En härlig helg har det varit med en massa pysslande på landet. Är svårt att låta bli att inte göra något. Alltid någonting som ska fixas. Helt plötsligt känner jag mej "frisk". Tills i fredags eftermiddag då benen totalstrejkade med värk och orkeslöshet. Bara inse att det blev lite för mkt den dagen och dagen innan. Men det va helt klart värt det. Idag är det bara att ta det lugnt och vila som gäller inför kursen som är imorgon igen. Ser inte alls fram emot att åka i en bil utan AC men det får gå ändå. KD funkar fint det med 😀
blev ett kort inlägg från mej idag. Suttit mest på balkongen och njutit av värmen och tagit det lugnt. Bäst att passa på och njuta av värmen. märks att kroppen mår betydligt bättre än i vintras när det va kallt. Hoppas inte på några drastiska väderomslag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

tyckte det verkade konstigt att bakslaget inte kom imorse när jag vaknade efter 2 timmars kurs igår. misstänkte att det var adrenalin jag gick på hela dagen igår och halva dagen idag. Så tänkte ehh jag kan åka ut en sväng på landet och grejs lite för det är ju inte så ansträngande. Tji fick jag när värken slog till som en boxningssäck och nockar en. tröttheten kom som ett brev på posten. nerverna rycker och musklerna i benen krampar. Känns som jag har ont i halsen,samma gamla vanliga. täppt i näsan. imorrn kommer det vara som bortblåst. Den härliga "influensa symptomen" kommer som ett brev på posten. Vet att inatt lär det bli en del svettades pga värken,slår liksom aldrig fel. Något jag inte lärt mej ännu är att veta att man SKA ta det lugnt när adrenalinpåslaget kommer och det känns som man är "hög". Tills det klingar av och du blir totalt nockad. Hoppas på ett relativt lindrigt bakslag. Det går iof aldrig att förutse. Känns bara så tråkigt att dom här vardagliga sysslorna kan få en att bli så dålig. Varför kan inte jag få göra som alla andra och leva ett normalt liv utan att få sota för det? Har ännu inte hunnit smällta att det är en obotlig sjukdom. Men som jag brukar säga. "Jag är inte sjukdomen". Försöker hålla humöret på topp och njuter av varje stund som jag mår relativt okej. promenader i skogen, min familj som stöttar mej i allt detta. Det är en oerhört stor omställning för alla i ens omgivning. Känns tråkigt för dom som inte förstår att jag inte kan följa med på vissa saker helt oplanerat eller om det är för långt iväg. Det krävs en massa,massa vila och inga aktiviteter alls av något slag om jag ska orka iväg någonstans lite längre bort eller där det krävs mkt koncentration. mkt folk runtomkring,affärer osv. Allt jag gör får alltid konsekvenser. Det är tufft att behöva planera sin vardag fullt ut varje dag. Vad kan jag göra idag och vad kan jag inte göra. Från att ha varit väldigt aktiv till en helomvändning. Jag kommer definitivt aldrig ge upp och kämpar varje dag.
Nu blir det till att sova. Väntas en morgondag ute i det fria 😀😀

Likes

Comments

Nu är det ett tag sen jag bloggade. Varit mkt förkylningar och feber för barnen en tid. Har börjat smärtkursen i Nyköping. Idag var det andra gången jag var där. mkt lärorikt. Förra gången handlade det om olika sorts smärtor. Idag var det om mediciner och sömn. Det är 2 timmar varje gång och så bilresa fram och tillbaka så det tar väldigt mkt energi. Efter förra mötet så blev jag liggandes i 2 dagar. En enorm trötthet till följ av värk. såhär i efterhand så tar jag hellre värken än tröttheten som blir. Den är verkligen förlamande. hjärnan slår bakut och vägrar samarbeta. kontakt med omvärlden är inte ens att tänka på. prata i telefon eller ens läsa på sociala medier är rena döden och förvärrar tröttheten. öronen piper och all form av ljud gör att humöret tryter något enormt. Det värsta är att det går ut över familjen. Jag vet att det bara är en "dålig" period och att det snart kommer bli bättre. Bara min kropp och knopp vill samarbeta. Förra veckan funderade jag verkligen på om det var värt att åka iväg på dessa 2 timmar som kursen är på. Så här i efterhand är det väldigt lärorikt och jag får träffa andra personer med kronisk smärta/trötthet. Det är då jag verkligen förstår att jag inte är ensam. Läsa på Facebook eller så om människor som lider av samma sak är inte densamma. Att få se ett ansikte. Som så många andra så syns det inte på utsidan och många utav dom ser hur friska ut som helst. Önskade många gånger att det kunde synas på utsidan. Blir lite enklare för andra att förstå ens problem. Istället för att "ja men du ser inte sjuk ut". Smink är en väldigt bra mask att bära. Dom dagar jag mår sämre så syns det faktiskt men då är jag heller inte ute bland folk så andra kan ju inte se hur dålig man blir när man kraschar.

