Bild från 120 debuten min fina❤

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Söndag min födelsedag, hela 19år nu grattis till mig!

Dagen började med att hela familjen kom in och väckte mig med sång och present, fick en Summerburst biljett till i sommar så kul!

Sen var det mys frulle eller man kanske ska kalla det brunch för klockan var halv 11 haha, halv 2 sen började det dra ihop sig att åka ner till Fjärås för att bada Coffe och göra han fräsch till tävlingen.

När han var ny badad lastade vi in han och åkte till Kungsbacka ridklubb, där det har vart tävlingar sen torsdags för det har vart Kopparbergs.

Jag mådde inte toppen bra hade ont i magen hela dagen, men häst tjej som man är så biter man ihop och kämpar ut till det sista. Min debut med Coffe i 120 var riktigt bra fast jag inte var 100% med var lite sen i mina reaktionen, men vi nollade och knep en 14 placering grymt kul. Andra tävlingen och vi bara levererar!

När jag kom hem sen visade det sig att jag har vinterkräksjuckan så nu ligger jag säng liggande och mår piss, sjukaste att jag kunde tävla och att jag blev nolla. Min häst är grym!

På lördag är det tävling på Falbygdens hästsportförening där vi ska leka oss runt en 1m och 110 rundor bara boosta självförtroendet en aning, så jag hoppas jag blir bättre tills dess men det blir jag nog!


Bilderna är tagna av favoriten Julia!

Likes

Comments

Nu har jag skaffat mord för att berätta om olyckan..

Den 6 januari 2017

Värsta dagen i mitt liv, så mycket kärlek till dig saknar dig varje dag så det gör ont.

Nu har det gått ett par veckor sen det hände men kan inte riktigt fatta vad som har hänt, sitter nu med tårarna i halsen när jag tänker tillbaka på den dagen.

Det började att vi sen långt innan skulle anordna löshoppning på stallet där alla som vill får vara med, vi började med ponnys och sen storhästarna. Början på dagen var jätte bra, det var jätte trevligt alla hade med sig lite ficka och mös på läktaren medan de tittade på löshoppningen.

Heddis (syrranhäst) hoppade innan Lasse gick jätte bra hoppade så fint, inte några problem att hoppa 120 toppen bra!

Sen var det Lasses tur han var sist ut på dagen och de var nästan tomt på läktaren för alla hade nästan åkt hem, sa till de som var barnpersonal att vi höjer inte högre än 115 till han för vi vet att han kan hoppa och jag tycker själv att ridhuset är väldigt litet m.m.

Han hoppar utan problem han är så rutinerad så han viste exakt vart han skulle stanna och sen fick springa i väg någonstans, efter att han hade hoppat klart började vi bygga bort så medans vi gjorde det lär jag Lasse gå fritt i ridhuset för vet att han aldrig gör något värdens snällaste häst det värsta skulle vart att han rullade sig och blev smutsig typ.

Han gick mycket av slappnat och började trava gick lågt med huvet och mös, när han sedan skulle fatta galopp lite slarvigt gled han till och jävlar som det small till. Då hade han glidit med höger fram ben och bröt det rakt av i karleden.

Detta var det värsta jag har sätt i mitt liv min fina häst hoppandes på tre ben till mig jag såg direkt när han kom till mig att det var av, vissa trodde det var att senan hade brustit men jag såg att det inte var senan så vi ringde ut veterinär direkt och hon kom efter 20min, så länge vi väntade tog vi av han tränset, benskydden och slängde på han massa varma goa täcken så han inte skulle frysa.

När Åsa (Veterinären) kom så kände hon igenom honom och sa att detta är brutet och det finns inte så mycket att göra, hon hämtade sina "värktyg" och gav honom lugnande fast han var redan syper lugn stod blixts stilla av all smärta, han fick sprutan tog inte lång tid innan han började hänga med huvet. Jag var helt ensam med han bara jag och han i ridhuset, när hon kom med sprutan som han skulle somna in med började jag må illa av allt som händer jag har aldrig gråtit så mycket i hela mitt liv som jag gjorde på de timmarna slutade aldrig gråta.

När han fick sprutan så tog det 10sek så fall han ihop och sen efter det kom kramperna, jag satte mig ner med han jag klappade han så mycket och pussade han, han var så varm och mjuk som bara han kunde vara med sin syper tjocka man och så himla vackert ansikte, jag satt med han i 2 timmar ville inte lämna han.

