Postad i: Au Pair Australien

I mitten på veckan kom lill Poppy hem! Som jag skrev tidigare var det en hel del komplikationer, och med respekt för familjen kommer jag inte gå in djupare i det. Hon är frisk nu och sover hemma i sin egna lilla säng!

Fletch tar sin systers hemkomst väldigt bra! De senaste två veckorna har varit väldigt annorlunda, ingen mamma och pappa hemma, istället är Joss (jag) och grandma ansvariga. Men nu är allt 'normalt' (så normalt det kan bli) igen.

På torsdagen var det simskola igen, men det var allt annat än kul... Fletch skrek och grät genom hela lektionen, jag kan inte minnas en enda minut där han inte skrek och tjöt... Ganska påfrestande för att vara ärlig.

Pop pop!

Art & play!

Lite fashion😎

En lagom bra bild på en spindel som satt i taket i sovrummet (Ja, det är svårt att få en bra bild på en insekt 3 meter upp i luften). Storleken på den nya kompisen- Som min hand...

Förutom veckans aktiviteter har vi haft regn och otroligt mycket åska! Februari är Australien regnmånad. Det är nu de galna åskvädrena kommer. Spindelaktiviteten höjs också just i Februari har jag fått höra. Kul!....

Helgen

I lördags bestämde jag mig för att se andra sidan bron (Harbour bridge). North Sydney, ja inte min grej, inte när jag bott i Bondi och är van vid att bo i det centrala. North Syndey (även namnet på tågstationen) är ett kontorsställe, det är inte mycket turistattraktioner där. Men jag fick se en marknad, en fin park och sen gick jag på en promenad tills det att åskan och regnet kom (Vi har haft åska och regn i 4 dagar nu..). Helt plötsligt var det kväll och jag åkte till Central, hoppade på en ranglig buss till Sydenham och gick till IKEA för en god köttbullemiddag! 10/10.

Kom hem, pussade lillkillen godnatt och sedan var det filmkväll med mina värdföräldrar plus farmor. Ja, det var den dagen!
Idag söndag var det lugnt hemma, vi hade Jayjay och néynéy, plus Linas bror och hans flickvän på besök. Mormor och morfar hade lagat massvis med god mat som de tog med hit, nu har vi mat för några dagar 👍

Musiktips

Jäkla skön låt här

Samma artist, också en klassiker här

Det var lite mer än 1 år sedan han dog, han fick vara hedersgäst nr 1 på veckans musiktips!

Och för att hylla ett oslagbart band länkar jag med en Ghost-låt här

Hoppas ni haft en bra vecka, good night mates!

extrabild från idag💯

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Livet

Nu tänkte jag faktiskt göra något som var planen med min blogg från början. Skriva lagom personliga inlägg som andra- om de vill, kan läsa.

~Inlägget kommer handla om att spendera en längre tid utomlands~

Det är inte hemlängtan, men det är en typ av saknad. Inte av personer eller föremål oftast, men studer och tillfällen.
Några av de tillfällena jag saknar allra mest är- att vakna upp på mitt landställe en sommarmorgon, att krama mamma eller pappa, att äta frukost på altanen hemma, gå på ICA i Bålsta, att vara i scoutstugan eller gosa med katten. Men bara för att jag saknar mitt landställe betyder inte det att jag saknar Sverige, utan endast en specifik sak i Sverige. När jag säger att jag kan sakna att krama mamma/pappa betyder det inte att jag saknar dem alltid, men ett speciellt tillfälle med dem kan vara saknat. Det är väldigt svårt att förklara och det är något jag aldrig upplevt tidigare. Andra au pairer inkls Linnea har också upplevt detta.

Jag pratade med Linnea om detta, jag sa att småsakerna vi saknar kanske inte är så konstiga som de låter. Att det inte är konstigt att helt plötsligt vilja gå till ICA i Bålsta bara för att gå dit, eller sitta i scoutstugan och inte göra nåt alls. Men jämfört med vissa andra som bor och lever utomlands är vi faktiskt ensamma.

Vi har ingen vi riktigt älskar, eller älskar oss tillbaka på samma sett som våra familjer, en partner, eller ens en vän gör (längre.. Mer om det nedan). Jag personligen har aldrig varit särskilt beroende av den uppmärksamheten, men när man tvingas att vara utan det blir det påfrestande ibland.
Har man en dålig dag, vaknade på fel sida sängen, är sjuk eller generellt är på dåligt humör, finns det inte någon man riktigt kan luta sig mot och prata ut. Visst, man kan säga till sin värdfamilj att man inte har den bästa dagen, eller att man känner sig febrig och de tar över en del av jobbet eller erbjuder en kopp te. Men det där stödet man får av mamma är inte där. Det är inget man tänker på när man åker iväg. Man kan ringa en kompis eller sin syster, men det är ändå inte samma sak, den omtanken man söker befinner sig på andra sidan jorden. Men no worries! Som tur är har jag inte haft så många dåliga dagar eller känt mig nere sedan jag kom hit, men visst. Det har hänt.

Nu till en sak som är relativt ny-ish och sammankopplat till ovan!
Jag skrev att man inte har vänner att umgås och prata ut med. De vännerna (au pairer) jag lärde känna och de som kom hit när jag kom hit- har lämnat. Sexmånaderskontrakt är de vanligaste. Jag kom hit 24 Juni, och många kom hit ungefär samtidigt (efter skola), men många, om inte alla- försvann och åkte hem runt nyår. Alla de jag lärde känna och hade kontakt med är nu borta. Malin är inte här längre och det gör helgerna mycket tråkigare. Tyvärr är det inte högsäsong på au pairer nu, de flesta kommer hit till Oz vintertid (Juni/Juli).

