View tracker

Till min femte sminkning, denna look är mer mystisk än gothics stil, men vill gärna få med några mystiska sminkningar i mitt arbete också, den är inspirerad av Carli Bybel där hon har gjort smoked purple Grunge glam tyckte den passade i den mystiska kategorin .Men det kommer mer gothisca make up om några veckor. Tyvärr fick jag inte till ett bra sminkkort så det skippar jag för denna vecka,

1. Foundation/fettsmink "i din egen nyans"

2. Concealer "täck noggrant"

3. Puder "pudra lagom"

4. Rouge "Varmare ton"

5. Bruna bryn "Skugga eller annat "alternativ"

6. Ögonskugga Grunda med vit kajal, sedan vit skugga, Ljus lila, mörk lila "Sota uppåt" " sätt en tejp bit på kanten av ögonen för att få ögonskuggan skarp"

7. Nedre frans rad, mörk lila eller svart

8. Tunn svart eyeliner "inte så mycket focus"

9. Snyggt med fransar till "rekommenderar"

10. Applicera svart mascara på övre och nedre frans rad

11. Läpparna ska grundas med Ljus lila, sedan mörk läppenna och sedan applicera den mörk lila nyansen på kanterna av läpparna

12. Fixera gärna för ett bättre resultat

Dagens tips:

Dagens tips för denna vecka är att:

När man applicerar rouge är det viktigt att man applicerar på rätt ställe, rouge ska appliceras på kindbenet inte under kindbenet som många tror och gör. Titta efter den högsta punkten på kinden du kan be modellen att le så ser du naturligt vart du ska applicera rougen. Använd lätta cirkelrörelser för att göra resultated jämnare.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är jag tillbaka efter lovet med en ny ide som är en mystisk look, man skulle inte kunna tro att gothic looken handlar om färger men jag tolkar det som att stilen inte bara handlar om dem mörka nyanserna, att den slags stilen ska visas vara mystisk så enligt mig kan man använda vilka färger man vill för det är helheten som gör resultatet. Sminkningen är inspirerad av 90-talet där man ville ha dessa slager färger.

1. Foundation/fettsmink "i din egen nyans"

2. Concealer "täck noggrant"

3. Puder "pudra lagom"

4. Blå rouge användes i denna sminkning "Eget val"

5. Blå bryn med blandade blåa nyanser "Skugga eller annat "alternativ"

6. Blå Ögonskugga, ljus blå, mörkt blå, "Sota uppåt" " sätt en tejp bit på kanten av ögonen för att få ögonskuggan skarp"

7. Ljus blå nyans på nedre frans rad, "tejp för att forma den nedre skarpa kanten"

8. Svart eyeliner på övre och nedre frans rad, sedan följ dem skarpa ögonskuggs linjerna

9. Snyggt med fransar till "rekommenderar"

10. Applicera mascaran på övre och nedre frans rad

11. Läpparna ska grundas med ljus blå läppstift och sedan ta mörk blå nyans på sidorna och sudda ut, sedan den svarta kajalen

12. Fixera gärna för ett bättre resultat

Dagens tips:

Dagens tips för denna vecka är att:

Om ögonskuggan faller ner under ögat använd dig av stoppers som är att man lägger en stor mängd med puder underögat och när skuggan fäller så borstar man snabbt bort det innan det hinner smälta in i huden för då är det svårt att få bort det.

Likes

Comments

View tracker

Här kommer min tredje sminkning till gymnasiearbetet där det röda ska framhäva alla fina drag som man har i ansiktet, en mycket unik sminkning där man syns från avstånd. Vill man sticka ut är detta en sminkning för dig. Kan även användas på halloween om man nu tycker det är passande. Inspon kom då i från Amy Lee där det finns en bild där hon har på sig en röd klänning. 

