Grattis på din första födelsedag!

Idag är det ett år sedan vi infann oss på förlossningen för en planerad igångsättning. Det har varit ett fantastiskt år med både med och motgångar. Men bäst av allt är att jag fått chansen att vara hemma med Nova. Lära känna henne ordentligt och se henne utvecklas och alla hennes framsteg. Jag ser fram emot alla kommande år som vi har tillsammans. 

Helgen har bestått av kalas i omgångar. Nu känns det skönt att kunna slappna av! Men mer om det i ett separat inlägg! 
Jag älskar dig mer än allt, du är det bästa som hänt mig! Likes

Comments

Bloggen glöms som i vanlig ordning bort. Det är lite mycket runt omkring allt.  Så just nu känns det som att jag är påväg upp i en enorm uppförsbacke med motvind. Så det känns extra skönt att all jul och nyårshets äntligen är över. Jag föredrar helt klart de vanliga veckorna när allting går på rutin. 

Annars händer det inte så mycket. Jag har börjat planera lite inför Novas kommande ettårsdag och för hennes första födelsedag. På söndag kommer min släkt hit och firar henne, det känns bara helt galet att det redan gått ett år! 
Men jag är så glad över att just hon finns i våra liv! Likes

Comments

Tänkte bara kika in för att önska er god jul! Hoppas ni alla haft en fin julafton! En ordentlig uppdatering kommer imorgon! 

Idag har Nova firat sin allra första jul, magisk känsla att få dela dagen med båda mina döttrar. Förra julen var jag höggravid och längtade efter denna dag. Jag känner mig så rik och lyckligt lottad som fått äran att få två friska och fantastiska tjejer. Jag älskar er! Likes

Comments

I måndags var vi i kyrkan och kollade på Julias luciafirande. Det var verkligen hur fint som helst, och barnen var så duktiga! Måste ärligt talat erkänna att jag faktiskt blev förvånad, jag varken förväntade mig eller trodde att de skulle vara så duktiga! Julia hade bestämt sig för att vara en söt liten tomtenisse. Och Nova klarade sig igenom kyrkbesöket utan en massa skrik och bråk. Till en början var hon väldigt fascinerad och bara stod och kollade. Men efter en stund tröttnade hon. Så då fick vi muta henne med både majskrok och leka med mitt headset. Så det gick bra! Efteråt bjöds det på fika i församlingslokalen och därefter gick vi hem. Vi hade lovat Julia att klä granen, så enligt henne kunde inte dagen slutat bättre eller ens blivit bättre! 

Morgonen därpå när Nova vaknade hade hon svårt för att släppa granen med blicken. Hon ville gärna fram och klämma och känna. Det dröjde dock inte länge innan hon var framme och drog i kulorna. Julklapparna låter hon vara, ibland drar hon i snören och plockar lite med dem. Men hon försöker inte öppna dem åtminstone. :)

Likes

Comments

Snart är det äntligen dags för mig att krypa ner och blunda. Dagen har gått i ett, startade dagen med jobb. Men kunde komma ifrån redan klockan ett. Samtidigt som det kändes skönt med ett kort dagspass så kändes det lite dumt att gå ifrån två timmar tidigare. Eftersom jag jobbar så sällan så tycker jag att det är onödigt att gå ifrån tidigare. Förlorar massa pengar på det och när jag väl är där borde jag stanna kvar mina timmar. Men redan klockan elva var jah klar med mina uppgifter, och jag hade stöttat uop de andra som behövde en extra hand. Så när jag hade gjort allting jag kunde så valde jag att passa på att sluta tidigare. Kom hem skapligt och umgicks med ungarna, när Nova skulle sova sin andra middagslur passade jag på att vila på soffan. 

Annars har resterande tid av dagen gått till att städa, jag och Julia bakade scones till kvällsmat. Och innan det var läggdags för henne så åkte hon in i duschen. Nu har jag, framför musikhjälpen vikt tio ton tvätt. Skönt att ha det gjort. För imorgon kommer det ny tvätt som ska vikas. M är iväg hos Alex ikväll som bara bor några hus ifrån oss. Och tjejerna sover sedan snart fyra timmar tillbaks. Ibland glömmer jag bort hur skönt det är att bara få vara helt ensam och andas lite. Den här kvällen var verkligen välbehövlig! 

Imorgon väntas luciafirande i kyrkan med Julls. Hon längtar, så det blir kul att se henne lussa lite. 
Likes

Comments

Det är en tidig söndagsmorgon och mina ögon går i kors. För mig väntar ett dagspass på neo, medan ungarna och M ligger hemma och sover. Det är alltid så mycket jobbigare att gå upp och lämna hemmet när alla är hemma. 

Trots att jag hade en vild Nova bredvid mig så sov jag ändå relativt bra. Med andra ord är jah inte dödstrött, men inte långt därifrån helller. När man tänker tillbaks på hur fort tiden har gått så är det helt galet. Vid den här tidpunkten för ett år sedan gick jag hem på semester och mammaledighet. Fortfarande höggravid. Och nu har jag snart en ettåring hemma! Likes

Comments

Idag har vi storstädat och julpyntat här hemma, jag var först skeptisk till att plocka fram alla julsaker. Vilket egentligen är konstigt då jag älskar julen. Men tanken på att ha julgran och allt annat med en klåfingrig bebis kändes inte allt för lockande. Men Julia var inte lika nöjd över mitt beslut, så vi plockade fram lite ändå! 

Kvällen har hittills spenderats i soffan, men innan dess hann jag slå in några av barnens julklappar. Jag har letat som en idiot efter en speciell julklapp till Julia, det var någonting som hon önskade sig mer än allt annat. Har nog kollat i alla leksaksaffärer på internet och sprungit både på stan och Ikea i alla leksaksbutiker, och fått samma svar utav alla "den är tyvärr slut på centrallagret och har utgått ur sortimentet!"  Men tillslut sprang jag på den av en ren slump, när jag hade gett upp hoppet. Så nu kommer vi ha en väldigt glad tjej här hemma på julafton.

Jag är så fruktansvärt trött, så funderar på om jag kanske ska krypa ner redan nu. Nova sover sedan några timmar tillbaks och Julls är hos Linus. M styr med sitt så ja..  
Likes

Comments