Ibland så. När leendet når ögonen. Den känslan är så härlig. Hade en fantastisk måndag att den är värd att skriva några rader om. Underbart väder var det när jag hälsade på en kompis och hennes två barn i deras nya lägenhet. Vi träffades i princip varje dag under en månads tid i höstas men nu har vi på grund av vissa omständigheter inte haft chansen att träffas igen förrän nu och det är spännande det där med barn. Man vet ju aldrig om de känner igen en när man kommer eftersom det gått så pass lång tid sedan vi sågs senast. Därför värmer det lite extra i hjärtat när barnen kommer springandes mot en när man kommer. Det värmer lite extra när det äldsta barnet (6 år) tydligen hade valt extra fina kläder när han hörde att jag skulle komma och att han vill sitta bredvid mig vid lunchen och frågar om jag inte kan komma imorgon igen eller när jag kommer nästa gång. Det är häftigt att ha en konversation med barnen och försöka förstå hur de tänker. Jag undrar så hur ett barns tankar går.

Vi gick till parken och lekte loss där. Tror jag var mer exalterad än vad de var. Barnsligt kul är det ju att leka. Vi kollade på djuren som fanns där. Grisar, kaniner, höns och getter bland annat. Fick frågan "hur många hjärtan har en kackerlacka" och undrar än en gång hur ett barns tankar går som funderar över sånt. Underbart!

Glad är jag i alla fall. Att ha lärt känna den här familjen och att vi fortfarande kan ses trots allt som hänt. Finaste familjen jag någonsin har träffat och det finns inget jag inte skulle offra för dem. Ser fram emot Gröna Lund när jag kommer tillbaka från min resa! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jo men man försöker ju i alla fall.

Ett dygn eller två på landet och jag gör mitt bästa för att faktiskt njuta utav ledighet och semester även om det är svårt. Tänk att gå i princip hela året, september till maj och bara längta efter sommar och semester men sen när den väl är här så vill man i princip att den ska vara över. Så typiskt mig att känna så. Samma varje år. Vad fan gör man när man är ledig? Jag vet inte? Hjälp mig. Jag har knappt haft en ledig dag sedan Augusti 2015. Jag har alltid haft fullt program från tidig morgon till sen kväll. Det här med att vara ledig och inte ha någonting inplanerat på en vecka framöver känns helt främmande och helt ärligt, otroligt stressande. Vad gör man om dagarna?? Det har alltid varit någon som säger till mig, du jobbar dessa tider, du har föreläsning dessa tider och träningar de här tiderna. Semester betyder att man själv måste bestämma vad man vill fylla ens dagar med och hur fan ska jag veta det? Hur gör man?

Samtidigt vet jag att jag behöver det. Tagga ner. Det är i alla fall vad jag får höra. Köpte en sån där mandala målarbok som finns på varenda bokhandel nu för tiden och försöker ha tålamodet, koncentrationen och lugnet att klara av att genomföra en sån målning. Gjorde ett försök idag och ovan ser ni hur det blev. Lätt är det ju inte.

Likes

Comments


Jag vet inte. Men jag tycker att jag är en rätt förstående person. Jag blir sällan arg, besviken, irriterad om någon ställer in en träff till exempel. Eller lite besviken kanske men samtidigt förstår jag ändå. Ibland kommer saker och ting i mellan som man inte kan ro för. Man är ju bara människa och sånt händer ju alla. No big deal. Det som kan få mig att gå upp i taket är när man inte hör av sig. Till exempel. Man kan ju inte säga att "jag kommer till dig om en timme" och sen inte dyka upp eller ens höra av sig. Min tanke är att det självklart kan ha hänt något som gör att man fick förhinder och hade jag bara vetat det så hade det varit lugnt. Då hade jag förstått. Då hade det inte behövt bli grej liksom. Rätta mig ifall jag har fel.

