Åhh jag vet inte ens hur jag ska kunna beskriva mitt liv just nu.

Känner att jag har så bra kompisar och familj runt om mig. Jag stormtrivs med Maja, Faxen har det toppen.

Det går bra i skolan just nu, och jag börjar planera sommaren. Alltså just nu känner jag bara glädje.

Eftersom jag inte bloggat på ett tag så tänkte jag att ni kanske vill veta vad jag har gjort under helgen.

I Fredags var jag med några kompisar, egentligen gjorde vi inte särskilt mycket utan det var bara en jätte mysig och rolig kväll. Vi käka godis, kolla film och lite sånt. Men det var iaf en jätte mysig kväll och man är så glad att man har så fina vänner!

På Lördagen (Alla hjärtans dag) red jag ut på Maja för första gången (Ordentligt) tidigare har jag endast ridit ut och skrittat och travat i lilla skogen men nu red jag ut mer påriktigt. Maja stormtrivs att få rida ut, hon var väldigt lugn och avslappnad. Galopperade hyffsat lugnt och var mjuk. Jag red ut med Vilma, Lea och Louise (Som rider Faxen).

På kvällen hade vi Alla hjärtans dag middag, först var det endast jag, vilma, lea och Julia. Efter middagen kom även Jenny,Emelie och Alex förbi. Vi spelade lite tv-spel och hade roligt.

Idag red jag också ut, Maja var ännu lugnare idag och vi tog även en bild på mig och Vilma som har kickan. Vilmas blogg hittar ni Här

Jag åkte hem till Vilma sen en stund och pluggade, annars har kvällen spenderats hemma med familjen. Vi käka gott och hade det mysigt.

Detta är lite utav hur min helg ser ut, nu ser jag fram emot en förhoppningsvis rolig vecka.

Puss och Kram

Förlåt för dålig kvalitet

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Varit en lång skoldag idag och nu väntar stallet, Maja ska jag rida dressyr på idag, igår gjorde jag också det. Det gick faktiskt väldigt bra, jag red barbacka men Maja var väldigt mjuk och mysig både i skritt och trav. Idag får vi se vad jag ska träna på, skänkelvikningar tänkte jag kanske men det får vi se ikväll.

Förresten finns det något speciellt ni vill läsa om på bloggen mer utav?
Puss och kram
Bästa vän ❤️❤️

Likes

Comments

En vanlig morgon för mig kan se ut så här:
Jag stället klockan på halv 6 för att jag ska ha tid att äta frukost, duscha o.s.v. Antingen går jag upp då eller så försover jag mig ännu mer för jag är tröttare. Om jag lyckas komma upp i tid så kommer andra hinder. Antingen så tappar jag tiden och kommer försent iallafall eller så är busskortet borta. En sån dag var idag, busskortet var borta och jag visste inte vad jag skulle göra. Jag måste ju till skolan men hur ska jag ta mg dit, så jag sprang runt i huset och letade som en galning. Sen tänkte jag att jag kanske glömt det i stallet men jag var nästan helt säker på att jag lagt det på bordet. Hittar det sedan under mattan som ligger under bordet: Frågan är ju hur det lyckats hamna där. Hahaha måste varit katten som lekt rövare under natten. Men nu är jag iallafall påväg till skolan och hoppas på att det blir en lugnare morgon imorgon. Puss och Kram
Åhh saknar sommaren

Likes

Comments

1. Gör läxorna redan på helgen, t.ex på söndag förmiddag. Har man dom klara slipper man panikstressen att göra läxan dagen före och man har inte lika mycket att läsa på. Dessutom har man aldrig en sen uppgift.

2. Var i skolan på lektionerna, blir mycket lättare att lära sig sakerna som är på proven om man gått igenom det i skolan.

3. Gör någonting utav lunchrasterna, skriv ett blogginlägg, umgås med vännerna. Sitt inte i mobilen hela rasten man blir bara trött.

