En dag i livet

Hörrni jag har gått och blivit sjuk eller det känns så, kan inte sätta fingret på exakt vad det är för fel men känner mig extremt hängig så vi säger att jag är sjuk.

Måndag igen, det känns som att det alltid är måndag. Som tur är så har jag börjat tycka om måndagar fast kanske inte just idag eftersom jag känner mig dålig. Vaknade imorse och hade ingen större lust att gå upp men mamma drog den gamla hederliga föräldrar kommentaren ”men försök gå till skolan iallafall, det kanske blir bättre annars får du ju åka hem”. Pallrade mig upp men åkte hem efter första lektionen, jag försökte iallafall.

Nu är planerna att sova, vila, film och allt där emellan som är lugnt och skönt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

En dag i livet, Inspo

Startade och gjorde om min instagram igår och äntligen har jag hittat knepet för att få alla bilder att matcha med varandra oavsett motiv osv.

Har fått en hel del frågor hur jag redigerar mina bilder så tänkte visa de appar jag använder.

Snapseed använder jag för att få bilderna mer ”tydliga”. Använder även något som heter vinjettering som gör bakgrunden mörkare och mitten av bilden ljusare.

Afterlight använder jag för att få bilden ”kallare” typ. Där lägger jag även till de effekter som jag bilden lite rispig.

VSCO lägger jag på ytterligare filter, G3. Drar ner den ganska mycket till +2 ungefär men det varierar från bild till bild.

Här får ni se före och efter bilder.

Likes

Comments

En dag i livet

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade och anledningen är att det inte har hänt ett dugg. Har bara varit skola, plugg och sova i vanlig ordning.

Ja det är så mina dagar ser ut, svårt att hinna med något annat men något jag gjort under veckan är att fixa tillstånd, synundersökning och bokat introduktionsutbildning så ni jäklar ska det börjas övningsköras. Målet är att ta körkortet innan jag fyller 19 eller strax efter att jag fyllt vilket är i juli.

Men ni kan få se vad jag har gjort en söndag som denna. Har två olika söndagar, de söndagar då jag absolut inte gör något vettigt alls. Vaknar, ligger kvar i sängen och går endast upp för att gå på toaletten typ. Sen har jag de söndagar då jag gör ALLT verkligen, fräschar till mig själv, storstädning av mitt rum, tvättar, pluggar ja allt. Men idag har jag haft en blandning av dem.

Började dagen med att ta en rejäl och lång sovmorgon till klockan 12.30, det var välbehövligt. Startade dagen med en kaffe och samtidigt som jag sippade på den kollade jag instagram, snapchat, youtube ja det gamla vanliga.

Igår fick vi hem vårt nya köksbord, som vi (mamma) har längtat. De resulterade i att vi (mamma) var tvungen att fixa nya bordstabletter, vaser och blommor.

La även märket till att solen var framme idag, blev så glad då det känns som det var evigheter sen man fick se lite solljus. Det led till en promenad till Ica där jag köpte lite som jag sedan gick och lämnade till Johannes som var och åkte skridskor. Sedan fortsatte jag min promenad ganska länge innan jag kom innan för dörren.

Har även hunnit med att träna lite hemma och köttat teori inför körkortet. De måste ju börjas i tid. Så har min söndag sett ut, slapp men ändå gjort lite nytta. Nu har jag krypt ner i sängen och ska sova.

Likes

Comments

En dag i livet, Psykisk ohälsa

"Jag vill hoppa av skolan, jag ska hoppa av skolan" de var mina tankar under hela höstterminen 2017. Inget kändes bra längre varken psykiskt eller fysiskt, allt var ett rent helvete.

I höstas hade jag en väldigt jobbig period, allt förändrades under denna tid och det var förändringar som jag inte riktigt var beredd på. Jag var inte mig själv under en längre tid och det gjorde att jag tappade all fokus och motivation, speciellt för skolan. Det var många gånger jag kände att jag ville hoppa av skolan och det var faktiskt diskussion om att jag skulle gör det. Men så kom veckan som vi skulle gå ut på praktik och där någonstans bankade jag vett i mitt huvud, hittade något litet hopp inom mig och gick in med inställningen att detta ska jag klara.

