Presentation picture
Jossa
Josefin, Stockholm
Blivande ensam mamma på 22 år i Stockholm. Har familjen kvar uppe i Norrland. Jag lever för det lilla livet inom mig och min fina Pomeranian hundvalp som heter Diva. Jag jobbar på en restaurang och inredningsbutik och öppnar snart min egen webshop. Jag har mycket driv inom mig och jag gillar utmaningar!
Instagram: josefinlenawiklund

 

Hittade drömvinterjackan för lillen

Har egentligen inte vågat shoppa några plagg än då det känns lite för tidigt. Men jag måsta ha denna. Jag valde en lite större storlek så den kan passa hela första vinterhalvåret. 399 :-  2 veckors leveranstid. ​

 

Designa din blogg - välj mellan massor av färdiga mallar på Nouw eller gör en egen; "peka o klicka" - klicka här!

Likes

Comments

Fin frukost..

..det är så sjukt att jag kan ha extrema köttcravings vissa dagar, som idag(!!) och eftersom jag blev inringd att jobba extra också idag på mina favorit jobbsöndagar och allt så fick det bli lite snabbmat som frukost. Jag tänker alltid på en ledig dag, om man inte har några speciellt roliga söndagsplaner och känner sig relativt pigg, varför inte jobba extra 6,5 timmar?

 

Likes

Comments

Yesterday 15:09

..så hade jag så såhär många besökare.. Bevis på att människor är bra nog nyfikna när någon bekant tjejs vardagsliv och framtid ändras fullständigt. Nu hinner jag även blogga kanske lite för mycket då jag är ledig.

 

Likes

Comments

Prioriteringar..

Jag har suttit halva dagen och lagt upp planer för mina kommande månader och år. Det handlar bl.a om smarta vs onödiga inköp, om det är värt att köpa lite större kläder/bodies i början, om jag ska ha tygblöjor eller vanliga blöjor? och smart sparande. Jag har tex alltid tänkt att barnbidraget helt och hållet ska gå till barnet. Jag vet att många mammor fikar upp det, i stort sett. Eller köper en lite dyrare tröja till sig själv. Och man ska ändå kunna klara sig utan det bidraget anser jag om man har jobbat och är fast anställd i Sverige när man går på mammaledighet. Men jag tänkte iallafall lägga undan det varje månad och när hen blir närmare 18 år med bra betyg och är drog/rökfri så kommer jag att berätta att jag har sparat undan "lite" pengar, som kommer att räcka till en lägenhetsinsats och kanske även en fin resa. Att pappan är fastighetsmäklare kommer inte hjälpa oss.

Det önskade jag att jag hade fått iallafall. Hade varit en bra start på livet. Speciellt om man vill leva och bo i Stockholm. Om vi räknar på det, 1050 kr x 12 = 12.600 kr x 16 år = 202.000 kr

Först tänkte jag lägga undan underhållsbidraget från pappan som ligger på 1273 kr i månaden och berätta att det är från honom, men jag tvivlar starkt på att han ens kommer att betala en endas
te krona så som det ser ut just nu mellan oss två. Vilket jag inte ens begär.

 

Likes

Comments

Babynames..

 

Likes

Comments

Shopping

Har shoppat sommarbyxor då jag upptäckte att Belle Shoes hade dom i fina sommarfärger, vita sandaler och godaste pizzan på det. Är man ledig så är man.

 

Likes

Comments

Gravid första trimestern..

Såhär har min graviditet varit än så länge. Jag var helt sinnessjukt trött i början men det börjar faktiskt avta nu. Har aldrig mått illa eller spytt som många andra gör (speciellt min kollega). Har gått upp från en b till en c-kupa. Är kissnödig nästan hela tiden. Är precis i stadiet då jag ser småknubbig ut med en liten mage bara, så jag känner mig ständigt tjock. Får ofta svettningar och ibland yrsel då jag står upp 11 timmar per dag. Jag kan knappt öppna kylskåpet här hemma då det alltid är något hemskt som luktar där inne. Så jag lever nästan bara på maten på jobbet, lax, frukt och grönsaker. Jag har ingen matlust alls, men såfort jag börjar äta så går det ner, så jag har inte gått upp så mycket i vikt alls. Mitt luktsinne är extremt bra nu, som en hund. Det är jättejobbigt i t-banan då det alltid är någon eller något som luktar förbannat illa. Är ständigt täppt i näsan och jag hatar att göra kaffe från espressomaskinen på jobbet för just den starka lukten DÖDAR. Mitt hår är rätt livlöst och jag tycker att jag har blivit fulare dom senaste veckorna. Har fått små kvisslor i ansiktet vilket jag inte hade innan och jag kan bara sova i sidoläge då det känns obehagligt att ligga på rygg. Jag blir lätt andfådd. Mitt humör går verkligen upp och ner hela tiden. Jag är sjukt känslosam och kan börja gråta för en liten grej, tex häromdagen då jag läste en artikel på t-banan om 2 hundar som blev räddade. Jag började stortjuta. Jag har små spänningar i magen och underlivet till och från men inget som påverkar mig negativt så länge.

Sålänge jag kan jobba normalt och mår relativt bra så är jag sjukt tacksam. Kan ju inte begära mer i det här.

 

Likes

Comments

Välkommen till Restaurangbranschen..

Där man jobbar ihjäl sig utan ob för den här lönen 👏 Det är tur att jag trivs rätt bra, då jag ibland tänker på att jag tackade nej till att driva Jensens Böfhus i Kista.

 

Likes

Comments

Små shopping..

..med Melissa i Kista. Vårat bästa shoppingställe. Blev dock bara den här mysiga nallen som hon hittade, en bebismössa lagomt till vintern och en liten topp. Sen Pongs magiska Thaibuffe på det. Jag skulle kunna leva på thaimat.

 

Likes

Comments

Min Roomie..

Fick för sig att städa hela lägenheten iförrgår så när jag kom hem från jobbet 22:00 så luktade det himmelskt. Och jag med mina hormoner började nästan gråta, haha. Och idag så är han mer än gärna hundvakt också. Så jag slipper stressa hem. Det är faktiskt rätt skönt att ha en vän som bor med en när man har det lite jobbigt. Men nu så ska jag iallafall få vara ledig i 4 dagar. Vilket känns tokskönt. Jag får inte ens panik vilket jag alltid brukar få av långledighet. Jag har så mycket annat att fixa nu dessa dagar.

 

Likes

Comments


Better Blogging Nouw