Postad i: Äventyr, Backpacking Australia

(Innan jag påbörjar detta inlägg om våran backpacking vill jag be om ursäkt för formatet på vissa bilder i förra inlägget, vissa är halva/skurna i konstiga storlekar, det var inte så det skulle se ut men jag skiter i att ändra för det är för mycket jobb 😉)

BACKPACKING

Ja... Jag och Malin, de två, lite för långa skandinaverna fick idén an backpacka någon gång våren 2016. Tror det var i September eller November då vi satt i Hyde park i Sydney och förfestade en fredagskväll då jag nog nämnde att jag saknade friluftslivet. Malin som är fd backpacker i Asien kom på att vi kunde backpacka. Jag skulle få smaka på det australienska friluftslivet, och Malin skulle få återuppliva sin backpacking, en win-win situation helt enkelt.

På något sett blev denna idé, som vi kommit på efter några öl, verklighet. Planen var först att åka till Nya Zeeland och vara en av de första att hamna i 2017. Men efter lite planering och efter att ha kollat runt vad som vore mest praktiskt skulle det inte fungera. Flygresorna runt jul/nyår var dubbelt så dyra. Vi hade redan planerat allt annat. Hur vi skulle sova, vad vi ville se, vad vi skulle äta osv.

Vi va tillbaka på ruta ett igen. Men sen kom vi på... Varför åka iväg när vi kan stanna i Australien?

Början på resan

Sommarkvällen den 26 December tog vi ett tåg från Central, till Newcastle..Vårat första stopp på resan. Klockan var väl runt halv elva på kvällen. Vi hade ingen aning om vart vi skulle sova, eller vad vi skulle se. Allt var kolsvart, men vi tog en buss till centrala Newcastle och Busschauffören var supertrevlig och jätterolig. Han såg Malins ukulele och frågade om han fick spela lite. Självklart fick han det och vi fick en privatkonsert av honom. När vi hoppat av gick vi ner till stranden, sedan runt halva staden för att komma till Bar Beach. Vi träffade lite folk och frågade om de visste något bra ställe att sova på och ja.. Bar Beach var svaret.
Egentligen är det förbjudet att sova på andra ställen än campingplatser och sin egna mark. Men inte brydde vi oss. Böter på $109 väntade oss om vi blev påkomna.

Soluppgång Bar Beach 27 December.

27 December

Första dagen i Newcastle träffade vi John och hans fru Pat som vi träffade i ett shoppingcenter när vi laddade telefonerna och åt frukost. De visade oss runt, bjöd oss på lunch julgodis hemma hos dem. De hade en egen gård och var i Newcastle över jul. De körde runt oss och visade oss alla olika saker och förklarade hur Newcastle ändrats med åren. Två underbara männikskor!

På kvällen fick vi kontakt med Scott. En man med bil som också skulle åka upp east coast. En 38 årig truckförare från Kanada. Låter lovande va? Jag var väldigt skeptisk men vi gav honom ett försök. Inte visste vi då- när vi hittade honom på facebook att han skulle bli vår nya bästa vän.

Vår första natt med Scott var i Newcastle (igen) i en skog med namned Murder Gully... Överlever man en natt med en främling på en plats som heter Murder Gully, ja då överlever man nästan allt!

28 December

Vi lämnade Newcastle och hamnade i Forster. Det första vi gjorde här var att byta om till simkläder och sedan paddlade vi kajak med delfiner! Scott tappade sin telefon i vattnet men de två 13 åringarna som sommarjobbade på kajakuthyrningen dök ner och hittade den. Tyvärr var mobilen förstörd, men Scott fick en ny av Apple så det löste sig!

På kvällen blev jag även biten av en spindel!? Mitt andra spindelbett jag fått här i Australien. Jag hann aldrig se vad för spindel det var, men jag hade intensiva smärtor i 15 minuter i alla fall. Vi satte upp tältet i skogen och jag hade bara på mig flip-flops. Jag kände hur det stack till på lilltån och trodde först att det bara var en mygga. Men bara några sekunder efter börjar det pulsera smärta från lilltån upp i benet. Hela foten smärtar och jag kan inte röra foten. Men med tiden börjar smärtan försvinna och efter 20 minuter är den helt borta. Hade smärtan inte försvunnit hade vi åkt in till sjukhus, men jag klarade mig. Det enda märke jag hade kvar var två små hål i huden, två små bett från spindeln.

Bild på kajakerna när vi paddlat till en mindre ö. Den andra bilden... Ja precis innan Scott föll i och mobilen sjönk.

