Better Blogging Nouw
Presentation picture
Jossa
Josefin, Stockholm
Är en 20 årig småstadstjej från Norr som en dag beslutade sig för att ta sin resväskan och dra till Stockholm utan en plan för att förverkliga sina drömmar.
Instagram: josefinlenawiklund

 

Favorite food - Favorite dramashow

Thaimat och "ex on the beach". Serien som har gett mig mardrömmar. Tänk er själv. Ni njuter på en ö med trevligt sällskap, också kommer en efter en av era ex upp ur vattnet, haha! Har även lyckats fixa ett stort blåmärke på ena benet sen helgen. Kan ha ramlat.. några gånger. Jag njuter nu iallafall av sista kvällarna innan min nya vän och roomie flyttar in och vi måste börja leva efter regler och jag måste börja gå runt i lägenheten med alla kläderna på.. Kommer bli intressant🌟😎

 

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - klicka här!

Countdowns
 

Best Song - Replay


 

Mina lärdomar av livet..

1. Lita inte på NÅGON förrens den personen har bevisat att den går att lita på. Men du ska alltid ge alla en chans att kunna bli din bekant/vän. Men öppna inte upp dig för alla runt omkring bara för att du vill bli populär. (Säger jag som bloggare, haha, men ni fattar nog hur jag menar)

2. Det du speglar utåt kommer också att dras till dig. Är du en bra person så kommer bra personer också att känna av det och vilja lära känna dig. Som magneter!

3. Betala alltid ALLA räkningar/skulder såfort lönen kommer in på kontot. Gör även en budget varje månad OCH HÅLL DEN.

4. Våga alltid. Det värsta som kan hända är att det går åt skogen men då vet du iallafall det. Ingen kommer ihåg en fegis och det är 50% chans att du vinner iallafall.

5. Uppskatta allt bra i livet. Det finns alltid någon som har det sämre, så glöm aldrig allt fint du har.

6. Belöna dig själv såfort du nått ett mål. Du ska alltid ha minst ett mål!

7. Ha alltid en plan b. Det har jag fått som ett slag och sen i läxa som ledare i jobbet. Det hjälper mycket.

8. Om du gör på ett sätt och det misslyckas, gör då på ett annat sätt nästa gång om du kommer till en liknande situation igen. Bland de dummaste en människa kan göra är att göra på samma sätt om och om igen och förväntar sig nya resultat. Ni hör ju själva? Alltså lär er av ers misstag.

9. Umgås bara med människor som får dig att må bra. Så enkelt är det faktiskt. Inga andra förtjänar din energi.

10. Nöj dig inte med mindre. Du ska alltid sikta högt. Bara DU vet vad du faktiskt kan erbjuda. Visa det.

11. Låt INGEN eller INGET få påverka dig så att du inte vill kliva upp ur sängen på morgonen. Oavsett hur du mår, kliv upp, dyk upp och gör det bästa av dagen.

12. Tävla bara mot dig själv.

13. Du har lämnat saker bakom dig av en anledning. Så enda gången du ska kolla tillbaka är när du ska se hur långt fram du har kommit.

14. Om det är meningen att det ska hända, så kommer det att hända. Försök inte skynda på saker. Kanske inte kommer hända just nu men i framtiden. Dom bästa sakerna har inte hänt än, brukar man ju också säga.

15. Du borde minst ha en årsinkomst på sparkontot!!

16. Alla människor du möter i livet är där för att lära dig något. När/om dom försvinner så är läxan lärd och du behöver dom inte längre. Tänk på det.

17. Tro på små mirakel. Det sker, jag lovar.

18. Du klarar mycket mer än vad du tror. Det handlar om inställning. Om någon inte tror på dig, bevisa motsatsen!

19. Acceptera ditt förflutna så attdet inte förstör din framtid och lär dig från det.

20. Att visa att man har extra mycket hjärna är faktiskt viktigare än att visa att man har extra av utseendet.

21. Ta in och kom ihåg allt fint du får höra om dig själv.

22. Prioritera rätt i livet. Dra gränser. Vad är livsnödvändigt? Vad är extra/bonus?? Osv

23. Acceptera att alla människor är olika och ser på saker på olika sätt och att dom bara kan ändra på sig själva. Acceptera det du inte kan ändra på.

24. Du kom till livet för att leva livet men också för att hjälpa andra, så försök att göra världen bättre så länge du lever. Det kan handla om små saker. Men det gör skillnad.

