Hej hej hallå!

 

Lääänge sen nu!

Jag slutade blogga men ibland har jag verkligen känt hur jag måste skriva av mig. Nu är ett sånt läge för jag bubblar nästan över.

 

Det har hänt SÅÅ mycket den senaste tiden så jag vet knappt vart jag ska börja, eller om jag ska skriva allt överhuvudtaget. 

Jag vill iaf skriva om hur människor behandlar varandra. Jag är så trött på allt skit folk pratar. Det kan vara vad som helst. Tänkte ta facebook som ett exempel. Om man har en facebooksida så postar man troligtvis saker som man gillar, som man gör osv. Om det då STÖR dig vad någon annan postar på SIN facebooksida så är ju det DITT problem. Jag känner folk som brinner för olika saker här i livet och som ständigt postar det på fb, det är helt okej för det är deras facebooksida.

Jag själv postar gärna bilder och texter om min pojkvän för att jag är otroligt lycklig och kär i honom. Det visar jag gärna på min fb, inte för att "bevisa" för någon annan om hur kära vi är. Jag har hört om det här "problemet" förut, ganska många gånger faktiskt, i andra förhållanden. Tex att killen tycker att han minsann skriver oftare än vad tjejen gör om hur mycket han älskar sin tjej på fb. Att hon också måste skriva för att "folk" kan ju tro att kärleken inte är ömsesidig annars. Jag har även hört att "Ja, den här tjejen postar inte lika ofta som killen så det tar nog snart slut för det är bara en som är kär, det ser man ju på fb" BARA VA!? Jag vet att jag postar bra mycket mer på fb om min och killens relation än vad han gör men det betyder ju inte att han inte älskar mig. Han tycker mer att "ja, du postar ju oftast om vad vi gör så du får gärna sköta den biten". Jag gillar ju även att fota och redigera bilder så ibland fotar han bra kort på saker eller på oss då han har en bättre mobilkamera och så skickar han över det till min mobil så att jag kan redigera och posta det på fb. Det är klart att jag vill att hela världen ska veta hur mycket jag älskar min kille, bara det är min kille är hela min värld så jag hade inte behövt att posta nånting på fb för den sakens skull. Fb är bara en liten bonus. Jag menar, om alla tänker efter så har nog alla nån gång postat något som NI brinner för eller älskar. Varför har ni då gjort det? Tänk efter.... Inte för att "bevisa" för andra hur mycket ni älskar något/någon. Man vill nog mest posta det för att det känns bra, andra människor ser och bekräftar. "Vad gulliga ni är" har man ju fått höra. Det blir man ju glad av! Vem vill inte känna den glädjen? Dock vill jag inte fiska efter det utan det kommer då och då och det är väl kul. Jag lägger upp för min egen skull för att det känns kul att posta om något som är viktigt för mig.

Facebook är bekräftelsens centrum på nåt vis. Jag är väldigt insatt i det här med bekräftelse då det är väldigt viktigt för ALLA att bli bekräftade. Dock behöver man bekräftelse i olika doser. Det är klart att man någon gång vill höra hur bra man är på något, även om man inte alltid tar till sig det. Eller hur fin man är, eller ett tack för något man har gjort eller kanske bara ett hej. Man behöver veta att man syns. Även om man kanske inte tänker på det. Man drar ett skämt för att någon ska tycka att man är rolig. "du är så rolig" -du blir bekräftad. Man kanske fotar en fin bild "du är duktig på att fota" -du blir bekräftad. Du har gjort något bra eller kanske en resa genom livet, gått ner mycket i vikt eller dyl. Du postar det på facebook och får positiva kommentarer och gillningar, -du blir bekräftad. Du är iväg och tränar dagligen och taggar dig själv på gymmet för på nåt sätt ger det dig en extra boost när andra faktiskt ser hur duktig du är och hur hårt du kämpar, positiva kommentarer och gillningar gör kanske så att du blir ännu mer motiverad att fortsätta vara duktig. Att bli bekräftad är en sån viktig del i livet. Att bekräfta, lyssna, stötta och finnas där för andra är därför också viktigt. Du vill bli bekräftad och det vill även andra bli, medvetet och omedvetet. Därför måste vi hjälpas åt att bekräfta varandra och sluta vara elaka.

 Om DU stör dig på vad någon lägger upp så kan du antingen: 

 

1: Strunta i att läsa inläggen, scrolla förbi dem om deras namn kommer upp.

2: Läsa det, störa dig hur mycket du vill, det är ju ditt problem, men HÅLL DET FÖR DIG SJÄLV, kommentera inte något onödigt eller uttryck dig klumpigt.

