View tracker

Den här pastan kallar jag pendlar-pasta! Om man som jag gör pendlar till en annan stad för jobb varje dag, så händer det rätt ofta att man hamnar i en bilkö..... som tar två timmar... som gör att man kommer hem 18.30 med lågt blodsocker & snabbt vill slänga ihop något. Då passar denna pasta perfekt!

Du behöver:
Pasta
En burk räkor (msc märkta)
Två krukor basilika
En vitlöksklyfta
3 dl grädde (jag använde Oatly men vanlig funkar också)
Parmesan

Såhär gör du:
Stek basilika lite kort med pressad vitlök i stekpanna, häll sedan i grädden. Riv i en jäkla massa parmesan, alltså mycket + lite till pga sjukt gott. Koka pastan och när två min kvar på den, släng i räkorna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag gav mig på att försöka göra en god korvstroganoff, utan korv då :-)

Du behöver:
1 röd lök
Ett paket "hot chorizo" från Vegomärket Astrid & Aporna
4 dl matgrädde
3 msk chilisås
En skvätt ketchup
Färsk timjan

Såhär gör du:
Stek hackad rödlök i smör och när den börjar bli klar, släng i korven som du hackat till "mynt". Stek korven så den får en fin yta. I med matgrädde, chilisås, ketchup. Till sist toppa med lite färsk timjan. Koka upp och smaka av, fyll på med chilisås/ketchup om det behövs och är du en tuffing, i med lite Sambal Oelek också. Servera med ris!

  • 7 readers

Likes

Comments

View tracker

När man tänker tacos blir det ju lätt köttfärs/quornfärs man tänker på först... men idag testade jag en variant med räkor och grönsaker. Helt klart en ny favorit! Äter man vego kan man utesluta räkorna och ösa på med mer grönsaker.

Du behöver:
Två paprikor
En röd lök
Chili efter smak
En vitlöksklyfta
250 gram Msc-märkta räkor (jag tog handskalade på burk)
Mjuka små tortillabröd
Creme fraiche
Salsa (färdig funkar fint!)

Såhär gör du:
Hacka och stek lök, paprika, vitlök, chili i olja. När allt är genomstekt, släng i räkorna. Räkorna ska bara bli varma, så typ 2 min max.

Till guacamole (obs jag är rebell här och kör mitt eget race utan tomater eller lime...:)) :
2 avocado
2 msk creme fraiche
En halvhalva rödlök
Nypa salt
... mixa ihop, klart!

  • 12 readers

Likes

Comments

I dessa tider hostar och nyser det folk mest överallt omkring en, och det gäller att försöka göra allt man kan för att boosta immunförsvaret. Denna dryck tar vi en shot av här hemma varje morgon, men den är även god att blanda med kolsyrat vatten om man som jag gillar ingefära :)

Du behöver:

  • 200 g färsk ingefära
  • 1 l vatten
  • ½ dl ekologisk honung
  • 3 st citroner
  • Såhär gör du:
    Hacka upp ingefäran och häll i kastrullen med vatten och koka upp. Så fort det börjar koka, dra av kastrullen från plattan och låg den stå där tills allt kallnat. Pressa sedan i citron och häll i honungen. Sila och tappa upp på en flaska!

    Likes

    Comments

    Jag är ett stort fan av gröna smoothies! Förutom att det är gott, så är det supernyttigt och hur bra kombo är inte det? Tricket med gröna smoothies är att ha i någon form av frukt. Om man skippar det, smakar det mest..... nyttigt. Och det ska ju såklart vara gott :)

    Du behöver:
    1 avokado
    1 citron
    En näve tinad mango / färsk mango
    1 dl äppeljuice
    En näve spenat eller grönkål (jag köper oftast fryst och tinar upp, eftersom det då kommer i små smidiga kuber)
    Ingefära efter hur mycket man ja, gillar ingefära.

    Häll i allt i mixern, pressa i citronen. Mixa, häll upp och njut :)




    Likes

    Comments

    Nätet svämmar nästan över med recept på chiapudding, men jag hävdar att min faktiskt är den godaste ;-) Detta är en av mina favoritfrukostar!

    Du behöver:
    3 msk chiafrön
    2 dl osötad mandelmjölk
    1 kryddmått vaniljpulver
    ​En nypa kanel eller kardemumma
    ​En rejäl skopa ekologiskt jordnötssmör (ingen jäkla Skippy eller så, min favorit är från Urtekram!)
    ​En liten fin burk! (nu kanske du undrar varför inte en skål duger och visst, det funkar det med. Men man blir gladare av en chiapudding i en fin burk tycker jag! :)


    Såhär gör du:
    Blanda chiafrön och mandelmjölk i burken. Blanda ORDENTLIGT så allt är ihopmixat. Låt stå några timmar, helst över natten. Jag gör på kvällen och äter på morgonen efter. Ta en sked och rör runt någon gång så allt verkligen blandas. Servera med bär och jordnötssmör, gärna en fin grapefrukt vid sidan av bara för det är så gott :)

    Likes

    Comments

    Denna pasta är Pontus absoluta favoritpasta!

    Du behöver:

    • En kruka basilika
    • En burk soltorkade tomater i olja
    • Ett gäng tomater som smakar mycket! Små tomater smakar generell mer än de större.
    • En gullök
    • Valfri pasta, men gärna penne eller annan pasta med "hål" i :)
    • 2 dec Oatly havregrädde (vanlig matgrädde funkar lika bra)
    • Parmesan

    Såhär gör du:
    Koka pasta.
    Hacka och stek gullöken i stekpanna.
    Mixa ihop soltorkade tomater, färska tomater och basilika.
    Häll i den goda röran i stekpannan tillsammans med grädden. Blanda!
    Servera med pasta och toppa med en massa parmesan.




    Likes

    Comments

    Att laga mat är hur kul som helst, tycker jag. Men tålamod, det har jag inte. Varken att stå i köket i 100 timmar eller leta ovanliga ingredienser i mystiska små butiker. Mat ska vara gott, gå snabbt och vara grön! Tycker jag dådå. Så haka gärna på :) först ut är: ugnsbakad sötpotatis med fetaostkräm! Detta är en lättlagad och god rätt som jag lagar ofta.

    Du behöver:
    Sötpotatis (cirka en per person)
    Ett paket fetaost
    En burk creme freisch
    Chili
    Sparris

    Såhär gör du:
    Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i halvor, lägg ner i en ugnsform. Ringla över olivolja och flingsalt, gärna lite chili om som jag gillar stark mat. Kör in i ugnen cirka 35 minuter, sötpotatisen ska vara genomjuk med liten fin yta! Samtidigt mixar du fetaosten med creme freisch så du får en slät sås. Smörstek sparris. Klart! :)








    Likes

    Comments