Header

FM MAffig

Det har hänt så mycket i mitt liv den senaste tiden. Därav inget bloggande, och jag vet heller inte om jag orkar skriva allt som hänt.

Men jaja, idag är det i alla fall den 6 november och min lilla byracka blir 7 månader idag. I morse vägde han 33,8kg och han är snart fullvuxen. Eller 10kg till ungefär, enligt wiki så ska en schäfer hane väga mellan 30-40 kg men de beror ju alldeles på. En FM schäfer får inte väga mer än 45 kg men de finns ju schäfrar som väger 50 kg också. Maffig är ju redan så pass stor för att bara vara 7 månader, han väger mest av alla i sin kull men han är ju heller inte tjock. Bara jävligt stor haha.
Nu mellan 7 och 10 månaders ålder så går alla valpar genom en fysisk könsmognad där hanarna börjar lyfta på benet när de kissar och honorna kan börja löpa. Också en ny dominansperiod som vi inte ser fram emot. Han har ju sina bra och dåliga dagar, ibland är han helt omöjlig och ibland är han så lydig och enkel att handskas med. Men oavsett hur mycket bråk och kramar så har vi ju en hatkärlek som är mer kärlek än hat.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ännu en dag i skogen och nu fick Maffig också följa med. Jag och mamma åkte till ett pass där jaktledaren sitter och tog ner lite sly och förberedde inför älgjakten. Hoppas jag är ledig när det är dags att jaga så jag också kan hänga med. Inte har jag tagit jägarexamen än heller, får väl göra det till nästa års jakt.
Maffig fick i alla fall springa lös typ hela tiden, och det var ju superroligt tyckte han eftersom han jämt får gå i koppel när vi är ute och går hemma. Men de gick jättebra, han sprang framför men skulle ha koll på oss hela tiden. På väg ner till bilen så fick han nå tok-ryck och skulle kuta i vattenpölar. Pissblöt och jätteskitig så det blev duschen på en gång när jag kom hem med han.

Likes

Comments

FM MAffig

Äntligen var vi på den första valpträffen som var riktigt lärorik och rolig. Åkte till Gävle, samlades på en parkering. Vi fick först ta ut hundarna ur bilen och lära oss lite knep som vi ska träna på så hundarna inte hoppar ur utan man säger till. Sen gick vi bort mot Station, och på väg dit så gjorde vi lite prövningar. Allt gick jättebra och har lite att träna på nu inför nästa valpträff.

Likes

Comments

Äventyr, Vardagsprat

Åkte ut i skogen en förmiddag med mamma innan jag skulle jobba på kvällen. Vi åkte ut till Sörbo och skulle leta lite lingon och riva ner ett gammalt älgpass. Påvägen till skogen så hittade vi färsk björnskit också. De var väl några timmar färskt, men inte superfärskt. Såg ingen björn i alla fall, inte nå andra djur heller. Tur de kanske när man ska fokusera på att hitta de få lingon som finns i skogen.

Likes

Comments

Fest, Minnen

Jaaaaaa, vi blev ju bjuden på bröllop! Min fina kusin Rasmus och hans fina Lisa är nu gifta. De gifte sig på Stadshuset sen blev det fest i Freluga. Planen var att min farmor och farfar (Rasmus mormor och morfar) skulle vara vittne. Men eftersom farmor är sjuk och då hade feber när de väl skulle gifta sig fick hon inte vara med. Hon var också inlagd på sjukhuset då så inflammationsrisken var för stor och hon för trött för att åka ifrån sjukhuset. Lisas pappa var då vittne, sen åkte de till sjukhuset efteråt och visade upp sig :) Jättefint gjort, samma vecka som de bestämde sig för att gifta sig så hade Rasmus och Lisa varit hemmma hos mig och vi pratade lite allmänt också sa Rasmus att om han ska gifta sig så måste mormor/(farmor) vara med. Annars får det vara. Haha och om Rasmus har bestämt sig för nått så blir det så. Och bröllop blev det, hur fint som helst och festen blev jättebra!
Hoppas ni lever lyckliga i alla era dar, med Lill-Hedwig, hunden och katterna <3

Likes

Comments

FM MAffig

Det är ju ganksa mycket att tänka på när man har en hund som inte är ens egen, som dessutom ska bli polis/försvarsmakt hund sen när han blir större. Allt fokus just nu är lydnad, inte bitas och miljöträning.
Vi är ju ofta hemma eller så är han hos mamma och pappa när vi jobbar. Men lite prövningar då och då gör vi också.

Tog bilen en kväll och åkte till dammluckorna bortanför Granberg där man går till Prästnäset, de var inte kul.
Roligt för mig och Cristian för reaktionen var så oväntad utav Maffig. Eftersom de är en bro som går över vattnet där luckorna öppnas ibland. Våra tidigare hundar har varit livrädd för att gå över där för att de är så mycket ljud när man går och vatten precis under och högt upp. Fy, Maffig tyckte inte alls om att gå där så Cristian fick bära över han till andra sidan haha. Får försöka sen när han blivit lite större. Sen åkte vi till Bolle och kikade runt lite där, de var inga problem.

Likes

Comments

Vardagsprat

Vi sov i stugan efter vi ätit kräftor där. Jag och Maffig vaknade jättetidigt så lite frukost åt han sen gick vi ner till sjön och badade. Kallt men ändå skönt i vattnet. Tråkigt att det varit sån dålig sommar så man knappt har badat någoting.

Likes

Comments

Mat, Fest

Bjöd till på kräftskiva i stugan. En massa kräftor, räkor och annat gött. Även trevligt folk. Värsta mys!

Likes

Comments

Huset

Söndag den 6e augusti blev han fyra månader. Ibland vill man helst slänga ut han så jag inte får se han nå mer. Så arg man blir när han gör sattyg hela tiden. 4-månaders dominansperiod, ingenting att leka med.
Men det börjar gå över nu och han lär sig vad som är rätt och fel. Men det är ju så roligt att göra saker man inte får göra tycker han. Jaja, han ger sig lättare och bråkar mindre. Nästa dominansperiod ska tydligen vara över jul- och nyår. Woho vad roligt det kommer att bli haha.

Likes

Comments