Header

Är det inte konstigt att ens svenska förändras och påverkas så enkelt? Jag är uppväxt och jag har fått toppbetyg i svenska, men ändå så har jag nu på senare tid märkt att den faktiskt suger. Iallafall när jag pratar och ibland när jag skriver. Har framförallt märkt det när jag skriver här på bloggen att det ibland blir fel. Jag tror det kan bero på att jag pratar en hel del engelska och att deras meningsuppbyggnad, ord osv, har liksom fastnat i mitt system. Så jag vill bara be om ursäkt för min knäppa svenska. Det är ju inte så att det är fel att ens svenska inte är 100, men eftersom jag verkligen är mån om svenska, för att jag tycker det är roligt och viktigt, så skäms jag när det ibland blir fel.

Men jaja, så är det ;) Ha en mysig kväll allesammans. Här är en bild från Köpenhamn bc jag är 50/50 dansk 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det gör så himla ont att sakna någon. Det känns som om det är ett stort hål inom mig som bara skriker och jag vet inte vad jag ska göra. Min längtan efter honom känns i hela min kropp. Usch fy vad det gör mig galen! Varför gav jag mig in på detta? Varför förälskade jag mig med någon som bor så långt bort - i ett annat land. Jag blir galen. Jag vill få bort denna klumpen i mitt bröst och gråta ut min saknad, min förtvivlan, min ensamhet. Jag önskar att han var här bredvid mig, att jag inte längre behöver vara ensam. Jag vill kunna hålla om honom när jag än vill och jag vill att han gör detsamma. Det är så jobbigt att varje dag se och prata med den människa du älskar mest; och inte kunna röra vid honom eller känna hans närvaro. Jag skulle vara så nöjd om han bara satt här bredvid mig. Åh vad jag saknar honom.

Cred till alla andra som också lider av distans från den dom älskar! Kram på er

Likes

Comments

Vänner kommer och går. Några efter en kort tid och andra efter flera år tillsammans. Och det är okej. Det är något vi alla får gå igenom. Det enda som är läskigt och förvirrande är att man aldrig vet vem eller när. Det är som naturkatastrofer, du vet att de kan förekomma över hela världen, men väldigt sällan när eller var det kommer att ske. Dessa, så kallade naturkatastrofer, orsakar fruktansvärda skador och det finns ingenting man kan göra för att förhindra eller göra det mindre hemskt. Människorna kommer in i ens liv så enkelt, men när de sedan försvinner så gör det så ont. Ibland kanske det inte ens finns en riktig anledning till varför de inte finns där längre, utan de bara blev så. Det är väl kanske så att man vill olika saker i livet, man vill prova nya saker; och på något sätt går det inte alltid att kombinera sina personliga mål med andra människor. Och det är kanske så det ska vara.

Jag blir gång på gång lika besviken. Man vet inte ens om man vågar öppna sig för fler, för de försvinner ju oftast ändå. Men livet är väl till för att förnya sig? Och man måste ju våga tro så länge man nu finns till. Det är bara så tråkigt att man aldrig riktigt kan vara riktigt säker.

Trots att vissa situationer ser väldigt mörka ut, glöm aldrig att försöka se den lilla strimma ljus som alltid finns där.

Likes

Comments

Idag var första dagen på min treveckors långa praktik. Jag har haft fullt upp att göra hela dagen och jag är helt slut i huvudet nu. Det har varit väldigt kul och det känns bra att se att min handledare har sånt stor förtroende på min kapacitet redan efter första dagen. Min handledare och jag klickade bra och vi har pratat massor under dagen! Jag har haft så mycket att göra så att jag inte ens brytt mig om att titta på klockan, och jag älskar det! Hellre det än att inte ha något att göra överhuvudtaget!

Gjorde kvällsmat/morgondagens lunch när jag kom hem. Unnade mig själv att göra något smaskigt, så det blev ugnsstekt potatis, pulled pork med enkel sås och sallad! Och lite svamp också - för det är så goott.

Det blir ett kort inlägg idag, mitt huvud är ur funktion atm. Lovar att jag ska bli mer rolig och inspirerande så småningom...

Trevlig kväll på er alla :)

Likes

Comments

Halloj!

