Header

​Japp det stämmer, nu är jag inne på min andra vecka här i staterna. Igår (tisdag) hade jag min första arbetsdag, vilket betydde att jag var tvungen att väcka Megan kl07:00 sedan hjälpa henne på med hennes uniform, ge henne frukost, borsta hennes tänder och sen tror det eller ej men då har klockan redan hunnit bli 08:00 och då är det verkligen dags att hoppa in i bilen och åka till skolan. För Megan måste vara i skolan FÖRE 08:10, då ringer nämligen klockan in och är hon inte i skolan då, då kommer hon få gå in genom bakdörren vilket inte alls är bra. Sen när jag lämnat av henne i skolan så åker jag hem äter lite frukost fixar till mig, gör mina hushållssysslor. Min hushållssysslor för tillfälligt är att bädda allas sägner, kolla om jag behöver tömma eller plocka in i diskmaskinen. Varje måndag ska jag byta lakan i Megans säng och jag kommer även att ha hand om Megans tvätt. Så det finns lite att gör allt. Sen när klockan blivit 14:10 då måste jag åka till Megans skola och hämta henne, sedan åker vi hem, jag hjälper henne med hennes läxor och sedan byter hon om till andra kläder och efter de så cyklar vi antingen till parken/lekplatsen eller så cyklar vi till tågstationen eller så gör vi bara något här hemma. 

Min dag idag var precis som jag beskrev ovan det enda som skiljde den åt var att jag mötte upp en svensk tjej för lunch, hon bor i Bellmore vilket är 10min med bil ifrån Seaford (där jag bor). Vi åt på ett ställe som heter East Bay Diner, det var ganska gott och mysigt ställe. Men som vanligt när man går ut och äter någonstans här så får man ALLTID för mycket mat så valde att ta med mig resterna av det jag inte åt upp hem så nu vet jag vad det blir för lunch imorgon iallafall. Jag ser redan fram emot det. Jag har även planer för ikväll och det är att jag ska möta upp 2 tyska tjejer för kvällsmat. Nu ska ni få höra något roligt med det och det är att den ena tjejen som jag ska träffa ikväll bor faktiskt bara gatan nedanför mig så vi bor typ 2min ifrån varandra, ERKÄNN KUL?! Aajuste glömde, efter jag släppt av Megan i skolan idag så var jag tvungen att åka till Freeport vilket ligger 20min ifrån Seaford. Så vad gjorde jag där? Jo jag var tvungen och åka till Social Security Administration för att skaffa mig ett Social Security Number och vad det är har jag inte den blekaste aningen om . Men tydligen så behöver jag ett Social Security Number för att kunna öppna upp ett bankkonto och för att få ta ett NY state körkort. 


Det var nog allt för denna gången!

På återseende gott folk, tack fint hej!Likes

Comments

​Hej på er! Och framförallt välkommen till min lilla blogg!

Helt ärligt så trodde jag aldrig att denna dagen skulle komma, att jag Josefine Bock gick och skaffade mig en blogg så vi får väl se hur detta går. Som så många av er redan vet (och för er som inte vet så kommer detta som en överraskning) så tog jag mitt pick och pack och flyttade över Atlanten den 3e oktober 2016 till det rätt så stora landet USA. Jag bor hos en familj på Long Island vilket tillhör New York och för att komma in till själva NYC så tar det mig ca 50 min med tåg. Familjen som jag bor hos har en 5 1/2 årig dotter som jag ska ta hand om. 

Det som har hänt de senaste dagarna är att jag lämnade kära Sverige måndagsmorgon den 3/10 kl07:00. Mellanlandade i Frankfurt för att sedan ta mig vidare till New Jersey där jag var på training school i 3 dagar. Allt jag kan säga om training school är att det var inget att hänga i granen och jag är väldigt glad över att det är ÖVER. Väl på training school fick jag dela rum med 2 tjejer. En var från Sydafrika och den andra var från Turkiet. Tjejen från Sydafrikan skulle bo i Brooklyn och tjejen från Turkiet skulle bo här på Long Island, Centerport vilket är 35 min ifrån Seaford, där jag bor. 

I torsdags 6/10 så hämtade min värdmamma upp mig på hotellet i New Jersey strax efter lunch och sen åkte vi hem till dom. Det tog ungefär 1-1,5h med bil från New Jersey för att komma till deras hem. Bilresan gick bra men säger bara en sak om trafiken och det är att den är HELT SINNES. Folk kör så aggressivt, snabbt och håller inga som helst avstånd så det kommer bli extremt intressant sen när lilla jag ska ge mig ut i trafiken haha. Men det kommer ni får höra allt om sen. Först så ska jag få övningsköra lite med min värdmamma och känna på hur det känns innan jag kommet att få köra helt själv samt att jag kommer även att ta ett NY state körkort. 

När jag väl kom till huset så visade min värdmamma mig runt och min värdpappa jobbade hemifrån så jag hälsade på honom och han är veklingen HUR trevlig som helst. Sen fick se mitt rum, jag packade upp och strax efter det så kom Megan hem och hon hade med sig en present till mig från hela familjen vilket var en liten väska typ som jag får plats med pengar och telefon i. Sen så åkte vi till ett "dinner" och åt kvällsmat och efter det så följde jag med Megan och min värdpappa till Adventureland, det är typ som ett nöjesfält mer för barn. Skolan som Megan går på hade hyrt Adventureland för hela skolan så eleverna fick ta med sig sina familjer. Sen när vi kom hem var jag helt slut så gick och la mig direkt. 

Idag så behövde jag inte va med på Megans morgonrutiner utan min värdmamma tyckte att jag kunde få sova ut, vilket var skönt för det har jag inte fått göra på hela veckan. Men däremot var jag med när vi hämtade upp Megan från skolan. Megan går på en katolskt privatskola så de måste bära uniform och oj vad söta de var i sina små uniformer. Det vi gjorde innan vi hämtade upp Megan från skolan var att min area director har varit och hälsat på, hon var supertrevlig. Vi pratade om mina arbetsuppgifter, lite om vilka möjligheter jag har när det kommer till att tjäna ihop mina credits och att det är henne jag kan vända mig till om jag har några problem runt omkring mig eller om jag har några frågor. Sen så har vi inte gjort så mycket under dagen utan jag och Megan har lekt lite och vid 5 tiden så var vi bjudna på BBQ till min värdfamiljs bästa kompis hus och dom är även grannar. 

Så där fick jag chansen att hälsa på alla deras vänner och jag måste säga att även dom var väldigt trevliga så det känns så bra att ha så många runt om sig som är så snälla. Just nu sitter jag i sängen och ska snart gå och lägga mig för är så trött verkligen, tror att jag fortfarande är en aning jetlaggad. Imorgon så blir det en lugn dag, min värdmamma ska visa mig runt till alla ställen dit jag ska köra Megan. Och jag med mitt lokalsinne, DET om något kommer bli intressant o se hur mycket jag kommer ihåg. 

På återseende gott folk, tack fint hej!


Likes

Comments