Header

Josefins liv

I morgon åker jag till Uppsala tillsammans med Rickard. Rickard ska gå på lektioner och jag ska åka till tandläkaren. Det är dags att fixa min visdomstand. Den kommer nog inte dras ut utan tandköttet som sitter över den ska bort. Det är nog det enda. Tror jag.

God natt och sov gott! Dröm söta drömmar i natt. ❤️😍

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

Josefins liv, Min väg till sjuksköterska

Jag blir nästan tokig på ILP:n. ILP och hemtenta ska in i morgon. Hemtentan är inga problem, men ILP:n tycker jag är svår. Jag har försökt så gått jag kan om att skriva om hur långt jag har nått kring olika lärandemål nu när jag är helt klar med praktiken. Vet dock inte om jag är på rätt spår då jag verkligen tycker att ILP:n är svår. Det värsta som händer är väl att jag får revidera och så får jag göra det. Jag vet inte alls vad jag ska skriva mera än så här. Det känns bara som upprepning kring varje kolumn.

Idag tog Rickard och jag en promenad på eftermiddagen. Det var så skönt då jag känner att min hjärna håller på att explodera. 😂🤯

Likes

Comments

Min väg till sjuksköterska

Etisk sensibilitet, etisk medvetenhet, är något som är väldigt viktigt att ha inom så väl vården, men också i sitt privata liv. Att ha en etisk medvetenhet kring vad som är rätt och fel är viktigt för att kunna behandla andra, och sig själv på ett bra sätt.

Idag handlade mitt seminarium om etisk sensibilitet. Vi var två basgrupper som alla individuellt skulle ta upp ett fall som har hänt på praktiken. Vi skulle koppla fallet till autonomi och integritet. Autonomi är människans rätt att bestämma själv och integritet är människans helhet. Kränker du en människas integritet så kränker du en människas sätt att vara.

Det var ett nyttigt seminarium, men jag hade önskat att alla deltagare innan seminariumet hade fått skickat in sina fall till läraren så att läraren kunde läsa igenom fallen och välja kanske fyra fall istället för alla. Det var alldeles för många falls om kom upp och i slutet när var alla så trötta så att ingen orkade lyssna på de fall som togs upp. Att välja de fyra mest intressanta fallen hade varit bättre. Även om det var långdraget så var det faktiskt ett bra seminarium. Vi fick redskap om hur man ska bete sig och inte bete sig i olika situationer. Etik är så otroligt viktigt. Har du inte ett etisk tänkande så kan du inte bli en sjuksköterska. 

Likes

Comments

Josefins liv

I morgon har jag en seminarium som kommer att handla om etisk sensibilitet. Jag är lite nervös över det här seminariumet för jag har inte riktigt koll på vad jag ska säga om mitt etiska dilemma som hände på praktiken. Men det fixar sig nog. Jag får improvisera. Det är bara att köra på.

God natt och sov så gott! Dröm söta drömmar i natt. 😍❤️

  • Filed under: Josefins liv

Likes

Comments

Min väg till sjuksköterska

Det här känns så grymt bra! 😍 Jag är klar med både opponeringen och slutbedömningen. Det känns som om jag grillade lite på opponeringen, men jag fick bra feedback från läraren som tyckte att jag hade fått med det mesta.

Slutbedömningen gick så bra! Fick beröm igen över att jag kommer att bli en bra sjuksköterska och så fick jag beröm över att allt hade gått så bra på praktiken. Jag är godkänd med råge!

Likes

Comments

Josefins liv, Min väg till sjuksköterska

Jag la ner mycket tid på att opponera på uppsatsen. Jag hoppas som sagt jag inte trampar någon på tårna. Det handlar om hur man lägger fram allting och jag ska försöka göra det på bästa möjliga sätt. Kritik är kritik. Självklart kommer jag med bra kritik också. Det är väldigt viktigt vid en opponering!

Nu ska jag sova. Fick reda på att jag i morgon efter opponeringen kommer att ha slutbedömingssamtalet. Det känns skönt. Jag kommer med största sannolikhet att bli godkänt och vad skönt det kommer att kännas när det är över! 😍

God natt och sov gott! Dröm söta drömmar i natt! 😍😘

Likes

Comments

Min väg till sjuksköterska

Det här med att opponera på någon annans arbete tycker jag är lite läskigt. Jag skriver för närvarande kommentarer i själva uppsatsen då jag fått frågar att besvara. Tycker det då är lättare att skriva kommentarer direkt i dokumentet. Jag hoppas att jag inte är för elak, men det handlar om att vara kritisk och det försöker jag nu vara. Jag Försöker också förstå frågorna jag ska gå igenom och hoppas att jag har besvarat dem rätt. Är dock inte säker.

Likes

Comments

Josefins liv, Min väg till sjuksköterska

Idag ser det ut såhär i Stockholm! 😍❄️
Det snöar massor. Tur att jag har mina vinterskor! Längtar så ut till snön. Jag tycker om vintern.

Idag ska jag kolla igenom en annans tjej uppsats och opponera på den. Är lite osäker på det här med opponera, men jag har frågor att utgå ifrån så vi får se hur det går.

Likes

Comments

Min väg till sjuksköterska

Nu har jag suttit halva kvällen och fixat med referenslistan. Det är inte svårt alls, men det tar tid. Jag har en referens kvar som jag inte ens har boken till. Jag kommer att behöva fixa boken men det är nog inga problem! 😊☺️

Jag ska alldeles strax skicka in min uppsats till en gruppchatt där vi ska opponera på varandras uppsatser. Ska i morgon kolla igenom en annan tjejs uppsats och försöka vara kritisk. Kommer att bli svårt, men det blir nog bra.

Mitt huvud snurrar lite nu så det jag ska göra är att ta ledigt resten av kvällen.

Likes

Comments

Josefins liv, Min väg till sjuksköterska

Idag ska jag träffa Hanna vid 09.30. Vi ska sitta på ett bibliotek tillsammans och göra klart det sista av hemtentan. Uppskattar väldigt mycket att vi sitter tillsammans för då kan man bolla idéer. Speciellt när vi gått samma praktik! 😊

När jag kommer hem ska jag städa och sen ska jag vila upp mig så att förkylningen försvinner. Är fortfarande lite förkyld. 👍🏻

Likes

Comments

Instagram@josefintrangteg