Den efterlängtade värmen är äntligen på väg och jag hoppas på mindre värk. Jag hoppas ju varenda dag på att jag ska bli "frisk". Tills jag kommer på att "nej du blir aldrig frisk". Jag är inte den som klagar när jag har ont om det inte inte gör ordentligt ont. Jag gnäller inte över att jag är trött. Det är ingenting som jag vill prata om eller beklaga mej över. Ingen ska behöva belastas för mina kroniska sjukdomar.
Nu ska det bli skönt att min man är hemma ett tag nu när det är långledigt. Åka ut till landet och bara vara. Njuta av solen och sjön.
Att vara ute i naturen. Göra sånt som man mår bra utav gör faktiskt skillnad. Än att vara inne i stan bland allt buller. All stress.

Ikväll blir det soffläge och titta på humorgalan och biggest looser. Vila upp sej så mkt som möjligt för jag vet att smällen kommer komma så fort mitt adrenalinpåslag har gått ur som har pågått hela dagen.

Likes

Comments

sovit som en klubbad säl inatt. vaknade vid en sådär halv 7. Jag kände ingen trötthet som jag brukar göra. Bara att inse att adrenalinpåslaget fortfarande håller på. Har bitit mej i tungan för att inte göra en massa saker på förmiddagen. Som vanligt går man och småplockar och inser att det blir några vändor. Nu på eftermiddagen börjar det kännas att det börjar avta. ljumskarna, knän och baksidan av låren börjar komma. märks att jag pratat en del idag "i telefon" för nu kommer den klassiska nästäppan. Det är ju märkligt alltså. Så fort det blir lite mkt kommer nästäppan och sen borta med vinden nästa dag.
setat en stund på balkongen och njutit av solen med katterna. Jag verkligen hoppas på att värken blir bättre när sommaren närmar sej. Förra året var det några veckor då jag nästan var symptomfri. iaf ifrån värken. När hösten kommer, ja då blev allt värre igen. Man kanske skulle flytta utomlands på heltid,slippa all denna kyla så kanske kroppen skulle må bättre.
axlarna gör sej påminda om gårdagens bilkörning. "suck". Blir nog vetekudden ikväll så inte skallebanken kommer.

Likes

Comments

märks att kroppen mår lite bättre nu när det är mera sol och värmen börjar komma. Dock gillar den inte temperaturväxlingar. Idag har kroppen verkligen sagt att det blivit för mkt i helgen i form av adrenalinpåslag. hjärnan går på högvarv och benen skulle kunna springa ett maratonlopp. humöret är på topp och känner ingen smärta. Vet att jag bara är "inbillningsfrisk". När detta adrenalinpåslag klingar av kommer tröttheten och värken som ett brev på posten. För en stund får man känna sej nästan helt frisk. Fast jag vet ju att det är kroppen som gjort på tok för mkt. Ändå kan jag känna att det varit värt det för en helg som denna. Idag har det varit helt underbart med solsken och en tur till min bror. Kommer hem och skulle kunna lägga mej och sova,sen kom adrenalinet igång igen. Nu blir det bara ta det lugnt resten av kvällen så gott det går. För det är ju som sagt en morgondag oxå och jag vet vad jag har att vänta. "Ett rejält bakslag. Varje gång detta händer så tror man ju att man är på väg att bli "frisk". Luras varenda gång. Nu efter några månader så börjar jag lära mej att det är då man ska ta det lugnt för kroppen redan gjort för mkt och sparkar bakut.