29 December

Vi kom till Port Macquarie, badade på Rainbow beach på vägen och sov vid en fyr.

30 December

Fortfarande i Port Macquarie, och vi besökte ett koala sjukhus. Väldigt intressant! De flesta koalorna var där för att de hade blivit påkörda, varit med i bush fires eller var blinda pga klamydia i ögonen. :(

Efter att ha besökt koalasjukhuset åkte vi till Nambucca Heads. Där tog vi det lugnt på stranden, drack öl, åt pommes och lurade en aspackad tjej att vi i Skandinavien är långa för att vi äter lång mat (?). Till middag åt vi även mat tillagad på motorn. Engine cooking. Det blev något av en tradition!

Min kropp på stranden utan huvud. Och ett extra huvud?
Sedan våran engine cooked dinner!

31 December

Vi åkte till Byron Bay där nyår skulle firas!

Innan nyår firades badade vi i Tea tree lake. En röd sjö! Sjön är röd för att eukalyptusträden runt om sjön färgar vattnet. Vattnet smakade även lite te?

Vi åt middag vid den röda sjön, sedan blev det fest!

Nyår firades i Byron Bay som sagt. Det var hippies ÖVERALLT! Byron Bay är ungdomarnas stad!

Som jag skrev i tidigare inlägg. Vi firade nyår med lagom god dricka, jag tappade bort Malin och Scott, vi badade i havet 1 på natten, jag provade på klädsim, jag somnade på en motorhuv och sedan däckade jag i ett tält på en mataffärsparkering. Ganska perfekt nyår!

1 Januari 2017

Vi åkte till Surfers Paradise vilket var ett av mina absoluta favoritställen. Det var en lagom stor stad med fantastiska byggnader och stränder. Det var ett helt fantastiskt ställe!

2 Januari

Vi spenderade förmiddagen i Surfers Paradise där vi surfade, badade och tog det lugnt på stranden. Sedan åkte vi mot Brisbane där vi träffade Scotts kompis Bryson. Bryson lät oss sova hemma hos honom, vi fick tvätta våra kläder, duscha och sedan lagade han en supergod måltid! Hans familj äger en gård och han hade fått en jättefin stek som han bjöd på. Lyx för backpackers som levt på potatis och bröd med jordnötssmör!

Brisbane!

3 Januari

Vi spenderade även denna dag i Brisbane. På dagen åkte jag och Malin in till centrala Brisbane och träffade hennes kompis hon kände sedan tidigare. På kvällen åkte vi (Jag, Malin, Scott och Bryson) för att kolla på Cricket... För det är tydligen typiskt Australienskt?

4 Januari

Vi åkte från Brisbane till Sunshine coast! Det var inget sunshine, bara ösregn. Men inte gjorde det oss något då det var FÖR varmt ute ändå. :)

Sunshine(?) coast!!!

Efter det åkte vi till Harvey Bay där mitt flyg gick tidigt på morgonen hem till Sydney. Vi hade våran sista måltid tillsammans, engine cooked- självklart, med fika och choklad till efterrätt. Jättebra avslut på en jättebra backpacking. Fick även se den första vilda kängurun i Queensland i Harvey Bay! Har sett flera hundra i New South Wales när vi åkte till Thredbo. Men detta var den första i Queensland. Jäkla kängurus...

5 Januari

Självklart försov jag mig... 30 min innan boarding vaknar jag i tältet. (Okok Jag och Malin sov i tältet och Scott sov i bilen för er som undrar). Och med lagom panik väcker jag Malin och Scott. Med 2 minuter hinner jag precis checka in och jag hinner med mina flyg. Puh!

Väl hemma i Sydney. Allt är normalt, det är så skönt att vara hemma! Fletch har börjat prata mer och hans röst låter helt annorlunda. På bara 10 dagar har han ändrats!? Hur som. Skönt att vara hemma igen!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Äventyr

Läste Linneas blogg och valde att härma hennes idé där jag skriver mitt 2016 i ett blogginlägg. Varje månad har en eller flera specifika händelser för just den månaden.

2016

____________

Januari

Jag fyllde 19, hade inga planer på vad jag skulle göra efter studenten, jag struntade totalt i det. Jag hade 2 anställningar, en på Max i Kista och en som barnvakt hos Charlies bästa änglar, där jobbade jag med en familj i Bålsta. Mitt hjärta hade även börjat ställa till med problem vilket skrämde mig en hel del.