Min fina häst jag homer airless gömma det vi hadde du gjorde mina dagar och jag älskar dig så mycket kommer alltid göra det, du kommer alltid finnas i mitt hjärta. Jag gråter bara jag tänker på dig, finare häst får man leta efter jag förstod dig så bra och du mig vi hade kommit så långt ihop. Det vet jag

Dagen efter kom lastbilen och hämta han, jag åkte upp tidigt för att säga sista farväl han bara låg där så fridfullt och så himla fin, han var så kall fast han hade 3 täcken över sig. Jag klippte av en liten bit av svansen som jag sparade som minne och när lastbilen kom och gav stämpeln i passet att han var borta det gjorde så ont i mig han att skulle försvinna från mig, jag ville inte vara med när det lastade in han så jag åkte. jag fick med mig passet och lite svans med mig hem, jag fattade inte det var sant gör fortfarande inte det.

De 9 månader jag fick äga dig var det bästa i mitt liv, du var alltid glad och verkligen älskade att hoppa och vi passade så bra.

Nu galopperar du på det evigt gröna ängarna du kommer alltid finnas i mitt hjärta min älskade Legolas 79

Älskar dig❤️

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag var på GHS och köpte lite fint till Cafone detta var det jag hittade 

Ett nytt tävlingschabrak från animo grå/vinrött så snyggt sen en matchande luva till dock inte samma märke men hittade ingen som var i samma grå så det fick bli en schocemöler 

Ett nytt tävlings träns från equip syper snyggt och en ny sadelgjord, rider bara med min hopp annars så känns bra nu att jag har en helt vanlig som jag kan rida med när jag inte hoppar. 

Vita nya tofsar och en ny tävlings pärm till passet blev mycket nöjd med detta!

(Ni får ursäkta min stavning på markerna..)

Likes

Comments

Har hänt så mycket nu på väldigt kort tid, fattar inte det själv...

jaja! jag och Coffe blev iallafall 0a i vår första p&j på Kungsback tillsammans så kul!

Sen på onsdagen veckan efter (p&j var på lördagen) så var vi på våran första riktiga tävling, där vi vann hela 1m klassen så sjukt glad, jag som endast ägt Coffe i 3v då och vi bara levererar!

Taggar så till nästa tävling som också blir på Kungsbacka, då vi ska kasta oss upp på vår förta 120 tillsammans detta kommer ske denna söndagen, är så taggad för fyller år på söndag åå kan man tillbringa sin födelsedag på bättre sätt än att vara på tävling med värdens bästa tävlingskamrat! #hästnörd

Undertiden jag var hemma nu under v.7 och 8 så bodde jag och Coffe hos stall Elofsson, där Jimmy bor och jobbar där med (Jimmy är min tränare) så hade två syper roliga veckor. Ska bo där nu igen när jag åker hem på onsdag för träna för Jimmy innan tävlingen på söndag så lyxigt! 

jag kommer inte lägga upp någon film på rundan här utan det får ni gå in på min Instagram och titta @jacobssonhorses där ser ni vår vinnar runda! 

PS: har ett YT-konto nu ska bara fixa till den lite så ska ni se att jag snart är där med!

Detta blir ett tråkigt inlägg utan bilder men jag ska göra en bild bomb så det kommer det med.

Likes

Comments

Idag är det markarbete för Sten. jag hoppas vi kommer träna på studs så jag kan stärka Coffe med, han behöver stärkas.

Jag har redan börjat göra en pytte liten plan på tävlingssäsongen ska se ut för mig och lill killen, redan denna lördagen ska vi på en liten P&J ska bara hoppa 1m för å känna igenom honom och hur han beter sig inne på banan men jag tror inte det är några stora problem, jag kanske inte har sagt att Coffe är mötesskygg men tycker inte det är något problem riktigt det är så han är och bara man håller sig lugn hela tiden så är det inga problem. Som tur är jag typ lugnaste människan så det är bra.

På onsdag nästa vecka är det vår första tävling ihop kommer vara i Kungsbacka på deras fina anläggning, glömde säga att P&J också är på Kungsbacka. Vi har anmält oss till en 1m på tävlingen med men om det går bra och han känns fräsch så ska jag efteranmäla mig till en 110 också, jag är sjukt taggad på detta!

Jag kommer förmodligen inte lägga upp någon film här men kommer göra det på min Instagram

Vad tycker ni ska jag skaffa en YouTube kanal så jag kan lägga upp filmerna här med?

Likes

Comments

Likes

Comments

idag kom min nya stjärna Cafone

Hittade denna fina prins på Hästnet sjukt, trodde aldrig man kunde hitta något där, jag gillar att gå genom kontakter mm. Men så hittade jag denna fina hästen, en 11årig valack han har gått 120cm han är en Holsteriner och är efter Cesano och Calypso.

På provridningen sa det bara "SMACK" och vi klickade så jävla bra, det var som första gången jag satt på min fina ängel Legolas. Jag har längtat så mycket på denna dagen att han äntligen ska bli min fina Cafone.

Jag har såna planer med oss två denna tävlingssäsongen detta kan inte bli något annat än bra! såå taggad

Mer bilder på prinsen kommer!


Likes

Comments