Likes

Comments

Denna remix alltså. <3

Helium- Sia

Älskar denna låt. Alltså älskar. När allt bara är rätt. Älskar texten. Den sätter ord på så mycket hos mig just nu. Ibland känns det verkligen som att allting bara svämmar över. Som att man häller för mycket dricka i glaset. Tillslut blir det för mycket och det rinner över. Tillslut slutar det rinna. Det finns ingenting som kan rinna över längre. Typ så. Inga känslor. Inga tårar. Försöker gråta men det kommer inga tårar tillslut. Någonstans vill man ju klara sig själv. Känna sig stark. Men ibland kanske man behöver någon som sträcker ut en hand där man sitter på golvet. Eller någon som bara allmänt finns där och visar att man inte är ensam.

Yeah, I wanted to play tough
Thought I could do all just on my own
But even Superwoman
Sometimes needed Superman's soul


Likes

Comments


Det är så fint med kärlek. Tänk att ha hittat någon som man vill dela sitt liv med. Någon som gör en glad och lycklig. Som får en att känna sig speciell. Någon som man kan vara sig själv med, som tar fram ens bästa sidor .Som respekterar alla ens olika sidor och accepterar en för den man är. Någon som får en att tro på sig själv. Alltså wow. Jag hoppas, trots enbart stolpskott hittills att jag en dag också kommer få uppleva vad äkta kärlek handlar om.


För störst av allt är kärleken


Likes

Comments

Bilder från Sigtuna. Vilken mysig stad. Kommer definitivt att besökas i sommar. Hur mysigt?


Inställd föreläsning idag och jag bestämde mig för att sova ut ordentligt utan att ställa klocka över huvudtaget. När gjorde man det senast? Ska alldeles ta tag i lite plugg som legat lite på is. Förra veckan var det ju sportlov vilket innebar mycket jobb så skolan hamnade lite i sista hand. Förutom vanliga jobbpass så var jag på en "dagskonferens" kan man väl kalla det där vi hade champagneprovning, möte och sen besökte vi olika hotell- och konferensgårdar i Sigtuna. En otroligt kul och lärorik dag. Himla kul att få se hur andra jobbar inom samma bransch. Nu i tisdags hade jag en liknande sån dag fast med mitt andra jobb. Vi var 13 stycken från olika Pinchos runt om i Sverige som var på en utbildning på Rådmansgatan där vi med föreläsaren Joachim Meijer fick lära oss om gästbemötande och gästpsykologi bland annat. Hur intressant?


Favoritkollegor // Elif min stjärna. Aldrig träffat nån ett så stort hjärta som henne // Shuffleboard :))


Men det bästa har nog varit att få tid att faktiskt umgås med sina kollegor utanför arbetstid. Det är ju svårt att få till det inom hotell- och restaurangbranschen då det alltid är någon som jobbar men vi fick till en liten AW förra veckan med hotellgänget då vi var på O'lerys vid Globen och spelade shuffleboard och pingis bland annat. I måndags så hade vi personalfest på Pinchos med femkamp och allt vad det nu var. Sedan var vi ett gäng som drog ut vilket inte var det enklaste på en måndag. Udda att festa på en måndag men det blir så i denna bransch haha.

Så glad att jag har dessa jobb och att jag får möjligheten till lära mig mer genom utbildningar och studiebesök. Verkligen tacksam för det och att jag har världens bästa bästa bästa kollegor som också är mina vänner.


Likes

Comments


Vilken vecka det har varit! Var lite nervös inför den då jag hade väldigt mycket inplanerat med slutdestination innebandymatch på söndagsmorgon som jag verkligen ville vara pigg på. Både fysiskt och mentalt. Och efter en måndag där jag mer eller mindre medvetslös i sängen hela måndagen pga så trött efter helgens jobb så visste jag inte riktigt hur jag jag skulle må under veckan. Men det har verkligen varit en bra vecka att jag nästan undrar vad som är fel?

