View tracker

December är ovanligt varm i år för mig. Och visst är det trevligt- så länge man ligger i sitt rum med air/con på. Men ska man gå till parken och leka kan man bara förbereda sig med fyllda vattenflaskor, korta ocv luftiga kläder samt 2 liter solkräm.

Jag och Fletch gick till en av våra favoritparker i fredags och det var en sån hetta utomhus att man kunde i princip bara fokusera på att överleva (kändes det som). Det var en rolig syn över parken, det satt inte en enda människa i solen, alla satt ihopklämda i skuggad, inte ens djuren klarade av att vistas i solen. Fåglar och ödlor gick på gränsen av skuggan för att slippa solljuset.
Ja, som ni säkert förstår var det en väldigt varm fredag. Men det är inte bara temperaturen som är det jobbiga, det är luftfuktigheten! Visst, att gå till en park är ingen big deal, I RÄTT TEMPO, men försök bli anfådd i denna luftfuktighet och du dör.

Med lite klagande kan jag nu fortsätta mitt bloggande ;)

Art & move, Play-doh och leka i lekstugan! Förra måndagen och tisdagen var Fletch snorig och på dåligt humör, så det var en ansträngande start på veckan, men han blev bättre och veckan fortsatte som vanligt :)

Jag lagade pannkakor åt oss nån gång förra veckan, och jag måste få skryta och säga att jag är skitbra på att göra pannkakor. (Ja, jag hade nog bara tur)

Lite bilder på ungen ;)

"Den där Peppa pig är allt svår att förstå sig på..."

Sedan kom helgen. Jag och Malin möttes upp hemma hos mig och sedan gick vi ner till Bondi Beach, tog med en gitarr och sedan tog vi det lugnt! Spelade lite musik, hoppade i vågorna, lyssnade på musik och njöt!

På kvällen gick vi hem till Malin för att spela tennis, men innan det gick vi och åt Thaimat med en utsikt över södra Sydney (Min sida av Harbour Bridge, Malin bor på Norra sidan), och så satt det en tjej och spelade gitarr lite spontant i parken vi åt, så vi fick live-musik också!

Och idag söndag sprang jag och Malin Santa fun run, 5km. Det var charity, och vi sprang som sagt 5km i 28°C med tomtedräkter...

JAG FICK VA MED HARRY POTTER OCH HÅLLA I EN TROLLSTAV MITT I MARATONET OCKSÅ! Superbra helg! Är helt slut nu, så här kommer lite musiktips, hoppas ni får en fortsatt någorlunda trevligt söndag i kalla europa (Ja, Linnea, jag tänkte skriva Sverige men sen kom jag på att du också kanske läser denna smörja 😘)

Låttips:

En av de många låtarna vi spelade på stranden, finns här.

En klar favorit som jag nästan glömt bort med Bo.

Och den sista, med Bo också. En av mina all time favourite songs- WORDS WORDS WORDS.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 16 readers

Likes

Comments

View tracker

Ännu en vecka har gått, tiden går alldeles för snabbt, men ändå långsamt. Detta var min tjugoandra vecka i Australien. 22 veckor!? Känns som max 5! Mycket har man sett, mycket har man gjort, mer har man ångrat. Nej, skämt åsido är australienresan ett av de bästa valen jag gjort i mitt liv - hittils.

Här är lite bilder från veckan:

Lite bilder från när vi leker och ser sura ut i affärer ;)

Besökte några svenskar som hade Fifa-spelkväll i centrala Sydney där de sålde svenskt fika och svenskt godis och julmust. På vägen in till svenskarna (tror det var svenska kyrkan, inte säker) såg jag denna skylt. Har man inte haft körkort i mer än två år är det inte acceptabelt att köra med alkohol i blodet... What?

Och igår lördags var jag och Malin på en beats & eats festival som hölls av MTV i Wollongong. Jag och Malin planerade för lääänge sedan att åka till Wollongong för att surfa, men det har varit en jordbävning i Nya Zeeland och det blåste ganska mycket i lördags så vi struntade i det och låg på stranden och hoppade i vågorna innan festivalen drog igång kl 15.

