Personligt

Ingen äger dig. Den som känner dig bäst är du själv. Att gå sin egen väg genom livet är inte alltid så lätt. När man ibland väljer att gå sin egen väg så stöter den emot sin familj, vänner, uppfostran och samhället normer. Att det ska vara och se ut på ett visst sätt. Vi alla har viljan och målen men vågar inte alltid gå åt sitt håll, i alla fall inte fullt ut.

Jag undrar vem som bestämmer vad man har att förlora?
Svaret på denna fråga ser olika ut för varje individ, men oftast är det vi själva som sitter på svaret. Trots att vår livssituation kan ibland avgöra vilka val vi kan fullfölja eller inte. Allt som vi tänker på och drömmer om kan självklart inte alltid bli till verklighet. Då får man hitta en väg som är hyfsat rymlig och kanske man då måste kämpa lite mer. Men så länge det känns rätt för en själv, so go for it!

Därför tycker jag det är viktigt att gå sin egen väg och hitta drivkraften framåt. Känn och tala från hjärtat. Strunta i vad andra tycker om dig och våga stå för den du är. Våga visa din glädje, rädisa eller motivation. Du är perfekt precis som du är.

Du är unik, kom ihåg det!

Love Jo

(Bild från Tumblr)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Go' Kväll! Trots att mina skoldagar är långa så tycker jag ändå att timmarna passerar förbi med fart. Dagens sista lektion var matematik, vilket jag faktiskt tycker är roligt (så länge jag förstår). Genom mina tidigare år så avskydde jag det. Kanske beror det på att jag haft dåliga lärare. Idag började vi i alla fall med ett nytt kapitel. Det var några saker jag inte förstod så kollade en extra gång och började med talen när jag kom hem.

Har studerat en stund och tänkte faktiskt nu gå ut på en kvällspromenad för att rensa mina tankar som jag haft / har i huvudet. Trots en positiv dag så har jag ändå haft mycket tankar och saker att fundera över. Allt från skola, mående och kring saker som pågår just nu i mitt liv. Personligen när jag är ute och går så rensar det ut både bland det psykiska men även fysiskt. Att röra på kroppen och få ny energi samtidigt som det är ett sätt för mig att varva ner. - Vad gör ni när ni har mycket att tänka på?

Love Jo

Likes

Comments

Food & drinks, Vardag

Att vara sängliggande är ingen höjdare för mig. Jag hittar alltid andra saker att göra som t.ex städa rummet, fixa garderoben och egentligen vad som helst bara jag inte blir sängliggande trots att det behövs vid vissa tillfällen.

Igår kväll fick jag 38° graders feber och det slutade med att jag stannat hemma idag från skolan. När man har feber så ska man ju bara ta det lugnt och sova, men det fungerar inte för mig. När jag är sjuk gör jag saker hemma som är avkopplande och inte stressiga. Det kan vara allt från att studera, måla naglarna, städa rummet, baka till att sitta i soffan och kolla på Netflix. Det beror liksom på vilket skift jag är i just då.

Idag är det en sjuk dag som går upp & ner. Ibland orkar jag göra saker och vid andra tillfällen inte. Jag lyssnar helt enkelt på min kropp och gör det som känns bra för stunden!

Love Jo

Likes

Comments

VECKANS LISTA

Trevlig söndags kväll mina underbara läsare! Nu är det dags att ladda upp inför en ny vecka med nya möjligheter. Innan vi eller jag börjar på en ny vecka så tänkte jag som varje söndag dela med mig av min "veckans lista" där jag berättar om olika saker som jag känt och varit med om under veckans gång!

VECKANS MÅENDE

Denna vecka måste jag säga har varit intensiv och full fart varje dag. Som ni vet började jag på ett nytt gymnasium i tisdag vilket alltid är lite nervöst. Tänkarna snurrade runt och runt i mitt huvud. Speciellt under måndagen, dagen innan jag började. Trots det så har det varit en positiv och glad vecka.

VECKANS LÄSKIGASTE
Det är såklart i tisdags då jag började ny skola. Klasskamraterna i klassen har bjudit in mig och bryr sig väldigt mycket. Hittills så trivs jag efter 4 dagar på detta gymnasium.

VECKANS GODASTE MÅLTID
Svårt att välja och komma ihåg varje dags måltid, men måste nog välja gårdagens pannkaksfrukost!