​Såg dessa blåmärken när jag kom hem ifrån min bror. Har inte den blekaste aning om vadå jag har gjort. Nog för att jag har lätt att få blåmärken,men brukar ju kännas om man varit i någonstans. Ja detta va verkligen märkligt

Likes

Comments

Ja det finns ju en hel uppsjö av symptom. Alla har olika och vissa är svåra att definiera. Vilka som tillhör vilken sjukdom.  Tänkte rabbla upp några av dom jag har:

hjärntrötthet.
uppkördhet i magen.
halsbränna,uppblåst mage.
gaser.
illamående.
intolerans mot viss mat.
tål ej laktos längre,eventuellt gluten oxå.
får lätt blåmärken.
muskel/nervryckningar,främst i benen.
myrkrypningar i benen.
blykänsla/svaghet i benen.
utmattade armar och ben/skakighet.
kramper i fingrar.
leder som hoppar, knakar och låser sej.
spänd nacke,huvudvärk.
tjut i öronen,förvärras vid överansträngning.
ljud och ljuskänslighet.

svårt att ligga på sidan då höfter och ben domnar bort och värker

svårigheter att sitta pga värk

kan inte stå längre stunder då ben,höfter och fötter värker.

Kan ej gå utan tofflor inne för länge pga hårt underlag. känns som tusen nålar under fötterna.

domningar/stickningar i armar och händer.
värk i höfter och svank.

värk i bröstryggen.

ömhet vid lätt tryck från höfterna och nedåt längs med sidan.

Svårt med andningen i liggande ställning åt vänster.

svidande/brännande ögon.

torr hud.

snabbt utmattad och får vid för mkt psykisk påfrestning,även fysisk.

ommedelbar påtaglig värk vid oro,stress och ledsamhet.

Detta är dom symptomen jag kom på som jag har just nu. Finns säkert något som jag glömt bort.

Som sagt så ser symptomen olika ut för alla,men detta är i princip det man har dagligen. Som dom flesta så är det ingenting man brukar prata om. För utåt sett så "är jag ju frisk". Det syns inte på utsidan. Jag är absolut inte ute efter någon sympati. Denna blogg är till för att kunna förmedla till andra hur livet med dessa sjukdomar kan se ut och kan man hjälpa någon så är det guld värt.

Likes

Comments

En helg ute på landet. Väldigt rogivande men tar på krafterna med allt som ska packas och fixas i ordning. vaknade imorse och tänkte att den här dagen kommer nog bli bra. Gick inte mer än 15 minuter så va värken där igen. vilade en stund på dagen med dottern,vaknar och har den klassiska influensa symptomen. Tar en Ipren och ber att den ska börja värka fort så man slipper obehagskänslorna i kroppen. Dagen har varit relativt bra faktiskt förutom en enorm trötthet. En sån här dag väljer jag hellre smärta än trötthet. Det är ju nu man vill vara okej för att kunna njuta av helgen. svagheten i benen och skakis är inte vad jag hade önskat mej. Ännu mindre att bröstryggen gör så himla ont. sitta minsta lilla fel med ryggen är en pina men är inget man pratar om. Vill ju inte vara till besvär och verka mjäkig. Hoppas på en bättre dag imorgon. dessa 2 familjemedlemmar får mej på lite andra tankar och finna harmoni i vardagen. 

Likes

Comments

​Många tar saker för givet. Som att jobba eller klara av vardagliga saker i hemmet. Du kan ta den där långpromenaden, du kan åka och handla, gå på bio, träffa vänner. Ja många av oss gör alla dessa saker på en dag, det är ju inget konstigt med det, för det är så friska människors liv ser ut.

När du inser att detta längre inte är möjligt. Du blir begränsad i din vardag och behöver välja. Vissa dagar kanske du knappt kan göra någonting för att kroppen skriker av trötthet eller smärta.

Jag kan ta en sväng med bilen och titta på hur folk går sina långpromenader. Känner en sådan längtan efter att kunna ta en riktigt lång promenad och bara kunna njuta. Vissa dagar kommer jag knappt utanför dörren, kroppen säger att nej nu är det stopp. Även om jag kan ta mej ut på små korta promenader så vet jag att "detta kommer jag få lida för". Bara få slippa smärtan och kunna leva som jag gjorde förut existerar inte. Vissa dagar vill jag bara lägga mej ner och grina just för att jag inte längre är den som jag var förut. Det är en totalomvändning. 

Folk pratar om influensa,feber, nästäppa, frossa, svettningar och allt som hör därtill. 