Jag vill inte klaga, för visst, jag kan träffa nytt folk och bli aktiv i gemensamma aktiviteter igen. Men jag har ändrats, mitt jobb har ändrats (med den nyfödda tex) och mina prioriteringar ser annorlunda ut. ville jag ha vänner, NU vill jag uppleva och upptäcka, min tid är snart ute...

Det har snart gått 8 månader sedan jag kom hit, jag har nästan blivit mätt på Sydney. Det finns inget spännande att gå in på Woolies, för jag vet vart jag hittar mjölken och brödet. Det är inte spännande att åka till Town Hall längre, jag vet exakt hur jag hittar från A till  B och det är inte längre speciellt att se Bondi Beach. Självklart uppskattar-  och älskar jag alla de ovanstående sakerna, men nyfikenheten och det exotiska är borta. Jag har utan tvekan sett mer av Sydney än vad jag sett av Stockholm, vilket gett mig ett sug efter att utforska Stockholm, men också Bålsta.

Jag har ca 6 veckor kvar i Australien, det är lättnad på ett sätt, men det är mer ångest än kul. Jag kommer sakna min värdfamilj, Syndey, Bondi Junction, mitt rum, mina vanor och rutiner.. Men mest av allt kommer jag sakna Fletcher, det gör ont i mig av tanken att lämna honom.

Men som min Oz farmor sa "Du kommer väl tillbaka? Det måste du göra nu, du har ju familj här". Otroligt rörande och fint sagt❤

Med det sagt, jag mår toppen och jag är jättenöjd med vad jag gjort och åstadkommit sedan jag kom hit- vilket det kanske inte lät som-, men det finns saker som man nästan blir galen på här. En dag man jobbar när man har en förkylning från helvetet, eller att man är så jäkla svinglad för att man ska på konsert, men man kan inte riktigt dela med sig av sin lycka.
Jag ångrar ingenting, men självklart fanns det saker jag inte ens haft tanken på.

God natt! Ett nytt inlägg kommer upp imorgon- as usual!

En liten bild för att förgylla inlägget!

Likes

Comments

Ja, denna vecka har varit ett smakprov på mina framtida fullspäckade veckor!

Måndag + Tisdag = Daycare (JAG ÄR LEDIG)

Onsdag = Playgroup

Torsdag = Simskola (NYTT)

Fredag = inga planerade aktiviteter, men förmodligen drop-in playgroups.

I don't mind de planerade aktiviteterna. Faktiskt tycker jag det är ganska skönt att inte behöva tänka ut och pussla ihop dagar. Visst, vi kan sitta hemma och leka med bilar hela dagarna, men vad lär man sig av det? En tvååring utvecklar inga sociala färdigheter eller andra viktiga saker av att stanna hemma och kolla på tv eller leka med miniatyrfordon. Nej, jag tycker det är ganska skönt så som det är just nu. Det är inte heller särskilt svåra aktiviteter, allt är ju för tvååringar och det är väldigt kul att se hur Fletch utvecklas från dag till dag.

I onsdags öppnade våran playgroup art & play som haft sommarstängt sedan December. Och på torsdagen var det premiär för simskola!

Art & play! Jag har tyvärr inga bilder från simskolan, men jag vet att de finns någonstans, får leta upp!

Förutom att veckan varit fylld med aktiviteter, den har även varit het! Temperaturer som steg upp till 47°C (lördag) och här är från de andra dagarna

Temp = vänstra hörnet upp.

Och ja. Jag har döpt mina mappar till "Grejer".

Det är lite föör varmt för en svensk som mig. Det är plågsamt att vara utomhus, lite som ett straff. Det är inte värmen som plågar en, det är luftfuktigheten. Det kan lätt jämföras med en bastu där någon häller på skopor med vatten. Man blir alldeles seg och har svårt att koncentrera sig. Tänk då att ha kläder på er i fukten och pusha upp en barnvagn på 15-20kg i uppförsbacke. Ja, det är säkert jättebra träning. Men jag föredrar nog -10 framför 47°C.

Min värdmamma födde en liten flicka i måndags också! Poppy kallas hon, det har varit lite komplikationer, men stabilt just nu. Mer uppdatering om det kommer om någon vecka eller så. :)

Helgen

Denna helgen har varit händelserik- Lördagen i alla fall.