4. Tänk på den roligaste lektionen ni har under dagen och se framemot den, då går skoldagen mycket snabbare

5. Försök göra allt för att få det där bra betygen på provet, tro mig man tycker lektionerna blir roligare om man får ett A på ett prov. Hela ens självförtroende ökar enormt

Hoppas det var några bra tips

2 års gammal bild, hehe​

Likes

Comments

Alltså vilken drömponny jag har! Idag var hon verkligen fin och det gick verkligen jätte bra. Nu känns det verkligen säkert med Maja och vi vet att hon håller sig lugn och trygg på tävlingsplatsen. Jag ska på min försa Pay and jump med henne den 22 februari. Höjderna är inte helt bestämt ännu det beror lite på hur träningarna går. Men jag tror att jag börjar på den säkra sidan och hoppar 90- 1 meter. Nu till idag

Maja var som sagt väldigt lugn, hon var avslappnad. Det ända var att när hon fattade galopp så stressade hon lite i början men lugnade sedan ner sig. I 90 fick hon ett pet på hinder 25, Sophie (min syster) som red henne idag sa att hon blev lite flack och därför rev hon med bakbenen annars såg rundan väldigt bra ut. När dom hoppade 1 meter klassen hände samma sak och även då fick hon med sig lite bommar. Men som sagt det var inga stora misstag och jag är väldigt taggad på när jag hoppar Maja den 22.


Faxen står för bilden, och jag kan säga att jag tycker det är pinsamt att jag inte har några bilder på maja​

Likes

Comments

Idag är det pay and jump, jag ska inte hoppa utan min syster hoppar Maja idag 90-1 meter. Ska bli spännande att se hur Maja uppför sig på en tävlingsplats, ni får veta resultaten troligtvis ikväll.


Likes

Comments

För er som har hästar som biter sönder andra täcken, eller andra hästar biter sönder erat täcke så rekommenderar jag denna produkt, No-bite cream. Fungerar jätte bra och man slipper köpa nya täcken hela tiden.

För er som tränar/tävlar er häst mycket så rekommenderar jag Liniment för hästens ben. Det kyler av efter hårda ridpass. När jag har hoppat med Maja brukar jag smörja in hennes ben med Liniment för att motverka skaderisker. P.s Använd plasthandskar när ni sätter på liniment, annars blir det väldigt kallt om händerna.

Braiding gel är bra när du ska fläta/ knoppa hästen. Du får ett bättre fäste när du fixar med hästen och det gör att knopparna blir bättre

Likes

Comments

Nu får det bli ett snabbinlägg på lunchen. Jag är jätte trött och vill bara gå och lägga mig, tur nog brukar jag piggna till efter engelska lektionen som är vår sista. Ikväll blir det ett dressyrpass för mig och Maja, jag är jätte taggad för det går så sjukt bra för mig och Maja just nu, igår hade jag bästaste hopp passet men det berättar jag mer om ikväll. Men i alla fall så ska jag träna på att hålla samma tempo runt hela ridhuset, Maja vill nämlingen springa iväg lite på långsidorna.

Ikväll sover jag hos Ellen, vet inte riktigt vad vi ska hitta på en men blir det något roligt så får ni självklart veta vad det är.

Har även bildbrist just nu så ni får tyvärr inga jätte bra bilder och ibland blir det repriser, det måste jag fixa!


Likes

Comments

​O.B.S långt inlägg

adhd är en vanlig sak många har idag, jag tar det som en fördel och de flesta människor som är framgångsrika idag har ADHD t.ex Bill Gates

Jag är precis som du men ändå alldeles olik.

Jag känner samma känslor, upplever samma saker. Bara lite mer. När jag är glad är jag överlycklig. När jag är arg är jag förbannad. När jag är ledsen är jag förtvivlad. När någon sårar mig känns det som om hela världen går under. När jag får en kram blir allt genast bra igen hur illa det än var alldeles nyss.

Ibland tar jag allt personligt. Allting som händer känns riktat mot mig. Och eftersom jag saknar en ventil i min hjärna så måste allting komma ut på annat sätt, oftast genom munnen. Jag kanske låter ilsken. Du kanske tycker att jag överdriver. Men eftersom jag saknar den där ventilen som du har, så blir saker som sker väldigt stora för mig. Jag får ingen chans att sortera upp tankarna och rensa bort det dåliga. Det som inte är realistiskt.

Jag är ingen dålig lyssnare men ibland har jag svårt att koncentrera mig. Droppandet från kranen, en bil som kör förbi, ett par på en bänk; allting som du med hjälp av din ventil kan sålla bort stannar kvar i huvudet hos mig. Jag ser dina läppar röra sig men ibland, jag är ledsen, så klarar jag inte av att höra vad du säger trots att jag verkligen försöker. Jag gör det inte för att nonchalera dig utan för att det finns så mycket annat att lyssna på. Och är vi i ett helt tyst rum så lyssnar jag istället på tystnaden som blandas med tankarna i mitt huvud. För där, där är det aldrig tyst.

