Det är bara 20 oktober och det har redan varit en riktigt händelserik månad jämfört med resten av året! Månaden började med att Alex friade till mig den 2.e, jag fyllde 24 år den 7.e, Alex blev med körkort den 11.e, han fyllde 25 den 12.e, vi hade våran 90 tals-födelsefest den 14.e och den 18.e köpte vi våran första bil! Mycket händelser med andra ord!

Som jag berättade så hade jag och Alex en 90 tals födelsefest tillsammans förra helgen, och det är nog en av de roligaste festerna på väldigt länge! Vi bad alla att klä ut sig, och vi fick se allt från Ronny & Ragge till Ace Ventura. Vi hade även pyntat upp med lite typiska 90 tals saker som lavalampa, massa godis som man åt som liten, spelade massa bra musik, körde 90 tals quiz och bara hade en sjukt rolig kväll! Vi fick även massa fina och roliga presenter från allihopa, och kan inte tacka dom nog! 🙌 😘


Vi failade lite med att försöka få med så många som möjligt i ramen haha! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Fick en tidig födelsedagspresent idag. Alex friade! 😍💍🙊 Självklart fick han ett stort fett JA! ❤

Likes

Comments

PPP är en hudsjukdom som jag har blivit diagnostiserad med för typ 6 år sen. Då var jag 18 år och gick i gymnasiet och visste inte alls vad det var för nåt jag hade fått. Det tog 6 månader innan jag fick diagnosen. (sök inte upp bilder på Google om du inte klarar av äckliga saker!) 

Om man ska förklara det enkelt så är det en pustulös psoriasis, som innebär att jag får blåsor och öppna sår på händer och fötter. De kliar, bränner och gör att jag inte använda händerna och fötterna som vanligt. Det är ungefär som att jag skulle ha brännskador som dyker upp om och om igen. Det är alltså ett slags "virus" i kroppen som bildar en kliande vätska under huden som till slut blir blåsor, när blåsorna torkar ut så lossnar huden och det blir som ett öppet sår, och sen går det om igen med nya blåsor. 

I alla fall, nu efter 6 år så har jag fått det igen, eller nu har jag haft det sen början av augusti och det blir bara värre och värre. Det är inte heller nåt som jag kan bli fri ifrån utan jag kommer ha det för resten av mitt liv, bara att det kanske inte är synligt.  

Så, mitt liv är på paus just nu, jag kan inte göra speciellt mycket, sitter hemma och är "sjuk" för det mesta, eftersom jag har det på fötterna och knappt kan gå. Så det blir mycket Netflix och Youtube haha! Men det kommer lösa sig med tiden, det kanske tar ett tag men så småningom kommer jag ha normala händer igen och då fan ska jag gå och fixa naglarna så jag känner mig fin om händerna igen! 


Likes

Comments

Äntligen har det börjat bli höst! Min favorittid på året. Dock så har inte hösten börjat bra för mig och det ser inte ut som det kommer lösa sig på ett tag, men jag ska försöka göra det bästa av min situation.

En sak som dock jag skulle säga är en positiv sak är att vi har en ny liten kattunge här hemma! Lilla Belle som är en av 3 stycken som vi hade hos oss i över en vecka i väntan på att de skulle hitta ett nytt hem. Det var bara Belle som var kvar i slutändan och vi kunde inte se henne i ett annat hem. Hon kom bra överens med våra andra två katter och de tog verkligen hand om henne. Så nu är de 3 här hemma! 😝


Likes

Comments

Klockan är just nu 02.07 på natten och jag ligger fortfarande vaken bredvid Alex som ligger och snarkar för fullt.

Jag har ont i magen igen... har IBS och för mig gör magen oftast ont på kvällen/natten och mellan 5-30 minuter efter att jag har ätit lunch eller middag.

Jag vet att det är viktigt att hålla en bra kost när man har IBS men vissa dagar orkar man bara inte. Idag var en sån dag... vi hade en lat  söndag och beställde hem pizza. Senare på kvällen fick jag för mig att jag ville testa att blanda grönt te och kokosolja. Jag hatar te, men ville testa det för det ska tydligen vara hälsosamt. Det jag inte tänkte på att grönt te inte är så bra för personer med IBS.

Så här har jag tryckt i mig en halv pizza + grönt te med kokosolja och det är nu jag får betala för det.


Men nog om det...imorgon (idag) är det måndag och jag har inte något alls inplanerat. Så det kommer väl bli en hemmadag så jag kan rensa lite i skåp och garderober.. tvätta osv. Hoppas på en produktiv dag helt enkelt!


Har glömt att säga att ni får jättegärna följa mig på Instagram också! @josephinepaivi  heter jag där :)

Likes

Comments

...och kom på att jag inte har skrivit här på väldigt länge.. 16 april senast!
Men jag orkade inte gå upp ur sängen då jag har ont i magen, så laddade ner appen istället och testar att göra det här inlägget via telefon. Att jag inte har tänkt på det innan?

Anledningen till att jag har varit frånvarande här är för att min mormor gick bort i maj. Det har varit tufft, mycket att tänka på och göra.. då jag är en av de i familjen som kan ordna med saker och ting osv. Det är mycket för mig att hantera.. både känslomässigt och energimässigt. Från det att min mormor blev sjuk så tog det ca 5 månader tills hon gick bort. Eftersom jag har mest tid över så var det jag som var hos henne varje dag mellan  olika sjukhus och hemma.
Nu när det har gått ca 1 månad efter begravning så börjar jag bli lite mer jag... börjar få lite mer energi och motivation.
Under 6 månader så förlorade jag både min farmor och mormor, de två personer i min familj som alltid har funnits för mig oavsett  vad. Två lugna , underbara , starka , hjälpsamma små finska tanter hehe. Min farmor hade lung och lever cancer och fick till slut en stroke vilket hon inte överlevde. Min mormor fick bröst och skelettcancer.

Det blir alltid tråkiga och ledsamma inlägg här.. Men jag har gått igenom så mycket saker de senaste åren och det är just det här som är det jobbigaste att prata om irl, därför är det enklast att bara skriva om det.

Likes

Comments

En svaghet för mig är Pinterest. Det är en av mina favoritställen att kika in på när jag inte har något att göra, eller om jag bara är väldigt sugen på att inreda, shoppa eller bara få lite inspiration. Kan spendera timmar och bara scrolla ner, spara bilder och bara sukta efter vissa saker. Här är några saker som jag har fastnat extra mycket för! (btw, jag ÄLSKAR kaktusar, även innan det blev inne att ha det haha! Så mycket är på kaktusar, men sen är det även på balkonger då jag vill fixa balkongen till sommaren och kontoret då jag har ett stort kontor och känner för att fixa det också snart).
Likes

Comments

Godmorgon!

En ny vecka idag, och jag startar veckan med att gå upp lite tidigare för att släppa in snickare och målare till mitt kök. Vi har beställt så att de ska fixa om köket som nu har brunt/blommigt kakel, mintgrön vägg, inrökta skåp och luckor och fula lister. Ett renoveringsprojekt helt enkelt. Vi ska ha det enkelt dock, vitt kakel och vita väggar och skåp, inget avancerat här inte! .....Så det är vad som kommer hända här hemma idag, så katterna är inlåsta i sovrummet och hela köket är ihopplockat och står i vardagsrummet och kontoret. Hatar när det är sån oreda :( men det kommer vara skönt när köket ser nytt och fräscht ut sen!

Så nu kommer jag sitta här inne i kontoret fram till strax innan 10 då jag ska iväg och jobba på bokhandeln, som tur är så bor jag ju bara 2 min ifrån ;)Likes

Comments