Jag vaknade (no shit), gjorde mig redo, gick upp till Westfiled för att kolla på lite shorts (inte trodde jag att det skulle behövas, men  är det förhemsk varmt ute så är det), och sedan åkte jag till Darling Harbour då jag spanat ut att Hard Rock Café ligger där. Min plan var att gå dit, sitta och kolla på live-konserter med Metallica och Guns n' roses och äta middag. MEN, istället hände detta:

Jag gick vid vattnet, där fyrverkerier brukat skjutas upp på kvällarna på Darling Harbour. Jag lyssnade på musik och försökte gå i den väldigt trafikerade skuggan för att försöka att inte svimma av värmeslag. Helt plötsligt får jag en knack på axeln, jag blir aningen sur över att bli störd i min favoritlåt. Jag tar ut mina örlurar för att hjälpa (vad jag trodde var en förvirrad asiatisk turist) en jämnårig kille (som inte alls var turist, med perfekt aussie-engleska förklarar han att han växte upp här). Det första han sa till mig var "Vad lång du är!" varpå jag ville svara "alla måste vara längre om man är 165." Men det sa jag inte (artig är man). Sedan frågar han vad jag gör och hur jag mår osv. Lite chockad svarar jag på hans frågor och fortsätter gå mot min destination. Men han ger sig inte!
Han följer efter mig, och det slutat med att jag har en lunch-kompis!? Jag är smått irriterad genom hela lunchen då min plan var att gå dit ensam och lyssna på bra musik. Men så blev det inte. Jag ville bara neka hans sällskap (och var nära på att göra det flera gånger), men jag hade redan presenterat mig som svensk och ville inte föregå med dåligt exempel för svenskar- jag är för artig för mitt eget bästa.

Han var inte alls obehaglig eller otrevlig, men jag kände bara att det var absolut inte vad jag kände för. Jag ville verkligen inte umgås med honom just då.

På väg till tågstationen för att jag skulle ta mig hem höll han ut armrna efter en kram, för jag antar att han flirtat med mig tidigare (ja who knows?) och i ren panik utbrister jag att jag har pojkvän. Jag försöker snabbt improvisera att jag har en pojkvän och att vi är jättekära och att vi ska förlova oss och grejer. Hans ansiktsuttryck ändras men låtsas se oberörd ut. Sedan en sista gång håller han ut armarna innan jag ska ner till tåget. Jag skakar på huvudet och han säger "Eh, we will get there! You don't have to tell your boyfriend". Och jag kände bara ????? nej ??????.

Jag blev bara trött på att han inte var lika artig som mig och LÄMNADE FOLK IFRED. Man bjuder inte in sig själv till främlingars lunch? Man kramar inte främlingar? Man gör inte sånt? Jag visade tydligt att jag inte var intresserad, inte ens av att prata med honom. Jaja.

Sedan kom jag hem och bokade sista biljetten, NU ÄR ALLA BILJETTER BOKADE! Skönt på ett sätt, sorgligt på ett annat. Jag kommer sakna Australien, fast inte alla kinesiska killar som våldsgästar min lunch >:---(

Idag söndag var lugn dag hemma med Fletchies kusiner :)

En låt av Kurt Cobain som aldrig skrevs klart, orginalpapper och allt! At Hard Rock Café, Sydney Australia. 😎

LÅTTIPS

Old fave här

Första låten som kommer på shuffle på spotify, BRIRNEY VIBES

Häst eller fågelsong, jag vet inte ens... Här

Förmodligen tipsat om denna tidigare, men den är för bra för att bara delas en gång. It's Bo Yo

  • 57 readers

Likes

Comments

Detta är lite off topic från mitt vanliga bloggande, men idag kommer två inlägg. detta och sen ''mitt vanliga söndagsinlägg".

Jag vill prata om en person, en väldigt viktig person i mitt liv. Min bästa kompis, Linnea.

Vi har varit vänner under en längre tid, så pass länge att jag inte ens minns hur länge. Ju mer tiden gått, ju bättre vänner blev vi, och nu är vi här. Bästa vänner.

Bästa vänner låter väl kanske något som man hör från barn i lågstadiet, men det finns inget bättre namn för vad Linnea är för mig. Den bästa vännen. Hon är otroligt omtänksam, hon finns alltid där när man behöver prata och kommer alltid med kloka råd och stöttar en. Hon är en öppen person som accepterar folk som de är och vill folk väl.
Förutom hennes varma och goda sida har hon en helt sjuk humor som alltid får en på bättre humör eller får en att vika sig av skratt. Min bästa kompis är den där personen som alla kanske inte alltid uppskattar eller uppmärksammar, vilket jag tycker är synd, alla behöver någon som Linnea i sitt liv. Det spelar ingen större roll om man är glad, ledsen, arg, orolig eller medvetslös, Linnea passar liksom in där ändå.

Alla har vi bästa vänner, kanske inte lika bäst som min bästa vän. Men jag är otroligt tacksam över att ha Linnea som MIN bästa vän. Jag saknar henne något otroligt, hon befinner sig på andra sidan jorden och jobbar med samma sak som jag gör. Ta hand om några främlingars barn (sjukt).

Jag saknar våra små spontanresor, våra scoutminnen, våra öl-kvällar, våra "vi köper donken och kollar på GTA-5 fails"-stunder, jag saknar ditt sällskap. Jag saknar dig. 

Snart träffas vi igen, 70 dagar kvar!

Allt från det att jag var svarthårig liten tonåring till det att vi satt i min bil, när vi båda hade körkort och bokat resor till våra livs äventyr. Älskar dig, vi ses snart! /Din bästaste kompis.

Lite länkar o grejer som länkar ihop oss (pun intended)

TØP

1900

Cornelis

och nu till lite grejer som jag och Linnea tycker är skitroliga

Memes, och Sims! 😘

  • 61 readers

Likes

Comments

Hänt en hel del denna vecka. Det är början på Februari och det betyder alltså att höstterminen har börjat!

Alla skolor och playgroups har öppnat igen och allt är som vanligt. I onsdags gick vi till church in the market place, en av Fletchers favorit playgroups-

Samma dag pysslade han även ihop ett spindelnät (????? likheten?????) hemma!

