Header

Äventyr

I torsdags var det ledig dag för både mig och Cristian, då blev det en tur till Tjuvberget med Maffig och Felicia. Första riktiga skogspromenaden med Maffig. Också fick han följa med upp till tornet också. Mysdag helt enkelt.

När vi kom hem sov Maffig typ hela eftermiddagen, solen var framme så jag la mig på gräsmattan och läste lite. Andra gången som jag varit ute så i solen i Sverige denna sommar. Helt sjukt va dåligt väder det har varit.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Maffig fick vara hos mamma och pappa en sväng så passade vi på att äta på Izoli's.

Likes

Comments

Resor, Äventyr
Den 7 juli åkte jag, Cristian, mamma, pappa och Felicia till Spanien. Vi hade hyrt en lägenhet 200m ifrån havet och semestrade där i en vecka. Den 11 juli fyllde farsgubben 50 år, då blev de fin-frukost, bad vid havet också hade vi bokat bord på en lite finare restaurang på kvällen. En av dagarna åkte vi till ett köpcenter 20-30 minuter utanför Nerja, handlade lite men blev inte så mycket. Annars så var vi mest och badade i havet, drack öl, vin på kvällarna och åt god mat :) Det var den lilla semestern jag fick i sommar, annars så jobbar jag hela sommaren.


Likes

Comments

Vardagsprat
Idag blir Maffig 3 månader, och det har ju inte varit sådär jättelätt att ha han här hemma den första månaden. Mycket tid åt tjat, bråk, bitande och mycket "nej'ande". Men många roliga stunder också. Han är ju så go när han ska kramas, och de är jätteroligt att va ute och leka och se allt som han lärt sig. Det bästa är ju när man kommer hem ifrån jobbet eller om man varit iväg en snabbis och han blir sådär överlycklig av att se en för det "var ju så länge sedan sist": Tur jag har haft izza och mamma som har kunnat passa han när vi har jobbat. Men så småningom så kan vi ju lämna han ensam hemma en liten stund. 

Likes

Comments

FM MAffig
Den 10e maj skickade jag in en ansökan till Försvarsmakten om att jag och Cristian var intresserad av att bli fodervärd åt en valp efter vi hade sett ett inlägg på Facebook. Inom en vecka fick jag svart över att en av konsulenterna ville träffa oss i Gävle på lördag den 20e maj. Vi åkte dit och pratade och när vi åkte därifrån fick vi en dag på oss att fundera om vi ville vara fodervärd eller inte. 

Klart vi vill de sa vi, och i måndags åkte vi till Gävle igen för en förberedande valpträff och i torsdags 1 juni fick vi hem Försvarsmaktens Maffig! Snabba ryck, men vi är supertaggad och det kommer gå bra detta. 

Mycket saker att tänka på, gå ut ofta med han så han inte kissar eller bajsar inne eftersom han är ju bara 8 veckor och vet inte bättre. Om allt går bra är vi fodervärd åt Maffig cirka 1 -1,5 år. Då ska han göra ett prov och vi får se om han blir tjänstehund eller inte. Likes

Comments

Huset
Från blå tapeter med en våd upptill med olika fotfrukter samt blått element så är det nu ljusare och fräschare. 
Målning och tapetsering är väl de störtsa jobben, samma käksluckor, bänkskiva och golv.
Men trots det så är det en mycket stor skillnad. Och köket är  nu tipptopp :)
Blev precis klar dagen innan överraskningsfesten också, bra med lite tidspress.

Likes

Comments

Vardagsprat

I lördags hade vi en överraskningsfest för Cristians pappa som fyller 60. Cristians syskon kom hit och släktingar ifrån Dalarna. Han blev riktigt överraskad och vi hade jättetrevligt. Det bjöds på skumpa, kaffe, smärgåstårta och lite fika. Också hade Tomas gjort iordning en tipspromenad.


Likes

Comments

Vardagsprat
Har planterat lite tomater och vitlök som börjat växt. När de blivit lite större och varmare ute så ska jag plantera ut i pallkragar som jag ska göra iordning. Och plantera lite annat också, roligt att bo i hus! :)

Likes

Comments

Huset
Bestämde oss förra veckan att vi ska börja renovera köket! Så i fredags bärde vi ut alla stolar, bordet och allt annat och täckte golvet och skåp för att börja måla taket. Taket är nu målat två gånger, igår rev vi tapeter och idag har vi spacklat, slipat och målat elementet. Redan nu är det stor skillnad. Imorgon bitti ska mamma komma hit och måla lister, sen när jag slutar jobba ska jag måla panelen. Allt ska målas två gånger sen är det bara att tapetsera, och det kommer bli stor skillnad även fast det vi bara målar och tapetserar om!

Före och efterbilder kommer senare :)Likes

Comments

Vardagsprat
Måndag och jag ska jobba ikväll. Hostar fortfarande men är mycket bättre. Mår som sämst på mornarna men idag är jag faktiskt rätt pigg. Krattade ungefär halva gräsmattan igår och har krattat lite idag också. Är bara alla högar som ska tas undan så är det väl färdigt sen. Ont i ryggen har jag också efter allt hostande haha. 

 

Åkte på norrskensjakt i lördags, såg inte så mycket med ögonen men fick till någon fin bild på kameran i alla fall!  


 

Likes

Comments