syster, tävling

Hej!

Idag hade Wilma en hemmamatch med Eskilstuna united i Årby som tyvärr slutade med 1-0 men hennes lag var jätteduktiga,och jag är en väldigt stolt storasyster till Wilma <3

I början var det varmt och soligt men det gick över efter ett litet tag då det blev mulet och lite kallare.

Kram!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

pojkvän, skola, Träning

Hej!
Idag var jag och min klass på lilla nyby återvinningscentral och fick en utbildning i brandskydd. Vi fick börja med ett teoripass och sedan blev vi uppdelade i två grupper, där min grupp började med HLR på dockor och sedan fick släcka eld med brandfilt och pulversläckare. För mig var inget nytt men det var roligt med repetition och komma bort från den vanliga skolan en dag.

På eftermiddagen fick Markus och jag följa med till munktell gymmet och prova vibrationsträning och det var väldigt roligt men jobbigt.

Likes

Comments

skola, Prov

Hej!
Idag har det varit en bra dag! Jag har fått tittat på matte nationella provet vi skrev för någon vecka sedan och det gick jättebra. På första delprovet missade jag 6 poäng totalt, 2 på E nivå, 3 på C nivå och 1 på A nivå. På det andra delprovet missade jag ett poäng totalt och det var 1 på A nivån. Sedan hade jag mitt sista nationella prov som var matte muntliga och det gick mycket bättre än vad jag trodde det skulle gå eftersom matte inte är min starkaste sida.

Sedan har eftermiddag/kvällen varit som vanlig, jag hade fiollektion på kvällen och sedan har jag bara tagit de lugnt.

Likes

Comments

Contains affiliate links Mat, pojkvän

Hallo! På måndag firar Markus och jag 2 och ett halvt år så det blev firade idag istället. Det började med en lugn förmiddag och sedan på kvällen gick vi ner på stan och åt middag på Wild Western Burgers. Jag tog en nachotallrik och Markus en oxfilé med pommes.

Efter middagen gick vi och bowlade och det gick väll lite sådär för oss båda men vi hade det roligt i alla fall.

Kram!!!

Likes

Comments

Djur, godis, skola

Hej! Igår så fick jag och två andra som har praktik på skolan åka till sjukhuset och visa upp några av skolans djur för barn. Vi hade våra marsvin, sköldpadda och kackerlackor med oss och jag höll även i en av kackerlackorna för första gången. utöver oss från realgymnasiet var det även en trollkarl, tre killar från A-laget i handboll och en sockervaddare. sockerstollen gav oss gratis och så fick man välja själv vad han skulle göra. Jag fick en smurf som han gjorde för första gången, en fjäril, Olof från frost och en minion.

Senare på kvällen åkte Markus och jag och firade Frida som fira 8år och då blev det Tacos och marängsviss. Sedan kom vi hem igen runt halv tio så då orkade jag inte skriva så det kom idag istället.

Kram!!!

Likes

Comments

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev. Jag har haft ett litet uppehåll pågrund av skolan och har haft mycket att göra. Om ungefär tre veckor är det sommarlov så då kommer jag kunna skriva mer som förut igen😊 På sommaren finns det förmodligen mer eller åtminstone roligare saker att skriva om☀️
Kram

Likes

Comments

mode, shopping , syster

Nu är det väldigt länge sedan jag skrev något för det har inte hänt något jättespeciellt.

Igår var jag och min lillasyster på stan och fika och shoppa kläder och där hittade jag två långärmade.
Idag var jag på Erikslund och kollade om jag kunde hitta något på rean och det gjorde jag😊 där hittade jag ett par over knee boots, en t-shirt och två långärmade tröjor.

