jag behöver ju inte behandla Jaxi som en bebis bara för att jag kallar han för min bebis ibland.

Största anledningen till att Jaxi inte går tyst brevis mig oavsett vad som händer och att han har svårt att slappna av och bara ligga ner bland nytt folk och hemma hos andra är ju dels för att vi inte kommit så långt i lydnaden, han har lixom precis fyllt 1 år!, men även för att han är just en schäfer; alltså en hund med jakt- och vallinstinkter då det är vad en schäfer var framavlad till från början. Han har en vardagslydnad som jag, och många andra, anser att vi lyckats bra med, han kan en del enklare cirkuskonster oxå men jag vill inte att han ska gå knäpptyst vid min sida och vänta på tillåtelse att göra allt. Självklart har vi satt gränser på saker och ting, han får ju inte gå hur som helst och hälsa på vem han vill osv men vill han leka när vi e ute så absolut varför inte. Han är även fortfarande unghund och kom ur valpstadiet för bara några månader sedan så han testar alla gränser som går. Det är frustrerande men vi går lika hårt tillbaka.


Vi uppfostrar alltså vår hund med både belöning och bestraffning. Belönar om han gör det vi ber om och gör han däremot något som han inte får säger vi till. Ibland behövs hårdare tillsägelser än andra. Ibland behöver man bara säga hans namn och sluta typ medan ibland behöver man dra ner han i backen och säga strikt nej, det beror helt på situation osv. Som sagt i tidigare inlägg så har han även visat grymma framsteg i helgen! Något jag däremot glömde ta upp var att han är mycket bättre på att inte dra i kopplet. Sätter man däremot på han ett stryphalsband av någon form så drar han som jag vet inte vad men med vanligt halsband och selar så går han bra vilket gör mig nöjd. Även träning inkallning går framåt så känner mig stolt.😌👌

Vet inte vad jag ville få fram med inlägget egentligen men ville bara skriva av lite tankar jag hade kring att klaga på hur andra klagar på hur man uppfostrar sin hund...

Likes

Comments

Alltså denna helg har ju varit helt fantastisk!! Vädret har varit helt underbart, har varit ute typ hela lördagen, gick på promenad och var i hundgården i bro med Jaxi i över 3h och gick över 1 under den dagen! Helt sjukt vad stolt jag måste vara över mig själv och Jaxi. Alla dessa framsteg som han även visat denna helg har även vart underbart. Vi har haft så mycket hundmöten men han har skött alla dessa jätte bra. Reste ragg och drog iväg något skall vid ETT möte och det var för att han "svarade" den andra hunden så det var inte ens Jaxi som började så kan ju inte klandra han direkt. Han lyssnade på sin tillsägelse däremot oxå.

Då det varit underbart väder med strålande sol och typ 15 grader varmt i solen så har ju snön smält vilket resulterade i ett otroligt lerigt underlag, speciellt i hundgården, men det stoppade oss inte! Man kan ju faktiskt tvätta sin hund så jag kände att vad gör man inte för sin "bebis".

I går var vi på lite kalas för Jockes systerdotter som fyllt 5 år! Det var väldigt kul och höjdpunkten var en MASSA bebisar!! Jag måste ju få erkänna att jag blev lite avis men mysigt att träffa så många bebisar samtidigt ändå. I morse började jag dagen med en promenad på 1h och 15min med Jaxi. Promenaden blev på strax över 6,5km så det kändes ju bra ändå. Det är rätt uppfriskande att ta promenader på morgonen så sak nog börja göra det minst 1 gång i veckan i alla fall.

Som sagt så var den här helgen bland de bästa och jag kan inte vara stoltare över Jaxi just nu, älskade hund! Bjuder på en bild från rastgården där det syns hur lerigt och geggigt det var (samt jaxi som lyckats slämma ner hela sin nos på något sätt?!😂 )

Likes

Comments

Idag börjar min jobbvecka, onsdag tills söndag. Däremot är jag ledig på lördag kväll då jag ville hem till mamma och käka me dom och kolla på mello finalen! Egentligen följer jag inte melodifestivalen men har lixom aldrig missat finalen så känns som att det är ett måste ändå. Då jag egentligen skulle jobbat så var jag tvungen att hitta en ersättare, och en av mina underbara kollegor ville mer än gärna ställa upp! Jag har verkligen världens bästa kollegor, vi ställer typ alltid upp för varann och lyckas alltid lösa så någon kan va ledig eller hemma och ta det lugnt eller plugga om det behövs.