______________

Foto från Januari 2016. (För att inte inlägget ska va skittråkigt)


__________

Februari

Februari, jag besökte läkaren ang. mitt hjärta, jag fick tabletter- som inte hjälpte, jag fick en till anställning på Winterviken, där jobbade jag som servitris och trivdes så himla bra, jag trodde att det var där jag skulle fortsätta jobba efter studenten.
Jag startade även denna blogg, det var tänkt att denna blogg skulle bli min privata, öppna dagbok. Från början när jag skapade bloggen ville jag inge ha läsare, bara en digital dagbok, men sen blev man au pair och då blev det lättast att dela denna skitbloggen.

Foto taget i slutet på Februari 2016. Jag och Linnea träffades öven en liten fika, detta var även då jag fick höra om "Au Pair" för första gången.

___________

Mars

Mars... Jag hade väl ångest över att jag skulle ta körkort, och studenten. Jag var orolig över hur min framtid skulle se ut. Jag gick bara estet, en estetare kommer ingenstans...

Bild från 2016 Mars. En konstutställning jag gick på med skolan, detta var min favorit på utställningen. Flera hundra dödsannonser nålade på en tavla. Tavlan är jättestor och ser gråsuddig ut på håll, men när man går nära ser man texten.

________

April

Linnea åker till Spanien och att JAG ska jobba som Au Pair blir väldigt intressant och jag börjar leta familjer. I slutet på April har jag hittat min nuvarande familj. Jag har även fått tabletter mot hjärtat som fungerar bättre.

Ett foto på Sleipner som är taget med Linneas kamera. Vi umgicks en hel vecka- Jag och Linnea och hade det gött.

__________

Maj

Jag har skrivit kontrakt med min värdfamilj och flygbiljetter är bokade. Jag är skitstressad över skolan och har arbeten från 2 år tillbaka att göra. Jag har tagit massa körlektioner men känner att allt går åt h*lvete, jag hamnar i någon typ av minideprission. Hjärtat krånglar mer än nånsin och jag tror på fullaste allvar att jag ska dö vissa nätter.

(ingen bild).

______

Juni

Jag tar studenten och fått över godkänt i alla ämnen! (Vilket jag tvivlade på i Maj då jag tänkte ge upp 2-3 ämnen under min minidepression). 6 dagar innan jag åker till Australien tar jag körkort och jag känner att livet inte alls är så illa. Innan jag åker till Straya fjällvandrar jag även med Simon, Nicke och Hampus. Och för mig var det guld värt. Saknar den vandringen otroligt mycket.

Vandringen i Grövelsjön.

Studenten och Australien.

Juli, Augusti, September, Oktober, November och December.

De sista 6 månaderna är så suddiga men ändå så tydliga. Jag vet inte vad som hände när, men någongång under denna tid har jag varit på skidsemester, träffat Malin, åkt till Melbourne, åkt till Cairns, firat jul, dansat, skrattat, träffat nya folk, lärt mig en hel del och ändrats som person. Jag är så otroligt tacksam över allt jag fått vara med om, och allt jag gjort under 2016. Det har varit en av de bästa åren på väldigt länge. Men jag har mycket planerat inför 2017 också, och jag kan inget annat än försök att göra 2017 bättre!

2016 avslutades med backpacking. Jag ska försöka  blogga om allt det i ett annat inlägg.

Nyårsafton var kul! 2017 invigdes i Byron Bay med bra sällskap, lagom god dricka, en simtur i havet kl 1 på natten och sist men inte minst, en tupplur på en motorhuv för att sedan däcka i ett tält på en mataffärsparkering. Precis som nyår ska vara! Här kommer highlights över mitt 2016 (Kanske glömmer massa saker nu... Mellan- Juli-Dec)

Vissa bilder har jag redan postat och vissa är nya. Det var mitt 2016!

Här är de låtar och artister som spelats mest under mitt 2016!

Artister/Band

- Ghost

- Bo Burnham

- KSMB

-  Imperiet

Låtar

- Year zero ~ Ghost

- WORDS WORDS WORDS ~ Bo Burnham

- Sälj din kropp ~ KSMB

- Bibel / Märk hur vår skugga ~ Imperie

_________________

Vad mer? Jag har inte varit ett jättestort fan av tv-serier eller filmer 2016. Det har varit samma gamla favoriter som vanligt. Back to the future är en klar favorit och varit det ett tag. En tv-serie jag kan rekommendera är "Black Mirror"- finns på Netflix. Det var mitt 2016!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Jul i Australien

I lördags åkte vi från Sydney till Wollongong där vi firade jul. Lite mer än halvvägs inser vi att julklapparna inte alls är med oss i bilen, utan att de ligger hemma... Lyckligtvis fick jag med mig mina julklappar som var åt Fletch/värdföräldrarna och Linda.

