Header

mode, shopping , syster

Nu är det väldigt länge sedan jag skrev något för det har inte hänt något jättespeciellt.

Igår var jag och min lillasyster på stan och fika och shoppa kläder och där hittade jag två långärmade.
Idag var jag på Erikslund och kollade om jag kunde hitta något på rean och det gjorde jag😊 där hittade jag ett par over knee boots, en t-shirt och två långärmade tröjor.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

pojkvän, skola

Nu har jag inte skrivit på väldigt länge men det har inte hänt så mycket speciellt. Fast idag är det annorlunda för att idag firar Markus och jag 2 år tillsammans!! Vi har gått igenom så mycket tillsammans, glada stunder, mer ledsamma, roliga och jobbiga stunder men tillsammans klarar vi allt. Idag blev det inte så mycket firande förutom att vi var med varandra på eftermiddagen/kvällen och så, men vi ska fira det mer i helgen❤️❤️❤️❤️


Skåneresan / Elevrådskongressen:
Senaste gången jag skrev var på höstlovet men efter de har det nog inte hänt så mycket. Det som har vart det mest, jag vet inte vad, men jobbigaste/största saken var att jag och en annan tjej på skolan åkte på elevrådskongress i Skåne i fredags. Det skulle ha varit fredag till måndag eftermiddag men det blev en ganska stor ändring. Det gick inte så bra för oss.
I fredags gick jag upp halv fyra för att göra mig klar och duscha innan vi skulle till tåget som gick vid 7. Det började bra när vi satte oss på tåget och vi satt och höll på med sysselsättning vi hade med oss i en påse. Men när vi hade åkt en stund sa dem i högtalarna att vi skulle bli sena på grund av olycka längre fram på spåret, och det gjorde oss lite stressade för då skulle vi missa tåget vi skulle byta till. Samtidigt som jag pratade med en vuxen från skolan så sa dem något i högtalarna som jag missade och den andra tjejen sa lite snabbt att, vi måste av här. Vi skyndade oss av eftersom vi redan hade stått stilla väldigt länge på perongen. När vi kom in på stationen såg vi att alla tågen var inställda så vi satte oss och vänta en stund. Medan vi satt där så frågade jag den andra tjejen om vi skulle spela kort under tiden men när jag skulle ta fram de så upptäckte jag en sak. Påsen var borta! Så den andra tjejen sprang tillbaka till tåget medan jag vakta våra väskor men som tur var hitta hon den. Efter en timme kom det ett tåg vi kunde ta, men när vi hade åkt en stund igen så blev det något fel med spårväxlaren så vi fick stå stilla i ytligare 1 timme för att de andra tågen var tvungna att köra före. Det gjorde så att vi låg efter ca 2 timmar i planeringen och vi skulle missa incheckningen som var senast kvart i 3 i Skåne. När vi börja åka igen hamnade vi bakom ett godståg så det gick inte så värst fort. Väl framme på stationen fick vi vänta på att bussen vi skulle med skulle komma och när vi var framme på skolan vi skulle vara på efter 1 timmars bussresa skulle vi checka in. Då kommer vi till det tredje problemet, vi hade inte blivit anmälda helt rätt så vi stod inte med på listorna. Efter ett tag så löste de sig och vi kom in men det första vi möttes av var småbarn. Ca 150 personer och i princip alla var mellan 10-14 år och det var inte för gymnasieelever som vi hade fått höra innan. Efter välkomnandet till alla skulle vi packa upp och då kommer vi till fjärde problemet. Madrassen passade inte så bra med pumpen men det löste sig.
Efter middagen skulle vi börja med mötena och det var hur oseriöst som helst. De kastade pappersbollar på varandra genom hela rummet, man applåderade inte utan man skulle sitta och vifta i luften med armarna och man gjorde peace tecken ✌🏼när man skulle vara tyst och det är bara några saker som hände. Både jag och den andra tjejen blev bara mer och mer stressade för båda två hade förväntat oss mer seriösa saker och det gjorde så båda började må dåligt eftersom vi hade så mycket viktigare saker vi kunde ha gjort istället för att sitta och vifta med armarna i luften och kasta pappersbollar.

Så när klockan var vid halv tio hade jag ren panik och ville bara hem så fort som möjligt och på vilket sätt som helst. Vi började kolla på natttåg men det gick inga förutom ett som skulle gå om tio minuter men det tar 55minuter att komma till stationen så vi skulle inte hinna med den. Nästa tåg skulle gått vid 10 på morgonen på lördagen men vi både ville hem tidigare och vi ville inte åka tåg efter allt som hände på resan dit som skulle ha tagit 5 timmar totalt men som sluttade med 8,5 timme. Så vi började kolla på flyg istället och hittade ett som skulle gå från Malmö till Arlanda klockan 8 på morgonen som vi bokade. När vi hade bokat insåg vi att, det går inga bussar och vi pratade med ledarna som hade allt ansvar och som både hade bil och körkort om någon kunde skjutsa oss med det ända dem svara var att, nej vi gör inte sånt och inte så tidigt. Och det var enbart för att vi tidigare hade kritiserat dem och sagt att vi tyckte det var för oseriöst och att vi inte mådde bra. Det slutade med ännu mer panik över att vi inte visste hur vi skulle komma till flygplatsen så av ren panik blandat med stress och trötthet började jag gråta men så prova vi ringa en taxi direkt efter vi hade pratat med ledarna och då var klockan vid halv 1 på natten och så bokade vi en taxi som skulle hämta oss halv 5 på skolan. Vi packade allt på kvällen/natten förutom sovsäck som vi sov i, i ca 3 timmar innan vi skulle upp igen vid halv 4. När vi kom till Arlanda sen efter flyget kom nästa problem. Att hitta packningen men vi fick tag på den efter ca 30minuters letande efter rätt terminal och när vi hade allt så hämtade hennes kompis henne och Markus hämtade mig och så åkte vi hem.

