Header

Djur, kläder

I fredags började min praktik på Mälardalens hundvård och det var väldigt rolig. Jag fick sköta om några utav hundarna och då fick jag bada, klippa klor, borsta, "dekorera" och små fixa dem. Sedan när jag kom hem hände det inte någon speciellt.

På lördagen var jag med en skytteklubb och fick skjuta lite och när jag kom hem åkte jag och en kompis till tuna park. Där köpte jag en onepice med leopardmönster som även har svans, öron och "ansikte". Den är jätteskönt så jag har in princip haft den hela helgen när jag har varit hemma. På kvällen märkte jag hur intressant jag tycker det är med sjukvård, eld och sånt så från klockan fem till typ halv 11 tittade jag på 112 på liv och död. Sedan gick jag och la mig.

Idag jobbade jag på Leo's lekland från klockan 12-17. Jag fick ha serveringen och så fick jag också vara Leo två gånger och det är så himla roligt men så himla varmt. När jag kom hem åt jag middag och sedan fortsatte jag att kolla på 112 på liv och död så nu är jag på avsnitt 14. Nu ska jag bara kolla klart på en och sedan ska jag sova.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Djur, skola

Idag har vi haft profildag och arbetat i grupper. Min grupp fick studera alla reptiler på skolan (orm, skäggagam, sköldpadda, leopardgecko). Vi fick börja med att kolla på deras beteende och sedan utseende. Samtidigt skulle vi ficka lite i deras terrarium och mata dem. Efter lunch skrev vi ner allt som vi gjorde på förmiddagen och då gjorde vi även ett diagram om alla djuren.

När jag kom hem började jag läsa en läxa tills imorgon och efter de målade jag i en ny målarbok som jag har fått. Efter ca 1 timme gick jag ut med hundarna och när jag kom hem igen åt vi middag. Sedan fortsatte jag måla tills typ 9, men nu ska jag sova. Kram!!

Likes

Comments

fika, Film, pojkvän

I helgen har jag varit hemma hos Markus. På fredagen åkte vi till tuna park på vägen hem och då köpte jag ny mascara och ett par tights. När vi kom hem till Markus bakade vi glutenfria muffins till serveringen som var i lördags på stålfors. Det blev både choklad och vaniljmuffins och dem blev faktiskt goda även fast dem var gluten och laktosfria. På kvällen kollade vi bara på film.

På lördagen åt vi brunch (pannkakor) för vi skulle vara på stålfors vid ungefär halv 1 och vi skulle till tuna park innan så det blev frukost och lunch i ett. När serveringen var klar vid 3 åkte vi ner på stan och hämtade ut biljetter på bion som vi hade bokat på morgonen. Ledans vi väntade på att tiden skulle gå åkte vi till tunna park igen och bara gick omkring och sedan åt vi middag på Max. När klockan var halv 5 började filmen (Miss Peregrines hem för besynnerliga barn). Den var bra men för mig som föredrar barnfilmer från Disney tyckte den var ganska läskig. När vi kom hem började vi titta på en annan film men som vanligt somnade vi till filmen.

Idag gjorde vi in princip inget på förmiddagen. Efter lunch bakade vi kladdkaka fast i små muffinsformar. Vid 4 gick vi till Ica och handlade till middagen och när vi kom hem åt vi och sedan packade jag min väskan. När vi var klara med allt skjutsade Markus hem mig❤️❤️ Kram!!!

Likes

Comments

pojkvän, musik

På kvällen vid ungefär halv fem hämtade Markus mig och sedan åkte vi hem till min lillasyster och hämtade henne. Konserten började vid 7 i konserthallen på Stålforsskolan. Det började med att gardet spelade några låtar och sedan var det körer, orkestrar, soloartister och även dansare som uppträde. Efter pausen hade Markus spelat klart med gardet så då satt han med oss och kollade på andra halvan. Dem flesta var jättebra men det roligaste var att se körerna eftersom jag själv har gått i dem för flera år sedan. Dansarna var också väldigt duktiga så det var en riktigt bra kväll.
När konserten var slut vid kvart över nio skjutsade vi hem Wilma och sedan skjutsa Markus hem mig. Så nu ska jag sova om bara timern vill stänga av sig så lamporna släcks. Kram och god natt!!(Tyvärr gick det inte att ha fler videos i samma inlägg så det blir ett till inlägg med bara dansarnas nummer)

Likes

Comments

Djur, skola

Idag blir det två inlägg nu på kvällen. Ett från skolan och ett inlägg från kvällen.
Idag har vi som vanligt städat burar och jag fick börja med kaninerna. Det var första gången jag hade dem med det var väldigt enkelt att fixa dem. Eller enkelt och enkelt var det inte för den minsta vit svarta kaninen gillar att upptäcka nya saker så den smet ut ur buren när jag städade men efter ca 10 minuter hoppa den in igen.