25. Var realistisk och tänk logiskt gällande saker, låt inte bara känslorna i hjärtat få ta över och styra. Magkänslan + logiskt och realistiskt tänkande = Bra resultat.

26. Gör en lite tillbaka blick och tänk på hur din uppväxt har varit och hur den formade dig. Det kan ge dig klarhet i varför du har gjort vissa val och även misstag i livet. Det kan även visa din framtid.

27. Ha en bucketlist. 100 saker att göra innan du lämnar livet? Jag har redan gjort 3 saker på min som jag ALDRIG trodde ens skulle hända i mina drömmar. Den känslan är obeskrivligt underbar!

28. Prova nya saker hela tiden. Hur ska du annars veta vad du gillar? Speciellt när det kommer till jobb.

29. Satsa på det som du är bra på! Har du en talang så visa den. Det är därför du har den!

30. Lita mer på hur folk beter sig än vad dom säger. Actions speaks louder then words, everytime.

31. Det värsta som kan hända är att du låter något påverka dig så mycket så du förlorar dig själv som person. Så har du ett jobb som ändrar på dig och gör dig till en negativ människa eller kanske träffar någon som får dig att känna dig otillräcklig SÅ ÄR DET INTE VÄRT ATT GÖRA.

32. Allt kommer till dig i livet exakt när du behöver det. Det är en mening med allt. Glöm aldrig det.

33.  Försök alltid att utvecklas och bli en bättre och smartare människa. Lär känna dig själv på alla nivåer.

 

Shoppa och samtidigt rädda djurliv..

Jag stödjer många olika djurorganisationer varje månad. Bl.a Wspa, Internationalanimalrescue, humanesociety, Aspca, animalcharityevaluators, WWF, animalsasia, bornfree, Dogrescue. Jag har alltid känt mer för djuren i världen då dom redan är försvagade pga oss människor och då dom ofta ses som oviktiga av väldigt många människor utan hjärta. Så jag vill bara tipsa om att sponsorhuset.se skänker pengar när du köper något på tex Nelly.com eller gymgrossisten via dom! Värt att tänka på nästa gång du ska shoppa? Du kan rädda liv OCH få pengar tillbaka samtidigt. Tack för mig!


 

Mysig Söndag..

Det knackade på dörren 06:00 imorse, vi har bara sovit några enstaka timmar sen så har vi haft lite tårtkalas framför MTV och haft en riktigt mysig slappsöndag. Man kan säga att han typ kom förbi för att sova lite, sjunga lite för mig och för att hjälpa mig äta upp resten av chokladtårtan, så det var ju ganska skönt faktiskt att slippa ångesten att trycka sista biten själv, haha. Mäktigaste och godaste tårtan jag ätit, på riktigt. Det finns fler som älskar choklad lika mycket som mig! Nu taggar vi inför en ny vecka imorgon och ett nytt (ledar)jobb 😎 💪 cause Im on top of the world, yep!

 

Som om jag hade skrivit det själv..


 

That day..

..som jag får vakna upp till exakt den här synen 🙌 😍 en mysig skäggig och tränad man i sina sexiga mjukisar, en man som jag faktiskt vill vara med resten av livet och vår gemensamma hund! Då ska jag försöka minnas när jag såg den här bilden på instagram och verkligen känna mig toknöjd och njuta! Det här helt klart ett hemligt mål för mig. Someday my friends, someday..

 

Firar 2 år som Stockholmsbo..

ÄTårta och champagne! 👏 👑 Förstår knappt själv att jag för 2 år sedan 19 år ung fick nog och packade väskan och drog till Stockholm utan egentligen en bra plan. Gick på magkänsla helt enkelt. 😎 Den har aldrig svikit mig förut. Bara slängde mig ut i en främmande stad. Alla mina nära, familj och vänner tyckte att jag var galen. Men det visade sig faktiskt bli mitt livs hittills bästa beslut! 💪 Trots tuffa tider så har jag kämpat på och inte ångrat mig eller längtat "hem" till Hudiksvall ens för en sekund. Har träffat så himla underbara människor i den här fina staden. Tack för det! Hela den här dagen har varit en fest. Får se om festen drar med mig ut till Slakthuset ikväll med. Sjukaste namnet på en klubb, haha.

 

New iPhone 6 Shell

Eftersom jag fick lön inatt och råkade vara vaken just då så blev det liiiite småshopping 💁 bland annat lite nya skal, haha.