1. Foundation/fettsmink "i din egen nyans"

2. Concealer "täck noggrant" 

3. Puder "pudra lagom"

4. Ingen rouge användes i denna sminkning "Eget val"

5. Röda bryn "Läppenna" eller annat "alternativ" 

6. Ögonskugga, ljus röd nyans, "Sota uppåt"

7. Ljus röd nyans nedre frans rad, även i blött linjen

8. Svart eyeliner,kajal på frans raden och i övre blött linje. 

9. Sätt på passande fransar i svart, "helst tjocka" 

10. Applicera mascaran bara på övre rad när fransarna är på

11. Läpparna ska vara helt röda "samma röda nyans som på allt annat"

12. Fixera och sota lite extra

Dagens tips: 

Dagens tips för denna vecka är att:

Ögonlocket måste vara kladdigt innan du börjar, antingen med kajal eller concealer så ögonskuggan fastnar på locket. Annars riskerar du att ögonskuggan rasar ner och då måste du börja om allt. För att sedan kunna applicera kajal och göra rätt.  

Likes

Comments

Sminkningar

 Här är mitt nästa arbete som jag har hållit på med denna vecka då jag ska dela med mig av en ännu mer intensiv gothics sminkning inspirerad av olika sotningar/mörk miljö. Ganska komplicerad sminkning som kan göra att slutresultatet kan se flammigt ut vilket det gjorde för mig, så ta din tid och arbeta dig framåt till ett bättre resultat.
Sminkningens namn: "Witness you shadow"

Modell: Josefine

Tågordningen

1. Foundation/fettsmink "i din egen nyans"

2. Concealer täck under ögat så det inte blir mörka ringar/helheten kan se plåttrig ut

3. Puder

4. Rouge i vilken nyans du själv behagar och tycker passar din hudton, "helst en varmton som passar den lila nyansen på ögonskuggan"

5. Så skarpa bryn som det bara går med skugga eller penna

6. Svart kajal över hela locken/"sudda ut till globlinjen"

7. Lägg svart skugga över hela locket, sedan ta en lila röd nyans och dutta på yttersta locket, "sudda ut ordentligt inga linjer"

8. Svart skugga på nedre frans rad, kajal i vattenlinjen

9. Eyeliner i ögonvrån, upp till bryn och ner, sedan på frans raden

10. Sätt på svarta långa fransar och sedan applicera mascaran

11. Svart läppenna och läppstift

12. Applicera små silver droppar symmetriskt på läpparna

Dagens tips:

Dagens smink tips för denna vecka är att:

Ta lite ögonskugga åt gången på borsten så det inte faller ner för mycket produkt, så riskerar man inte att blir helt mörk under ögonen.


Likes

Comments

Sminkningar

Nu har jag äntligen börjat med mitt första arbete denna look ska vara väldigt intensiv och mörk som alla mina sminkningar kommer vara i fortsättningen eftersom att detta är ghotics smink. Jag har tagit inspration från olika bilder också kommit på mycket själv om vad som passar i hop. Min uppgift är att visa er hur man utför denna sminkning praktiskt sätt och varje gång jag lägger ut en sminkning kommer jag skriva en dagens tips för smink. 

Sminkningens namn: "Follow your desire"

Modell: Linda

Tågordningen

1. Vit foundation (Fet,flytande) tunt lager så det ej blir kladdigt

2. Vit concealer (där det behövs täckas)

3. Puder - transparent eller vitt puder (pudra ordentligt) men inte för mycket på ögonlocken så det blir för torrt för ögonskuggan att kunna fästas på locket.

4. Rougen- ska vara svart (för att slippa flammigt) ta lite i taget, jobba med små rörelser ska ej se ut som ett streck

5. Brynen kan vara just din färg på bryn (penna, skugga) rekommenderas både och för att få en skarp look

6. Svart kajal på hela ögonlocket (behövs inte vara så noggrant) sota ut kanterna till glob linjen

7. Svart matt ögonskugga över locket (sota)

8. Eyeliner som ska följa strecken på sminkkortet så det blir stora vingar, (sätt gärna ut punkter så blir det lättare)

9. Mascaran ska vara vit för att kunna (öppna upp ögat bakom allt svart). både övre och nedre frans. Om man inte har vit mascara kan man köra på vit kakeyeliner eller lösfransar