Denna helgen har varit fylld med fart. I fredags åkte jag på en trevlig träff med kära vänner från hela Skåne och det var jättemysigt! I lördags spenderade jag halva dagen (!!!!) och bara slappade. Sedan blev det möte och en annan tillställning med andra ungdomar efteråt, vilket också var väldigt roligt! Kom inte hem förrän väldigt sent igår men jag tvingades upp tidigt imorse för att några äldre vänner skulle besöka oss. Efter det blev jag spontant bjuden till en andra trevliga vänner på fika, mysigt! Planerna var väl sedan att åka och hälsa på Leo hon den äldre damen han bor hos, men energin fanns bara inte där helt enkelt. Så i eftermiddags tog jag det bara lugnt, duschade och dansade runt till gamla godingar. Det blev också några timmars Face-time med min andra hälft, åhhh vad jag saknar honom! Det är nog det jobbigaste med långdistansförhållande, man kan aldrig ge en kram eller få en kyss när man en vill, det är konstant ett tomt hål i en inre... Men det ser ut som om han kommer till mig nu i februari och det ser jag fram emot jättemycket!

Med tanke på bilderna så vill jag motivera mig själv att både dricka mer vatten och vara lite nyttig. Jag är så extremt dålig på att få i min tillräckligt med vatten, vissa dagar dricker jag inte vatten överhuvudtaget. Det är ​inte​ bra. Så jag får motivera mig själv med lite hallon, vattnet ser ju lite mer spännande ut med några färgglada  hallon i :)

Det var allt för ikväll, ha det gött!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Hoppas er dag har varit bra så här långt! Jag har tillbringat min i skolan och kom hem lite senare än vanligt. Vi gjorde några enkla men vackra tulpanbuketter och möblerade om i vår arbetssal. Ett nytt packbord kom på plats och jag tror aldrig det har varit så organiserat sedan vi började på skolan. Det blev lite slit och släp, och vi är helt övertygade om att om vi inte lyckas i floristbranschen kan vi i alla fall bli bra städerskor.

Tog även hem några underbara rosor som jag tidigare i veckan använt till en begravningsbukett. De är såå vackra och påminner mig om askungen..

Idag fick jag också av min kära kollega; Dave Pelzer's trilogi om sitt liv. Jag har läst den första boken (däremot på engelska), och den var så fruktansvärt bra, men riktigt hemsk! Det skulle dock vara perfekt om böckerna jag beslagtog också hade varit på engelska, men jag är såå nöjd med att kunna få läsa resten av trilogin.

Boken som jag redan läst har satt sina spår i mig. På grund av min egna tråkiga uppväxt kunde jag verkligen sätta mig in i hur han kände sig, men sakerna han var med om är så ofantligt mycket mycket värre än vad jag någonsin råkat ut för. Det är verkligen viktigt att vi blir medvetna om vad många barn runt om i världen får bli utsatta. Rekommenderar starkt att läsa dem!

I alla fall så är jag stolt över trilogin som nu står fint i bokhyllan tillsammans med mina andra vita böcker. Kan knappt bärga mig!

Det var det lilla jag hade på hjärtat för tillfället. Jag ser fram emot att gå och lägga mig tidigt idag, är verkligen trött efter dagens slit och huvudvärken som har besökt mig lite då och då de senaste dagarna. Det är bara till att ladda upp krafterna - för imorgon är det fredag!!! Såå skönt med helg, särskilt när man pyser iväg med tåget till goda vänner i sydvänstra Skåne!

Ha det bra - See ya later alligator

Likes

Comments

Hejsan!

Som ni ser så är detta mitt första inlägg. Ja jo, det känns väl lite nervöst. Varför kanske ni undrar? För det första så vet jag inte alls vilka ni är som kommer läsa på min sida, eller om det ens kommer vara någon som gör det. För det andra så vill jag ju att ni som mina läsare ska tycka att det jag skriver om här är intressant och inspirerande. Men förhoppningsvis kommer jag in i det så småningom.

Mina idéer med den här bloggen är ganska enkla. Jag tänker bara vara mig själv och skriva om ganska personliga saker ibland. Jag vill skriva på mitt sätt, nå ut till människor och peta lite i deras hjärtat någon gång då och då. Anledningen till att jag valt att driva en blogg är inte för att jag vill uppnå perfektion eller bli bäst i Sverige.

En sak som jag förmodligen kommer klämma in ibland (eller kanske till och med lite oftare) är inlägg på engelska; antingen enbart svenska/engelska eller i kombination med varandra. Detta eftersom jag har ibland mycket lättare att uttrycka och lätta på mina tankar genom engelskan; plus att språket är så väldigt fint ibland. En väldigt stor grupp av mina vänner talar inte svenska vilket gör det svårt för mig att nå ut till dom.

Jag önskar er alla en trevlig vecka, kramar Josefin

(bild: jag vandrade på en lugn gata i Hamburg, Tyskland; och fick för mig att ta en bild på den fina enkelheten

Likes

Comments