Den känslan har jag varenda dag. Som en sjujäkla influensa. Man tänker hela tiden. NÄR ska detta gå över, men DET kommer ALDRIG att gå över. En del dagar har kroppen sagt upp sej. Som idag då jag gjorde förmodligen lite för mkt igår. Armarna och benen känns som asplöv, varenda gång tänker jag. Jag behöver bara äta lite så blir det bättre. Nej det blir inte bättre. Bara vila som är enda "botemedlet". Denna vila tar knäcken på en. Att sitta i soffan eller ligga i sängen när man inte alltid är trött så man kan somna, är en PINA. Det är långt ifrån roligt. 

En del säger, vad skönt för dej att få "slappa lite". Jag vill inte slappa, eller ta det lugnt. Jag vill kunna jobba, leka med barnen som jag kunde förr. vara den där glada spralliga hustru jag en gång var. 

Så att kunna njuta för stunden är verkligen viktigt, oavsett om det kommer bakslag efteråt. Det är oerhört viktigt. Morgondagen existerar inte. Klart man tänker hela tiden att det kommer bli surt, men det struntar jag i. För "just den här dagen" kunde jag njuta av en promenad i skogen och solen sken.

Störta problemet av allt är "Sjukdomen syns inte på utsidan".

Likes

Comments

​Ja ni ser hjärnan är inte med. Jag glömde lägga ut info om myofarciellt smärtsyndrom. Även kallat MFS. 

MFS är inte detsamma som fibromyalgi som många tror.

Myofasciellt smärtsyndrom. MFS

(Triggerpunktssyndrom)

Definition

Ömma punkter i muskler och muskelfästen som ger beröringsmässiga och motoriska symtom i andra kroppsdelar. Detta sker via omkopplingar och förstärkningsmekanismer i hela nervsystemet.
Symtomen följer ej nervernas utbredningsområden (dermatom).

Orsak(-er)

Vissa punkter i musklerna har en enormt ökad impulsaktivitet (triggerpunkter). Vid tryck mot dessa punkter upplever patienten smärta. Dessa impulser kan ytterligare förstärkas i hela nervsystemet speciellt om trycket dvs smärtan varat länge.
Smärtan kan ytterligare förstärkas genom en inaktiv livsstil, dåligt tränad eller dåligt genomblödd muskulatur, dålig koordinationsförmåga. Man tror också att det finns en ärftlig faktor.
Utlösande faktorer kan vara fysisk inaktivitet, stress, skada (t ex whiplash), hållningsfel, dålig ergonomi vid arbetsplatsen, sömnrubbningar.

Symtom

Smärtande, hård muskelknuta eller spänt muskelband som vid beröring ger ökade utstrålande sensationer (smärta, stickningar, domningar, svaghet). Dessa följer ej de ordinarie nervbanorna. Symtom kommer gång på gång vid varje beröring.
Patienten har ofta nedsatt rörelseomfång p.g.a. förkortade muskler över leder ffa axelleder. Muskeln är spänd, snabbt uttröttbar, och smärtar länge efter ansträngning eller beröring.
Ibland får patienten regionalt förändrade besvär med ”gåshud”, köld- eller värmekänsla, svettning.
Smärtan kan kvarstå efter det att ursprungsorsaken behandlats.
Smärtsyndromet kan spridas så att t.ex. ena kroppshalvan drabbas. Kan efter en längre tid övergå i
fibromyalgi
.
Vanliga symtom är triggerpunkter, TP, i kroppen där besvären uppstår:

  • TP i skulder-muskulaturen med utstrålande smärta/domning/stickning/kraftlöshet/tyngdkänsla i arm och hand.
  • TP i Infraspinatus-muskeln ger utstrålning på utsidan av arm och hand.
  • TP i Latissimus dorsi-muskeln ger utstrålning på armens insida.
  • TP i Supraspinatus-muskeln ger utstrålning i Deltoideusmuskeln och på utsidan av arm och armbåge.
  • TP i Piriformis-muskeln ger ischiasliknande smärta på framsidan ut i benet, utstrålning även i fot.
  • TP i Gluteus Minimus-muskeln ger ischiasliknande smärta på baksidan ut i benet, utstrålning även i fot.
  • TP i Sternocleidomastoideus-muskeln och djupa nackmuskler ger synrubbningar, yrsel.

Besvären är ofta sammankopplade med depression, ångest och/eller sömnrubbning.

Alternativa överväganden

Fibromyalgi.