När jag var klar med kaninerna fick jag fixa hos marsvinen också med dem har jag haft förut så det gick bra. Efter lunchen gjorde vi inte så mycket. Vi pratade lite i grupper och sen fick vi in princip sluta och då tog jag bussen hem.

Likes

Comments

pojkvän, fika, Film

I helgen har Markus sovit hos mig. Vi har för det mesta bara tagit det lugnt och tittat på film (Ice Age 1) och serier. På lördag eftermiddag gick vi ut en stund innan middagen. På kvällen åkte vi till Coop och handlade popcorn och marshmallows och så hittade vi ostbollar och chips hemma så det blev en lite annorlunda myskväll mot vad det brukar.

Idag var vi hemma på förmiddagen och då badade vi jacuzzi i ungefär 1-2 timmar. När vi var klara åt vi lunch och sedan åkte vi ner på stan och fika på espresso house. Sedan fixade vi lite småsaker och efter de körde han hem mig. På kvällen har jag bara städat och ätit middag och snart ska jag gå och lägga mig. Kram!!

Likes

Comments

skola, Djur, Träning

I skolan i måndags hade vi aktivitetspromenad i stadsmiljö och då gick vi med våra hundar inne i stan och övade på småsaker som t.ex gå slalom, balansgång och hoppa upp på sten. Vi var också i rinmansparken och körde andra lydnadsövningar som sitt, ligg, stanna och sånt. Sedan slutade vi innan lunch.

I tisdags åkte min klass till Stockholm och lyssnade på några föreläsningar och det var inte så speciellt roligt.

På onsdagen var vi hemma hos in lärare med hundarna. Vi övade på personspår/sök av föremål. Efter lunchen fick vi prova på vallning och det var faktiskt ganska svårt men roligt.

I torsdags var vi på EBK (Eskilstuna hundklubb) och där blev vi indelade i tre grupper. Vi fick träna agility, rallylydnad och vi gick en aktivitetspromenad i skogen. När alla var klara med allt åt vi lunch (pannkaka) och sedan fick vi en liten föreläsning om tjänstehundar och narkotika. Hundarna fick prova på att hitta gömda föremål som man gömde i olika behållare och vi körde även nosework och då får hundarna leta efter eucalyptus.

Igår (fredag) åkte vi minibussar till Västerås och var på ett väldigt kort besök på Vallby friluftmuseet och det var de tråkigaste på hela veckan. När vi äntligen var klara där åkte vi in till stan och åt lunch på 2 rum och kök. När vi var klara åkte vi till de sista stället på specialveckan och det var Kungsbyn. Där tittade vi på djur och åkte på en bilsafari. Det första vi gjorde när vi kom dit var att gå in i reptilavdelningen och där var det in princip bara ormar i alla olika storlekar och sorter. De coolaste ormarna var anakondorna. På djurparken hade dem även älgar, rävar, kameler, spindlar och andra djur som är "vanliga" som t.ex häst, gris och tjur.

Likes

Comments

pojkvän, Film

I helgen har det hänt några lite mer speciella saker. Igår hade Markus spelning med gardet igen så jag var där och kollade och när dem var klara åt vi glass inne i Ica maxi. Sedan åkte vi hem till mig och åt lunch och bara var med varandra. Vid 6 tiden åkte han hem och då åt jag middag.

Idag har det varit en lugn förmiddag och vid fem fick vi besök på middag. Efter maten klockan åtta åkte vi in till stan och kollade på bio (Bridget Jones's baby) som började nio. Den var jättebra och jag rekommenderar verkligen den. När den var slut åkte vi hem och var hemma igen halv 12 så nu ska jag sova så jag orkar med skolan imorgon. Kram!!

Likes

Comments

Djur, kläder, Skor

Den här veckan har varit en vanlig skolvecka. I onsdags åkte vi till Tuna Park och då köpte jag ett par mysbyxor, jeans och ett par stövlar. I torsdags hade jag mitt första elevrådsmöte och då blev jag utsedd till elevrådets kassör. Efter skolan var det försvarsutbildarna men lite mer chill än vanligt.

Idag har det varit profildag så då har vi städat burar igen och idag fick jag fåglarna. Vi fick fylla i papper tills när vi går ut på praktik vecka 40 och vi fick fortsätta på en Power Point som vi började med för ett tag sedan.

Nästa vecka är det specialvecka så då kommer vi både åka till Stockholm och hem till lärare och ha kortdag på måndag så det ska nog bli roligt.

Likes

Comments