Samma dag på kvällen åkte jag in till The Botanical Garden för att träffa en av mina vänner Hanna, vi skulle kolla på Fantastic Beasts på utomhusbion där. Skärmen är ute i vattnet på en plattform, och med Operahuset och Sydney som bakgrund är det svårt att koncentrera sig på vad man borde kolla på.

Fun fact: När vi gick dit ösregnade det något otroligt, ett åskväder var rakt ovanför oss med blixtar och dunder, men när vi väl satt oss ner för att kolla på filmen slutade regnet. Åskan kunde vi se över norra Sydney, men ljudet nådde oss aldrig, bara det vat en helt otrolig syn. Tyvärr, 10 minuter innan slutet på filmen stängdes filmen av och personalen sa i högtalarna att de inte kunde visa mer, att åskvädret blev en fara för gästerna. Så där satt vi, publiken, iklädda vita regnponchos de delat ut, sedan rörde vi oss sakta ut. Men det var väl också en upplevelse!

På torsdagen besökte vi en av MINA favorit playgroups, Holdsworth!

Och på eftermiddagen byggde vi en koja hemma!


​JA! Fletch har på sig samma kläder båda dagarna. Jag klädde honom på onsdagen, dagen efter, när han såg den rena tvätten jag tagit in på hans rum på morgonen skulle han bestämt välja kläder själv. Samma kläder. Visst har vi bra smak? ;-)~


Helgen

I helgen har jag haft fullt upp!

På lördagen var min första aktivitet Bondi to Coogee walk, en beach walk mellan Bondi och Coogee. Man gick förbi en hel del stränder och fick se ännu fler fina utsikter!

Jag valde att gå från Coogee till Bondi istället då jag hörde att det var ett bättre alternativ. Jag tog bussen till Coogee, gick, gick och gick. Svettades något otroligt- Inte lätt att INTE svettas när det är 36°C ute... Gick igenom en kyrkogård då den vanliga beach walken renoveras, och kom sedan "hem" till Bondi beach.

Jag tog bussen upp till Bondi Junction för att sedan ta mig vidare till Newtown där en food market med live musik höll till.

______

Idag söndag har jag faktiskt mått rätt kasst, jag har mått illa hela dagen, antingen är det maten jag åt på food market, eller så kan det möjligtvis vara Fletch som smittat mig. Ja, ungen kaskadspydde i sin säng igår morse. Hur som, det stoppade mig inte att gå på museum och köpa en sovsäck!

Ville jättegärna gå på denna utställning med temat: 60/70-tal, jag absolut ÄLSKAR 60-talets desig, mönster, fashion, ja allt! Tyvärr mådde jag inte så bra, och stannade inte särskilt länge, jag mötte upp med tjejen som sålde sin sovsäck (C'mon!!!! $10, BARGAIN), den köpte jag till min lilla world tour som startar 1 april!

Sen åkte jag hem, stannade hemma, tyckte synd om mig själv för att jag mådde illa, och det var den dagen. Nu är det äntligen kväll och jag ska få sova!

Imorgon startar ett nytt liv, bokstavligt talat. Bebisen är schemalagd för kejsarsnitt kl 9.00 på morgonen! Värdföräldrarna lämnar tidigt imorgon, Lina och Poppy/Penny kommer hem i slutet på denna vecka! Bye bye sömn!

MUSIKTIPS

Svenska låtar är något jag uppskattar mer och mer nu när jag kan gå flera dagar utan att höra ett ord svenska talats till mig, här kommer några svenska favoriter:

Låt nr 1.

Låt nr 2.

Låt nr 3. (möjligtvis den bästa låten någonsin skapad)

Låt 4. Instrumental, ja. Men också en av mina absoluta favoritlåtar någonsin!

Min svenska lista kan fortsätta långt, men fyra är ett jämnt och fint nummer, därför ger jag er FEM!

Good night!

  • 102 readers

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

Se där, jag glömde blogga på min typiska bloggdag! Ni måste varit jätteoroliga *tystnad*.

Det är sommar. Det är varmt. Det händer inte så mycket.

Jag har passerat min 7-månadersgräns nu, bara 8 veckor kvar här, sedan är det hej då Australien.

8 veckor är ingenting, och jag har börjat tänka på hur det kommer vara att lämna min värdfamilj, och att komma tillbaka till Sverige. Det kommer bli -nästan- plågsamt att lämna fina Australien och min otroligt fina värdfamilj. Jag älskar verkligen detta landet, människorna här och min kära stad...  Sydney. Men det finns mycket fint hemma i sverige som väntar också, som- kyla, grått väder, regn och misär.

Skämt å sido, att få komma tillbaka till katten, scouterna, familjen och vännerna kommer bli jätteskönt.

___________________________

I helgen bokade jag lite biljetter och ett boende. Just nu är detta fixat:

* Flyg från Sydney till Nya Zeeland den 1 April.

* Flyg från NZ till Hawaii den 11 April
(Boende i Honolulu 16-22 april)

* Och flyg från Wales (Bristol eller London) den 26 April. (som min bff Linnea fixat)

MEN. Jag kan inte beställa biljetter från Honolulu till New York och från New York till Bristol!? Jag är alltså fast i Honolulu. Jag försökte boka de (saknade) biljetterna med mitt svenska kort, (de inköpta biljetterna är köpta med mitt australienska kort) men det fungerar inte... Jag har nu försökt överföra pengar fr. mitt svenska bankkort till mitt australienska, och ska sedan försöka boka de två amerikanska flygen fr. mitt australienska kort. Skitjobbigt. Ah, får väl se om jag kommer hem någon gång...

