Header
Mail - josephine.asplund0@gmail.com

Personligt

Ibland vill man säga nej, men det slutar med antingen ett "ja" eller ett "jag vet inte". Varför säger man så när man egentligen inte vill ?? Vågar man inte lyssna på sig själv, utan struntar i det och slutar med en stor ångest klump?!

I flera situationer säger jag "jag vet inte" istället för ja eller nej. "Jag vet inte" är så mycket bättre en ett nej, det känns lättare och snällare på något sätt. Ibland kan jag vara rädd att såra någon och ibland vill jag undvika frågor som "varför inte" eller "vad tråkig du är". Det kan vara mycket lättare ibland att bara säga ja och nicka när man är omringad av en eller flera människor. Problemet är att det blir en ond cirkel och man kan lätt få ångest och bli nedstämd. Vill liksom inte såra andra, trots att jag säger nej eller ja. Jag har själv varit med i många situationer när det hänt att folk blir arga och till och med "skrikit" på mig. Samt händelser när människor blivit så tacksam över att jag följt med. Problemet är den här onda cirkeln och ångest klumpen som finns inom mig.

Jag vet att jag som individ måste öva på detta. Att lyssna på sig själv och inte gå runt med en stor ångest klump efter att jag meddelat mitt svar om jag vill eller inte. Får lätt ångest och kan ångra mig direkt om jag säger sanningen, alltså svaret nej. Jag känner direkt hur personen som frågar reagerar till mitt svar, även om personen inte menar att kanske visa sina känslor eller på det sättet. Utan jag själv bygger upp en bild hur personen som frågar känner. Man kan lätt ångra sig också i samma sekund men inte våga erkänna det. Vilket i sin tur är synd. Tankarna flyger runt och säger; tänk om jag följt med, det hade nog varit super kul. Då gäller det att lära sig en läxa kanske att prova säga ja även fast man kanske egentligen inte vill. Samtidigt som jag vet att det är viktigt att följa det som man känner så är det samtidigt viktigt att utsätta sig för saker man egentligen inte vill heller. Det kan betyda mycket för människorna runt om kring. Att man tackade ja och deltog i stunden. Samtidigt som man utsätter sig för kanske en rädsla och över vinner den.

Men jag förstår forfarande inte varför det är så himla svårt att säga nej. Det är liksom ett ord och tre bokstäver. Man måste stå upp för sig själv och bli den modiga personen för en sekund. Det kan handla om både stora och små saker, men som betyder olika för olika individer.

Lätta steg:

  • Planera små mål i vardagen. Kan vara allt från att säga nej till att följa med och handla mat till att säga ja till att följa med på middag. Målen ger dig en liten kontroll över ditt öde och det hjälper dig nog att inse vad du verkligen vill. Samt lär dig i steg hantera olika situationer.
  • Lär känna dig själv och ta reda på vad du vill.
  • Ibland räcker det inte bara med ett nej, utan en förklaring varför. Säg då sanningen så kanske människorna runt omkring förstår.
  • Börja säga nej via meddelande på mobilen t.ex. Det kan vara ett lättare sätt att säga nej på utan att behöva titta någon i ögonen.
  • Våga säga nej utan att känna dig "dum"!

Ta alltid tid och känn efter en stund vad som just är bäst för mig som person, det är alltid olika för alla människor eftersom vi är inte någon lik till 100%. Det är olika för olika stunder, men det är viktigt att man ändå gör det som känns bäst för en själv & att faktiskt våga säga nej!

Love Jo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Go' Morgon!

Febern har gått ner till 37,7° grader. Natten från fredag till lördag har varit helt okej. Dock så har jag svettats och fryst en hel del, vilket inte är så konstigt. Inte så mat glad idag tyvärr. När jag är sjuk så är jag inte sugen på att äta, men det är ett måste, speciellt när det ligger till som nu. Tvinga sig själv är aldrig kul, men ibland är det ett måste för att orka och få i sig energi. Så måste tvinga i mig något att äta idag!

Hade definitivt inte trott att jag skulle spendera min fredag och ytterligare lördag åt att vara "sängliggande" och sjuk. Har svårt att ligga still och koppla av så kommer förmodligen sitta upp och måla i min mindfulness bok samt göra små saker hemma som inte känns jobbigt. Det är i alla fall bättre en att stressa runt och hålla på med 30 saker samtidigt. Har inga speciella planer vilket kanske är bra. Att bara ta dagen som kommer utan att hela tiden behöva ha kontroll......

Tips på vad man kan göra när man är sjuk??

Love Jo

Likes

Comments

Vardag, Make Up

Hej hjärtan!

Idag är det min "tur" att vara sjukling. Kan inte minnas senaste gången jag var sjuk, speciellt när det gäller feber. Igår när jag kom hem kände jag mig hängig och tog tempen. Resultatet var 37,8°. Så idag stannade jag hemma. Det har ju som sagt varit mycket denna vecka, både i skolan och privat. Tanken på att jag varit stressad en hel del förklarar nog också saken att det det brast ut idag med febern. Idag har jag bara tagit det lugnt och kommer fortsätta göra det resten av dagen, då termometern visar 38°. Vilket egentligen inte är bra då jag har låga vita blodkroppar... Trots det så blir det nog en myskväll med lite te framför en film! Behöver en dag med avkoppling och inget planerat.

Love Jo

Likes

Comments

Outfits/Mode, Vardag

Good Morgon!