VECKANS JOBB

En hel del skolarbete har jag suttit med. Saker som de andra i klassen gjort och börjat på måste jag ta igen och lämna in. 2 dagen hade vi t.ex prov i matte, vilket ledde till att jag försökte plugga kvällen innan så mycket jag kunde och förstod.

VECKANS LÅT
Revolution - Diplo Feat, Faustix & Imsnod & Kai

VECKANS BÄSTA & MYSIGASTE
Att börja använda alla höst plagg. Byta naglarnas färg till lite höstigare och ändra Spotify listan till chill music. Att jag fått reda på olika aktiviteter som kommer hända under hösten 2017. Mycket personligt och nytt!

VECKANS BOOST
Är de tillfällen jag haft ångest tankar och mycket funderingar och kunnat vänt mig till mamma. Få tips och råd samt hon försöker alltid få mig på bättre humör. Vilket 90% av fallen går. Hon är min veckans boost!

- Har ni någon punk eller annat som ni funderar över och vill att jag ska tillägga?

Love Jo

Likes

Comments

Food & drinks, Vardag

God morgon hjärtan! Vilken regnig kväll det var igår. Det bara öste ner. Dock tycker jag att det var väldigt mysigt eftersom man hör smattrandet mot taket och fönster. En härlig höst känsla när man väl är inomhus kläd med sina mysigaste kläder och har tända ljus.

Lördagens frukost fick bli veganska protein pannkakor. Både mättande & gott. Inte varje dag man gör detta till frukost och därför är det extra lyxigt. Sitter nu med en kopp grönt te och planerar dagen!

Love Jo

Likes

Comments

Vardag

En hel skolvecka har gått och jag är ganska slut i både kroppen och hjärnan. Jag höll på att somna vid flera tillfällen på bussresan hem och mina tankar svävade runt och runt i huvuded. Jag känner och vet att jag inte fått i mig tillräckligt med vatten idag, vilket påverkar mig. Har inte rört min vattenflaska på hela dagen förens på bussen på väg hem. Dåligt gjort av mig då jag vet konsekvenserna.

Denna helg är ganska så fullspäckad. Det är mycket som är planerat för mig. Saker som bara är positiva. Jag tänkte denna fredag ha en riktig myskväll. Tända ljus, byta om till mysigaste outfiten, fixa något gått kvällsmellanmål och titta på film eller serier. Innan jag gosar ner mig i soffan tänkte jag köra dagens yogapass - kvällsyoga. De får mig på extra bra humör och även får det min kropp att verkligen varva ner!

Love Jo

Likes

Comments

Food & drinks, Vardag

Så fort jag ser matcha latte på menyer så är det något jag alltid beställer in. 1 matcha latte med växtbaserad "mjölk" såklart. För några dagar sen var jag och åt på Sthlm Brunch Club. Beställde då det ni ser på bilderna ovan. Förutom att det är så fotovänlig mat så är smakar det även väldigt gott. När man inte äter ute/borta så mycket så är det roligt att unna sig själv något extra på ett lite "finare" ställe. Jag föredrar hellre Pom & Flora då de har mer mat som passar just mig.

- Har ni varit på Sthlm Brunch Club? Vad tycker ni och vad är eran favorit på menyn?

Love Jo

Likes

Comments

Food & drinks, Vardag

Onsdagen har nästan passerat och det är inte långt kvar tills en ny dag börjar. Om jag ska beskriva min dag så har den varit väldigt intensiv & stressig, men även en positiv dag med glädje. Den stressiga biten är självklart att jag har en del att ta igen då jag bytte skola denna vecka. Det är både inlämningar och läsning av en bok som jag på började med igår. Trots 3 lektioner så är det långa pass med som sagt mycket ny information.

Under journalistik lektionen fick vi besöka en utav utställningarna på Fotografiska. Vi hade i uppgift att samla på oss "information" och bestämma en bild som vi vill undersöka och analysera. Enligt mig låter det som en rolig uppgift då vi även får arbeta med det fotografiska delen och journalistiken på samma gång. Efter skolan åkte jag till gymmet då jag körde 1h stryketräning. Idag blev det fokus på "the booty". Direkt efter träningen åkte jag hem, åt middag och sedan har jag pluggat fram till nu. Tänkte faktiskt försöka mig ut på en kvällspromenad för att få frisk luft och varva ner inför kvällen!

Love Jo

Likes

Comments