Vad mer har hänt under veckan? Jag såg en skitstor spindel.

Huntsman.

Och vi har firat Linas pappa som fyllde 60 i lördags - på kinesiskt nyår.

Och som jag skrev tidigare så var det Australiens nationaldag i torsdags. Är ju ledig nu varje måndag och tisdag, så jag drog ner till Bondi Beach o solade och badade då. Tufft liv med 4 lediga dagar i veckan. Nu är värdmamman mammaledig då den lilla bebisen kommer 6 feb, så jag jobbar halvtid-ish på ons, tors, fre.

Jag antar att detta är lugnet före stormen. Snart är det annorlunda, inte mycket vila och ledighet med den nyfödd här.

Hälsning till min moder som kanske väljer att läsa denna blogg: Grattis på födelsedagen❤❤❤

Låttips;

Fin liten visa

Typisk svensk sommarlåt, eller ja, det låter som svensk sommar för mig- här
(Har fått en jättekonstig saknad efter svensk sommar?????? Och jag har aldrig hört denna låten men den spelades här hemma och jag tänkte direkt på svensk sommar?????)

Och en sista låt som ska förstöra den fina stämningen här

Likes

Comments

Postad i: Australia Day

26 Januari är det Australia day.

Australia day är Australiens nationaldag och public holiday. Vilket alltså betyder- INGET JOBB FÖR MIG!

Australia day firas vanligtvis med- Barbie (Eller som resten av världen säger- BBQ), fyverkerier, strandhäng och dricka alkohol.

Här är ett fint kollage jag gjorde för att hedra denna dag:

Barbie in the park.

Typisk syn i gatuhörnen.

Typical bogans celebrating Australia day.

Dagen firas för att engelsmännen hittade australien, dock är det lite otrevlig stämning runt denna dag då det inte BARA var australien som hittades. Det skedde massmord på aboriginer- Australiens ursprungsbefolkning. Det är lite snack om att därför byta nationaldagens datum. Det finns just nu 7 förslag som ligger redo. Intreserrad av övrig läsning om Australia day och dess historia? Länk finns här. (Källkritik 10/10).

Denna dag firade jag med att träffa en ny kompis inne i Sydney, en svensk tjej som jag haft kontakt med sedan September, men träffade henne för första gången idag. Tyvärr lämnar hon Australien om 2-3 veckor... Tiden går lite väl fort tycker jag. Jag har nu bott här i 7 månader, det känns som knappt en månad? Jag kan verkligen inte förstå det. När jag kom hit var min värdmamma gravid i vecka 3. Och om mindre om 2 veckor (6 feb) ska hon föda. Det kan verkligen inte gå in i mitt huvud hur lång tid jag varit borta, och hur långt bort från hemma jag är. Hahaha jag är på andra sidan jorden?

Jag har 8 veckor kvar här i australien och hemma hos The Hogg family, sedan fortsätter jag mitt äventyr med en "Josefin world tour-ish".

Liten mening som man kan höra runt om på stränder i Australien idag:

- Hey mate, bring the esky to the barbie, I wanna cook some snags this arvo! And if ya pass woolies make sure to bring some timtams and lamington. It's time to get piss drunk!

Jag vet inte om jag ska skämmas eller vara stolt över att kunna förstå och sätta ihop den meningen...

Ps. äger ingen rätt till bilderna i inlägget.

Likes

Comments

Postad i: Shark Dive

För ca två veckor sedan hade vi temperaturer på 35-40°C, men tack och lov ligger de normalt på 27-30°C... Värmen har varit plågsam vissa dagar, och det spelar ingen roll om du går ner till havet för att bada, för när du stiger upp igen blir du matt av hettan. Är väl för svensk för detta klimat haha!

I början på denna vecka hade Fletch Röda Hund och hade utslag och mådde dåligt. På något sett lyckades han alltid spotta på mig? Han spottas aldrig, men är man sjuk så är det tydligen något högt prioriterat. Jag kände mig inte helt frisk i början på veckan heller men blev snabbt frisk :)

Leker med bilar i parken!

I torsdags jobbade jag även extra på kvällen för att Lina & James träffade sina vänner, för mig gjorde det inget och det är alltid trevligt med extra $$$.
När vi hade duschat, tagit på oss pyjamas, druckit "baby tea" (mjölkersättning, men vi kallar det baby tea), läst sagor och borstat tänderna var det dags att hoppa in i sängen. Jag lägger honom ner och stoppar om honom, men han bryter sig loss när jag vänder mig om för att lägga tillbaka böckerna i bokhyllan, jag frågar om något är fel och han säger "Cuddle!".