Just nu sitter jag på tåget och var grymt sugen på choklad, just kinder maxi. Självklart har jag typ alltid choklad i väskan om det behövs för vet själv hur mkt jag vill ha choklad när jag väl är sugen. När jag skulle ta upp chokladen insåg jag att min, varma, matlåda legat på den så den är alldeles smält, mosad och mjuk :(
Som tur var så hade jag en sportlunch i ett annat fack som jag kunde äta! Annars hade typ sprungit till Coop innan tåget gick då de ändå står på station i typ en kvart minst. Nu ska jag äta min choklad och lyssna på ljudbok. Det absolut bästa sättet att slappna av... 

Likes

Comments

Känner att det här börjar bra, eller inte.. men men är ju inte direkt olycklig för det utan fortsätter leva på som vanligt! I lördags skrev jag ju att jag skulle göra ett inlägg om vad jag har för drömmar och sånt i mitt liv.

Ärligt talat så vet jag ingenting förutom att jag vill ha en familj typ, och det är typ snart som jag vill ha det. Jag har alltid velat bli en ung mamma, det känns som om man kommer sina barn närmre och orkar delta i mer saker med dessa. Jag påstår inte att man är sämre förälder på något sätt bara för att man är äldre utan jag bara tror att för min del kommer jag ha det roligare som förälder som ung. Man kan vara lika bra förälder oavsett hur gammal man är så länge man är mogen nog och vet vad det innebär, samtidigt som man kan vara dålig förälder oavsett ung eller gammal.
Jag vet inte varför jag vill bli ung förälder egentligen men jag tror det kan ha att göra med att hela släkten i princip är rätt ung, många fick barn i hyfsat tidigt ålder osv. Jag vill även att mina barn ska få möjligheten att ha pigga och glada morförälder och gärde ytterligare en generation under deras första år.
Däremot har jag ett problem att ens kunna bli ung förälder och det är att Jocke inte vill ha barn på minst typ 3 år och jag tycker då att jag är nästan gammal, eller asså typ mer lik alla andra eller vad man nu ska säga. Men då jag älskar honom och vill se han som pappa till mina barn så väljer jag att vänta för hans skull så klart. Däremot kan jag inte hålla mig från att kolla bebissaker, speciellt barnvagnar. Jag är typ helt beroende och älskar att kolla barnvagnar!! Jocke älskar att kolla på kök och sånt, vissa gillar inredning, vissa gillar mode, med mera, men jag ÄLSKAR att kolla barnvagnar. Kan kolla både på internet och i butik.

Angående jobb och utbildning så har jag däremot ingen aning om vad jag egentligen vill bli. Jag ska ju som sagt plugga till sjuksköterska som det ser ut nu och det är för det som jag dras till mest av de yrken jag kan komma på. Jag har alltid varit intresserad att arbeta inom sjukvård så det känns som det säkraste att utbilda sig till utan att känna att man har gått 3 år på högskola i onödan.

Likes

Comments

Wihoo! Äntligen är slasket borta, visst det kom mer snö men det är ju lita mysigt det oxå. Speciellt om man har en hund som älskar snön så kan man ju inte bli lyckligare när det kommer lite mer snö. Däremot hoppas jag samtidigt lite att det är sista snön och att det börjar bli vår. Det skulle vara så skönt att få byta jacka till en bomberjacka eller skinnjacka, vill bara ta en paus från den tjocka vinterjackan nu. Har ju min skidjacka som jag däremot tycker är grymt skön men den e typ knallrosa och lite blå så inte sådär jätte snygg att ha till vardags. Använder den mest när jah är ute med hunden.

Ikväll blir det näst sista jobbpasset för den här veckan, bara imorgon kvar sen har jag min så kallade "helg" under måndag och tisdag. Det är alltid skönt att vara ledig en stund även om man älskar sitt jobb.