Somatoformt smärtsyndrom.

Karpaltunnelsyndrom
.


Nacksmärta (Cervikal rizopati, cervikobrakiellt syndrom), TOS.
Inflammation vid höftleden
. Spondylos.
Öron-, tand- eller ansiktsvärk .
Nervsmärta. Tryck mot ulnarisnerven.
Muskelsmärta i nacke och skuldra.

Utredning

Muskel- och ledstatus. Tryck med tummen med c:a 4 kg tryck (trycket som att klistra fast ett frimärke, yttre delen av nageln skall blekna) över den smärtande eller sammandragna muskeln. Fråga om patienten känner något speciellt från annan del av kroppen.

Behandling

Inaktivering av triggerpunkter via stretching av muskeln. Detta skall helst ske under kyla, bedövning av triggerpunkter, akupressur eller akupunktur över triggerpunkter.
Kyla eller värme + stretching: Etylkloridspray (fri handelsvara) sprayas långsamt över muskeln. Alternativt kan en kylpåse (hot/coldpack – finns på apoteket) läggas på muskeln under 30 sekunder. Därefter passiv töjning av muskeln till smärta uppstår. Kyl även över det upplevda smärtområdet. Avbryt därefter töjningen. Låt muskeln vila. Upprepa 2-3 ggr.
Patienten får hemprogram för egen kyltöjning via hot/coldpack. Detta flera gånger dagligen under 2-6 månader.
Uppvärmning kan ske genom promenad, gåband, cykeltur, varmt bad eller bastu med efterföljande stretching.
Infraspinatusmuskeln kan töjas genom att armen förs bakom ryggen, så långt upp mot motsatta skulderbladet som möjligt).
Triggerpunktsbedövning: Injicera 1/½-1 ml bupivakain 2,5 mg/ml solfjäderformigt över alla triggerpunkter i muskeln. Infraspinatus-muskeln nås lätt under skulderbladet (Spina scapula). Låt nålen ”picka” på benhinnan på flera ställen!
Det är tveksamt med injektionsbehandling om patienten haft smärta under lång tid, mer än 2 år.
Sjukgymnastik: Töjning av påverkade muskler.
Akupunktur/Akupressur: Iaktta viss försiktighet med dessa behandlingsvarianter. Vissa patienter kan bli sämre!
Försiktig och successivt ökande fysisk träning, inkl koordination. Korrektion av hållningsfel. Ergonomisk bedömning av arbetsplatsen.
Psykosociala faktorer åtgärdas t ex stress, konflikter, otrivsel.
Smärtlindrande tabletter fungerar oftast dåligt. Pröva dock paracetamol under en period med regelbundet tablettintag på fasta tider.
Om patienten upplever en viss smärtlindring (mer än 30 %) ligger retningen ute i muskulaturen och medicineringen kan fortsätta.
Om sämre effekt av smärtlindrande tabletter har central sensitering hunnit att utvecklas och tablettbahandlingen kan upphöra. Pröva amitryptilin som smärtlindrande. Detta ges till natten med i början låg dos (5-10 mg) och långsam ökning tills effekten kommer, ofta vid 30-50 mg.

Likes

Comments

Här kommer ett ganska långt inlägg,, främst för att få med lite info om dom olika syndromen.

Här inne kan man läsa om alla symptom man kan ha, förekomst osv.https://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/ehlers-danlossyndrom

Att skriva ner allt skulle ta en evighet och hjärnan skulle bli kaputt.

EDS har jag alltid haft, enda sen barn. Jag har bara inte förstått att det hade ett namn och vad innebörden var. Jag har alltid varit överrörlig och har alltid sett det som en fördel, tex i skolan på gympan och alla hobbys på fritiden. Det har alltid knakat och brakat, leder har hoppat fram och tillbaka och har låst sej så man måste knäcka till dom på rätt plats igen. Jag trodde ju detta var något som alla hade, även mina problem med nacke,axlar,knän. Det klassiska som händer för mej när man ska lägga sej och sova. Lägger sej på sidan. Känner hur axeln poppar till och gör ont utav h.....e

Är väll inget mer med det har jag tänkt, dom flesta har nog så. Jag har aldrig sett det som en sjukdom, för jag visste inget annat och ingen annan i min familj heller vad jag vet. Jag har ju alltid kännt mej lite annorlunda eftersom jag ofta varit lite tröttare än alla andra, har svårt att sortera när det blir för mkt runtomking.