Det var en av dem jobbigaste helgerna på länge både psykiskt och fysiskt eftersom det mesta gick fel och ingen vuxen där kunde/ville hjälpa oss. Så dethär tänker jag aldrig göra om!!

Likes

Comments

pojkvän, Film, fika

Jag orkade inte skriva igår så det får komma idag istället. Förra veckan var det höstlov och de första fyra dagarna hände det inget speciellt förutom försvarsutbildarna på torsdagen. På fredag skulle jag haft praktik klockan 9 men den ansvariga kom aldrig, så när jag hade väntat på henne i ca 30minuter sa några andra som jobbar där att jag kunde åka hem. Så då gick jag till Markus jobb och var där tills han sluta vid klockan 1 och sedan åkte vi hem till honom. Väl hemma åt vi lunch och jag gjorde bananpannkaka till mig och det var inte det godaste jag ätit men det fungerade.
På lördagen bytte vi däcken på hans bil och det var ju inte det roligaste för det var kallt och smutsigt. Under dagen kolla vi på film och jag fick prova göra en hemmagjord Caramel Frapino. På kvällen åt vi middag hos en av hans släktingar.
På söndagen bakade vi kanel och kardemumma bullar och dem blev helt okey. När vi blev klara vid typ 2 åt vi lunch och sen städade vi hans rum. Vid typ halv 4 åkte vi till Tuna Park och köpte tights till mig och sen körde han hem mig. På kvällen gjorde jag inte så mycket förutom att packa upp. Sen gick jag och la mig och tittade på Ipaden lite innan jag skulle sova.

Likes

Comments

försvarsutbildarna , Träning, vänner

Jag orkade verkligen inte skriva igår kväll som jag hade tänkt att göra så det får bli ett idag istället. I helgen har jag varit på skjuthelg med Försvarsutbildarna. Vi åkte på fredag eftermiddag och när vi var framme började vi med teori och efter de så fick vi packa upp och bädd och äta "middag".
På lördagen fick jag och två till som skulle skjuta erfarna skjuta direkt på morgonen. Det gick bättre än vad jag hade trott att det skulle göra men det blåste snett konstant så det förstörde lite för mig. Efter lunch fortsatte vi att skjuta och efter ett tag kom de andra som skulle skjuta för första gången. Vid klockan fem sluta vi och då hade vi det jag tycker är nästan roligast, vapenvård. Efter de åkte vi tillbaka där vi bodde och hade något gruppsnack (som klassråd i skolan), och efter de åt vi middag och kolla på film. Eller de flesta kolla på filmen men jag satt i princip och halvsov efter typ 3 minuter av den fast jag fattade ändå inget av den så det gör mig inte så mycket.
På söndagen åkte både erfarna och nya ut och skött och då fick vi erfarna även sitta och skjuta men det gick väll inte lika bra men jag träffade iallafall tavlan varje gång. De ända gångerna jag träffade de vita var när vi sköt utan stöd och när jag satt upp (och även när andra personer bredvid sköt på min). Vid typ 12 började vi vapenvård och efter de åkte vi tillbaka och städade våran barack och vid fem åkte vi hem igen.
Helgen har för det mesta varit väldigt rolig men jag har även stört mig på en viss favorisering hos ledarna till ungdomarna så det har ju gjort så det inte blev lika roligt att vara där. Jag längtar tills nästa gång och jag hoppas verkligen nästa skjuthelg blir lite bättre än denhär. Men det roligaste är nog faktiskt att jag har blivit så mycket bättre på att skjuta och jag är mycket säkrare på hur vapnet fungerar och hur man ska hantera den och vården efter så tills nösta gång hoppas jag på mer utmaning.

Likes

Comments

Djur, pojkvän, försvarsutbildarna

Den här veckan har varit in princip som alla andra. I onsdags hade vi profildag och arbetade med djuren i grupper hela dagen. I torsdags var det "prov" på en kurs i försvarsutbildarna och det gick väll okey fast med lite brister i samarbetet med det fungerade hyfsat.
I fredag hade jag både skolfoto och lärakännasamtal med min lärare. Än så länge går det bra, jag har 100% närvaro i skolan och det betyder att jag inte har kommit en ända minut sent till någon lektion. Jag har inte missat några inlämningar och jag ligger bland det bästa i betygssystemet (enligt läraren). När vi var klara med allt åkte jag till min praktikplats, Mälardalens hundvård och när jag kom dit vid halv 11 så fick jag börja sköta om en hund. När den var klar vid halv 1 fick jag sluta för dagen för min handledare skulle iväg på någon kurs och då gick jag till Markus jobb och väntade på att han skulle sluta.

