Header

Inspiration, Tips

Som ni vet nu pluggar jag till sjuksköterska i Jönköping och jag trivs väldigt bra på min skola och jag tycker att vi lär oss mycket viktiga saker vi behöver kunna i vårt framtida yrke på så kort tid!

Jag lyssnade på Mathilda och Andreas podd och Mathilda har precis börjat plugga och hade frågat lyssnarna om hjälp. Jag tänkte dela med mig av hur jag tycker det är att plugga och vad man behöver tänka på när man börjar på en ny skola, i en ny klass och ett HELT NYTT program och då sin kommande profession.

Efter att ha jobbat i två år efter studenten började jag plugga igen. Jag hade precis fått ett vikariat där jag fortfarande jobbar och jag tycket det var jättejobbigt att säga upp min tjänst jag då hade och ta det steget till att börja plugga men jag ångrar mig inte!

I perioder är det väldigt jobbigt att vara student, att hinna med livet, träning, vänner och dessutom att plugga. Man måste verkligen lägga alla lediga minuter på att sitta med huvudet i böckerna och det är verkligen inte som på gymnasiet att det är dessa kapitlen du ska kunna eller dessa sidorna utan det är hela boken på kanske 500 sidor du SKA kunna.

Mina tips:

- Var med på alla föreläsningar, det ger dig mer än vad du tror fast föreläsningen är skit tråkig och läraren är jätte monoton i rösten och även om föreläsningen är 2 timmar och du har långt att resa åk och lyssna.

- Sammanfatta föreläsningen efter varje föreläsning och skriv alltid ut åhörakopior om ni får tillgång till det.

- KÖP böckerna, även om ni kanske inte använder böckerna jätte mycket och man kan googla sig till mycket men inte allt och då är det skönt att kunna läsa i böckerna och det finns oftast sidor för begagnad kurslitteratur för just din skola.

- Använd färgpennor, överstrykningspennor och skriv helst i två block samtidigt, ett kladd och ett där du mer har renskrivit och det är då det du pluggar på till tentan.

- Gör alltid tentan även om du känner att du inte pluggat tillräckligt bra, du kan ha tur och få en tenta på de sakerna du faktiskt ha pluggat på.

- Börja plugga samma dag som din nya kurs börjar för att hänga med och slippa nöta in allt dagen innan tentan för det funkar verkligen inte. Räkna med mins en vecka om inte mer till vissa kurser.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Vardag

Oj det var länge sedan nu! Jag tänkte jag skulle uppdatera er lite hur jag har det i livet.

Sist jag skrev så berättade jag för er att jag har börjat en utbildning i Jönköping och att jag ska bli sjuksköterska. Utbildningen går bra men självklart är det väldigt tufft emellanåt och det är MYCKET i skolan ibland. Jag har ni läst första terminen och är inne på termin 2 och första kursen som vi avslutar i slutet på februari och då börjar det tuffa igen. Plugg vaaarje dag och sedan jobbar jag varannan helg på det också. Men jag tycker det funkar ganska bra ändå.

Nu till något roligare! Som jag också skrev sist också haha så kollar jag och Tobias på ny lägenhet och vi hoppades ju att få flytta förra året men vi har funderat och vi har bestämt oss för att köpa, som det ser ut just nu! För att vi ska få en ny lägenhet så måste någon sälja och det har varit lite trögt på marknaden. Idag var vi däremot och kollade på en lägenhet som vi varit och kollat på tidigare så detta var andra gången den visades, dock är det lite att göra i den lägenheten men då får man sätta sin egna prägel i lägenheten och den kommer förhoppningsvis kännas mer som vår egen och i våran stil.

Annat då? Jag har blivit faster till världens sötaste Ella och hon är halv svensk och halv norsk! Isabelle, min systerdotter, har fyllt 1 år! och börjat att gå, helt otroligt. Idag är det ett år sedan Tobias var med i en skidolycka och bröt ryggen... Min svägerska har fyllt 20 år. Jag har firat min första jul som sambo! Jag har kommit igång med träningen, igen. Det har säkert hänt massa mer saker men det var nog det roligaste som jag kom på just nu.

Likes

Comments

Vardag

Just dessa två veckor har varit så mycket att göra för min del. Jag har fått förbereda mig med skolmaterial för jag ska utbilda mig till SYRRA!!! Förra måndagen var jag uppe i Jönköping på upprop och efter det började allt på en gång. Trodde jag bara skulle bli uppropad och sedan kunde man åka hem men då var det info om insparken med cellskapet och därefter blev alla som går på hälso indelade i olika lag men det tråkiga var att jag skulle börja jobba vid tre så var tvungen att åka hem.

Tisdagen var jag uppe hela dagen och träffade halva min klass och vi gjorde massa lekar och köpte våra snygga overaller och hade overallcermoni med hela hälso. Sen var allt igång. Vi avslutade våran inspark i torsdags med overallsittning med cellskapet (cellskapet är vårt sexmästeri) och därefter var det Akademin men jag åkte hem för jag mådde inte så bra och nu har jag varit sjuk i två dagar.

Så det är verkligen hänt så mycket de senaste två veckorna därav uppdateringen men jag ska verkligen inte säga förlåt eller något för jag har verkligen haft två sjuka veckor!! Vi har haft så roligt och allt har varit så bra planerat av våra faddrar och cellskapet.