Jag bär ner honom på golvet igen och kramar honom, men han släpper inte taget om mig.
Känner man Fletch vet man att han inte är gos-typen. Han hatar att kramas och hatar att bli pussad (synd för en så söt unge som man bara vill krama och pussa på!).
Vi kramas non-stop i 10 minuter, jag börjar undra om något är fel, om han börjat må dåligt, men han bara sitter i min famn, armarna runt mig och klappar mig på skuldrorna. Det enda jag kan höra är hans susningar från andetagen och hur han snuttar på nappen.
Jag önskar att det aldrig tar slut, han är så lugn och så snäll, helt knäpptyst sitter vi där. Efter 10 minuter bryter jag tystnaden och säger "It's time to sleep now Fletch" och han säger "Sleep here", jag börjar lyfta upp honom för att lägga honom i sängen men han kramar om mig hårdare och säger "Sleep on you". Mitt hjärta smälter!

Jag kan inte neka honom den enkla förfrågan. Klockan är mycket, men jag låter honom krama om mig tills jag känner ett huvud tungt vilar på min högra axel och klappningarna på skuldrorna börjar avta, sedan lyfter jag honom försiktigt och stoppar om den sovande lillkillen i sängen. Det var en helt fantastisk upplevelse, jag har under mina 7 månader här aldrig sett honom så. ❤❤❤ Jag fällde några tårar, med tanken att jag snart kommer lämna honom.

SHARK DIVE

2016 fick jag en upplevelse av Lina & James i julklapp, Shark diving! Och igår lördag 21/1 utförde jag den!

Helt fantastiskt! Vi fick gå runt fritt i ett akvarium med 4 olika typer av hajar, olika rockor lika stora som queen-size sängar och massiva havssköldpaddor. Jag, fyra andra plus två instruktörer gjorde detta. Först fick vi kolla lite säkerhetsfilmer och lära oss utrustningen, sedan byta om, ta på oss utrustningen och se djuren! Det var hur coolt som helst! Vi fick inte ta på djuren, men djuren fick söka sig till oss. Att rockorna simmade över ens händer och armar var inte ovanligt, men när hajarnas fenor klappade en på kinden var det häftigt! 
Det var en helt otrolig upplevelse🤘

Min födelsedag!

Idag, 22/1-2017 fyllde jag 20!

20!? Hur har jag ens överlevt 20 år, när jag konstant sedan jag kom hit utsatt mig själv för livsfarliga situationer.

Jag bor i ett land med dödliga djur, dödlig sol och dödligt klimat. Sedan får jag för mig att hoppa fallskärm, hoppa bungy, åka forsränning och simma med hajar. Ja... Hur överlevde jag...?

Min 20 årsdag firades med presenter, fika och god mat! Bättre än så kan det inte bli, min värdfamilj har gjort denna födelsedag till möjligtvis den bästa födelsedagen jag haft. Men jag vill också tacka vänner och familj som hälsat och grattat mig idag denna dag. 🎂🎁❤

Musiktips från födelsedagsbarnet;

En svensk, hatisk jullåt som faktisk funkar året runt här.

Mer Ghost åt folket- låten.

Likes

Comments

Postad i: Äventyr, Backpacking Australia

(Innan jag påbörjar detta inlägg om våran backpacking vill jag be om ursäkt för formatet på vissa bilder i förra inlägget, vissa är halva/skurna i konstiga storlekar, det var inte så det skulle se ut men jag skiter i att ändra för det är för mycket jobb 😉)

BACKPACKING

Ja... Jag och Malin, de två, lite för långa skandinaverna fick idén an backpacka någon gång våren 2016. Tror det var i September eller November då vi satt i Hyde park i Sydney och förfestade en fredagskväll då jag nog nämnde att jag saknade friluftslivet. Malin som är fd backpacker i Asien kom på att vi kunde backpacka. Jag skulle få smaka på det australienska friluftslivet, och Malin skulle få återuppliva sin backpacking, en win-win situation helt enkelt.

På något sett blev denna idé, som vi kommit på efter några öl, verklighet. Planen var först att åka till Nya Zeeland och vara en av de första att hamna i 2017. Men efter lite planering och efter att ha kollat runt vad som vore mest praktiskt skulle det inte fungera. Flygresorna runt jul/nyår var dubbelt så dyra. Vi hade redan planerat allt annat. Hur vi skulle sova, vad vi ville se, vad vi skulle äta osv.

Vi va tillbaka på ruta ett igen. Men sen kom vi på... Varför åka iväg när vi kan stanna i Australien?

Början på resan

Sommarkvällen den 26 December tog vi ett tåg från Central, till Newcastle..Vårat första stopp på resan. Klockan var väl runt halv elva på kvällen. Vi hade ingen aning om vart vi skulle sova, eller vad vi skulle se. Allt var kolsvart, men vi tog en buss till centrala Newcastle och Busschauffören var supertrevlig och jätterolig. Han såg Malins ukulele och frågade om han fick spela lite. Självklart fick han det och vi fick en privatkonsert av honom. När vi hoppat av gick vi ner till stranden, sedan runt halva staden för att komma till Bar Beach. Vi träffade lite folk och frågade om de visste något bra ställe att sova på och ja.. Bar Beach var svaret.
Egentligen är det förbjudet att sova på andra ställen än campingplatser och sin egna mark. Men inte brydde vi oss. Böter på $109 väntade oss om vi blev påkomna.

Soluppgång Bar Beach 27 December.

27 December

Första dagen i Newcastle träffade vi John och hans fru Pat som vi träffade i ett shoppingcenter när vi laddade telefonerna och åt frukost. De visade oss runt, bjöd oss på lunch julgodis hemma hos dem. De hade en egen gård och var i Newcastle över jul. De körde runt oss och visade oss alla olika saker och förklarade hur Newcastle ändrats med åren. Två underbara männikskor!

