Header


Äntligen en ny vecka!! Snart är November slut vilket jag längtar efter för att november är en riktigt tråkig månad, det händer liksom ingenting. Önska lite att vi firade thanksgiving som i Amerika för då skulle man ha någonting att se fram emot denna månaden också. Aja antar att man får se fram emot BLACK FRIDAY istället hehe


Min dag:
Va i skolan som vanligt men vi fick sluta tidigare :) vilket gjorde min dag. Men innan jag kunde ta mig hem så var jag tvungen att åka förbi jobbet för att plocka upp min nya arbetsorder och nycklar. Efter det så tog jag mig hem och försökte fota en dagens outfit till ett inlägg men det gick inte så bra. Ingen va hemma så försökte själv..... ni kan ju liksom se på bilderna hur bra det gick gav upp efter 45 minuter!! Men fick lite helt okey bilder ändå!!!
Nu sitter jag och försöker lämna in lite inlämningar jag har låtit ligga ett tag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Min helg bestod utav att jag gick ut med tjejerna på fredagen och låg hemma helt dööd på lördagen och på söndagen så passade jag på att övningsköra lite med pappa.
Har kommit ganska långt nu med körandet och hoppas på att ta körkort sommaren 2018😝🚙

Likes

Comments

Hej bloggen💕
Idag hade jag igen skola vilket va riktigt skönt, men jag drog mig upp ur sängen och tog in till stan runt kl4 och tog en ficka med en kompis. Vi satt där ett tag och bara pratade och skrattade åt allt och ingenting. Vi hade de sjukt myssigt!!

Jag fick också en sen födelsedags present från henne, blev sjukt glad ..sjukt finna grejer!!<3

Nu är jag hemma och sitter och kollar på Paradise Hotel!! 💕

Likes

Comments

Hej på er🍁
Ville dela med mig utav mina oktober favoriter!!
((Jag är lite sent ute men vad gör de 😉))
Älskar verkligen dessa produkter Life Savers om du frågar mig, jag har här typ 4c alltså riktigt krulligt hår och är riktigt jobbigt att hantera men dessa produkter underlättar lite för mig.
Det gör håret lättare att hantera och betydligt mjukare.
✨“Brings your hair back to life”✨

Alla dessa hår produkter köpte jag på en lite butik här i Enköping. Men går även att hitta på nätet det är bara att söka på Shea Moisture.

Likes

Comments

Är såå himla stressad!!!!
Skolan håller på att döööda mig.
Om du någonsin hört att tvåan på gymnasiet är ett helvete, då kan jag bekräfta att det är sååå sant NO DOUBTS!!

Håller på att drunkna i plugg.. pluss att jag inte orkar plugga, gör inte saken eller situationen bättre.

Jag gillar inte riktigt att läsa böcker eller plugga inte riktigt min grej.
Men men ska sluta klaga och faktiskt ta tag i plugget nu har alltså två prov imorn bitti så ni får önska mig lycka till.

Likes

Comments

Hej på er!!!
Jag har inte gjort något speciellt idag har bara varit i skolan.
Vi fick sluta skit tidigt typ vid 12, så jag gick till Salong Maria här i Enköping och bokade en frans förlängnings tid.
Efter det så gick jag hem och pluggade och har suttit och pluggat sen dess.
Nu tänkte jag äta lite och kolla lite serier !! Byyyyyeee ;)

Likes

Comments

Hejsan!!
Idag fick jag mitt CSN och kände för att små Shoppa lite.
Ville dela med mig av vad jag har plockat på mig.En Grå/Vit stickad tröja - H&M

1. Svart lång halsduk - H&M 2. Svarta/Blåa Stretch Jeans - BIKBOK 3. Vin rött läppstift - THE BODY SHOP

Trosor - LINDEX

Likes

Comments

Hej på er!!
Har jobbat hela dagen idag slutade kl17, tog alltså på mig två pass skulle igentligen slutat kl 13. Ångra att jag tog på mig de där extra passet, för jag är så himla slut och ska jag upp imorn igen kl 7.
Klockan är nu iallafall 18:40 och jag kan inte sova så tänker ta en riktigt lång varm dusch och se om det hjälper.

Hadeee 😊👋🏾

Likes

Comments

Hej hej!!
Kände mig sjuk i morse så jag sjukanmälde mig sjuk från skolan och ligger nu hemma och pluggar lite.

Märkte nu att mina följare minskat så har lite frågor för att kunna förbättra min blogg 😊
1. Vad gillar ni att läsa om ?
2. Vad tycker ni är ointressant/ intressant?
3. Vad skulle ni vilja se mer av på bloggen?
4. Hur kan jag förbättra mig ?
”Känner att jag har fastnat lite och känns som att jag skriver lite samma sak nästan varje gång, vilket måste vara sjukt tråkigt för er att läsa”

Men hörni gissa vad ?! Det börjar närma sig halloween och jag är sjukt taggad, ska på en halloween fest redan nu på fredag men vet inte riktigt vad jag ska klä ut mig till?! Har ni några idéer?😊

Likes

Comments

Hej på er!
Tänkte dela med mig utav en text/tal jag ska framföra på Svenskan idag. Skriv gärna vad ni tycker!!

