Personligt, ANOREXIA

Jag har funderat och funderat. Rört runt i mitt huvud för att på något sätt komma fram till vad jag vill med mig själv och mitt liv just nu. De senaste dagarna har varit extremt tuffa. Att brottas mot anorexin/ätstörningen är inte alltid så lätt. ”Det är inte bara att äta”. Tårar, skrik, ångest och ilska har jag förmedlat till mig själv, personalen på sjukhuset och främst till min kära familj.

Jag vet hut jobbigt och tufft det är att bryta kedjan mellan mig och ätstörningen, men denna gång har jag bestämt mig för att faktiskt komma loss, på riktigt. Det betyder att jag kommer bryta ihop ibland, men då är det viktigt att tänka framåt men samtidigt ta det dag för dag. Innerst inne vet jag att folk runt omkring bara vill hjälpa till, speciellt familjen. De är inte upprörda och irriterade på mig, utan på min ätstörning som bara förstör för mig själv! Jag ska ta vara på är den här hjälpen jag får och kommer få. Det är dags att bryta mönstret helt denna gång!

Bloggen kommer fortfarande rulla på då jag har känner ett stort intresse för just bloggandet och det är här jag även får en hel del inspiration, men ni får ha i tanke att varje dag inte kommer vara en dans på rosor. Mitt mål är att bryta mönstret som jag har just nu och skapa ett nytt. Ett mönster och en balans som passar bättre för just mig.

Måndag morgon. En sprillans ny dag och vecka med nya planer, förändringar och utmaningar. Not tomorrow or the day after that. Utan jag kommer bryta mönstret idag för att så snabbt som möjligt komma upp på banan igen och få tillbaka mitt ”riktiga” liv. Den sociala matglada Josephine!

Ni kan alltid kommentera eller skicka meddelanden till mig om ni har frågor, förslag på inlägg eller bara vill öppna upp ert hjärta lite gran!

Jag gör detta för mig själv och ingen annan!

- Efter regn kommer solsken va?!

Kram Jo

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Personligt, ANOREXIA

Att bidra med inspiration i vardagen är otroligt viktigt för just mig. Det minsta lilla som får mig att känna mig motiverad och inspirerad i vardagen får stanna kvar. Det bidrar till att jag känner mig starkare och till att fortsätta dagen. Lite extra inspiration lite här och var spelar alltså stor roll!

- Tallriken är målad/designad av mig. Skapade när jag var inlagd på sjukhuset i veckan.

Likes

Comments

Personligt, Vardag

Go’ morgon hjärtan!! För tillfället ligger jag inlagd på SÖS, sedan i onsdags. Anledningen till att jag varit off i både skola, blogg och all den sociala biten är på grund av det. Därför kommer jag att ha svårt att uppdatera både här på bloggen och på andra sociala medier. Vet inte hur länge jag blir kvar här, men tiden just nu är extrem jobbig och kräver mycket energi från mig.

Just nu ska jag fokusera på mig själv och att återhämta mig. För att kortfattat summera varför jag är inlag på SÖS så är det pågrund av anorexin - ätstörningen som satt sig som en fästing på mig igen.

- Har ni några frågor eller så kan ni ställa dem så får jag se om jag svarar på de i ett inlägg beroende på hur många det blir!

Ta hand om er!

Kram /Jo

Likes

Comments

Training&Health

Varje kväll ser min rutin ungefär likadan ut. Varför då kanske ni tänker? Min kvällsrutin är min hemlighet bakom min kvalitetskväll och sömn, då jag genom att planera inför nästa dag, pysslar om mig själv, rensar bort saker och tankar från dagen gör att jag avslutar min dag på ett sätt som får mig att må bra. Lite att jag på något sätt checkar ut från dagen innan jag går ner i varv för att få min beautysleep och sedan påbörja en ny dag dagen där på!

5 av mina bästa tips som jag gör varje kväll som du kan tillägga i din kvällsrutin:

Packa väskan för morgon dagen är något jag gjort i "hela" mitt liv, ända sen jag började skolan 2006. Att packa väskan och ta fram saker underlättar otroligt mycket på morgonen där på. Mindre stress, mer organiserad och jag behöver inte springa runt på morgonen för att leta reda på allt som jag behöver.

Töm väskan dagligen då jag slipper att börja varje morgon med att rota efter saker jag behöver. Alla fyller väl sin handväska med småprylar under dagen som är där av onödigt skäl.

Plocka fram en outfit till morgondagen är också något som jag gjort hela mitt liv. Om jag glömmer att ta fram en outfit dagen innan så slutar det med att jag får "panik" för att jag tydligen inte har något att ha på mig eller att det inte passar. Därför underlättar jag för mig själv och mitt morgon beteende genom att lägga fram kläder för morgondagen redan kvällen innan. Kollar alltid på väderleksrapporten och därefter välj jag en passande outfit.