Likes

Comments

pojkvän, skola

Nu har jag inte skrivit på väldigt länge men det har inte hänt så mycket speciellt. Fast idag är det annorlunda för att idag firar Markus och jag 2 år tillsammans!! Vi har gått igenom så mycket tillsammans, glada stunder, mer ledsamma, roliga och jobbiga stunder men tillsammans klarar vi allt. Idag blev det inte så mycket firande förutom att vi var med varandra på eftermiddagen/kvällen och så, men vi ska fira det mer i helgen❤️❤️❤️❤️


Skåneresan / Elevrådskongressen:
Senaste gången jag skrev var på höstlovet men efter de har det nog inte hänt så mycket. Det som har vart det mest, jag vet inte vad, men jobbigaste/största saken var att jag och en annan tjej på skolan åkte på elevrådskongress i Skåne i fredags. Det skulle ha varit fredag till måndag eftermiddag men det blev en ganska stor ändring. Det gick inte så bra för oss.
I fredags gick jag upp halv fyra för att göra mig klar och duscha innan vi skulle till tåget som gick vid 7. Det började bra när vi satte oss på tåget och vi satt och höll på med sysselsättning vi hade med oss i en påse. Men när vi hade åkt en stund sa dem i högtalarna att vi skulle bli sena på grund av olycka längre fram på spåret, och det gjorde oss lite stressade för då skulle vi missa tåget vi skulle byta till. Samtidigt som jag pratade med en vuxen från skolan så sa dem något i högtalarna som jag missade och den andra tjejen sa lite snabbt att, vi måste av här. Vi skyndade oss av eftersom vi redan hade stått stilla väldigt länge på perongen. När vi kom in på stationen såg vi att alla tågen var inställda så vi satte oss och vänta en stund. Medan vi satt där så frågade jag den andra tjejen om vi skulle spela kort under tiden men när jag skulle ta fram de så upptäckte jag en sak. Påsen var borta! Så den andra tjejen sprang tillbaka till tåget medan jag vakta våra väskor men som tur var hitta hon den. Efter en timme kom det ett tåg vi kunde ta, men när vi hade åkt en stund igen så blev det något fel med spårväxlaren så vi fick stå stilla i ytligare 1 timme för att de andra tågen var tvungna att köra före. Det gjorde så att vi låg efter ca 2 timmar i planeringen och vi skulle missa incheckningen som var senast kvart i 3 i Skåne. När vi börja åka igen hamnade vi bakom ett godståg så det gick inte så värst fort. Väl framme på stationen fick vi vänta på att bussen vi skulle med skulle komma och när vi var framme på skolan vi skulle vara på efter 1 timmars bussresa skulle vi checka in. Då kommer vi till det tredje problemet, vi hade inte blivit anmälda helt rätt så vi stod inte med på listorna. Efter ett tag så löste de sig och vi kom in men det första vi möttes av var småbarn. Ca 150 personer och i princip alla var mellan 10-14 år och det var inte för gymnasieelever som vi hade fått höra innan. Efter välkomnandet till alla skulle vi packa upp och då kommer vi till fjärde problemet. Madrassen passade inte så bra med pumpen men det löste sig.
Efter middagen skulle vi börja med mötena och det var hur oseriöst som helst. De kastade pappersbollar på varandra genom hela rummet, man applåderade inte utan man skulle sitta och vifta i luften med armarna och man gjorde peace tecken ✌🏼när man skulle vara tyst och det är bara några saker som hände. Både jag och den andra tjejen blev bara mer och mer stressade för båda två hade förväntat oss mer seriösa saker och det gjorde så båda började må dåligt eftersom vi hade så mycket viktigare saker vi kunde ha gjort istället för att sitta och vifta med armarna i luften och kasta pappersbollar.

Så när klockan var vid halv tio hade jag ren panik och ville bara hem så fort som möjligt och på vilket sätt som helst. Vi började kolla på natttåg men det gick inga förutom ett som skulle gå om tio minuter men det tar 55minuter att komma till stationen så vi skulle inte hinna med den. Nästa tåg skulle gått vid 10 på morgonen på lördagen men vi både ville hem tidigare och vi ville inte åka tåg efter allt som hände på resan dit som skulle ha tagit 5 timmar totalt men som sluttade med 8,5 timme. Så vi började kolla på flyg istället och hittade ett som skulle gå från Malmö till Arlanda klockan 8 på morgonen som vi bokade. När vi hade bokat insåg vi att, det går inga bussar och vi pratade med ledarna som hade allt ansvar och som både hade bil och körkort om någon kunde skjutsa oss med det ända dem svara var att, nej vi gör inte sånt och inte så tidigt. Och det var enbart för att vi tidigare hade kritiserat dem och sagt att vi tyckte det var för oseriöst och att vi inte mådde bra. Det slutade med ännu mer panik över att vi inte visste hur vi skulle komma till flygplatsen så av ren panik blandat med stress och trötthet började jag gråta men så prova vi ringa en taxi direkt efter vi hade pratat med ledarna och då var klockan vid halv 1 på natten och så bokade vi en taxi som skulle hämta oss halv 5 på skolan. Vi packade allt på kvällen/natten förutom sovsäck som vi sov i, i ca 3 timmar innan vi skulle upp igen vid halv 4. När vi kom till Arlanda sen efter flyget kom nästa problem. Att hitta packningen men vi fick tag på den efter ca 30minuters letande efter rätt terminal och när vi hade allt så hämtade hennes kompis henne och Markus hämtade mig och så åkte vi hem.