Väl på festivalen spelades bara skitdålig musik, men jag och Malin struntade i det och hade superkul ändå! Efter festivalen drog vi in med några främlingar (som för övrigt var superroliga) och fortsatte vårat festande.

Idag söndag var lugnare, vi sov ut och sedan åkte vi tillbaka hem till Sydney. På vägen hem åkte jag förbi en tjej som gav sin backpacking ryggsäck till mig- 80-100L, helt gratis!! Perfekt till när jag och Malin ska backpacka om några veckor.

Det var den veckan, imorgon fortsätter allt som vanligt :)

Här kommer helgens låttips:

PaRTY

  • 42 readers

Likes

Comments

View tracker

Vecka 46, tredje veckan i November har varit väldigt varm... Med temperaturer på över 25°C varje dag (men oftast äver 30°C) har det varit lite ansträngande att jobba, det är inte värmen i sig jag tycker är jobbig, men luftfuktigheten! Veckan har varit precis som alla andra och det händer inte så mycket.

Jag märker att Fletch ändras hela tiden! man ser att han växt (sedan jag kom hit), han pratar mer och tydligare och det är lite som att träffa en ny person varje dag.

Här kommer lite bilder från veckan:

Playgroup- Art and play

Kyrkans playgroup. Här ser ni hur fint alla djuren sover och att krokodilen blev bästa vän med en dumptruck. Mycket spännande!

En av våra favoritplatser= Holdsworth, ännu en playgroup.

I fredags direkt efter frukost gick jag, Fletch och värdmamman ner till en strand och tog en morgonsimtur och byggde sandslott 😄

Helg

Jag och Malin tog färja till Manly i söndags och där gick vi omkring, åt glass, gick på SVENSK restaurang och åt SVENSK mat och köpte SVENSKT godis. Supertrevlig dag! Såg även en ståtlig julgran bland palmerna, kändes inte helt rätt..?

Två extrabilder jag glömde infoga ovan:

Första bilden där Fletch läser tidningen är ganska rolig, med tanke på att vi gick hem från en av våra favoritparker som ligger nere i en dal, och jag kämpade med att putta upp barnvagnen i 27°C och svetten droppade om mig, medan han satt i skugga och läste tidning ;)

Den andra bilden är från Holdsworth. De ställer ut vattenleksaker där man kan svalka sig :)

  • 63 readers

Likes

Comments

Fullt ös medvetslös, jag skriver ett inlägg om veckan som varit imorgon.

Här kommer låttipset! En låt som vetenskapligt bevisat skapar energi i hjärnan, here you go: LÅT

  • 70 readers

Likes

Comments

Jag tänker hela tiden "Jag ska blogga ikväll!!!!!" men det blir aldrig av. Jag har inte speciellt mycket att skriva. Tro det eller ej, men det händer inte speciellt mycket här. Klart det händer nya saker hela tiden, men det mesta är ointressant för de icke-inblandade.

Förresten, jag har fått en uppenbarelse!
Jag har aldrig fattat varför förldrar säger deras barns ålder i månader. "Ja nej men han är 18 månader nu såattehhhh". MEN NU FATTAR JAG! Hur ett barn kan ändras på en månad är helt otroligt! Lite exempel: Från att ha krupit till att kunna gå/springa- kan hända på en månad. Från att ha använt blöja till att börja gå på potta/toa och ett exempel med Fletch- Från att ha kallat brandbil för "Happocar" till att rent och tydligt säga "Firetruck". Månaderna spelar roll!

I veckan har vi varit på playgroup, lekt i parker och busat runt. Det har varit väldigt varmt hela veckan (25-32°C) och det är i princip högsommar (FAST DET ÄR BARA VÅR).

Fletch fick även sin alldeles första hårklippning i torsdags!

Fredagskväll blev lite party party med Malin och (nyfunna) vänner. På lördagen träffade jag Malin igen och vi åt lunch, sedan gick vi hem och sov, hahaha.

Idag söndag träffase jag Malin IGEN och klättrade. Samma ställe som förra gången jag klättrade; Australiens största inomhus klättringscenter.

Första bilden på mig, andra bilden på Malin!

Der var den veckan, imorgon börjar det om igen. Nästan mitten på November, för ett år sedan hade jag aldrig kunnat gissa att jag skulle vara här, i Sydney och göra det jag gör. Men jag är så glad att jag gör det!