Väl framme stod Linda i köket och lagade mat för fullt, Fletch hade sin eftermiddagstupplur och jag "passade" (kollade att Fletch sov) medan Lina och James åkte ut för att köpa lite akutpresenter. Det gjorde inte så mycket att de glömde julklapparna i Sydney, lyckligtvis fyller båda tvillingparen + jag, år i Januari, så de switchar bara födelsedagspresent/julklapp.

Under tiden Fletch sov anlände resten av gästerna- Katie, hennes man och deras 4 barn plus faster Sophie (kallad toto). När Fletch vaknat åt vi alla lunch, sedan delades det ut lite julklappar, och jag fick en upplevelse! Jag ska få dyka med hajar! Skitcoolt! Är så exalterad! Och sen fick jag två fotografier av e  känd fotograf hemma i Bondi (bilder nedan), fick även lite smycken, choklad, pyjamas och smått och gott, bilder finns nedan :)

Julmaten, den var sig inte lik. Räkor, ostron, biff och mango? Ja... Tydligen var det inne. Annat som stod på julbordet var skinka, rostade rotfrukter, sallad och korv.

Efter jullunch/middag (?) öppnade i presenter och sedan badade vi i poolen. Efter lite poolbad åt vi fika, vilket påminde om Svenskt sommarfika!

Här är mina julklappar:

(Ursäkta dåligt ljus),

Av värdföräldrarna -
- Ett kuvert med min "Hajdyknings-kupong".
- 2 fotografier föreställande Bondi Beach och Operahuset av en känd fotograf hemma i Bondi.

Av Sophie-
Örhängen

Eden (Kates dotter)-
Egentillverkat armband (ej på bild)

Linda-
Pyjamas (ej på bild)
Massa godis (ej på bild)
doftljus,
necessär
Opal örhängen
presentkort och en julgransdekoration som man hänger i granen. När hon gav den sa hon "Den kan du hänga upp i granen resten av jularna du firar för att alltid minnas oss, och den julen du hade här", väldigt fint!

Kvällstid var det inget speciellt, alla var mätta och belåtna och bara slappade. Gästerna åkte hem och vi avslutade dagen med lite tv.

Idag den 25 december fortsatte firandet, inte lika mycket, men julklappar öppnades idag också (Hahah bara Fletchers julklappat då han inte var på jättebra humör igår och ville öppna de då).

Idag har vi bara ätit, hela tiden. Vi har så mycket rester... Så vi har vilat, ätit, sovit, ätit, vilat, ätit, sovit, ätit ännu mer och nu är det dags att sova igen. Ganska lugn och skön dag, det var liiite för varmt idag så vi har inte riktigt haft orken till något.

Dagens julmiddag. (25 dec)

Det var inte så mycket julkänsla. Ingen snö, inget typsikt juligt (förutom gran, tomtar överallt och att alla halvskrek "MERRY CHRISTMAS), men det var en upplevelse. Det var väldigt avslappnat och inte alls lika formellt som en svensk jul. Jag föredrar nog ändå den Australienska julen🏊

BORTA ETT TAG

Vill även passa på att säga att jag och Malin kommer dra ut på backpacking imorgon 26 dec, och kommer hem 5 jan. Eller ja, jag kommer hem då, Malin fortsätter sin resa. Under denna tidsperiod kommer jag alltså inte blogga som det ser ut just nu. Istället hade jag tänkt vlogga (filma en kort snutt varje dag och berätta vad vi gjort och vart vi är osv). Den videon kommer nog komma upp när jag är tillbaka i Sverige i slutet på April - om jag väljer att ladda upp det så att säga.
Jag kommer säkert skriva ett inlägg om resan också, men inte allt för det blir nog en del att skriva.

För att sammanfatta allt- Jag har haft en helt fantastisk jul och jag känner mig otroligt lyckligt lottad att jag hittade The Hogg family som har tagit hand om mig så bra, alltid hjälpt till, visat värme och omtänksamhet och givit mig en fantastisk upplevelse här i Australien. En jul med dem var den bästa julklappen🎄

Helgens låttips:

Svensk, fin liten sång här

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Hört, sagt och hänt

Har skapat en ny flik där jag lägger in "hört och sagt". Saker som hörs, sägs och hänt här i Australien, förhoppningsvis bringar det lite skratt.

Pt. 1.


"I hear what you're saying. But I do not agree" - Josefin till Fletch när han kastar mat på golvet och säger att det var jag.

_________________

*Lina och Fletch sitter i soffan och leker*
"And how do you think that's going to fly?" - Lina (som i "Hur tror du det skulle fungera). varpå Fletch säger med en självklar ton "Aeroplane".