Det var en av dem jobbigaste helgerna på länge både psykiskt och fysiskt eftersom det mesta gick fel och ingen vuxen där kunde/ville hjälpa oss. Så dethär tänker jag aldrig göra om!!

Likes

Comments

pojkvän, Film, fika

Jag orkade inte skriva igår så det får komma idag istället. Förra veckan var det höstlov och de första fyra dagarna hände det inget speciellt förutom försvarsutbildarna på torsdagen. På fredag skulle jag haft praktik klockan 9 men den ansvariga kom aldrig, så när jag hade väntat på henne i ca 30minuter sa några andra som jobbar där att jag kunde åka hem. Så då gick jag till Markus jobb och var där tills han sluta vid klockan 1 och sedan åkte vi hem till honom. Väl hemma åt vi lunch och jag gjorde bananpannkaka till mig och det var inte det godaste jag ätit men det fungerade.
På lördagen bytte vi däcken på hans bil och det var ju inte det roligaste för det var kallt och smutsigt. Under dagen kolla vi på film och jag fick prova göra en hemmagjord Caramel Frapino. På kvällen åt vi middag hos en av hans släktingar.
På söndagen bakade vi kanel och kardemumma bullar och dem blev helt okey. När vi blev klara vid typ 2 åt vi lunch och sen städade vi hans rum. Vid typ halv 4 åkte vi till Tuna Park och köpte tights till mig och sen körde han hem mig. På kvällen gjorde jag inte så mycket förutom att packa upp. Sen gick jag och la mig och tittade på Ipaden lite innan jag skulle sova.

Likes

Comments

försvarsutbildarna , Träning, vänner

Jag orkade verkligen inte skriva igår kväll som jag hade tänkt att göra så det får bli ett idag istället. I helgen har jag varit på skjuthelg med Försvarsutbildarna. Vi åkte på fredag eftermiddag och när vi var framme började vi med teori och efter de så fick vi packa upp och bädd och äta "middag".
På lördagen fick jag och två till som skulle skjuta erfarna skjuta direkt på morgonen. Det gick bättre än vad jag hade trott att det skulle göra men det blåste snett konstant så det förstörde lite för mig. Efter lunch fortsatte vi att skjuta och efter ett tag kom de andra som skulle skjuta för första gången. Vid klockan fem sluta vi och då hade vi det jag tycker är nästan roligast, vapenvård. Efter de åkte vi tillbaka där vi bodde och hade något gruppsnack (som klassråd i skolan), och efter de åt vi middag och kolla på film. Eller de flesta kolla på filmen men jag satt i princip och halvsov efter typ 3 minuter av den fast jag fattade ändå inget av den så det gör mig inte så mycket.
På söndagen åkte både erfarna och nya ut och skött och då fick vi erfarna även sitta och skjuta men det gick väll inte lika bra men jag träffade iallafall tavlan varje gång. De ända gångerna jag träffade de vita var när vi sköt utan stöd och när jag satt upp (och även när andra personer bredvid sköt på min). Vid typ 12 började vi vapenvård och efter de åkte vi tillbaka och städade våran barack och vid fem åkte vi hem igen.
Helgen har för det mesta varit väldigt rolig men jag har även stört mig på en viss favorisering hos ledarna till ungdomarna så det har ju gjort så det inte blev lika roligt att vara där. Jag längtar tills nästa gång och jag hoppas verkligen nästa skjuthelg blir lite bättre än denhär. Men det roligaste är nog faktiskt att jag har blivit så mycket bättre på att skjuta och jag är mycket säkrare på hur vapnet fungerar och hur man ska hantera den och vården efter så tills nösta gång hoppas jag på mer utmaning.

Likes

Comments