Jag såg på facebook att scouterna hade 40-års jubileum, självklart hade jag velat vara där. Scouterna och katten saknar jag FÖR mycket, men 5 månader går snabbt och snart sitter jag i ett vindskydd i Bålsta och dricker te med mina scoutvänner. Saknar det något otroligt...

______________________

OCH FÖR ATT JAG ÄR DUM I HUVUDET GLÖMDE JAG LÄGGA UT MUSIKTIPS I FREDAGS. Och jag har glömt det hur många gånger som helst, så jag tänker att jag kör på en "fredag-eller-lördag-eller-söndag-låttips" för jag har ingen koll helt seriöst.

Här kommer helgens låttips!

Här är en låt som påminner mig om scouterna, och den är värd att dela!
__________

Varje gång jag ska sova lyssnar jag alltid på musik, för några dagar sedan lyssnade jag på Denna och hade den sjukaste drömmen någonsin... Jag skriver drömmen nedan... Men just denna låt var den sista låten jag minns innan jag somnade. Man hör influenser.

_______

På senaste tiden har jag börjat ÄLSKA trummorna i musiken (?????) av någon okänd anledning. Och denna låten är helt amazing när det kommer till trummorna, blir otroligt peppad och exalterad av denna låten.

_______

För att vara lite extra bussig bjuder jag även på ett litet klipp som får mig skratta tills tårarna rinner. Nile City!

Här hittas den!

VARNING - KÄNSLIGA LÄSARE, DETTA ÄR MIN DRÖM. ÄR DU VEK, LÄS INTE DRÖMMEN ÄR GANSKA.... INTENSIV.

Jag drömde att jag var i en bar eller klubb. Men det var inte en normal bar/klubb. Det var en satanisk ritual, och de hade människooffer. Fletch var där också, han var blöt av någon anledning så han var bara klädd i en badrock. Jag kommer ihåg att vi inte var vända mot ritualen, för jag inte ville att Fletch skulle se (BC WTF). Och vi kunde inte gå ut, eftersom alla som var inne i baren var tvungen att närvara, annars skulle värdarna skulle offra en. Vi satte oss ner utan att kolla på ritualen som hade blodiga halvdöda människor som skrek efter hjälp. Jag minns att jag täcker hans huvud/öron och ögon med badrocken. Jag satt lutad över honom för att skydda honom från att bli ett offer. Då och då kollar jag över min axel för att se om ritualen var över, men nej. Det blev bara värre och värre. Från vad det först såg ut som (en människa) till en hög med ben, blod och rutten hud. Det var så mörkt, den enda ljuskällan var några sterainljus och det var så rökigt av örter/rökelse de brände, vilket gjorde det ännu svårare att se. Värdarna av ritualen skrek (vad jag antar att det var) på latin. 

Men vad som är ännu sjukare är att jag var inte rädd under drömmen, jag kände inte ens obehag????

Japp, det var det. :--)

  • 104 readers

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

Efter en superhärlig vecka i Cairns är vi hemma i Sydney igen. Borta bra, hemma bäst! Känns konstigt att kalla Sydney för hemma, men det är faktiskt så det känns.

Jag ska sammanfatta lite av allt som hände i Cairns.

Helgen var lugn och varm, en pool-helg blev det! Flech har en annorlunda rädsla för att gå barfota, och att gå barfota i sand är det läskigaste som finns tycker han. Poolen vi hängde vid hade sand runt sig, men när Fletch förstått att man kunde göra sandslott och hälla vatten på sin Au Pair blev det andra bullar! Då gick det knappt att få honom därifrån.

Jag och Fletchie leker i poolen 🌊☉

Senare åkte vi in till Cairns city och åt middag. Vi hittade ett ställe som hette "Pho Viem" och jag skojar inte när jag säger att middagen vi åt där är den godaste jag ätit i hela mitt liv... Det såg ut som en restaurang man får salmonella av. Det var som att äta hemma hos någon, det låg saker överallt och kändes billigt och dåligt. MEN MY GOD!

Jag och Fletch i Cairns.