På kvällen fick vi kontakt med Scott. En man med bil som också skulle åka upp east coast. En 38 årig truckförare från Kanada. Låter lovande va? Jag var väldigt skeptisk men vi gav honom ett försök. Inte visste vi då- när vi hittade honom på facebook att han skulle bli vår nya bästa vän.

Vår första natt med Scott var i Newcastle (igen) i en skog med namned Murder Gully... Överlever man en natt med en främling på en plats som heter Murder Gully, ja då överlever man nästan allt!

28 December

Vi lämnade Newcastle och hamnade i Forster. Det första vi gjorde här var att byta om till simkläder och sedan paddlade vi kajak med delfiner! Scott tappade sin telefon i vattnet men de två 13 åringarna som sommarjobbade på kajakuthyrningen dök ner och hittade den. Tyvärr var mobilen förstörd, men Scott fick en ny av Apple så det löste sig!

På kvällen blev jag även biten av en spindel!? Mitt andra spindelbett jag fått här i Australien. Jag hann aldrig se vad för spindel det var, men jag hade intensiva smärtor i 15 minuter i alla fall. Vi satte upp tältet i skogen och jag hade bara på mig flip-flops. Jag kände hur det stack till på lilltån och trodde först att det bara var en mygga. Men bara några sekunder efter börjar det pulsera smärta från lilltån upp i benet. Hela foten smärtar och jag kan inte röra foten. Men med tiden börjar smärtan försvinna och efter 20 minuter är den helt borta. Hade smärtan inte försvunnit hade vi åkt in till sjukhus, men jag klarade mig. Det enda märke jag hade kvar var två små hål i huden, två små bett från spindeln.

Bild på kajakerna när vi paddlat till en mindre ö. Den andra bilden... Ja precis innan Scott föll i och mobilen sjönk.

29 December

Vi kom till Port Macquarie, badade på Rainbow beach på vägen och sov vid en fyr.

30 December

Fortfarande i Port Macquarie, och vi besökte ett koala sjukhus. Väldigt intressant! De flesta koalorna var där för att de hade blivit påkörda, varit med i bush fires eller var blinda pga klamydia i ögonen. :(

Efter att ha besökt koalasjukhuset åkte vi till Nambucca Heads. Där tog vi det lugnt på stranden, drack öl, åt pommes och lurade en aspackad tjej att vi i Skandinavien är långa för att vi äter lång mat (?). Till middag åt vi även mat tillagad på motorn. Engine cooking. Det blev något av en tradition!

Min kropp på stranden utan huvud. Och ett extra huvud?
Sedan våran engine cooked dinner!

31 December

Vi åkte till Byron Bay där nyår skulle firas!

Innan nyår firades badade vi i Tea tree lake. En röd sjö! Sjön är röd för att eukalyptusträden runt om sjön färgar vattnet. Vattnet smakade även lite te?

Vi åt middag vid den röda sjön, sedan blev det fest!

Nyår firades i Byron Bay som sagt. Det var hippies ÖVERALLT! Byron Bay är ungdomarnas stad!

Som jag skrev i tidigare inlägg. Vi firade nyår med lagom god dricka, jag tappade bort Malin och Scott, vi badade i havet 1 på natten, jag provade på klädsim, jag somnade på en motorhuv och sedan däckade jag i ett tält på en mataffärsparkering. Ganska perfekt nyår!

1 Januari 2017

Vi åkte till Surfers Paradise vilket var ett av mina absoluta favoritställen. Det var en lagom stor stad med fantastiska byggnader och stränder. Det var ett helt fantastiskt ställe!

2 Januari

Vi spenderade förmiddagen i Surfers Paradise där vi surfade, badade och tog det lugnt på stranden. Sedan åkte vi mot Brisbane där vi träffade Scotts kompis Bryson. Bryson lät oss sova hemma hos honom, vi fick tvätta våra kläder, duscha och sedan lagade han en supergod måltid! Hans familj äger en gård och han hade fått en jättefin stek som han bjöd på. Lyx för backpackers som levt på potatis och bröd med jordnötssmör!

Brisbane!

3 Januari

Vi spenderade även denna dag i Brisbane. På dagen åkte jag och Malin in till centrala Brisbane och träffade hennes kompis hon kände sedan tidigare. På kvällen åkte vi (Jag, Malin, Scott och Bryson) för att kolla på Cricket... För det är tydligen typiskt Australienskt?

4 Januari

Vi åkte från Brisbane till Sunshine coast! Det var inget sunshine, bara ösregn. Men inte gjorde det oss något då det var FÖR varmt ute ändå. :)

Sunshine(?) coast!!!

Efter det åkte vi till Harvey Bay där mitt flyg gick tidigt på morgonen hem till Sydney. Vi hade våran sista måltid tillsammans, engine cooked- självklart, med fika och choklad till efterrätt. Jättebra avslut på en jättebra backpacking. Fick även se den första vilda kängurun i Queensland i Harvey Bay! Har sett flera hundra i New South Wales när vi åkte till Thredbo. Men detta var den första i Queensland. Jäkla kängurus...

5 Januari

Självklart försov jag mig... 30 min innan boarding vaknar jag i tältet. (Okok Jag och Malin sov i tältet och Scott sov i bilen för er som undrar). Och med lagom panik väcker jag Malin och Scott. Med 2 minuter hinner jag precis checka in och jag hinner med mina flyg. Puh!

