Backpacking Asien, Vietnam

I förrgår hade vi resans hittills roligaste dag här i Vietnam. Dagen började tidigt då en minibuss hämtade upp oss utanför hostlet och vi började åka mot Mekong deltat som ligger en bit utanför Ho Chi Minh City. På vägen stannade vi på två ställen, första stället var mer av ett souvenir ställe och andra stället var ett tempel och fick vi se gigantiska statyer av bla Buddha. Att stanna någonstans innan man kommer till det man egentligen har betalat för att göra verkar vara vanligt här, det gjorde vi även på första turen vi gjorde några dagar innan. Till slut kom vi fram till hamnen där båten skulle hämta upp oss. Sedan åkte vi båt till olika öar där vi gjorde och fick se olika saker vilket var väldigt intressant. Det var en himla massa nya intryck på en och samma dag så lite svårt att komma ihåg allt haha. Vi fick i alla fall se två farmar med krokodiler, grodor, piggsvin och ormar vilket var lite sådär att se, inte kul att se djur inspärrade. Vi fick två måltider. Första var fruktstund då vi fick testa lite nya frukter och vi fick även sång till måltiden av ett gäng vietnamesiska kvinnor. Andra var lunch och då serverades fisk, soppa, ris och dom godaste vårrullarna jag ätit. I slutet av turen fick vi smaka på kokosnöt vilket både jag och Jenny hade höga förväntningar för, dessvärre var den tyvärr inget att hurra för.

Nu har vi lämnat Vietnam och tagit oss tillbaka till Thailand. Vi spenderade sex nätter i Ho Chi Minh City men jag hade gärna sett mer av Vietnam. Hanoi har jag hört ska vara fint så nästa gång jag åker till landet blir det dit!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Backpacking Asien, Thailand, Vietnam

Några dagar i Bangkok var nog för oss. Vi känner oss nöjda och vi hann ändå med att se och göra en hel del saker trots att vi inte hade så många dagar där. Här kommer några bilder på vad vi haft för oss i Bangkok.

Trots att vi är lite leds på storstadslivet och hellre vill hänga på stränder, har vi nu tagit oss till Ho Chi Minh City som är Vietnams största stad. Det var ett rätt spontant beslut att åka hit och vi har egentligen inga direkta planer. Jämfört med Bangkok känns Ho Chi Minh City mindre men trots det finns det mycket mer mopeder, och då menar jag verkligen mycket mer! Trafiken är den galnaste jag någonsin sett och för att komma över gatan gäller det bara att gå eller springa rakt över, annars kommer man inte till andra sidan för dom stannar inte för gående. Den bästa saken som vi märkt med Vietnam är att det är väldigt billigt, man kan äta middag för 10 kronor. Just nu sitter vi på rummet efter att ha varit i väg ca hela dagen, imorse bytte vi hostel och sedan gick vi till krigsmuseet vilket var väldigt intressant. Kul att få veta lite mer om Vietnamkriget eftersom jag inte vetat så mycket tidigare. Efter det hade vi lite problem med att hitta tillbaka till hostlet och fick springa i regnet, men nu är vi alla nyduschade och ska göra oss redo för att gå ut och äta middag.

Likes

Comments

Backpacking Asien, Thailand

Efter en lång resa är vi äntligen framme i Thailand och Bangkok! Resan från Arlanda tog ca elva timmar och vi fördrev tiden med att titta på film, läsa böcker och lyssna på  poddar och musik. När vi kom fram till flygplatsen gick passkontrollen oväntat smidigt och vi behövde inte vänta på ryggsäckarna särskilt länge heller. Taxiresan därifrån gick dock inte lika smidigt för chauffören kunde knappt någon engelska och han visste inte heller vart vi skulle och vi kunde inte googla upp vägen till hostlet eftersom vi inte hade internet. Efter lite sökande kom vi till slut fram och vi är nöjda med vårt första boende förutom att det var en del strul med wifit först men nu är det någorlunda löst. Idag har vi tagit en promenad runt i området och ätit en god middag på en restaurang, dock fanns det bara pinnar att äta med och flera av oss hade en del problem med det.. hoppas vi blir bättre på det! Nu är klockan runt 18 här och vi tänkte faktiskt sova snart. I och med att vi inte sov många timmar natten innan vi åkte från Kiruna och inte heller på flyget är vi väldigt trötta nu. Imorgon väntar vår första hela dag i Bangkok!

Likes

Comments

Backpacking Asien

Nu ska jag berätta en rolig (och läskig!) sak, idag är det endast FEM dagar kvar tills vi åker! Förstår ni huuur sjukt!? Det känns som en evighet sen vi började prata om det och snart är det verklighet, snart åker vi till andra sidan jorden på obestämd tid. Mina känslor är väldigt blandade. Det ska bli kul att komma iväg och se mer av världen och skaffa mig nya erfarenheter men samtidigt är jag så bekväm i Kiruna och det kommer vara jobbigt att vara utan alla nära och kära så pass länge. Men jag är stolt över mig själv att jag far iväg. Att komma iväg nu efter gymnasiet är viktigt för mig, att växa som människa och se nya platser ser jag fram emot.

Snart får jag hänga i bikini på beachen igen!

Likes

Comments

Vardag

Igår var det lördag och Simon som fyllde 19 firades! Först var vi några som var och åt på Spis innan vi gick vidare till Simon och ännu fler folk kom. Det var kul men på krogen var det lite smått segt så jag åkte hem tidigt vilket jag är väldigt glad över nu dagen efter hehe. Idag har jag inga planer så får se vad dagen har att komma med.

Likes

Comments

Vardag

Titta så fint det var idag när jag var ute och promenerade! Riktigt fint vinterväder.

Likes

Comments

Annat

Igår firade jag Halloween tillsammans med många av mina närmaste vänner. Som jag hoppas att ni ser på första bilden var jag utklädd till julgran haha!  Vi hadr förfest hemma hos Tanja med drinkar, tilltugg och mycket dans, och det blev riktigt lyckat! Sen drog vi till krogen och där var det som vanligt, är rätt leds på Kirunas uteliv. Det enda positiva är väl att man oftast känner många och alltid har någon att vara med. Summan av kardemumman blev en helt ok Halloween!

Likes

Comments

Hår, smink & skönhet

Nu är det inte länge kvar till årets roligaste högtid, halloween. Jag är så taggad! Det blir sista högtiden jag går ut på i Kiruna på ett bra tag så därför blir det extra roligt.

Hä​r kommer lite inspiration till roliga sminkningar.

Likes

Comments

Annat

I veckan skaffade jag och några kompisar biljetter till Coldplay på Ullevi i juni nästa år! Det är väldigt länge kvar men känns ändå kul att redan ha en sak planerad till nästa sommar.

Likes

Comments

Vardag

Jag har under en ganska lång period börja tänka mer på det här med att vara vegetarian/vegan, men det är först nu i höst jag har tagit tag i det på allvar och börjat välja bort kött i vissa sammanhang. Det är dock svårt när jag bor i en köttätande familj och själv har i princip 0 intresse för matlagning, att laga mat är ärligt talat bland det tråkigaste jag vet. Men det går ju ändå, att mitt intresse för matlagning är obefintligt är egentligen ingen ursäkt, och jag har börjat i små steg. Idag lagade jag till exempel en väldigt enkel måltid till mig och min syster. Jag såg att Mathilda lagade detta i en av hennes vloggar och blev inspirerad!

Likes

Comments