Tvätta ansiktet är enligt mig A & O för en fin och frisk hud. Att få bort all skit och alla bakterier som satt sig på ansiktet underdagen är viktigt. Jag går aldrig och lägger mig utan att ha tvättat och smort in ansiktet. Utan jag ryser av känslan att alla bakterier under natten ska "förstöra" min hy. Förutom att det är viktigt så är det även ett sätt för mig att signalera till kroppen att nu är det dags att gå ner i varv inför kvällen.

Planera kvällen innan är någon som har underlättat mig otroligt mycket. Mina största och värsta sömn bovar är mina tankar som styr över mig när jag ska sova. Jag kan lätt ligga och fundera över allt som behövs göra dagen efter. Trust me, att få ner sina tankar, planer, måsten och idéer i almanackan eller anteckningsblocket är grunden om man vill få en bättre sömn och är som mig en tänkare. Jag gör mig själv en tjänst när jag skriver ner allt som jag behöver göra dagen efter och slipper de jobbiga tankarna. Istället får jag en mer behaglig sömn och en känsla av att ha kontroll över situationerna. Jag sover oftast mycket bättre om det mesta är förberett och klart, vilket bidrar till att jag förhoppningsvis får en lugnare start nästa dag.

Love Jo

Likes

Comments

VECKANS LISTA

Enligt mig finns det inget bättre att avsluta veckan med mina vanliga söndagsrutiner. En kvällsrutin fast med något extra. Som vanligt eller som varje söndag så avrundar jag även bloggen med "veckans lista". Den går ut på att svara på olika punkter kring saker som hänt under min veckas gång. Nu är jag nästan tillbaka till mina vardagsrutiner igen efter den fantastiska resan jag har varit på!

VECKANS MÅENDE

Halva veckan var jag ju i Egypten, då jag kom hem sent onsdag kväll. Min vecka och dagar där har varit fantastiska och mitt mående har verkligen varit på topp. Allt extra bra då jag fick spändare tid i paradiset med mamma, värme, solljus = D-vitamin och delfiner. Det blev lite jobbigare när jag kom hem, då först och främst spendera långa dagar under mörka, kalla tider. Även en jobbig fredag då jag träffade en psykolog i 1h och innan det tog EKG. Så de första dagarna på veckan har varit bra och de sista två (tor och fre) lite jobbigare. Kort sagt om helgen, så har jag mått bra. Lite tankar och funderingar, vilket inte är så konstigt eftersom jag tog upp en massor av saker hos psykologen i fredags.

VECKANS JOBB

Det blev en hel del plugg för mig under både torsdagen och fredagen. 2-3 inlämningsuppgifter samt förberedelse inför ett nytt matematikprov nästa vecka. Jag har alltså försökt kommit tillbaka till mina vardagsrutiner så snabbt som möjligt.

VECKANS LÅT

Såklart Gone - Mr. Probz

VECKANS BÄSTA & MYSIGASTE

Att få sova i sin egen säng. Den känslan är så skön efter att har varit borta under en lång tid. Torsdag kväll tände jag massor av ljus, lyssnade på hög musik, drack te, tog på mig mina efterlängtade myskläder och helt enkelt hade en spontan myskväll mitt i veckan.

VECKANS UTMANING

Jag har sen lång tid tillbaks tyckt att det varit extremt jobbigt att ta upp saker som hänt under mina tidiga år, då jag själv inte förstått situationerna jag varit med om. Att det varit tufft för mig. Jag öppnade då upp mig när jag var hos psykologen då jag snabbt fick förtroende för henne. Hon fokuserade inte bara på allt som hänt och vad jag varit med om, utan snarare här och nu samt framtiden.

VECKANS BOOST

Att jag verkligen har uppskattat resan som jag och min mamma varit på, samt att jag är så tacksam för att jag har en familj som finns där och stöttar mig genom gott och ont.

- Någon punkt ni tycker att jag ska tillägga till nästa vecka?

Love Jo

Likes

Comments

Personligt

För exakt 1 år sedan, november 2016, såg helt annorlunda ut än vad det gör idag. När jag tänker tillbaka så har faktist 1 år gått väldigt fort, trots allt som hänt emellan. Både negativa och positiva saker.

Om jag jämför mig själv idag med hur jag var för 1 år sedan så kan jag se stor skillnad. Har betydligt mer glädje och energi samt viljan att fortsätta alla mina dagar trots att vissa dagar är sämre än andra. Även så är min sociala del otroligt mycket bättre. Det beror på att jag hittat en plats med mig själv där jag känner mig hyfsat trygg. Självklart har jag inte funnit mig själv helt ännu, men den biten jag kommit och alla utmaningar jag klarat av är enormt för mig. Det bevisar att jag har viljan, orken att finna nya vägar att testa och skapa mig det liv jag vill ha.

Så skillnaden idag än för 1 år sedan är att jag är starkare än aldrig förr. Jag tror mer och mer på mig själv, vågar ta plats och öppna upp mig. Jag tror att jag är på väg att bli min egen bästa vän!

Love Jo

Likes

Comments