Måndag åkte vi iväg till Green Island, en ö mitt i Barriärhavet. Där åkte vi en båt man kunde kliva ner i och kolla på koraller och fiskar under vattnet, sen snorklade vi och fick se fiskarna och koraller på nära håll! Vi såg otroligt fina djur och en haj!

Tisdag och onsdag var "vanliga" dagar. Fortfarande poolhäng och tropiskt väder runt om oss (35°C och sol)... Fast i Cairns!

Torsdag var helgalen!!

Kl 05.40 vaknade jag för att dra ut på min TRIPLE CHALLENGE där Skydiving, Bungy Jumping och forsränning ingick.

Till frukost blev det fallskärmshoppning. Det är svårt att beskriva upplevelsen med ord. Men jag kan berätta hur det gick till.

Vi som skulle hoppa fick byta byxor, se en instruktionsfilm och sedan mot en mindre flygplats där vi tog ett plan upp. Jag minns inte hur högt upp de sa att de var, men ovanför molnen!

Sedan lutade vi oss över flygplanskanten och ramlade ut.. Vi snurrade runt lite i luften, sen var det fritt fall ner! OCH JÄKLAR VAD SNABB MAN VAR! Har tyvärr inga foton på detta. Jag har allt på ett USB minne, men har ingen dator jag kan föra över det på...

Det var en ganska sjuk känsla att se ner på jorden och falla snabbt, men det är något jag absolut kan rekommendera till andra!

Sedan runt lunchtid var det dags för Bungy Jump! Det var jag faktiskt lite spänd på! Fallskärmshoppningen var jag varken rädd eller nervös för. Vilket faktiskt chockade mig, men jag tänkte bara på bungy jumpen!


Jag var först på tur att hoppa. När jag klättrade upp 50 meter rakt upp träffade jag bungy-teamet som jobbade med att säkra kunderna. Det satt en man där, han skulle hoppa men klarade inte av det. När jag blev säkrad och de satte saker runt mina fötter märkte jag att jag var väldigt törstig av att ha gått upp alla trapporna och frågade efter vatten. Men ack. Jag ställde mig längst ut för att hoppa, men backade och frågade om NÅGON hade vatten. Men nej. Törsten tog över och jag hoppade ner. Allt gick väldigt fort. Jag susade genom luften och när jag kom nära forsen som rörde sig under mig slöt jag ögonen för att slippa få vatten i ögonen. Men jag nuddade aldrig vattnet och när jag öppnade ögonen nästa gång var jag halvvägs upp.


Jag hade inte tänkt på att man studsade upp igen, och där hängde jag och tänkte "??????". Men det var en fantastisk upplevelse och när jag kom ner på marken igen tänkte jag direkt "Det där vill jag göra igen!". Bungy jump > Skydiving.

Why live on the edge when you can jump off?

Sista aktiviteten var forsränning... Bland krokodiler!

Helt klart den sämsta delen av dagen. Jag åkte med en turist-familj (Ja ja jag är också turist, men men). Och jag tror att sonen var hjärndöd, inget illa menat, men jag tror han på riktigt var hjärndöd. Och föräldrarna verkade inte helt friska heller. De kunde ingen engelska och krävde tolk. Men det hjälpte inte. De tog egna initiativ och gjorde resan farlig för mig och instruktören. Bra avslut pa en bra dag!


By the way, jag fick anvanda en laptop, men den har endast engelskt tagentbord. Kan inte skriva de sista tre bokstaverna. Men jag ar saker pa att ni kan rakna ut vad det ska sta. :)Pa fredag akte vi hem och mottes av ett valdigt varmt Sydney! SKONT! Pa kvallen traffade jag Malin och vi drog ut och festade. En av de roligaste kvallarna! Pa vag hem traffade vi manniskor fran en organisation som heter 'Take Kare' - JA, med K! Och de gav oss vatten och klubbor. De vandrar runt i Sydney och ser till att alla mar bra och har kul. De ger aven flip-flops at tjejer som inte langre orkar vandra i klackskor, sa att de inte skar sig pa glas eller gor illa sig. Jag och Malin blev valdigt rorda och tankt volontararbeta som staff memebers om nagra helger :)


Min lordag var valdigt meningslos. Bara tog det lugnt och lyssnade pa musik hela dagen.