10. Läpparna ska vara i (matt vinrött), börja med röd läppenna sedan applicera läppstiftet

11. Övrigt- Det ska vara en symbol på pannan (eyeliner)

12. lägg på lite glitter på kinderna för att skapa (lyster i ansiktet)

Dagens tips:

Dagens smink tips för denna vecka är att:

 Att man har en puder puff som stöd för att kunna skapa raka linjer för eyeliner. Basen ska vara ljus men ta inte för mycket produkt på foundation borsten eller svampen för det kan göra att det ser kakigt ut och gör små korta rörelser för att slippa linjer. 


Likes

Comments

Här är min andra inspiration som är Amy Lee som nog många känner till från bandet Evanescence. Hon har ju då också dessa typiska gothicsa drag, men när det gäller sminket så har Amy en naturlig ghotics sminkning. Det som gör att hon fortfarande kan se ghotics ut utan allt smink är just för att hon har dessa ljusa vampyr liknade ögonen i blandning med hennes ljusa hy och det svarta håret, bara det gör att hon blir en ghotics ikon. Många skulle nog säga att hon inte ser så ghotics ut på den understa bilden men kollar man på hela hennes look så ser man att det är hennes stil.


På nedre bilder ser man att sminket inte alls är så intensivt och mörkt som ghoticst smink brukar vara, utan man ser en ganska naturlig sminkning av Amy, men om man tänker på helheten med håret och kläderna så får jag en gothics känsla.

Här kan man se hennes ljusa vampyr ögon, där ögonskuggan verkligen framhäver hennes ögonfärg. Oftast har Amy svart skugga runt ögonen och röda läppar. Amy är inte en jätte stor ikon inom smink men för mig har hon gett mig mycket inspo inom detta arbete. Att bara kolla på hennes typ av stil på kläder och hår har gett mig massa idéer. 

Likes

Comments

 Jag tänkte börja med att skriva om en av mina största mode ikoner Kat Von D hon har inspirerat mig grymt mycket att kunna få fram dessa gothisca sminkningar som jag kommer dela med mig av. I min blogg är det detta som jag vill framhäva denna look som Kat Von D har att våga se annorlunda ut på både mystiska och gothisca sätt, man ser på kat Von D att hon bryr sig inte alls om vad andra tycker om hennes utseende. Hon vet själv att det här är hon det är hennes typ av mode, mycket tatueringar, blek hy, svart hår och mycket läder plagg helt enkelt en typ av vampyr look. I mina ögon ser hon självsäker ut och det som gör att hon ser ut att vara det, är att hon är så pass udda i vårt samhälle. Där hon vågar sticka ut utseende mässigt. Det är inte ofta man ser en person som har denna stil vilket jag tycker är super coolt att våga gå emot dessa normer och trender som vi haft igenom åren. Idag börjar det bli allt vanligare att få klä sig hur man vill vilket är fantastiskt.

Jag hoppas att jag kommer lyckas med att få fram mer av dessa trender att ni som vet att ni älskar denna typ av klädsel kommer våga visa er tillslut. Vilket kan bli en stor utveckling i samhället där alla kommer känna en säkerhet att få visa sig själv utan att känna sig utanför världen. Att börja med att sminka sig hur man vill är ett stort steg, smink är en typ av konst och att ha en sådan konst i ansiktet ska inte spela någon roll vad förslags konst det är. På dem nedre bilderna Kan man se hur hon bor att detta verkligen är hon som person, hon lever till och med i denna mysiga gothiska omgivningen. Vilket många kan tolka som lite creepy men Kat Von D döljer ingeting hon visar vem hon är och vad hon går för.


.

Kat Von D har då en mystisk look på denna bild och det är de hon vill ha, denna udda smink stilen. lila läppar, tjock eyeliner, skarpa bryn och ögonskugga som verkligen ska synas. Jag kommer då att ta inspo av Kat Von D och Amy lee och utföra mina egna smink versioner, jag kommer att göra egna tolkningar av gothic smink.

Likes

Comments