3: Ta bort personens statusuppdateringar så de inte kommer upp på din vägg över händelser, jätteenkelt, bara några klick så är det fixat.

4: Ta bort personen som vän.

 

Enkelt va? Sluta vara så elaka mot varandra. Sluta lägga dig i saker som du inte har med att göra. Det finns oftast något bakomliggande över saker och ting och att uttrycka sig över något utan att veta det är himla klantigt.

Jag har idag suttit inne på ett annat forum och läst en massa dumheter, saker som jag egentligen inte borde bry mig om men som faktiskt provocerar mig och som får mig att ta illa upp. Man kan inte dra alla över en kam. Alla är vi olika unika individer som tänker och beter sig olika, samtidigt som vi kan vara väldigt lika men att döma folk som att "alla ni kvinnor är på det här sättet..." osv är väldigt kränkande. 

Jag har självklart ett val att inte bry mig om det som den här människan skrev men innerst inne gnager det ändå lite. Man måste faktiskt tänka sig för innan man talar/skriver för några få ord kan få någon som kanske inte mår så bra till att må ännu sämre. Man vet ju som sagt inte vad personer har i sina bagage.

 

Jag är en sån där människa som vill vara sams med alla. Jag vill aldrig bråka, varför skulle jag vilja det? Samtidigt är jag nog väldigt konflikträdd. Startas ett bråk diskuterar jag mig igenom det så gott det går, jag vill ju inte bråka. Jag är inte van att människor blir arga på mig. Ja har alltid varit vän med alla, alltid varit den som stått i mitten mellan olika parter. Det är inte heller lätt jämt men jag har valt att vara en glad människa. Man kan faktiskt välja glädje. Sen har jag mina ledsna stunder också och då är jag så otroligt tacksam och glad över de nära jag har. Ta vara på de ni har som bryr sig om er och bry dig om andra. En dag finns de kanske inte kvar där längre och då kommer ni att ångra er.

 

 

Det var väl allt jag hade att säga den här gången. Kommer nog tillbaka.. :)

Ta hand om er och glöm inte att du är unik och fin på ditt sätt. Ingen är så bra som du är på att vara du och det finns bara en som dig!

 

Kram

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag skulle kunna skriva världens längsta inlägg. Men jag gör inte det för jag vet inte hur jag ska få ut allt jag känner i ett, egentligen värdelöst, blogginlägg. Med värdelöst menar jag inte mina känslor för dig utan mer att ett blogginlägg inte kan få plats med allt jag skulle vilja säga. Men går det ens att beskriva med ord? Jag ska försöka förklara, fast med ett ord. 

 

Kärlek.

 

Jag skulle kunna sitta och titta på dig i timmar. Nu låter jag som ett psyko :P Fast det är inte så det är. Bara att sitta och titta på dig när du koncentrerat stirrar in i din dataskärm och snurrar på skägget, det lilla du har ;) Eller när du tittar på film. Från ett ansiktsuttryck till ett annat. Eller bara titta in i dina ögon när du tittar på mig. Världens finaste ögon. Världens finaste leende och världens charmigaste skratt.

 

Jag älskar sättet du tar hand om mig på. Hur du varsamt (och våldsamt :P) pussar på mig. Hur du lagar underbart god mat till mig och fixar och dolar. Eller som när jag mådde dåligt. När du visade hur jag skulle ligga för att få mindre ont, stoppade om mig, hämtade medicin, hämtade dricka, släckte och kollade till mig hela tiden. 

 

Jag älskar dig. Så himla mycket! Och nu, när du äntligen bor under mitt tak och jag äntligen får spendera nästan all min tid med dig (vilket jag iofs fick innan också utan att du bodde hos mig :P) så är jag så himla lycklig.

 

Du är allt jag någonsin drömt om. Min gamer <3

 

 

 

