YouTube
Josephine Henriksson

Äntligen har det börjat bli höst! Min favorittid på året. Dock så har inte hösten börjat bra för mig och det ser inte ut som det kommer lösa sig på ett tag, men jag ska försöka göra det bästa av min situation.

En sak som dock jag skulle säga är en positiv sak är att vi har en ny liten kattunge här hemma! Lilla Belle som är en av 3 stycken som vi hade hos oss i över en vecka i väntan på att de skulle hitta ett nytt hem. Det var bara Belle som var kvar i slutändan och vi kunde inte se henne i ett annat hem. Hon kom bra överens med våra andra två katter och de tog verkligen hand om henne. Så nu är de 3 här hemma! 😝


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Klockan är just nu 02.07 på natten och jag ligger fortfarande vaken bredvid Alex som ligger och snarkar för fullt.

Jag har ont i magen igen... har IBS och för mig gör magen oftast ont på kvällen/natten och mellan 5-30 minuter efter att jag har ätit lunch eller middag.

Jag vet att det är viktigt att hålla en bra kost när man har IBS men vissa dagar orkar man bara inte. Idag var en sån dag... vi hade en lat  söndag och beställde hem pizza. Senare på kvällen fick jag för mig att jag ville testa att blanda grönt te och kokosolja. Jag hatar te, men ville testa det för det ska tydligen vara hälsosamt. Det jag inte tänkte på att grönt te inte är så bra för personer med IBS.

Så här har jag tryckt i mig en halv pizza + grönt te med kokosolja och det är nu jag får betala för det.


Men nog om det...imorgon (idag) är det måndag och jag har inte något alls inplanerat. Så det kommer väl bli en hemmadag så jag kan rensa lite i skåp och garderober.. tvätta osv. Hoppas på en produktiv dag helt enkelt!


Har glömt att säga att ni får jättegärna följa mig på Instagram också! @josephinepaivi  heter jag där :)

Likes

Comments

...och kom på att jag inte har skrivit här på väldigt länge.. 16 april senast!
Men jag orkade inte gå upp ur sängen då jag har ont i magen, så laddade ner appen istället och testar att göra det här inlägget via telefon. Att jag inte har tänkt på det innan?

Anledningen till att jag har varit frånvarande här är för att min mormor gick bort i maj. Det har varit tufft, mycket att tänka på och göra.. då jag är en av de i familjen som kan ordna med saker och ting osv. Det är mycket för mig att hantera.. både känslomässigt och energimässigt. Från det att min mormor blev sjuk så tog det ca 5 månader tills hon gick bort. Eftersom jag har mest tid över så var det jag som var hos henne varje dag mellan  olika sjukhus och hemma.
Nu när det har gått ca 1 månad efter begravning så börjar jag bli lite mer jag... börjar få lite mer energi och motivation.
Under 6 månader så förlorade jag både min farmor och mormor, de två personer i min familj som alltid har funnits för mig oavsett  vad. Två lugna , underbara , starka , hjälpsamma små finska tanter hehe. Min farmor hade lung och lever cancer och fick till slut en stroke vilket hon inte överlevde. Min mormor fick bröst och skelettcancer.

Det blir alltid tråkiga och ledsamma inlägg här.. Men jag har gått igenom så mycket saker de senaste åren och det är just det här som är det jobbigaste att prata om irl, därför är det enklast att bara skriva om det.

Likes

Comments

En svaghet för mig är Pinterest. Det är en av mina favoritställen att kika in på när jag inte har något att göra, eller om jag bara är väldigt sugen på att inreda, shoppa eller bara få lite inspiration. Kan spendera timmar och bara scrolla ner, spara bilder och bara sukta efter vissa saker. Här är några saker som jag har fastnat extra mycket för! (btw, jag ÄLSKAR kaktusar, även innan det blev inne att ha det haha! Så mycket är på kaktusar, men sen är det även på balkonger då jag vill fixa balkongen till sommaren och kontoret då jag har ett stort kontor och känner för att fixa det också snart).
Likes

Comments

Godmorgon!

En ny vecka idag, och jag startar veckan med att gå upp lite tidigare för att släppa in snickare och målare till mitt kök. Vi har beställt så att de ska fixa om köket som nu har brunt/blommigt kakel, mintgrön vägg, inrökta skåp och luckor och fula lister. Ett renoveringsprojekt helt enkelt. Vi ska ha det enkelt dock, vitt kakel och vita väggar och skåp, inget avancerat här inte! .....Så det är vad som kommer hända här hemma idag, så katterna är inlåsta i sovrummet och hela köket är ihopplockat och står i vardagsrummet och kontoret. Hatar när det är sån oreda :( men det kommer vara skönt när köket ser nytt och fräscht ut sen!

Så nu kommer jag sitta här inne i kontoret fram till strax innan 10 då jag ska iväg och jobba på bokhandeln, som tur är så bor jag ju bara 2 min ifrån ;)Likes

Comments