_________________

"It's more of a mess now than it was before you started cleaning..." - Josefin till Fletch när han 'städar'.

_________________

Josefin- What's wrong Fletchie, why are you crying?

Fletcher: *tänker*

.....

Fletcher: *glömt bort varför han gråter och gråter ännu mer*.

______________

Josefin: What do you want to eat?

Fletcher: Cars.

Josefin: We can't eat cars Fletch, that's silly!

Fletch: Trucks!

_______________

*Lina och jag äter lunch*

Lina: I like to dip my potato... In potato.

_______________

James: Are you planning to be hungover on saturday?

Josefin: Yes...

________________

Mer kommer när jag kommit på fler händelser/fler händelser skapats! ;)

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

För ett år sedan hade jag ingen aning om vad jag skulle göra efter studenten. Skulle jag börja studera? Om jag skulle studera, vad skulle jag välja? Eller kanske skulle jag fortsätta jobba? Jag hade ingen aning, men för att vara ärlig brydde jag mig inte särskilt mycket. Jag har alltid tänkt "Äh, det löser sig nog.".

Men i Mars (om jag minns rätt) detta året pratade jag med min kära vän Linnea (hennes blogg där hon bland annat skriver om sin Au Pair upplevelse finns här), hon berättade att hon skulle jobba som Au Pair i Spanien. Det första jag tänkte va "Okej... Vad är en Au pair...?", men efter att hon berättat vad en Au Pair är/gör blev jag väldigt intresserad. Hon tipsade mig om hemsidan www.aupairworld.com och jag skapade ett konto. Från början ville jag bara kolla hur det fungerade och vad eventuella familjer sökte och vad för arbetsuppgifter som söktes osv. Först ville jag jobba i Nya Zeeland, men la sedan till Australien då det skulle öka antalet resultat på värdfamiljer. Helt plötsligt hittade jag massvis med intressanta familjer, en stod ut mer än de andra. En familj från Sydney, Australien. En fin familj med en liten pojke på 18 månader, en katt och föräldrarna. Vi pratade mer och mer och helt plötsligt satt jag där hemma i Bålsta och skulle boka flygbiljetter och fixa visum. Och nu är jag här, hemma hos den där fina familjen jag började prata med i Mars-April tidigare i år.

Jag skrev ett kontrakt med familjen på 6 månader, från den 23 Juni till 23 December; men efter några veckor här som Au Pair ökade vi från December till Januari, sedan från Januari till Februari och till sist... Från Februari till Mars.

Hade det "gått som planerat" hade jag redan börjat packa mina väskor, bokat flygbiljetter hem och börjat säga hej då till mina nya vänner här och min värdfamilj. Men jag är så otroligt glad och tacksam att jag hittade just MIN värdfamilj, och att jag har 3 månader kvar i Australien. Jag har redan börjat sakna Fletch, ändå är jag med honom varje dag, från det att han vaknar tills det att han sluter ögonen för att sova på kvällen. Det kommer bli tufft att lämna honom, min värdfamilj och älskade Australien.

Men det finns mycket jag saknar hemma också, det är nu man inser hur mycket vännerna, familjen och katten faktiskt betyder. Som man brukar säga "Man inser inte vad man har förrän det är borta.". Ja, familjen, vännerna och katten är inte riktigt borta. Men de är på andra sidan jorden...

Allt finns kvar och allt är som vanligt. Men Fletch och min värdfamilj kommer jag inte träffa igen på ett väldigt bra tag efter Mars. Det blir tungt!

Hur som, det var en liten storytime över hur jag blev Au Pair och mina känslor. :) Back to normal!

Vi har haft temperaturer på över 37°C, men både i torsdags och igår fredag var det 21-22°C och ösregn hela dagen. Men inte gör det oss något, vi har haft det skitkul med fingerfärg, Play-doh, bilar och musik!

Lite bilder från veckan :)

Övriga äventyr!

Jag har även hittat på lite saker efter jobbet också- med Malin såklart, hahah 😄

I måndags åkte vi till IKEA och köpte pepparkaksdeg, Glögg och lite presentlådor inför julafton, sen åt vi självklart IKEA-middag där. IKEA ser exakt likadant ut här som hemma på IKEA i Barkarby. Allt luktar och ser likadant ut, och med de svenska skyltarna och produkterna blev det lite av en chock att gå ut ur varuhuset och mötas av Australien. Ofta när jag umgås med Malin glömmer jag lite att jag är här- i Australien. Att prata svenska och bli förstådd ger en inbillning att vara hemma, ganska konstigt faktiskt.