2019 är jag utbildad sjuksköterska.

Jag hittade dock inte våran insparksvideo men detta beskriver verkligen det vi har gjort i två veckor.

Likes

Comments

Vardag

Förlåt för min frånvaro men jag har ju varit barnvakt sedan i torsdags tom igår och igår var det TRE (!!) födelsedagar att fira. Först en numera 13 åring så upp kl 7:30 för frukost på sängen, sedan åkte vi hem och till min farmor för att fira min kära far kl 13:00 och senare var jag och Tobias iväg för att fira en jobbarkompis som fyllde 30 år. Samtidigt som min syster kom hem från Albanien. Hon har varit borta i en hel månad så jag har självklart saknat henne i massor. Dagen igår var bara stressig...

Men idag! Har vi varit iväg och kollat på våran första lägenhet, yääy!! Den är på 120 kvadrat och ligger mitt i stan, tyvärr var den inte det vi hade hoppats på... Absolut det är en väldigt stor lägenhet för oss två. Men det blev ingen "denna vill jag ha" upplevelse så vi kommer leta vidare.

Imorgon ska jag och min syster upp till Jönköping tidigt för en hemlis som jag kan berätta senare imorgon.

Slänger in en bild på denna söta tjejen från dopdagen!

Likes

Comments

Vardag

Igår var det verkligen så mysig dag med tjejerna och Tobias. Vi lagade mat och kollade på disney channel och spelade kort. När tjejerna hade gått och lagt sig öppnade vi en flaska vin och kollade på sex and the city filmen och spelade kort. Kvällen avslutades verkligen på bästa vis!

Just nu ligger jag faktiskt fortfarande i sängen och väntar på att Tobias och tjejerna ska komma tillbaka så ska vi käka frukost men nu ska jag börja göra mig iordning för stan. Ha en fin dag!

Likes

Comments

Inspiration

Färgskalorna jag kommer bära i höst kommer vara grått, svart, vitt och nude/rosa. Jag kommer att klä mig i mysiga tröjor, jeans och snygga vardagsklänningar som jag matchar med snygga naglar, accessoarer och jag får inte glömma en snygg bomber! Till den största delan kommer jag använda mig utav någon bomber som har hemma i garderoben, eller varför inte införskaffa sig en ny? i en lite roligare färg kanske? Snyggt både till klänning och till stickat med jeans.

V-neckHÄR // Halsduk HÄR // Kepa HÄR // Knit HÄR // Off duty klänning HÄR // BomberHÄR // OPI HÄR // Jeans HÄR // Sneakers HÄR // Väska HÄR // Skor HÄR

Innehåller adlinks

Likes

Comments

Vardag

Just nu befinner jag och Tobias oss i Halmstad hos hans mamma m. familj. Vi ska vara barnvakter nu i några dagar när de vuxna åker på semester. Så ikväll kommer det bli fartfyllt eftersom tjejerna är 9 och 13 är det mycket spring i benen men imorgon hade jag och Tobias tänkt att cykla in till stan för lite shopping så vi får se om tjejerna är med oss eller hos några vänner.

Slänger in tre bilder från när jag var utomlands senast. Denna gång befann vi oss i London.

Likes

Comments

Inspiration, Tips

När jag var lite fick jag alltid en ny skolväska till skolstarten och sedan blev det en grej som mamma fortsatte med tills jag slutade gymnasiet. Det har varit allt från Nalle puh, snobben till fina skinnväskor till nya gympabagar. Jag själv har ALLTID haft ett svagt öga för väskor och att inte börja prata om skor mumsss. Hade jag börjat skolan i år (vilket jag kanske ska iiih) hade jag köpt en stor rymlig väska med många fack så att man får plats med dator, böcker, pennor osv.

1. HÄR // 2. HÄR // 3. HÄR // 4. HÄR // 5. HÄR // 6. HÄR adlinks

Insåg precis att jag bara kollade på svarta väskor, är verkligen en sucker för svarta väskor! Väskan från MK nr2 är den som jag tyckte om bäst, mycket fack och sedan ser det ut som om man kan lägga ner datorn i mitten och ha böcker runt om i de andra facken. Perfekt!

Likes

Comments

Inspiration

Jag och Tobias har börjat kolla på en ny lägenhet, yäääy! Vi kommer förhoppningsvis flytta nu i höst/vinter beroende på hur snabbt vi hittar någon som vi gillar. Innan jag träffade Tobias bodde jag hemma hos mami och iom Tobias olycka i februari flyttade jag in hos honom och där är vi fortfarande, jag bor hos honom. Vi vill så klart ha någonting tillsammans och därför letar vi nu lägenhet.

Eos lampskärm HÄR // Bloom skål HÄR // Asymmetric lampskärm HÄR // Looking for you bricka HÄR // Omaggio vas HÄR // tre små HÄR // Ljusstake HÄR // Lexington handdukar HÄR // Lexington kudde HÄR // iittala vinglas HÄR

I våran nya lägenhet vill jag att ha färgerna ljusrosa, vitt, beige, silver och sedan har vi faktiskt mörkgrå soffa och säng, + ett svart skrivbord och två byråer, resten är vitt! Jag har så himla mycket prylar hemma hos mamma i förrådet som jag inte packat upp eftersom jag inte riktigt visste hur hösten skulle bli.

Likes

Comments