Likes

Comments

Hej!
Hundra år sen, jag vet! Fick helt plötsligt ett infall och ville blogga lite. Saknar bloggen men har inte haft någon tid. Känns knappt som jag har tid för mig själv längre. Har tusen saker att göra men drar mig ur dem eller skjuter på dem och så mår man bara sämre av det. Ni vet kanske vad jag menar? Istället gör jag massa andra grejer jag vill göra för stunden och pressen växer. Jobbigt det där. Måste bara få fingret ur. Idag är första dagen som jag sagt nej till det mesta, kunnat åka hem och sovit och kollat på tv och läst. Helt i min ensamhet. Rätt skönt att knappa in på sig själv. Komma ikapp min hjärna, varva ner trots allt som släpar. Uh, är så trött! Trots att jag sovit i princip halva dagen så är jag helt slut på energi. Var i Sthlm igår på GK. Massa grymma spelningar! Ont i nacken idag, men det kan jag leva med, det går ju över. Däremot har jag fått ett tinnitustjut i högra örat som inte vill ge sig. Alla högre ljud typ skrålar i örat. I skolan hade vi redovisning av våra visor. Spelade upp min och hade högtalarna på höger sida. Det gjorde så ont så jag var tvungen att speeda på visan lite så örat kunde få vila snabbare. Blir det inte bättre får jag gå iväg med det. Vill inte ha skadat det -.- Jag är så klantig!!! Ska utrusta mig med öronproppar!! Har med mig ett par i väskan nu. Kul o gå runt med en propp i örat? Nää.. :/ Sen har jag feber också.. Gnäll gnäll haha! Nej, sova lite och ladda inför imorgon. Dock kort dag i skolan, försöka hämta nycklarna till nya lägenheten, handla present till kusin-/gudbarnet, åka hem och göra mig lite fräsch, käka och åka vidare. Måste plugga nån gång också. Skjuter påt. Blöö! Nu slutar jag gnälla! I övrigt mår jag riktigt bra! Trivs med livet och med alla fina människor runt omkring mig. Ni är guld värda! <3

Puss! // eran jossangossanbus :*

Likes

Comments

Jag hoppas att ni har bokat en hytt till 100% partykryssning den 17-19 juni!!!! Är ni taggade?!?!?!? Det är jag!!!! Snart går vi all in igen!!! :D Vi ses väl?!? Det hoppas jag!!! Kör bara kör, ni vet hur man gör!!!! TAGGA! :D KBK!!!

Här kommer några bilder från Elite-kryssningen! Woop woop! :D

PUSS // jossangossanbus <3Likes

Comments

Nej men precis! Vad ska jag skriva om som ens är intressant? Idag har jag gjort det här blabla, sen ska jag göra det här bla bla... Blir som nån jäkla fb-status? Usch! Nej, ge mig tips på vad jag ska skriva om så att jag kan hålla den här bloggen levande! Jag gillar ju att blogga men faktiskt, man gör det ju även för att folk ska läsa den, vem gör inte det liksom? Annars hade jag ju kunnat skriva dagbok med lås på?

 

Tyckte faktiskt ett tag att det blev jobbigt att skriva allt för privat för de som faktsikt läste var folk hemma i stan. Folk som var tvungna att lägga näsan i blöt i saker som de inte hade ett dugg med att göra. Kunde bli lite trassligt! Tyckte även det var tråkigt att aldrig kunna prata om nåt för att jag redan skrivit av mig på bloggen och så fort jag skulle säga nåt bland mina kompisar så blev man avbruten och fick svaret "jag vet, har redan läst din blogg" Hahaha, vilket härligt socialt liv man får då? Nää :P Har tillochmed slutat uppdatera här ett tag (som ni kanske märkt) men jag saknar det nåt så otroligt mycket! Min image är ju jossangossanbus!? :) 

 

Så här har ni mig igen men ni får nog allt hjälpa mig lite ni med! Behöver de där läsarna som var goa och uppmuntrande, inte som ställde till med onödigheter ;)

 

 

Har saknat er! /jossangossanbus 

Likes

Comments

Hej gott folk! Jag har kommit på att jag nästan bara bloggar när 100 kommer hit. Hahaha! Partyprincess? Oh yes, indeed! ;)

Igår var det alltså dags igen och jag, Elly, My och Marie drog till Ullared på morgonen. Sen på kvällen när vi åkte hem släppte vi av Marie i Storfors och parkerade slutligen hemma i Karlskoga på Soningsvägen vid 22.30. Stormade in i lägenheten, slet upp våra nyinköpta kläder och piffade till oss. Sen kom party-bussen och hämtade upp oss.

Man borde ju vara trött efter en heldag på Gekås men nej! Hahaha! Livet leker! ;D

Kvällen och natten på 100 var awesome as usual! Nu är Hanna påväg hit och vi ska nog med på den där kyssen iallafall! Planering och Big brother står alltså på kvällens schema! Yeeey!!!:D

Hare gött så ses vi troligtvis på torsdag alla goa party-peeps!!

Här bjuder jag på en bild på mig i party-bussen! Woop woop!!!


PUSS / jossangosbus <3

Likes

Comments

Jag har hittat en spegel... En motivations-spegel !

Eller ja, den har alltid suttit där men nu kom jag på en till bra funktion med den förutom att bara beundra sitt utseende, nämligen att bli lite motiverad! :D

Idag har kvällens schema på fritidsgården varit "nagelvård med praktikant-jossan". Här nedan kan ni se hur manikyrigt jag fixade mina korta klor ;)

PUSS / jossan


Likes

Comments

Hjälp! Uh, paniiik ! Hur ska det bli, vad ska det bli, vet ingenting och det stör mig! Måste ha en bild av det allt handlar om, framtiden! Den är oviss och iom det mår jag inte alls bra!