I tisdags provade jag och Malin på Pole dancing. Förvånansvärt kul faktiskt, inte riktigt JAG, men absolut något jag är glad att jag provat, kan rekommendera det till alla! Jäklar vilken träningsvärk man hade några dagar efter...

Igår fredags åkte Malin hem till mig och vi julbakade i fem och en halv timme! Helt sjukt! 5 olika mästerverk blev till! Där stod vi i mitt kök, lyssnandes på julmusik, drack glögg och kavlade deg med en fläkt på snabbaste inställning på i bakgrunden. Lite surrealistiskt att baka pepparkakor och dricka glögg med sommarvärme ute. Att stå vid en ugn och baka är jättemysigt på vintern när det är kallt ute och man är frusen, men i den Australienska sommaren där luftfuktigheten dödar dig och värmen är kvav känns julbak aningen plågsamt. Men det blev hur bra som helst och vi hade jättekul, dumt att klaga!

Jag postar mina recept i ett annat inlägg :)

Ganska långt inlägg jag vet, men denna vecka har varit intensiv! Och igår var Malins sista arbetsdag här. SISTA. Hon är klar här nu. Vi ska ut på backpacking efter jul, men sen kommer hon inte tillbaka. Vad ska jag göra i 3 månader utan min norska partner in crime? 😭

Helgens låttips:

1. En av de många jullåtarna som spelades under våran bakning (bådas favorit) finns här.

________________

2. En tillfällig favorit här

________________

3. Och enligt spotify är detta en av mina top 3 mest spelade låtar, och ja, det är en klar all time favorit!

Julbakning på G!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Min Australienska familj

Jag tror inte jag har presenterat min värdfamilj än? Väldigt konstigt egentligen när jag bott här i snart ett halvår. Men bättre sent än aldrig! Här kommer en översikt över min australienska familj.

Min värdmamma heter Lina (egentligen heter hon Yin, och Lina i mellannamn, men alla kallar henne Lina). Hon är gift med min värdpappa som heter James. Lina jobbar med att rekrytera folk in på företaget hon jobbar på, och James jobbar som någon typ av chef/admin på en vårdcentral som hans familj tar hand om. James mamma- Linda (Fletchers farmor) bor i Wollongong och det är hemma hos henne vi bor hos när vi är där. James pappa- John, -tyvärr avliden- sedan 3 år tillbaka, var kirurg och är lite av en småkändis i Wollongong.

Linas föräldrar, som vi kallar yeye och néynéy (betyder mormor/morfar på kinesiska), brukar laga mat åt oss varje vecka. Yeye och néynéy pratar endast kinesiska så min kommunikation med dem är inte särksilt befintlig... Alls hahah, men med leenden och konstigt kroppsspråk kommer vi ganska bra överens tycker jag!

James har en tvillingsyster som heter Kate, hon har 4 barn som vi ibland träffar. Varje gång vi träffar kusinerna äter vi alltid glass, så för Fletch är kusinträff = glasstund.

James andra två systrar är också tvillingar. Sophie (Toto som Fletch kallar henne) och Genevive (Gen). Gen, hennes man och deras två barn bor i England.
Det hus vi bor i nu var deras hus innan de flyttade. Sophie bodde hos oss i ca en månad i oktober (om jag minns rätt), och vi har ganska bra relation med henne, och hela familjen i sig.

Linas familj- Lina har en 12 år yngre bror som heter Andy. Lina är halvryss/halvkinesisk och en del av hennes familj bor kvar i Kina, hennes familj är vi inte lika fokuserad på som James familj.

Det var en liten story time om min värdfamilj!

Och som jag nämnde i tidigare inlägg så köpte vi en julgran, tyvärr hade jag ingen bild på den men jag tog en nyss!

L för Lina
F för Fletcher
J för James
och J för Josefin!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

I veckan skaffade vi en (liten) julgran och pyntade den! Känns inte helt normalt med en julgran i denna värme...?

Jul för mig är mörker, kyla, förkylningar och julstress. Men nu.. Nu är det högsommar, ljus och varmt, ingen julstress och det ser lite udda ut med alla julgranar som står på gatorna och i folks fönster när man ser palmerna runt om. Men I don't mind!

Julgransförsäljning i Bondi!

Veckan har rullat på som vanligt, playgroups och lugnt. Jag har även umgåtts med Malin på vardagakvällarna, vi drar hem till henne, spelar lite tennis, eller så träffas vi och spelar ukulele i en park. Vi köpte 2 ukulele för $15 /st som vi ska ha med oss på vår backpacking, för vad vore backpacking utan musik!?

