Jag har insett att jag just nu är så skoltrött att jag bara vill spy på hela skiten, detta har ingenting med lärarna att göra då de är helt fantastiska. Nej jag vill helt enkelt gå vidare i livet och fokusera på sådant som jag vill hålla på med. Detta sista året känns oändligt långt, som det aldrig skall ta slut. Jag blir lätt sjuk vilket som är en lättnad vissa dagar då jag kan vara hemma, samtidigt som när jag är sjuk får jag ångest för att jag inte är i skolan. Jag mår absolut skit och får nästan panik när jag tänker på vad jag kanske missar i skolan, alla genomgångar och dyrbara lektioner som jag ju behöver vara med på. Och dessa två känslor blandas till en enda cocktail och mitt humör går upp och ner. Ena stunden är jag lättad över att vara hemma för att i nästa knappt få luft för tänk om jag missar något otroligt viktigt och detta leder till att mina betyg sjunker? För fastän jag är så trött på skolan så gråter jag när jag får dåliga resultat på matteproven. För så är det. Allt måste gå bra ändå fast än jag samtidigt inte orkar bry mig. Så vad gör jag då? Gråter till mamma, något jag gjorde igår då jag varit hemma hela veckan pga en riktigt ruskig förkylning. Och min underbara super mamma säger att jag ska gå upp till Blanka så hon får mig att må bättre (efter att hon lugnat ner mig en bra stund) och när jag står där så rinner all skit av mig och allt känns så lätt, för det är väl därför vi håller på med hästar?

De är våra terapeuter, våra räddare i nöden, de får oss att glömma allt jobbigt och allt tråkigt runt omkring. Och för detta är jag så otroligt tacksam, tacksam för att de finns, för jag mår så oerhört bra när jag är i stallet, speciellt när jag sitter på Blankas rygg och bara får existera en stund, bara får finnas till och ingenting annat behöver spela någon roll över huvud taget.


Så tack min fina vän, tack för du hjälper mig ta mig igenom vad än livet kastar emot mig.

Tack.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Som jag berättade i tidigare inlägg var ja och kollade på hästar Horrred, tinkrar närmare bestämt, med grannarna. Där fanns ett sto som stod ut extra mycket, hon hade dessutom blå ögon precis som Blanka, kan det bli finare än så? Kathy hette hon men eftersom där vi provred endast fanns en grusväg att rida på så kunde man inte känna särskilt mycket.

Gången därpå fick vi dock provrida henne (och en till segplutt) i deras ridhus nån kilometer bort. Och My God. Hon kunde ju absolut nada men hon var helt underbar att rida! Sån otrolig rid känsla att jag blev helt lamslagen. Tänk att man kan hitta såna guldkorn bara sådär, i ett litet ridhus mitt ute i ingenstans fanns en underbart vacker och trevlig liten d-ponny där allt bara stämmer.

Hade vi haft ekonomin hade jag bönat mamma att köpa henne till mig, Kathy är en utmaning men eftersom hon var väldigt känslig för skänkeln och handen så, har jag inbillat mig iallafall, borde det gå lättare att lära henne. Hon lyssnade mycket bra för att vara så grön, hon hade inte ens varit i ett ridhus någonsin och var alldeles kollugn.

Hon kan inte galoppskänkel än men det är inte så svårt att lära dem om man har min mammas knep till hjälp. ;) Så Liselott bestämde sig för att köpa henne, jag tycker inte hon kunde gjort ett bättre val till sin dotter! Jag hoppas innerligt att de vill ha ridhjälp ibland. Jag skulle då inte tacka nej till detta, det kan jag meddela redan nu.

Tänkte dessutom skriva att det nu finns en otroligt vacker shetlandsponny hingst till salu på 20 år! Han har gått i avel när han var yngre och vill nu komma till ett hem där han kan gå som sällskap/skogsmulle ponny. Han är till salu på runt 1000 kr men hemmet är det viktigaste då han står sina ägare mycket nära. Han står just nu i Kulltorp utanför Värnamo. Sugen? Ring/sma då Liselott på: 070-265 97 85.

Kathy och Evelina
Lotus (Till salu)

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte berätta lite om vad som hänt sen sist jag skrev.

Alicia har nu fått hem ett jättefint fux sto efter Stanford. Superfin verkligen! Som ett brev på posten kom dessutom Charity, en gullig liten Tinker.

Så nu är vi bara tjejer i stallet! 4 ston, fem ungdomar och mamma också såklart. Vi har dessutom hittat medryttare nu! Självklart är Silja kvar men eftersom hon pluggar i Tenhult så kan hon inte komma ut på vardagar. Därför behöver vi en till. Och vem kan vara bättre än en gammal dagiskompis? Nellie svarade på min annons på hästnet och nu har vi ytterligare en toppentjej i stallet! :)

Grannarna som jag hjälpt med att hitta häst ett tag har äntligen åkt ut och kollat på några! Vi åkte till Horred och provred 3 Tinkrar, superfina, dock väldigt gröna men känner att det inte spelar så stor roll med tanke på att flickan som skall ha hästen inte kan mycket.