Träningen har gått så bra och det var längesen jag genomförde två innebandyträningar på samma vecka där jag flyger fram på planen och inte ligger spyfärdig på golvet när träningen är slut. Många bra pass på SATS också! I slutet av veckan blev det en hel del långa jobbpass men så roligt det är ändå! Idag var dagen för innebandymatchen och jag var lite orolig att kroppen skulle vara lite sliten efter få timmars sömn och mycket jobb. Men det gick bra! Vi vann med 14-1 så det var kul. Gjorde lite ärenden med pappa efteråt och har ägnat resten av kvällen med lite plugg!

Nästa vecka är ännu mer tidspressad men så kul det kommer bli. Jobb, skola, träning bland annat och en massa fix inför mammas födelsedag nästa vecka!


Likes

Comments


Landat i sängen, lite halvt utslagen och tänker inte röra mig många meter till idag. Helgens jobb var intensivt men som alltid väldigt roligt och jag lämnar alltid med ett leende. Jag har lärt mig göra en Black Russian på riktigt, visade sig att jag har gjort fel alla gånger hittills, sagt "trevlig söndag till gäster fast det var lördag. Ingen gäst sa något utan jag insåg det själv efter typ 5 timmar (??) och igår hängde vi kvar flera timmar efter stängning och bara snackade skit. Himla skönt sätt att avsluta en arbetsdag på. Kom hem 3 i natt och var sådär lagom pigg när klockan ringde drygt 4 timmar senare för nästa jobb. Ångrar dock ingenting och hade gjort om det alla dagar i veckan! Hemma bestämde vi att vi skulle göra hamburgare till middag varav jag skulle handla. När jag ska åka ifrån ICA inser jag att jag har handlat precis allt förutom allt som man behöver till en hamburgemiddag så det var ju bara att gå tillbaka.

Imorgon är jag "ledig" vilket innebär lite sovmorgon innan jag tar tag i måndagens "to do-list" som är alldeles för lång. Träna, plugga och alla andra vardagliga måsten. Tror annars på en bra vecka där en ny kurs, träning och bra mat ligger i fokus!


Likes

Comments


Älskar blå himmel. Älskar sol. Älskar att våren är påväg. Att de gråaste månaderna nu ligger bakom oss och att vi har vår och sommarmånaderna att se fram emot. Minns att jag funderade i September hur jag skulle överleva månader som oktober, november och december med dess mörker men på något sätt gjorde man det. Jag började i alla fall denna fredag med en löprunda i solen. Som jag har längtat!!! Sen blev det avocadomackor till frukost. Termometern visade plus 7 idag och därför åkte till och med vårkappan på! Den lyckan! Har på förmiddagen gjort lite ärenden och är nu hemma och har ätit lite mat innan jobbet!

Hoppas ni har en bra fredag! :)


Likes

Comments

❤️


Det är något speciellt att komma hem till sin barnvaktsfamilj. Har inte hunnit vara där alls under hösten och därför värmer det lite extra i hjärtat när barnen kommer springandes och kramar om en när man väl kommer fast det faktiskt var nästan ett halvår sedan jag var där sist. När ena barnet frågor hur länge jag ska vara där och räknar ut att han ska få vara med mig i 1 timme och 58 minuter och att brorsan ska få två minuter med mig av de två timmar som jag tänkte vara där och hur de bråkar om vem som ska sitta i mitt knä. Ja det värmer. <3 Så mysigt att ha två "små" att få krama om igen. Som jag saknat dem!

Annars så har jag varit så himla trött idag. Nästan att jag har haft ont i huvudet. Förstår verkligen inte varför men har kanske lite mycket i huvudet?! Har fått höra två saker som jag har gjort de senaste dagarna som jag inte har ett enda minne av? Är det möjligt? Det är då jag börjar undra om man håller på att bli knäpp? Så tänkte därför somna tidigt ikväll, sova ut och försöka hinna med ett träningspass imorgon innan skolan! Ser även fram emot innebandyträning också då det inte var någon igår!


Likes

Comments

Instagram@josefinmei