Idag hade jag tänkt prata om feminism, och målet med detta tal är att uppmärksamma er om vad feminism innebär och på något sätt ändra på den snea bilden som samhället har målat upp på oss feminister.

Feminism är för alla, kvinnor, homosexuella, bisexuella, transpersoner m.m..

Många tror att feminister är manshatare men det är det absolut inte, feminism är inte manshat utan feminister har målsättningen att kvinnor ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som män… alltså att det ska vara jämställt mellan skönen i alla situationer.

  • -Jag är en feminist
  • -jag är för jämställdhet
    och det hoppas jag att ni också är

Tror det eller ej många män är feminister men vet oftast inte om det själv eller är rädda att kalla sig för en feminist säger Eko i Sveriges radio.
Inte många vågar kalla sig själv för en feminist bara 1 av 4 män mellan åldern 15-25 år vågar kallar sig för en feminist.

Människor är lika rädd att kalla sig feminist som att kalla sig rasist, nazist och homofob… som att vara feminist är något dåligt?
Men vad är man egentligen rädd för?
Att bli stämplad som manshatare?
Varför är man rädd att stå upp för människans människliga rättigheter?

  • *Jag tycker man klassas som feminist om man tror på allas lika värde och att alla ska ha samma möjligheter

Många anser redan att det är jämställt och att vi har det bra!!
På det svarar jag ja och nej … T.ex. här i Sverige så har vi kommit långt och är på god väg men det är inte helt jämställt än fast Sverige klassas som en av dem mest jämställda länderna om man jämför med resten av världen.

Men om vi kolla in andra länder så finns det tusentals kvinnor som inte har rätten till ett jobb och kunna känna ihop egna pengar utan måste förlita sig på sin man, kvinna får istället ta hand om hushållet och familjen hemma som att laga mat osv….. detta är inget liv om du frågar mig än del kvinnor måste fråga sin man om dom får lämna huset, dom får alltså inte bara gå och komma som dom vill ….hur hemskt visst??
kvinnan ses alltså som en sak inte en människa utan en ägodel!!


Jag hatar män och män i grupp, men det betyder inte att jag hatar dig och din kompis när ni umgås, det innebär att jag hatar män som förtrycker, som till exempel lägger en sexistisk kommentar och som sedan skrattar åt det. Det betyder inte att jag ser en grupp män i stan och omedelbart hatar dem, jag menar att jag hatar dem som håller i förtrycken. Som objekterar kvinnan, som om vi vore inget.

Här har vi ett citat som är skrivet av en tjej som heter Louise Winblad, och det lyder såhär:
Om jag möter dig, du man som inte är en våldtäktsman, som inte tänker kränka mig eller döda mig eller på annat sätt ta tillfället i akt för att du möter en ensam tjej, så är jag ledsen att du blir offer för min rädsla, att jag dömer dig där och då. Att jag har telefonen redo att ringa hem och nyckelknippan i knuten näve. Jag är ledsen att jag misstänkliggör dig bara för att du råkar vara man och ute och gå på samma ställe som jag, men jag har tyvärr inte råd att chansa.


Visst är det ganska sjukt, att varje tjej någon gång känt exakt så, att varje tjej någon gång varit i den situationen och tänkt samma tanke.
Sjukt va? Att jag tillexempel inte kan gå hem när det är kl. 2 på natten och inte vara rädd för mitt liv….

Men det är inte bara kvinnor som känner så här utan män kan ju också känna såhär, rädda och osäkra.

Visste ni tillexempel att män också blir våldtagna men eftersom I dagens samhälle är så pass påverkat av machokulturen. Så killar vågar inte anmäla eller berätta när dem mår dåligt för dem anses vara ”mesigt”

Något annat jag vill ta upp och som alla säkert hör är att vi feminister är manshatare. Det jag kan säga då är att manshat är en reaktion men absolut inget hat mot just män utan det är endast hat mot normen som samhället har byggt upp som till exempel män är starka män ska göra si det är inte ett jobb för kvinnan osv..

Som Zara Larsson en gång sa: för mig är manshat en förkortning för hatt mot patriarkatet och machokulturen och detta är precis vad det är!!

Sammanfattningsvis vill jag säga att jag hoppas ni förstår lite bättre, att feminism är för alla och att det gynnar alla. Öppna ögonen och stå upp för människors rätt, stå inte tyst när någon kränker eller förtrycker, stå upp och säg till.

Jämställdhet är en perfekt balans och kan inte tippa över, feminism är jämställdhet och det skadar ingen. Feminism är humanism och inte manshat, feminism är för dig och för mig. Jag är feminist, visst är du det med?

Likes

Comments