Att komma bort från skolan i 5 veckor och ha praktik var otroligt skönt. Både att byta miljö och träffa nya människor, människor som jag har att tacka idag för deras trevliga välkomnande, deras positiva energi och deras inställning till livet. Både personalen och de äldre gjorde att jag fick ett nytt sätt att tänka både om mig själv och livet. Tror dem är helt ovetande om att dem faktiskt förändrade en 18- årig tjejs liv även fast jag tackade dem. Jag hade även en underbar handledare som jag kunde prata med, inte bara jobb utan personliga saker och det var så skönt. Några veckor in i praktiken började jag hitta mig själv igen och andra saker som inte rörde skolan började falla på plats, allt blev så bra.

Sen kom jullovet och det kan ha varit det bästa som har hänt mig. Jag fick umgås med mina nära och kära och jag har aldrig varit så tacksam för det som då. Jag insåg hur mycket dem betyder för mig och hur mycket dem ställer upp och stöttar mig. Några dagar innan julafton så vaknade jag upp för första gången på länge utvilad, glad och lycklig. Jag var lycklig att det var en ny dag, att jag skulle mötas av mamma innan hon åkte till jobbet, att få ett "godmorgon" sms av min pojkvän och se mina vänners ansikte när jag öppnade deras snaps. Jag var så tacksam för allt som livet har gett mig och det är jag än idag.

Jag kände mig stark, oslagbar och så lycklig. Livet förändras och idag ser jag den förändringen som hände som något positivt då jag är mer tacksam och tar inget för givet.

Efter jullovet så började skolan igen och jag hade inte de minsta lilla ångest i mig. Jag var glad att få börja om och för första gången kände jag mig som en elev och inte något misslyckat. Jag kanske inte älskar skolan men jag är glad att jag får möjlighet att gå i en skola, att jag får gå på den utbildning jag vill och jag är glad att jag tog mig igenom detta.

Jag tänker sträcka på mig lite extra och vara stolt över mig själv att jag fortsatte kämpa och att jag har tagit mig dit där jag är idag. Jag kommer inte hoppa av skolan.

Likes

Comments

En dag i livet

Jag gjorde aldrig något inlägg om hur mitt år 2017 hade varit. Det var ett väldigt känslosamt år för mig, mycket bra och dåliga saker som hände. Men nu ska vi fokusera på det positiva så vi gör mina highlights 2017!!

Bråvalla, mitt första år och det var helt fantastiskt. Ångrar inte en sekund att jag åkte dit. Bra musik och trevligt sällskap, en perfekt kombo.

Sen har vi resan till Spanien jag gjorde tillsammans med en kompis i höstas. Där förändrades jag, la all tid och energi på bara mig vilket jag behövde. Hade så kul och saknar värmen nu när vi har minus grader.

Sen såklart min fina fina pojkvän!! Det var kämpigt och vi gick igenom mycket tråkigt MEN vi klarade det. Är så tacksam för att jag får ha den människan i mitt liv, varje dag, varje minut och sekund.

Likes

Comments

En dag i livet

Halva veckan avklarad så nu är det bara två dagar kvar att kämpa och snart blir det helg.

Min dag började i stress, vaknade inte av larmet men som tur så vaknade jag iallafall och precis innan mamma han åka iväg. Hade lite problem med att sova inatt då jag var helt inne i en bok som vi läser i svenskan, så la ifrån mig den runt halv 2.. så ja det förklarar varför jag varit så trött idag.

Nu efter tre dagar börjar man känna sig lite trött, första veckan efter ett lov brukar alltid vara värst. Nu är jag påväg hem och ska plugga lite och sen inatt sover jag hos Johannes.

Likes

Comments

New in, Mode & Skönhet

Hur fina smycken har inte Edblad då??!! Fick örhängena och armbandet i julklapp av en väldigt snäll storebror. Tycker dem är enkla men ändå så är dem något extra och jag älskar det. Äger faktiskt inte något från Edblad innan.

Likes

Comments

New in, En dag i livet

För detta år har jag provat något nytt, att göra en bucketlist och även satt upp mål som jag ska försöka sträva efter. Något som är med på min bucketlis är ”att följa en kalender”, just för jag vill kunna planera och lägga upp mina dagar vilket inte alltid blir så bra eller lätt i huvudet. Så idag införskaffade jag mig en kalender.

Likes

Comments