Mamma har tyvärr lyckats göra sig illa i ryggen så "oturligt" nog har jag fått rida båda hästarna, något som fått ett otroligt resultat.

Duchesse går bättre med mig än hon någonsin gjort, hon lyssnar på mig väldigt bra och bits nästan aldirg!

och Blankis går bara bättre å bättre just nu! Så himla skönt att allt funkar super på en gång med ridningen!

Igår red jag Blanka på ridbanan runt 20-21 och FYFAN vad det blåste! Det var ju riktig storm ute. Blanka vart alldeles panikslagen då hon är mörkrädd XD och mörkt det var de igår! Hon hoppade och kastade sig för precis allt, men efter en stunds övertalning gick hon i fantastisk form och glömde helt bort monstren och spöken! Hon har förresten blivit jättefin nu, gått ner riktigt mycket i vikt. Så mycket att det börjar bli en fin ponny av henne! Det leder ju också till att hon orkar gå och jobba i formen och hoppa. Usch vad jag älskar denna ponny. Skulle aldrig byta henne mot någon!

Ska idag hem till min kära pappa efter skolan då ett medie ska komma hem till oss. Har enda sedan vi började bygga kännt att jag inte är ensam i mitt rum. Har hört röster och kännt mig allmänt övervakad. Jag vet att pappan min är överbeskyddande men jag menar det har verkligen känts som någon eller något är i mitt rum.

Min styvmamma och pappa har hört dörrar smälla och kännt en allmän olustkänsla så vi tyckte det är bäst för alla att ta ut någon att kolla så vi alla kan få ro på kvällarna! Jag har tröttnat på att ligga vaken framåt 5-tiden på morgonen! 


Likes

Comments

Idag har jag som så många andra dagar förut ridit på min absoluta jordklotsfavorit Blanka. Hon gör så gott hon kan och det uppskattar jag verkligen, hon gick inte lika fint som igår, men hon gick bättre än hon gjorde i förrgår ;) Det finns framsteg överallt jag ser just nu. Just denna vecka har vi 3 prov och förra veckan hade vi ett stort prov i biologi om evolution. Jag kanske inte ska tala allt för bra om proven innan jag vet betyget men jag tycker att det känns riktigt bra över biologiprovet och det gick även bra idag på SO provet, som handlade om andra världskriget.

Hästarna går även dem riktigt bra just nu, Duchesse lyssnar på mig bättre än någonsin, vilket som känns helt overkligt med tanke på att vi har det lite knaggligt ibland. Jag tror det beror på att jag ridit henne så mycket på sistone, att vi kanske har vant oss vid varandra? Blanka går inte sämre hon, även om hon fortfarande sparkar lite mot skänkeln ibland har även detta blivit bättre. Och igår gick hon alldeles underbart! Hon jobbade på så fint så! Lyssnade på minsta hjälp, rider dessutom barbacka på henne so ofta jag kan nu, därför att det känns som jag kan komma åt henne betydligt bättre då och så kan jag ha sporrar utan att alltid behöva använda dem.

Likes

Comments

Detta året har hittills varit en bergochdalbana av känslor. Det har funnits dagar då jag bara velat ge upp och gå å lägga mig, det har tagit i ofta och när det gjort det har det tagit i Hårt. Rätt många misslyckanden och motgångar samt ett antal hjärtkrossar.

Men ändå står jag här nu och jag kan säga att jag tog mig igenom dem. Även om mitt liv känns uppochner och bakåfram just nu så måste jag ändå fokusera framåt, det låter kliché men efter regn kommer solsken. Hos mig har dock detta år varit jobbigare än något annat, vad det beror på vet jag faktiskt inte, vad som gjorde att just detta året var året som allt jobbigt skulle ske. Det ända jag vet just nu är att jag är här, här och nu och jag är 1000 gånger starkare och har 1000 gånger mer erfarenheter än jag hade när detta året började.

Det har som sagt funnits dagar då jag bara velat ge upp och släppa taget om allt och alla runtomkring mig, dagar jag känt mig alldeles misslyckad i både ridning och vardagen. Det är nog dels därför det känns så oerhört bra nu idag när det känns bra. För även om jag just i denna sekund är alldeles stressad över Britts HKK prov imorgon som jag egentligen pluggar på just nu om någon frågar.... så kan jag bara säga att jag är stolt över mig själv.

För det är lätt att glömma bort alla framgångar och bra dagar man haft när saker går dåligt. För självfallet har det funnits dagar då jag varit alldeles euforisk och dem spelar minst lika mycket roll som alla de dåliga dagarna! Bara för att livet tar emot betyder det inte att våra framgångar spolas bort. För att man ska kunna säga att allt är bra måste det först ha gått sämre!

