Gud, känns som att det var evigheter sedan jag sedan bloggade. Vilket det också är. Mitt senaste inlägg gjorde jag strax efter studenten, alltså 2013. Dock på en annan blogg. Och eftersom den är fylld med mitt gamla liv, behöver jag en nystart. Det här blir min nystart:

Vem är jag? Jag är Josephine. Jag fyllde precis 22. Att åldras har aldrig vart min grej. I mitt huvud är jag fortfarande 16, medan jag beter mig mer som 25. Jag har haft åldersnoja så länge jag kan minnas. Men jag är nog mer rädd för att inte hinna med att göra alla de saker jag vill hinna göra, än vad jag faktiskt är rädd för att bli äldre. Jag vill inte känna att jag glömt göra något när jag är 90 år, det är min största rädsla.

Jag är ursprungligen från strax utanför Gävle. Jag säger oftast att jag är från Gävle, i alla fall här nere i Stockholm, för ingen här har en blekaste aning om vart Söderfors ligger. Men i Söderfors är jag född och uppvuxen. Men det har aldrig känts som mitt "hem". Fattar ni? Jag har aldrig känt att jag passat in där riktigt. Så när jag i höstas fick ett jobberbjudande här i Stockholm, tackade jag ja utan att blinka, tog mina väskor och flyttade ner hit.

Nu har jag bott här i lite drygt två månader. Och det har vart så mycket tuffare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Att först lämna sin fasta punkt hemma, och skapa sin egen, är svårt. Att bo i Stockholm, är ännu svårare. Folk här är så annorlunda det folk jag är vant med hemifrån. Och att flytta ner hit, helt utan vänner, är typ mission impossible. Jag känner verkligen ingen här. Jag har liksom mig själv och mitt jobb. Och därför är jag glad jag har jobbat så mycket som jag gjort hittills, för då hinner man inte bli ensam.

Ja, alltså detta var kanske inte så mycket av en presentation. Men det kommer mer med tiden. Detta är liksom min dagbok, där jag kommer skriva av mig om allt möjligt, för det är ännu jobbigare att hålla allt inom sig. Plus att mamsen kan få följa med mig nu. Jag saknar att inte ha familjen nära. Man uppskattar de på ett helt annat sätt när man inte längre ses varje dag.

xx

Likes

Comments