Direkt efter skolan så är planen att jag åker och hämtar ut packet hos posten och därefter raka vägen hem. Vill hem och hoppa i myskläderna redan nu, men först måste jag klara av denna skoldag. Idag är den längsta dagen för mig under hela veckan. Idag går jag från 8;30 am - 3;35 pm. Förmodligen så går dagen snabbt och det är den tiden på dan då jag slutar och kan åka hem. Hela förmiddagen sitter jag i en skolbänk då det är dags för mig att skriva sista nationella provet i engelska, vilket är "writhing". Om jag bara fokuseras på skrivandet och inte på allt annat som har hänt och händer runt omkring mig just nu så tror jag att det kommer gå bra. Dock så har nervositeten, stressen och ångesten börjat komma, vilket i sin tur kan leda till negativa saker. Men jag kommer helt enkelt göra mitt bästa för mer kan jag inte göra!!!

Love Jo

Likes

Comments

Vardag, Training&Health

Go' Kväll!!

Anledningen till att ni inte hört från mig på ett tag är för att det hänt lite saker som är väldigt personligt. Idag är det en sådan dag då jag mår skit och inte är på så glatt humör. Gick i skolan som normalt i tisdags, förutom att under hela förmiddagen skrev jag nationellt prov. Åkte in till gymmet och körde 1h pass med min PT. Sjukt jobbigt men samtidigt skönt eftersom jag bl.a satt vid en skolbänk hela dagen. Direkt efter blev jag hämtad och skjutsad till SÖS här i Stockholm. Spenderade min kväll där och sedan åkte jag hem.

Idag blev min dag verkligen inte som jag hade tänkt mig. Sov dåligt och kände redan på mig under morgonen att något var fel. Under första lektionen var jag ofokuserad, stressad och ledsen. Slutade med illamående och kände mig svimfärdig. Var bara i skolan under de 2 första lektionerna och sedan åkte jag till sjukhuset och spenderade en dela av min förmiddag och hela min eftermiddag. Eftersom min dag började dåligt och jag mådde psykiskt dåligt under några dagar tillbaka så brast det ut idag. Allt som jag burit på kom helt plötligt ut. Kändes som att jag hade feber och huvudverk. Mycket tårar, ångest & stress. Extra jobbigt då jag lider av stress och ångest. I alla fall så tog jag bussen från sjukhuset och sen hem. Har nyss ätit ett större kvällsmål då jag inte är på humör att äta en "vanlig" portion med mat. Detta är väldigt personligt, så jag kommer tyvärr inte att nämna något i detalj. Ska försöka hitta andra saker att tänka på trots att det är svårt, speciellt när något berör mig väldigt mycket! Imorrn är det en ny dag och nya tag!

Har ni tips på en film så att mitt glada jag kommer tillbaka?

Love Jo

Likes

Comments

Vardag, Inspiration

Hejsan!

Först och främst vill jag påminna er om att denna vecka kommer jag att "dra" 2 vinnare till månadens blogg. Vill ni ha chansen att delta klicka här

En ny vecka har börjat och måndagen är snart slut. Denna vecka har jag sjukt mycket planerat, både i skolan och utanför. Checkade av ett av alla prov idag, vilket var i kemi. Har nationella prov på förmiddagen under morgondagen och på torsdagen. Sen så har jag en inlämningsuppgift och en presentation att göra klart. Har även inbokat ett PT-pass, ett öppethus och annat, men kommer berätta allt under just de dagarna vad som kommer ske.

Back to this day. En helt normal undervisning i skolan förutom provet som jag skrev imorse. Under de flesta lektionerna går vi igenom tips inför de NP som kommer. Åkte i alla fall hem vid 1;20 pm och tog på mig yogakläderna för att köra ett yogapass på 20-30 min, vilket var väldigt skönt. Efter tog jag en dusch och smorde in mig med bodylotion från topp till tå. Lagade en tidig middag som bestod av vegansk protein pannkakor samtidigt som jag kollade på YouTube. Nu tänkte jag plugga en stund då jag kommer hem senare imorrn, då jag förmodligen inte har tiden och orken till att plugga.

Love Jo

Bilder från Tumblr!!

Likes

Comments

Food&drinks, Vardag, Vegan/vegetarian

Good Morning!

Vad säger ni? Går inte dagarna, veckorna och månaderna snabbare och snabbare. Grejen är att det är både positivt och negativt enligt mig. Närmre värmen, sommaren och ledighet, men samtidigt går det så snabbt så att man ibland inte hinner med!

Här hemma hos mig skiner solen och fåglarna kvittrar. Började morgonen med 10-15 min yogapass och därefter en härlig fräsch frukost. Tänk sen i sommar då man kan yoga och sitta ute vid frukosten och andra måltider. Innan jag går ut på en promenad tänkte jag snabbt kolla lite saker på datorn samt svara på mail. Annars under söndagen så tänkte jag spendera ute innan det är dags för mig att åka till gymmet. Tillbaka till söndagsrutinerna med träning, planering och fix inför den kommande veckan.

Love Jo

Vad har ni för favorit smoothie och smoothie bowl??

Likes

Comments

Contains affiliate links Vardag, Shopping

Hejsan!

Som jag skrev i tidigare inlägg så skulle jag "bara" ta det lugnt idag. Ändrade planerna och åkte in till stan med mamma direkt efter lunch. Hon och jag gick runt en snabbis i Gamla stan och tog sedan tuben (tunnelbanan) in City. Kikade i butiker och fick med mig en nattkräm från Emma S. Älskar hennes andra produkter, speciellt ögonkrämen. Passade utmärkt att införskaffa sig en ny då min förra nattkräm tog slut i veckan. "A great nyghtly booster for your skin". Planerna för min lördagskväll är att jag kommer spendera lördagen hemma eftersom jag redan nu börjar känna mig lite trött. Tänkte nu en stund googla runt på datorn och fixa en önskelista eftersom det är någon som fyller 17 år om drygt 2 veckor.....

Love Jo

Likes

Comments