I helgen har jag då varit hemma hos Markus och för det mesta tagit det lugnt. Vi har kollat på film och serier och på lördagen sålde vi saker som vi säljer med orkestern. Sen har vi inte gjort så mycket mer. Idag när jag kom hem vid 5 åt jag middag och sedan har jag städat och gjort mig en egen kalender så jag får mer koll på vad som händer framöver. Kram!!

Likes

Comments

Djur, kläder

I fredags började min praktik på Mälardalens hundvård och det var väldigt rolig. Jag fick sköta om några utav hundarna och då fick jag bada, klippa klor, borsta, "dekorera" och små fixa dem. Sedan när jag kom hem hände det inte någon speciellt.

På lördagen var jag med en skytteklubb och fick skjuta lite och när jag kom hem åkte jag och en kompis till tuna park. Där köpte jag en onepice med leopardmönster som även har svans, öron och "ansikte". Den är jätteskönt så jag har in princip haft den hela helgen när jag har varit hemma. På kvällen märkte jag hur intressant jag tycker det är med sjukvård, eld och sånt så från klockan fem till typ halv 11 tittade jag på 112 på liv och död. Sedan gick jag och la mig.

Idag jobbade jag på Leo's lekland från klockan 12-17. Jag fick ha serveringen och så fick jag också vara Leo två gånger och det är så himla roligt men så himla varmt. När jag kom hem åt jag middag och sedan fortsatte jag att kolla på 112 på liv och död så nu är jag på avsnitt 14. Nu ska jag bara kolla klart på en och sedan ska jag sova.

Likes

Comments

Djur, skola

Idag har vi haft profildag och arbetat i grupper. Min grupp fick studera alla reptiler på skolan (orm, skäggagam, sköldpadda, leopardgecko). Vi fick börja med att kolla på deras beteende och sedan utseende. Samtidigt skulle vi ficka lite i deras terrarium och mata dem. Efter lunch skrev vi ner allt som vi gjorde på förmiddagen och då gjorde vi även ett diagram om alla djuren.

När jag kom hem började jag läsa en läxa tills imorgon och efter de målade jag i en ny målarbok som jag har fått. Efter ca 1 timme gick jag ut med hundarna och när jag kom hem igen åt vi middag. Sedan fortsatte jag måla tills typ 9, men nu ska jag sova. Kram!!

Likes

Comments

fika, Film, pojkvän

I helgen har jag varit hemma hos Markus. På fredagen åkte vi till tuna park på vägen hem och då köpte jag ny mascara och ett par tights. När vi kom hem till Markus bakade vi glutenfria muffins till serveringen som var i lördags på stålfors. Det blev både choklad och vaniljmuffins och dem blev faktiskt goda även fast dem var gluten och laktosfria. På kvällen kollade vi bara på film.

På lördagen åt vi brunch (pannkakor) för vi skulle vara på stålfors vid ungefär halv 1 och vi skulle till tuna park innan så det blev frukost och lunch i ett. När serveringen var klar vid 3 åkte vi ner på stan och hämtade ut biljetter på bion som vi hade bokat på morgonen. Ledans vi väntade på att tiden skulle gå åkte vi till tunna park igen och bara gick omkring och sedan åt vi middag på Max. När klockan var halv 5 började filmen (Miss Peregrines hem för besynnerliga barn). Den var bra men för mig som föredrar barnfilmer från Disney tyckte den var ganska läskig. När vi kom hem började vi titta på en annan film men som vanligt somnade vi till filmen.

Idag gjorde vi in princip inget på förmiddagen. Efter lunch bakade vi kladdkaka fast i små muffinsformar. Vid 4 gick vi till Ica och handlade till middagen och när vi kom hem åt vi och sedan packade jag min väskan. När vi var klara med allt skjutsade Markus hem mig❤️❤️ Kram!!!

Likes

Comments

pojkvän, musik

På kvällen vid ungefär halv fem hämtade Markus mig och sedan åkte vi hem till min lillasyster och hämtade henne. Konserten började vid 7 i konserthallen på Stålforsskolan. Det började med att gardet spelade några låtar och sedan var det körer, orkestrar, soloartister och även dansare som uppträde. Efter pausen hade Markus spelat klart med gardet så då satt han med oss och kollade på andra halvan. Dem flesta var jättebra men det roligaste var att se körerna eftersom jag själv har gått i dem för flera år sedan. Dansarna var också väldigt duktiga så det var en riktigt bra kväll.
När konserten var slut vid kvart över nio skjutsade vi hem Wilma och sedan skjutsa Markus hem mig. Så nu ska jag sova om bara timern vill stänga av sig så lamporna släcks. Kram och god natt!!(Tyvärr gick det inte att ha fler videos i samma inlägg så det blir ett till inlägg med bara dansarnas nummer)

Likes

Comments