Sjukdomsförloppet blev värre den 6:e April 2015. kommer så väl ihåg den dagen. Eller det började några dagar innan med värre värk i knäna egentligen, men det var den dagen då allt eskalerade.

Tänkte jag prövar med voltaren och smörjde in. Jag var ju tvungen att jobba. Så jag stog där på jobbet och känner hur luften går ur mej. Jag hade då en sån himla hosta och tänkte att nu har jag fått en influensa som heter duga. Hela benen började värka och tänkte att jag måste ha en sjujäkla feber. Kommer hem och tar tempen. Nej det var ingen feber så långt ögat nådde. Prövade igen, tänkte det måste vara något fel på den där manicken, För det kändes ju som världens influensa i kroppen. Nej åter igen ingen feber.

Jag var trött som en gris och sov nästan mer än vad jag var vaken på dygnet. tänkte det här måste gå över någon gång. 2 veckor gick. fortfarande samma smärta i benen, Den enda gången jag var smärtfri var när jag precis hade vaknat på morgonen. Jag kunde ställa klockan när det började, efter att ha varit uppe ca 15 minuter kom värken igen och det va dax att ta smärtstillande. Dessa tog jag 24/7 för att lindra lite, men då rasade magen på det. Det slutade med att jag låg i sängen och grinade. Jag trodde på allvar att nu kommer jag att dö. Det är något allvarligt fel på mej. Jag stog inte ut med smärtan.

Bokade tid på vårdcentralen och tog en himla massa prover men dom hittade ingenting. Inte ett jota hittade dom. Då sa man att jag hade utmattningsdepression/utbrändhet. Fick order om att gå ut och gå och röra på mej. Så det gjorde jag ju, var inställd på att jag skulle minsann bli bra. Sagt och gjort. Varenda gång så blev det bara värre. kunde gå på någon timme, eller så kom det på kvällen eller dagen efter. Jag kunde inte begripa varför det blev så.. Jag fortsatte och tänkte att jag måste nog vara otränad. Likadant varenda gång.

En dag med mkt värk slutade dagen efter i blykänsla i benen och det kändes som jag hade sprungit ett maratonlopp. kände mej så svag i kroppen så jag bara ville kräkas. Det var bara att lägga sej och vila. För det var det enda som hjälpte. En massa vila. Ja då kändes det ju faktiskt bättre en stund.

Hjärntröttheten ska vi inte prata om. Jag började glömma saker. vad jag skulle göra, vart jag lagt saker. tappade ord. Vissa stunder orkade jag inte ens prata för att hjärnan var så utmattad. Hörseln blev mkt skarpare. vilket är otroligt jobbigt, att när barnen pratar så skär det i öronen så man blir tokig och humöret börjar tryta. Då är det bara gå och lägga sej och vila en stund.

Jag är så van vid att kunna göra allting själv och allra helst allting på en gång. Detta race körde jag i över 6 månader och fortsatte i princip som vanligt. Dock jobbade jag inte utan var hemma. 

När jag prövade att dra ner på tempot och vilade emellan sysslorna så gick det bättre. vissa dagar kan jag kanske bara hänga en tvätt på förmiddagen eller plocka ur diskmaskinen, på eftermiddagen kanske jag åker ut en sväng och tar en kort promenad. Problemet är att jag vet att det spelar ingen roll vad jag gör så kommer smärtan surt efteråt. Får hela tiden tänka, vad var det jag gjorde igår. vad har jag gjort för mkt av. 

Mkt handlar oxå om det psykiska. ett långt telefonsamtal kan göra att jag blir helt trött i hjärnan och öronen börjar tjuta och bli överkänsliga. Tröttheten som blir går inte att beskriva. Det är en hemsk trötthet som inte går att vila bort. Måste hela tiden göra lagom mkt, helst för lite. Enligt min mening.

Stress gör värken värre och tröttheten, oro funkar inte alls. Du kan inte vara ledsen för då får du ont. Att vara i en jämn sinnesstämmning är det som funkar bäst, men hur lätt är det? 

Detta var lite om hur allt eskalerade kan man säga. blev ett väldigt långt inlägg såg jag nu. Hoppas ni orkat läsa allt. Nu blir det iaf ingen mer skrivning känner jag. hjärnan går som ett virvelvind.Likes

Comments