Ikväll eller imorgon tänkte jag skriva inlägg om framtidsdrömmar, vad jag vill göra och bli. När jag vill att saker sker osv.

Likes

Comments

Idag hade vi 1års kalas för älskade valpen! Helt sjukt att han blir 1 år redan, det känns lixom som om det bara var någon vecka sen som vi tog hem honom och så men nu blir han 1 år, helt sjukt vad tiden går fort. Trots att jag jobbade till klockan 3 så hann vi med ett litet kalas med tacos och daimtårta för oss människor; Jag, Jocke, Mamma, Krille och Elin. Av dom fick han även en ny hundbädd vilket uppskattades då han inte har någon sedan han bajsade dåligt. Jaxi fick däremot inget speciellt att äta utöver sin torsk och ris då han måste få ordning på magen och så innan vi vågar ge honom något annat. Det börjar bli bättre och fastare vilket känns jätte skönt och det går alltså framåt i våran process. Självklart fick han en leksak av oss oxå, och selet som vi var och köpte förra helgen när vi var i stockholm.

Inatt sov jag hemma hos mamma iom att jag jobbade stängning igår och öppning idag så var det skönt. Det är framförallt torsdagskvällar som jag tycker det är skönt då man vet att det kan bli mycket under just torsdagskvällarna. Det var rätt skönt att åka en så kort sträcka till jobbet, även fast det kan vara skönt med de långa sträckorna då man kan slappna av ordentligt så är det även just det som blir jobbigt, man hinner bli för trött ofta. När jag jobbar öppning så kan jag somna till utan problem osv.

Slänger med en liten bild på hans sele innan jag avslutar detta inlägg!!

Likes

Comments

Wihoo!! Inatt fick jag äntligen sova hela natten och det var så sjukt skönt. Jag hade däremot lite svårt att somna igår kväll iom att jag sov någon timme på dagen samt att man ändå var orolig över Jaxi. Till slut somnade Jaxi och då kunde jag äntligen slappna av och därefter gick det rätt fort att somna. Jag skulle däremot inte tackat nej till sovmorgon idag men men har man ett jobb så måste det skötas!

Jag älskar verkligen mitt jobb och trivs som fisken i vattnet här på partyland men det som är jobbigt är resetiden men jag har ju ett val att säga upp mig och leta nytt jobb om jag vill men trivs för bra för att byta så resan blir värd det. Självklart har jag dagar på jobbet som jag gillar väldigt mycket mindre men dom bra väger över så stort ändå.

Vissa av nackdelarna med att jobba i butik är kunder som helt ärligt är vrickade. Allt ifrån kunder som blir förbannade för att en vara tar slut till de som skäller ut oss för vi inte vill reklamera något som kunden själv tagit sönder. Man lär sig att inte ta åt sig av kunderna som skriker på en... Men något som jag, och förmodligen många andra butiksarbetare, vill är att kunderna ska respektera oss arbetare också. Även vi gör misstag däremot rättar vi till alla våra fel när vi får chansen men ha gärna i åtanke att vi oxå är vanliga människor!

Idag hade jagen kund som var oerhört respektlös och just detta scenario samt många liknande är jag med om i princip varje arbetspass. Det var att han inte fick beställa via telefonen och vägrade acceptera att vi inte kan göra några såna undantag på grund av folk som inte kommit in och hämtat, vissa hämtar inte ens de dom betalat för typ. Men att inte acceptera hur en affär är med beställningar och sånt är otroligt respektlöst! Vi finns där för kunder och oftast fixar vi det mesta på plats, (olika ballonger osv), men att vi ska behöva ansvara och riskera att gå minus för att kunder inte kan acceptera att vi inte gör undantag bara för de är bara sjukt. Det är så otroligt respektlöst att tänka att det är vårt ansvar att lösa det för kunder när dom inte gjort sin del rätt... Vi kan inte ta ansvar för att någon är sent ute!

I övrigt var dagen grymm och det kändes ändå skönt att jobba igen efter 4 dagars ledighet.

Likes

Comments