 

Gick nyss in på csn och såg att jag faktiskt bara har 2 1/2 lån kvar som kommer, sen ska jag klara mig på noll och ingenting med en "härlig" studielånsskuld. Inget eget boende (vilket kanske är bra om man ser till min kommande ekonomiska kris) och inget jobb!!! Hur tusan får man ett jobb? Hur länge ska jag behöva gå utan ett? Hur ska jag klara mig? Jag vill jobba med det jag har utbildat mig till men fortfarande bo kvar i Karlskoga, ingen bra kombo då man inte är en eftertraktad fritidsledare här. Åh, klump i magen!

 

Jag har ALDRIG varit arbetslös sen det att jag fick mitt första jobb när jag gick i gymnasiet, 17 år gammal var jag då. Jobbade och efter studenten fick jag nytt jobb och gick "omlot" med båda jobben under veckan jag bytte till det nya jobbet. Sen började jag plugga och fick lön som direkt byttes av med studielånet. Under pluggtiden har jag förvisso inte haft ett jobb men då har jag pluggat och haft lånet som en säker källa. Vad gör jag nu? Har aldrig varit i den här sitsen förut. De jobben jag haft kan jag inte gå tillbaka till, det vill jag inte heller men nu har  jag olika fysiska och psykiska anledningar som hindrar. Vill inte utsätta mig för det igen! SÅ, vad ska jag göra??????????????????????????????????

 

Skrämmande!

 

Någon som vill anställa mig? Hojta till!!!!

 

PUSS / jossan

Likes

Comments

En dröm man har på natten kan tolkas och tydas och betyda tusen olika saker samtidigt som de säkert inte behöver betyda någonting alls. Jag hade en dröm inatt. Jag drömde att jag fick en liten bebis. Min bara min lilla bebis, och bebisens pappa som jag inte tänker avslöja vem det var i min dröm ;) (Dock inte så svårt att gissa, känns ju så naturligt) Jag satt med min lilla lilla bebis i famnen och kände mig så lycklig.

Konstigt, jag vet, jag har inga barn men vill väldigt gärna ha i framtiden. Vill egentligen ha nu och velat ha i flera år men känner och vet att jag måste ha ett bra jobb och stabil inkomst samt eget bra boende och plus i kanten vore ju om jag hade en bra pappa till barnet också ;)

 

Hur som helst så vaknade jag upp och kände mig helt tom. Ingen bebis, ingen egen liten familj. Usch! Det var hemskt och jag har varit halvt om halvt deppig hela dagen. Jag var verkligen fäst vid den där lilla bebisen i min dröm och sen fanns den inte mer. Vet inte vad detta ska betyda men sorligt känns det samtidigt som det är skönt att det inte är på riktigt då jag inte har stabiliserat mig med allt som behöver stabiliseras innan bebisskaffandet kan ske.

 

Tidigare nätter, ett tag nu, har jag drömt om mina katter och tänkt på dem jättemycket och på hunden hos pappa. Jag känner mig jättetom och ensam. Värsta känslan någonsin! Jag vill ha något litet att ta hand om som bara är min. Egoistiskt låter det men känslan sitter i. Det var länge sen jag kände mig såhär tom på nåt konstigt sätt, som om något saknas. Usch, very wierd!

 

 

Nu ska jag sova och så får vi se om det kommer mer sånna drömmar, hoppas inte! För övrigt saknar jag mina katter jättejättemycket, som om jag skulle kunna börja gråta när som helst. Känslig period och jag är inte ens i närheten av den röda veckan. Och nej, jag är inte gravid eller nåt sånt heller. Bara kanske väldigt ensam? Fast jag har mina nära och kära men det är inte samma sak som att leva nära med någon speciell. Usch! Nej, nya tag! Men hur botar man det här?

 

Trivs ändå väldigt bra i vardagen nu med praktiken och allt, känner dock lite press inför examensarbetet och inför körkortet. Hinner med min bugg men ingen Kulturskola överhuvudtaget. Vill bara bli klar med allt och kunna styra upp livet! Alla har vi våra svackor men i övrigt mår jag bra och jag älskar alla jag har runt omkring mig, ni förgyller mina dagar! <3

 

 

PUSS / jossan

Likes

Comments

Heeeej!!! Taggade eller? Det är vi för det är ju 100 % party på Nightshift! Woop woop! Så nu laddar vi för en galen kväll! :D Och självklart har jag på mig snyggaste tröjan för din skull bloggen! ;D


Likes

Comments