MEN! Idag sondag har varit sa mycket battre! Jag fick sova ut, och sedan traffade jag Malin for JAG SKAFFADE EN NY TATUERING! Har forsokt att vara tyst om det och inte outa det. Och jag lyckades ganska bra! Bara 2 personer visste om det (plus mina host parents). Tatueringen forestaller 'The southern cross', vilket ar en stjarnbild som endast kan ses fran Australien och Nya Zeeland.


For er som undrar VARFOR jag tatuerade mig har, har jag en liten forklaring varfor- Denna resa (som lyckligtvis inte ar over an) har, och kommer andra mig som person, och det jag fatt, det jag lart mig och det jag sett har vill jag minnas och paminnas av resten av mitt liv. En liten tatuering pa vansterarmen kommer hjalpa till med det, Men vad om jag angrar tatueringen tanker ni kanske da. Da gor jag en cover up och skrir '666 SATAN'. Skamt a sido. Tatueringen representerar mig HUR Jag var som au pair 2016. Och det ar vart att minnas livet ut.


Efter tatueringen at vi lunch och sedan drog vi till biblioteket och kollade pa resealternativ och platser att besoka nar jag och Malin ska backpacka east coast i 2 veckor runt jul och nyar. Bra dag idag!

Dar har vi de bilderna! Alskar resultatet :) Och mamsen tog det ganska bra ocksa hahaha! Men sen sa hon ocksa 'Inga fler nu va?'... Well, vi far se ;)


Musiktips (SOM JAG GLOMDE IGEN), We are the champions - Queen. Det var den som spelades i bakgrunden nar jag tuterades ;)


Dags att sova nu, men hoppas att inlagget var till belatelse.


PS. Jag har haft strul med kommentarer ett tag nu. Men nu via datorn kan jag se dem, svarar pa de nu!

Likes

Comments

Veckan har haft blandat väder, ena dagen 21°C, andra dagen 31°C..

Nu när det blir varmare börjar även småkrypen vakna till liv, och i onsdags när jag skulle packa väskan (för vi ska till Cairns) så satt det en huntsman spider på min väska! Dock var den väldigt liten och inte lika cool som jag väntat mig :( Här är väldigt oklart och suddigt foto på den lill rackarn:

Synd nog ser man inte... Men som man säger "pics or it didn't happen". Och nej, det var inte orange i verkligheten, jag ville bara få ett foto på den, sen blev det skit och efter det dödade jag den... Det är det de säger, "ser du en spindel eller en annan insekt, döda den. Den kanske kan döda dig".

Hade jag väntat några veckor (?) med att ta fram väskan hade den kanske sett ut som spindeln på bilden ovan. Men det är så det är att leva i landet där ALLT vill döda dig.

Hur som.. Här kommer låttipsen!

Låttips

Börjar lite lugnt med en trevlig låt som går att hitta här

Sedan går vi över till nåt lite mer otrevligt som går att hitta här

Och avslutar med en gammal favorit i andante. Vill ni höra den, finns den här

  • 185 readers

Likes

Comments

Postad i: Au Pair Australien

Sedan blue mountains har det faktiskt inte hänt så mycket. Dagarna smälter ihop väldigt lätt med alla rutiner och aktiviteter. Istället för att skriva vad vi gjort kommer det lite bilder istället :)

CARS

Fletch är väldigt prydlig och älskar att ha ordning runt sig.. Det visade sig väldigt tydligt när vi samlade småsaker från marken. Som hans mamma sa... Är det OCD? Hahaha, han är väldigt rolig faktiskt.

Varje gång vi äter brukar han säga "clean up" en eller flera gånger under en måltid. Då vill han att jag torkar av hans händer eller torkar av bordet??? Han är inte riktigt som andra barn som älskar att bli skitiga och älskar att smutsa ner haha.

I veckan drog vi ut sängen som är under min säng, han drog med sig en filt och en kudde och bestmde sig för att han skulle sova i mitt rum, bredvid mig. Tur nog gjorde han inte det. Jag har sovit i samma rum som honom en gång tidigare- när vi var på skidsemester, och han pratar jättemycket i sömen, gråter i sömnen och rör sig hela tiden, men jag fick i alla fall ett fint foto på honom!