Om du har det svårt tro mig är jag säger detta, för att det ska bli bra måste du kämpa. Du måste ge det allt du har. Ingen kan hjälpa dig att lyckas här i livet förutom du själv. Visst finns det dem som kan göra det lättare och som kan hjälpa till, men innan de kan göra det måste du själv ta de första stegen.

Likes

Comments

De har aldrig sett dig min älskade häst.

Ikväll har jag nämligen dansat med Duchesse, du har då aldrig gått såhär bra förut. För idag red jag dig inare än någonsin och med magen fylld av fjärilar och kinder fulla av tårar njöt jag fullt ut kan jag meddela. Att ha en häst som lyssnar på minsta lilla rörelse man gör är riktigt häftigt. En helt sjuk känsla.

Vi red ut i skogen idag, inget märkvärdigt alls men när vi kom till ambo började hon jobba på alldeles underbart och efter att ha galopperat ifatt Blanka å Silja visste jag bara att jag måste få känna på detta på riktigt. Så vi red in på Torbjörns ridbana och HERREGUD! Denna känslan är obeskrivlig det ända ord jag kan använda för att få er att förstå är ett av mina favoritord, nämligen infinite. Precis så kändes det! Det kändes som tiden stod stilla och allt som rörde sig var hon och jag. Vi var äntligen ett ekipage och fyfan va bra det kändes!

Min alldeles egna dressyrhäst

Likes

Comments

Jag har spenderat fredag och lördag hos vänner Anderstorp, fy vad kul det var.

Först från fredag till lördag sov jag över med Hedvig, Tiffany och Mylené, vi åt tacos, 2 förpackningar pringels, 1 paket grillchips, 1 paket kinapuffar, marabou choklad, samt kollade på hela säsongen av Stranger Things på Netflix. 8 avsnitt på ca 1 h var vilket vi planerade så fiffigt att vi kollade till 2 och sedan satte klockan så vi hann kolla på resten av avsnitten innan jag skulle hem t Alexandra. Smart va? SÅ vi somnade alltså vid 2 och vaknade igen vid halv sju. kan meddela att jag var väldigt pigg då, så pigg att ögonen värkte och huvudet sprängde. Men upp kom jag till slut och vi hann kolla färdigt på säsongen och HOLY FUCK. Den var riktigt jäkla bra, väldigt bra skådespel, intressant story, ja you name it. Rekommenderas starkt! Den var inte läskig på något sätt bara riktigt jäkla bra helt enkelt! Det var en och annan mindfuck som fick min hjärna att sprängas vid typ 2 på morgonen och lede till en del weird drömmar. Hade ju dock inte varit det samma utan våra kommentarer så du kommer ju inte få samma upplevelse som vi men du kan ju kolla ändå, för skojs skull ;)

Likes

Comments

Har idag spenderat precis hela dagen på att städa, och fint blev det med!

Som vanligt städade vi tre timmar på Joma, sedan åkte vi hem å så.

Sedan åkte vi upp till stallet och där stannade vi ett bra tag. Eftersom det kommer nya hästar till stallet vill vi att deras boxar ska vara fräscha osv och då tänkte jag att jag lika gärna kan städa Blankis box så den är nystädad å fin. Jag har därför slitit som ett djur hela eftermiddagen och skrubbat varenda vägg i hela stallet, något som inte gjorts på 3 år! Det föll i samband med detta bort färg så kommer få måla om hennes box snart med, men gud vilken skillnad det gör när det är rent! Kändes som en helt ny box, såg nästan ut som man målat om, jävligt dåligt med tanke på att förra färgen lyste igenom men ni fattar(=

Pga detta fick Blanka stå i Joppes gamla box som Alicia städat ur häromdagen och jag tror nog hon får flytta in där istället, anledningen? Det går att öppna boxdörren!! Så jävla smidigt å inte behöva klättra ut ifall dörren går igen när man är därinne å röjer. Å pluttisen brukar ju ändå alltid gå fel så tror inte hon ska ha några problem med det. ;)

Lilla vännen <3

Likes

Comments

Fyfan vad man gråter.... Detta är ett mästerverk om jag får säga det själv, otroligt välskriven.gOf mice and men handlar om två män under The Great Depression som ägde rum på tidigt 1900 tal. En av dem är förståndshandikappad så den andra agrarer som vårdnadshavare över honom. De två har ett otroligt starkt band med varandra likt det band bröder delar. Jag rekommenderar absolut att du läser denna bok ung som gammal, den har faktiskt satt ett avtryck på mig. Har inte  gråtit så mycket över en bok sen Jonas Gardells "Torka aldrig tårar utan handskar" även en mycket bra bok som jag också rekommenderar ni läser om ni inte redan gjort det. 

Likes

Comments

Efter dagens skolslit som bestod av bl.a. tyska test om preopositioner å böjningar av han å hon och efter att ännu ett försök att få oliver å byta klass rann ut i sanden kände jag att det var dax å ladda batterierna lite extra så påvägen hem svängde jag faktiskt förbi Coop å köpte lite fika 😅

Likes

Comments