Ibland blir du trött på mig för att jag har frågat dig om en sak och sedan nästan genast ställer samma fråga igen.
Nej, jag är inte dum i huvudet, trög eller korkad. Det är bara så att svaret du gett mig försvunnit bland alla andra tankar i mitt huvud. Så då behöver jag fråga igen. Och kanske en gång till för att det ska fastna ordentligt. För att jag ska komma ihåg.

Att ligga i soffan en hel kväll och titta på film fungerar sällan för mig. Efter en stund börjar det krypa i kroppen, jag tappar min koncentration och tittar på allt annat förutom det som händer på tv-skärmen. Då är det min kropp som talar om att jag behöver lite omväxling. Mitt tålamod har tagit slut hur bra jag än tyckte att filmen var. Ge min övertrötta hjärna en paus tio minuter så kan vi fortsätta sen. Min skalle har inte samma förmåga att bearbeta intryck som din och tröttnar fort.

Blir du tokig på mitt eviga fipplande på telefoner, överkastet, kläder och allt annat som jag får mellan fingrarna? Det är bara mitt sätt att göra av med lite energi för att kunna hålla kvar fokus på dig.

Emellanåt känns det kanske som jag inte förstår dig och dina känslor. Men jag förstår så mycket mer än vad jag kan sätta ord på.
För när det är starka känslor i omlopp blir min hjärna styrd av dom och inga ord kan komma över mina läppar. Jag har fullt upp med att hålla ordning på kroppen så att den inte utför oönskade handlingar mot mig själv eller andra.

Slänger jag saker överallt? Kaos är mitt sätt att hålla ordning. Eftersom det är kaos i huvudet på mig jämt så är det då jag känner mig
trygg. Det är då jag känner att jag har kontrollen.

Förvånas du över hur jag kan vara förbannad i ena sekunden och i nästa hur glad som helst? Bli inte det. Mitt humör styrs helt av vilken känsla som får övertaget. Och sådant kan ändras fort. I min hjärna är allt i ständig rörelse. Ibland hinner jag inte med.

Hamnar jag ofta i konflikt med andra? Det är bara för att jag hatar orättvisor och vägrar att se på medan andra människor råkar illa ut.
Att lägga sig i är min specialitet. Jag gör det inte för att vara jobbig utan för att jag saknar den fega spärren som brukar känneteckna människan. Jag saknar ett konsekvenstänk och sätter mig ofta i farliga situationer för att rädda människor jag tycker om eller känner medlidande för.

Du tycker kanske att jag är expert på att skämma ut mig. Du förstår, jag ser inte att vara högljudd, hoppa i vattenpölar eller skratta högt som pinsamt. Jag gör det som faller mig in. Det jag känner för i stunden. Jag har inte tid att fundera på vad andra människor tänker om mig. Det finns så mycket annat som distraherar.

Jag förstår inte instruktioner lika snabbt som du. Ibland kanske någon har förklarat samma sak för mig tio gånger utan att jag fattat ett smack. Sedan kommer någon annan och jag förstår plötsligt på en gång. För mig handlar det nämligen inte om vad du säger utan hur du säger det.

Trött på att jag tappar bort nycklarna varje gång vi ska någonstans för att sedan alltid finna dem i jackfickan när vi kommer hem?
Det är bara att du vänjer dig. Min hjärna är så upptagen av omgivningen att den inte har tid att komma ihåg vart sakerna hamnar. Jag lägger ifrån mig dem utan att tänka på det.

Vi med ADHD/ADD är intensiva. Vi känner mer. Vi hatar mer. Vi sörjer mer. Men vi älskar också mer. För när vi älskar någon så gör vi det inte bara med hjärtat utan med hela kroppen.

När du känner att du inte orkar vara förstående längre – gå ut. Ta en paus. Ta en paus från oss, för vi kan vara nog så påfrestande. Det händer alltid något när vi är med. Vi är i ständig rörelse. Men vi är inte bara intensiva och hyperaktiva. Vi är också både intelligenta och kreativa. Vi har bara ett annat sätt att tänka på, eftersom vi saknar den där ventilen. Vi har för att överleva skapat vårt egna lilla sätt att vara och agera.

Det måste du låta oss få.

Och ger du oss den chansen, chansen att få vara precis den vi är, låter oss få ta tillvara på allt positivt som vårat handikapp medför så kommer du att se hur mycket vi har att ge dig. Du kommer att förstå. Och vara stolt över att just du får följa med på vår resa och upptäcka världen i vårat perspektiv.¨

Text utav Nadia Salwin

Likes

Comments