Helgen har varit otroligt trevlig! På lördagskvällen mötte jag upp min kompis Malin och vi gick ut och festade.... Ganska för mycket. Meeeen, jag är ledig på helgerna så man får ju passa på ;)

Idag söndag planerade jag och Malin att gå en Coogee-Bondi walk, men to be honest så var det inte jättelockande när man vaknade på morgonen och mådde som man mådde. Det blev en chilldag idag, men på kvällen ska vi i alla fall in till Circular Quay och kolla på bio. Så vi inte är såå miserabla en söndag som denna 😎

Imorgon är det måndag igen, men på fredag åker vi äntligen till Cairns! Ska bli så skönt 🌴

Likes

Comments

Friday, tune day.

Fredagens låttips:

Låt 1, en chill låt.

Låt 2, en låt som jag lyssnat på en hel del men som blivit min favoritlåt nu????

Och sista!..... Låt nummer 3. Gammal goding!

___________________

Kommer ett annat inlägg under helgen med sammanfattning av veckan och helgens kommande berättelser :)

  • 215 readers

Likes

Comments

I veckan var vi i Wollongong, men lämade redan på fredag då jag hade planer tillsammans med min kompis Malin att åka till Blue Mountains för att utforska det området och för att tälta.

På lördag morgon gick bussen från Bondi Junction 05.00, så jag ställde alarm på 04.20, SJÄLVKLART försover jag mig (som jag verkar göra varje gång jag verkligen måste hålla tiden, till exempel: studenten och när vi åkte till Melbourne). Ingen skada skedd, jag hann med bussen men glömde lite grejer hemma...

När vi kom fram till Katoomba- tågstationen vid blue mountains, gick vi och åt frukost, gick vilse på vår väg till campingen, och när vi väl hittat campingen efter att två snälla kvinnor hjälpt oss, lämnade vi vår packning och gick ut mot vandringslederna :)

Magisk utsikt! Synd att bilderna inte visar hur otroligt fint det var..

De tre topparna till vänster kallas "The Three sisters", en av de berömda sevärdheterna där.

Precis framför en av "systrarna".

Lite bilder från vår visit. Vi hade en jätterolig och trevlig helg även fast allt inte gick som planerat... Till exempel; Först skulle vi koka vatten till pastan till middag, men stekplattorna var inte tillräckligt starka i det allmäna köket, och när vi nästan är på väg att ge upp, går vi  in i köket för att se om vi hittar något att koka pastan i. Då ser vi en lapp på väggen där det står att stekplattor finns att låna i receptionen på campingen... Jaja, vi hämtar en jäkla stekplatta och det vattnet börjar koka på 2 minuter... Suck. Vid middag har vi åstadkommit: Uttappad pasta, misslyckats (och lyckats) att koka vatten och gått vilse ca 6 gånger.

En av lederna vi gick skulle ta ca 40min att gå, men för oss tog det 3 timmar.. Men vi hade jättekul! Vi sjöng, trallade och hade trevligt, så we didn't mind.

Senare på kvällen efter vi somnat, vaknar vi runt 1 på natten av att det är storm ute, yttre tältduken fladdrar och gör ett väldigt högt ljud, först ignorerar både jag och Malin detta och pluggar in hörlurarna, men ljudet är för högt och vi kryper ut ur tältet i stormen och spänner om stormlinorna. Det blir aningen bättre och vi kryper in för att sova igen.
Någon 15 minuter senare har yttertältet lossnat från ett av hörnen, så jag ålar ut och fixar detta.... 4 gånger. Sedan får jag nog och snurrar och twistar på något (jag vet inte vad för jag halvsover under tiden), men det hjälper och jag somnar om.

Det var en helt fantastisk helg med jättefina utsikter, goda stunder och trevligt sällskap. Ett av de finare minnen jag kommer ha med mig från Australien :D Absolut något vi kommer göra igen :)

Nu är det söndag kväll, och jag ska äntligen få sova.. Jag hade fullt upp i fredags, så mitt musiktips kommer HÄR

Önskar er en fortsatt trevlig söndag :)

  • 244 readers

Likes

Comments