I veckan har det även åskat jättemycket, och jag har varit superexalterad! Jag ÄLSKAR åska! Jag är som ett barn i en leksaksbutik när åska är på väg, tyvärr fick jag extrem huvudvärk av åskan denna vecka, men med de vackra ljusshowerna och de häftiga ljuden brydde jag mig inte så mycket om huvudvärken ☈

Här är lite bilder från veckan:

Leka i sandlåda och måla med fingerfärg!

I början när vi skulle måla med fingerfärgen var han en aning skeptisk, han är väldigt renlig och "tidy" av sig. Tanken av att doppa fingrarna i färgen var ett big no no kunde man se i hans blick när jag demonstrerade. Men efter att ha fått lite färg på ett finger tog det inte lång tid tills det att han ville kladda ner hela händerna och göra stora handavtryck. Det var något vi båda tyckte var jättekul, och något vi kommer fortsätta med framöver nu när det visade sig att det inte alls var så illa ;) Känner vi oss modiga snart kanske det blir ett fotavtryck också!


Julklappar

Har även köpt julklappar nu! Det var en hög prioritering på min "to do list". Haft lite ångest över vad man ska ge alla, but I think I did a good job... Eller jag hoppas det i alla fall. 😐

Planer inför veckan

Har lite planer inför denna vecka! Imorgon måndag ska jag och Malin till IKEA efter våra pass och äta middag samt köpa pepparkaksdeg och lite grejer inför fredag då vi ska vara hemma hos mig och BAKA SKANDINAVISKA JULSAKER! Malin är norsk/isländsk och ska baka/laga något typiskt norskt/isländskt julgodis/julmat, och jag ska koka knäck, kanske baka lussebullar och fixa någon julkola (har ni tips på vad vi kan baka/laga, skriv en kommentar, och har ni recept får ni jättegärna skriva det också!).

På tisdag ska vi även en gratiskurs på Poledancing... Varför? Jo, för att det är gratis!

Man får passa på att göra massvis med saker nu tillsammans. Efter backpackingen kommer inte Malin tillbaka. :(


Fredagstipsen:

Tips nr ett är en video som aldrig misslyckas med att få mig att skratta:

Här

Nästa klick leder till en av låtarna jag lärde mig på ukulele:

Ukulele sång!

Sista låten kan vara den otrevligaste (yet the best) låten, men den är värd att postas!

Eff

God natt! Ska lyssna på en ljudbok nu och sen sova, för imorgon är det måndag 😴 Appen jag använder för ljudboken heter BookBeat, och just nu lyssnar jag på Therese Lindgrens bok Ibland mår jag inte så bra. Än så länge är den bra och kan rekommendera både appen och boken, första 2 veckorna är gratis också!

See ya'll.

Likes

Comments

December är ovanligt varm i år för mig. Och visst är det trevligt- så länge man ligger i sitt rum med air/con på. Men ska man gå till parken och leka kan man bara förbereda sig med fyllda vattenflaskor, korta ocv luftiga kläder samt 2 liter solkräm.

Jag och Fletch gick till en av våra favoritparker i fredags och det var en sån hetta utomhus att man kunde i princip bara fokusera på att överleva (kändes det som). Det var en rolig syn över parken, det satt inte en enda människa i solen, alla satt ihopklämda i skuggad, inte ens djuren klarade av att vistas i solen. Fåglar och ödlor gick på gränsen av skuggan för att slippa solljuset.
Ja, som ni säkert förstår var det en väldigt varm fredag. Men det är inte bara temperaturen som är det jobbiga, det är luftfuktigheten! Visst, att gå till en park är ingen big deal, I RÄTT TEMPO, men försök bli anfådd i denna luftfuktighet och du dör.

Med lite klagande kan jag nu fortsätta mitt bloggande ;)

Art & move, Play-doh och leka i lekstugan! Förra måndagen och tisdagen var Fletch snorig och på dåligt humör, så det var en ansträngande start på veckan, men han blev bättre och veckan fortsatte som vanligt :)

Jag lagade pannkakor åt oss nån gång förra veckan, och jag måste få skryta och säga att jag är skitbra på att göra pannkakor. (Ja, jag hade nog bara tur)

Lite bilder på ungen ;)

"Den där Peppa pig är allt svår att förstå sig på..."

Sedan kom helgen. Jag och Malin möttes upp hemma hos mig och sedan gick vi ner till Bondi Beach, tog med en gitarr och sedan tog vi det lugnt! Spelade lite musik, hoppade i vågorna, lyssnade på musik och njöt!

