Idag är sista dagen på hostellet här i Sydney. Jag checkar ut en dag för tidigt och flyttar in med dom andra i Bondi. Har haft två roommates som jag klickat väldigt bra med, Emma och Sofia. Vi har gått och lagt oss runt ett varje dag och sedan upp tidigt på det, är fortfarande väldigt jetlaged så det känns verkligen hur trött man är. I Tisdags fixade jag bland annat bankkonto etc och gjorde allt för att hålla mig vaken.

I Onsdags skulle jag iväg på en orienterings sak, där jag skulle få reda på en massa viktig information om bland annat hur man får jobb. Självklart så såg jag fel på tiden och fick en karta i receptionen för att försöka hitta dom andra på egen hand, lyckligtvis så lyckades jag haha.

På kvällen åkte jag till Bondi Beach och fick se våran lägenhet, väldigt fin. När jag skulle hem på kvällen så tog jag bussen in till Sydney. Det står dock inte vart man befinner sig på bussen eller vilken hållplats man är på så det är svårt att veta vart man ska hoppa av. Det är verkligen kaos. Så jag råkade hoppa av alldeles för tidigt och var helt lost i storstaden. Jag har verkligen inget lokalsinne alls och hade fortfarande inget simkort som fungerade. Som tur var kom det fram en tjej och frågade om jag var "lost", haha insåg inte att det syntes så tydligt. Hon var hur gullig som helst och sa att hon kunde visa mig vägen, vi gick i säkert 30 min och hon gav mig en guidad tur över staden samtidigt.

Jag och Emma åkte till Coogee beach i förrgår och bara chillade på stranden innan vi fortsatte längs med strandpromenaden till Bondi beach, det är galet hur mycket stränder det finns och hur fint det är här! Alla människor är även så framåt och kommer fram och pratar med en mitt på öppna gatan, har redan blivit bjuden på tre dejter sen jag kom hit. Haha det hade aldrig hänt hemma i Sverige och känns bara så skumt.

Igår var jag och Niclas och såg operahuset och Sydney Harbour Bridge. Ikväll ska vi och några andra ut i Sydney då det är halloween och vi planerar även att gå ut imorgon vid Bondi.

Cheers

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag så är äntligen dagen här. Det känns spännande fast samtidigt lite läskigt såklart. Just nu sitter jag på Heathrows flygplats i England och har gjort det dom senaste sju timmarna. (snark) Om två timmar går nästa flyg till Singapore vilket känns jätteskönt för jag vill verkligen kunna sluta ögonen och sova typ nu.

Jag kommer verkligen att sakna alla, gillar verkligen inte att säga hejdå. Igår så tog jag en sväng till gammelmormor, mina kusiner och mormor och morfar. Jag åkte även hem till Emma en stund. Rena kramkalaset! Det värsta var ju dock att vinka av på flygplatsen då kunde inte tårarna hålla sig inne.

Om 1,5 dag kommer jag att vara framme i Sydney. Det är bara den långa flygresan dit kvar.

Likes

Comments

Jag vet inte hur många gånger jag packat om resväskan nu men det är många. Det kommer att bli riktigt skönt när allt är klart och jag drar igen dragkedjan för sista gången. Jag har bara lite övervikt att jobba på fram till dess, hehe. Nu börjar nedräkningen på allvar för nu är det bara tre dagar kvar. (!!) Fick reda på att vi fått tag på en lägenhet nere vid Bondi beach. Kommer bli spännande att se när jag kommer ner. Can't wait.

Men igår så åkte jag och Max in till stan för att äta på pinchos och sedan gå på bio, så mys! Vi har inte umgåtts på länge så det var riktigt kul att bara ses och ta igen allting. Det är så många här hemma som jag kommer sakna jätte mycket och inte träffa förens till sommaren igen. Vilket känns väldigt tråkigt, men jag tror samtidigt att tiden kommer att flyga förbi nere i landet down under.


Likes

Comments

Tisdagen den 11 Oktober skulle jag egentligen suttit på ett plan ner till Australien tillsammans med Niclas, Matilda, Hanna och Felicia. Men det blev inte riktigt som planerat. På Torsdagen började jag att känna mig riktigt dålig med ont i halsen och feber. På Lördagen vaknade jag upp med prickar över hela kroppen och vi fick åka ner till Näl där dom fick ta en massa prover. Det visade sig att jag hade fått ett virus som satt sig på huden. Det slutade med att jag inte kunde resa med dom andra ner. 

Men nu efter ca 1,5 vecka känner jag mig äntligen bättre och utslagen är äntligen borta! Som tur är så har allt ändå gått väldigt smidigt och jag har lyckats att få tag på en ny biljett. Jag kommer att åka med ett plan som lyfter nu på Söndag, den 23:e Oktober. Jag kommer att få vara ensam i London i 10h och klara av att resa i ca 2 dygn på egen hand, haha men förhoppningsvis ska det nog gå bra. Det känns ändå skönt att vara frisk när man kommer iväg och jag är så glad att jag inte fick det konstiga viruset där nere!! Sen så kommer resten av mina auzzibabes att finnas i Sydney när jag landar. Det kommer bli så spännande och jag vet inte alls vad som kommer att hända. Det är det som är det det roligaste och läskigaste med den här resan, att inte veta i förväg. 

Likes

Comments