View tracker

Postad i: Julen 2016

Mamma hade köpt en gluten- och laktosfri pepparkaksdeg vilket var perfekt till idag då vi skulle julbaka. Den smakade även bra vilket glutenfria produkter inte brukar göra, enligt mig.

Jag tyckte att det kändes konstigt att knåda med mjölet, det känns liksom som papper....

Så jag överlät mestadelen av bakandet till mindre hjälpredor ;)

När vi bakat färdigt så fick de dekorera sina egna pepparkakor.

Kvällen har varit trevlig. Vi har haft vänner över och ätit god mat, kollat på gamla bilder osv men nu ska jag sova! Natti ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Allmänt
Längtar efter mer snö och vita träd.... snart så

Godmorgon på er! Jag började min dag med att följa med familjen på en promenad till ica. Vi handlade lite smått och gott inför idag då vi ska julbaka. Annars händer inget särskilt, varvar bloggskrivande med julklappsinslagning. Ikväll blir det middag med vänner till familjen.

Vad har ni för er idag? <3

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Pepp

Kanske inte världens gladaste låtar denna fredag men men... jag är glad iallafall! Den här helgen ska jag bara ta det lugnt. Julmysa lite kanske? Funderar på att baka lite men vi får se vad jag känner för, skönt! :)

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Mötte upp Julia efter skolan för lite torsdagsmys på sandy's. Vi hade så mycket att prata om och det är skönt att känna att jag kan vara mig själv med henne.

Efter fikat gick vi till Åhléns och när vi stod där bland sminket sa jag "Kolla Julia, en bok!"

Men när vi öppnar "boken" visar det sig vara världens finaste ögonskuggspalett. Jag lovar att det var ett magiskt ögonblick! Vi stod där som helt stumma. Julias och min bok.

Godnatt på er ❤️

Likes

Comments

Postad i: Allmänt

Julen är årets värsta högtid, säger stressexperten Bengt Fredriksson i en artikel från 2013 som jag blickar tillbaks till.

Jag har aldrig haft en dålig jul. Mina jular har varit kärleksfulla och vi har firat enligt släktens tradition. Mycket mat, snack, kalle anka tittande och julklappsöppning. Jag har haft svårt som mindre att förstå varför en vit jul-kampanjer finns. Jag har helt enkelt haft det för bra.

Jag är äldre nu. Jag förstår och jag ser vad som händer omkring mig. Det finns dem som tycker att julen är jobbig av egna anledningar som kan orsakas av en själv men som man har svårt att göra något åt, att förvänta sig mycket är en utav dem. Redan den första december börjar det. Julkalendrar, julrea, julklappsshopping, julplanering, förväntningar. Många trissar upp sig mycket och vill ha en alldeles "perfekt" jul.

Efter all planering är aftonen äntligen kommen och efter veckor av stress får du nu pusta ut i några timmar. Lika fort är det över och jag förstår om folk känner sig tomma på juldagen. Om du känner igen dig i det här tycker jag att det är dags att du gör något åt denna stress. Intala dig själv att i år ska du njuta av julen istället för att stressa dig igenom den. Vad är viktigt för dig? Att få uppmärksamhet, kärlek och att få känna gemenskap eller är det julklapparna? Om det första alternativet stämmer på dig kan du säkert tänka dig att din omgivning vill detsamma så känn ingen press över julklapparna. En upplevelse varar längre.

Det finns mycket annat som också kan göra julen jobbig. Att inte ha råd att köpa julklappar och julmat, att ha en närstående som dricker för mycket varje julafton eller att någon närstående har gått bort är bara tre exempel på detta.

I år tänker jag ägna mig en extra tanke till dem som har det jobbigt och önskar att julen bara ska ta slut. Jag kommer att tänka på er och jag kommer hoppas att ni en dag också kan känna glädje över julen.

Det är lätt att göra skillnad. Till exempel kan du som vuxen gå in på www.vitjul.se och anmäla dig till en vit jul. Du kan även skänka en gåva som går till jullovsaktiviteter för de barn som har de lite jobbigare under julen än vad andra har. Genom att göra detta sprider du också kampanjens budskap som är att alla barn har rätt till att få fira en trygg, mysig och vit jul hemma.

Gör skillnad du också! Det behövs.

Likes

Comments

Instagram@norbergjosefin