Väl hemma i Sydney. Allt är normalt, det är så skönt att vara hemma! Fletch har börjat prata mer och hans röst låter helt annorlunda. På bara 10 dagar har han ändrats!? Hur som. Skönt att vara hemma igen!

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien, Äventyr

Läste Linneas blogg och valde att härma hennes idé där jag skriver mitt 2016 i ett blogginlägg. Varje månad har en eller flera specifika händelser för just den månaden.

2016

____________

Januari

Jag fyllde 19, hade inga planer på vad jag skulle göra efter studenten, jag struntade totalt i det. Jag hade 2 anställningar, en på Max i Kista och en som barnvakt hos Charlies bästa änglar, där jobbade jag med en familj i Bålsta. Mitt hjärta hade även börjat ställa till med problem vilket skrämde mig en hel del.

______________

Foto från Januari 2016. (För att inte inlägget ska va skittråkigt)


__________

Februari

Februari, jag besökte läkaren ang. mitt hjärta, jag fick tabletter- som inte hjälpte, jag fick en till anställning på Winterviken, där jobbade jag som servitris och trivdes så himla bra, jag trodde att det var där jag skulle fortsätta jobba efter studenten.
Jag startade även denna blogg, det var tänkt att denna blogg skulle bli min privata, öppna dagbok. Från början när jag skapade bloggen ville jag inge ha läsare, bara en digital dagbok, men sen blev man au pair och då blev det lättast att dela denna skitbloggen.

Foto taget i slutet på Februari 2016. Jag och Linnea träffades öven en liten fika, detta var även då jag fick höra om "Au Pair" för första gången.

___________

Mars

Mars... Jag hade väl ångest över att jag skulle ta körkort, och studenten. Jag var orolig över hur min framtid skulle se ut. Jag gick bara estet, en estetare kommer ingenstans...

Bild från 2016 Mars. En konstutställning jag gick på med skolan, detta var min favorit på utställningen. Flera hundra dödsannonser nålade på en tavla. Tavlan är jättestor och ser gråsuddig ut på håll, men när man går nära ser man texten.

________

April

Linnea åker till Spanien och att JAG ska jobba som Au Pair blir väldigt intressant och jag börjar leta familjer. I slutet på April har jag hittat min nuvarande familj. Jag har även fått tabletter mot hjärtat som fungerar bättre.

Ett foto på Sleipner som är taget med Linneas kamera. Vi umgicks en hel vecka- Jag och Linnea och hade det gött.

__________

Maj

Jag har skrivit kontrakt med min värdfamilj och flygbiljetter är bokade. Jag är skitstressad över skolan och har arbeten från 2 år tillbaka att göra. Jag har tagit massa körlektioner men känner att allt går åt h*lvete, jag hamnar i någon typ av minideprission. Hjärtat krånglar mer än nånsin och jag tror på fullaste allvar att jag ska dö vissa nätter.

(ingen bild).

______

Juni

Jag tar studenten och fått över godkänt i alla ämnen! (Vilket jag tvivlade på i Maj då jag tänkte ge upp 2-3 ämnen under min minidepression). 6 dagar innan jag åker till Australien tar jag körkort och jag känner att livet inte alls är så illa. Innan jag åker till Straya fjällvandrar jag även med Simon, Nicke och Hampus. Och för mig var det guld värt. Saknar den vandringen otroligt mycket.

Vandringen i Grövelsjön.

Studenten och Australien.

Juli, Augusti, September, Oktober, November och December.

De sista 6 månaderna är så suddiga men ändå så tydliga. Jag vet inte vad som hände när, men någongång under denna tid har jag varit på skidsemester, träffat Malin, åkt till Melbourne, åkt till Cairns, firat jul, dansat, skrattat, träffat nya folk, lärt mig en hel del och ändrats som person. Jag är så otroligt tacksam över allt jag fått vara med om, och allt jag gjort under 2016. Det har varit en av de bästa åren på väldigt länge. Men jag har mycket planerat inför 2017 också, och jag kan inget annat än försök att göra 2017 bättre!

2016 avslutades med backpacking. Jag ska försöka  blogga om allt det i ett annat inlägg.

Nyårsafton var kul! 2017 invigdes i Byron Bay med bra sällskap, lagom god dricka, en simtur i havet kl 1 på natten och sist men inte minst, en tupplur på en motorhuv för att sedan däcka i ett tält på en mataffärsparkering. Precis som nyår ska vara! Här kommer highlights över mitt 2016 (Kanske glömmer massa saker nu... Mellan- Juli-Dec)

Vissa bilder har jag redan postat och vissa är nya. Det var mitt 2016!

Här är de låtar och artister som spelats mest under mitt 2016!

Artister/Band

- Ghost

- Bo Burnham

- KSMB

-  Imperiet

Låtar

- Year zero ~ Ghost

- WORDS WORDS WORDS ~ Bo Burnham

- Sälj din kropp ~ KSMB

- Bibel / Märk hur vår skugga ~ Imperie

_________________

Vad mer? Jag har inte varit ett jättestort fan av tv-serier eller filmer 2016. Det har varit samma gamla favoriter som vanligt. Back to the future är en klar favorit och varit det ett tag. En tv-serie jag kan rekommendera är "Black Mirror"- finns på Netflix. Det var mitt 2016!

Likes

Comments