På kvällen gick vi hem till Malin för att spela tennis, men innan det gick vi och åt Thaimat med en utsikt över södra Sydney (Min sida av Harbour Bridge, Malin bor på Norra sidan), och så satt det en tjej och spelade gitarr lite spontant i parken vi åt, så vi fick live-musik också!

Och idag söndag sprang jag och Malin Santa fun run, 5km. Det var charity, och vi sprang som sagt 5km i 28°C med tomtedräkter...

JAG FICK VA MED HARRY POTTER OCH HÅLLA I EN TROLLSTAV MITT I MARATONET OCKSÅ! Superbra helg! Är helt slut nu, så här kommer lite musiktips, hoppas ni får en fortsatt någorlunda trevligt söndag i kalla europa (Ja, Linnea, jag tänkte skriva Sverige men sen kom jag på att du också kanske läser denna smörja 😘)

Låttips:

En av de många låtarna vi spelade på stranden, finns här.

En klar favorit som jag nästan glömt bort med Bo.

Och den sista, med Bo också. En av mina all time favourite songs- WORDS WORDS WORDS.

  • 172 readers

Likes

Comments

Ännu en vecka har gått, tiden går alldeles för snabbt, men ändå långsamt. Detta var min tjugoandra vecka i Australien. 22 veckor!? Känns som max 5! Mycket har man sett, mycket har man gjort, mer har man ångrat. Nej, skämt åsido är australienresan ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv - hittils.

Här är lite bilder från veckan:

Lite bilder från när vi leker och ser sura ut i affärer ;)

Besökte några svenskar som hade Fifa-spelkväll i centrala Sydney där de sålde svenskt fika och svenskt godis och julmust. På vägen in till svenskarna (tror det var svenska kyrkan, inte säker) såg jag denna skylt. Har man inte haft körkort i mer än två år är det inte acceptabelt att köra med alkohol i blodet... What?

Och igår lördags var jag och Malin på en beats & eats festival som hölls av MTV i Wollongong. Jag och Malin planerade för lääänge sedan att åka till Wollongong för att surfa, men det har varit en jordbävning i Nya Zeeland och det blåste ganska mycket i lördags så vi struntade i det och låg på stranden och hoppade i vågorna innan festivalen drog igång kl 15.

Väl på festivalen spelades bara skitdålig musik, men jag och Malin struntade i det och hade superkul ändå! Efter festivalen drog vi in med några främlingar (som för övrigt var superroliga) och fortsatte vårat festande.

Idag söndag var lugnare, vi sov ut och sedan åkte vi tillbaka hem till Sydney. På vägen hem åkte jag förbi en tjej som gav sin backpacking ryggsäck till mig- 80-100L, helt gratis!! Perfekt till när jag och Malin ska backpacka om några veckor.

Det var den veckan, imorgon fortsätter allt som vanligt :)

Här kommer helgens låttips:

PaRTY

  • 198 readers

Likes

Comments

Vecka 46, tredje veckan i November har varit väldigt varm... Med temperaturer på över 25°C varje dag (men oftast äver 30°C) har det varit lite ansträngande att jobba, det är inte värmen i sig jag tycker är jobbig, men luftfuktigheten! Veckan har varit precis som alla andra och det händer inte så mycket.

Jag märker att Fletch ändras hela tiden! man ser att han växt (sedan jag kom hit), han pratar mer och tydligare och det är lite som att träffa en ny person varje dag.

Här kommer lite bilder från veckan:

Playgroup- Art and play

Kyrkans playgroup. Här ser ni hur fint alla djuren sover och att krokodilen blev bästa vän med en dumptruck. Mycket spännande!

En av våra favoritplatser= Holdsworth, ännu en playgroup.

I fredags direkt efter frukost gick jag, Fletch och värdmamman ner till en strand och tog en morgonsimtur och byggde sandslott 😄

Helg

Jag och Malin tog färja till Manly i söndags och där gick vi omkring, åt glass, gick på SVENSK restaurang och åt SVENSK mat och köpte SVENSKT godis. Supertrevlig dag! Såg även en ståtlig julgran bland palmerna, kändes inte helt rätt..?

Två extrabilder jag glömde infoga ovan:

Första bilden där Fletch läser tidningen är ganska rolig, med tanke på att vi gick hem från en av våra favoritparker som ligger nere i en dal, och jag kämpade med att putta upp barnvagnen i 27°C och svetten droppade om mig, medan han satt i skugga och läste tidning ;)

Den andra bilden är från Holdsworth. De ställer ut vattenleksaker där man kan svalka sig :)

  • 219 readers

Likes

Comments