Header

Ikväll var jag och min man verkligen värda en klapp på axeln. Som vi hållit på med flyttstädet idag! Jag tror faktiskt vi blir klara i helgen. Aldrig trodde jag att en sådan liten stuga kunde behöva så mycket tid för att bli ren. Puhh..! Jag ser fram emot att lämna nycklarna till våra hyresvärdar och börja fokusera på vårt eget hus. Jag längtar efter att få måla köket. Och angående huset, köpet har på grund av några detaljer blivit försenat, så denna månad får vi hyra av mamma. Men om cirka 1-2 veckor lär köpet vara färdigställt. Vilken lycka! Vårt egna hus! Jag och Oscar ska även skriva samboavtal. Lite läskigt, men det är något vi båda tycker är viktigt. Rätt ska vara rätt, ni vet.

Ikväll har vi ätit bakpotatis med räkröra. Enkelt och gott. Nu ligger vi i soffan med lite gott att dricka och tittar på Let's dance. Jag älskar fredagskvällar! Än bättre hade det varit om jag haft ledig helg, men det har jag allt annat än. :-)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Efter jobb varje dag sedan i tisdags, var det så skönt att slå sig ner i soffan efter ett dygnspass med en riktig dunderfrulle. Oj, oj, oj vad gott! Knäckemackor med prästost och krasse, samt en hallonsmoothie. Jag håller på att ändra om kosten lite just nu, för min mages skull. Det känns som om jag den senaste tiden levt på skräp (dvs för mycket kaffe, godis, chips, en hel del vin på helger och massvis av kolhydrater), det får min mage helt i obalans. Det känns som om jag ständigt har gått med magkatarr. Därför har jag nu dragit ner på kaffet och valt att dra ner på kolhydraterna, i alla fall de snabba. Redan efter idag mår magen bättre.

Jag har en härlig ledighet framför mig, innan helgen bjuder på en ordentlig jobbhelg. Det ska flyttatädas klart och samtidigt packas upp kartonger och fixas i nya hemmet denna vecka. Jag har även ett och annat viktigt samtal som måste bockas av. Jag längtar sönder mig efter april, då vi äntligen kan andas ut och börja renovera. Ser så mycket fram emot den dag vi vaknar upp i sovrummet och inte i vardagsrummet, där vi i dagsläget sover i väntan på renovering. Vi har en spännande vår framför oss!

Likes

Comments

Renovering och inredning i vårt hus

Igår var vi så himla duktiga jag och min man. Efter jobbet bockade vi av lite måsten (så som en hdmi-kabel så att vi kan se på TV snart), fixade lite i lägenheten och slutade dagen med att baka mollusker och städa kök och kontor. Titta, vi har som ett nytt kök! Det är i alla fall hemtrevligt, och man sitter gärna i köket länge på mornarna nu.

I helgen jobbar jag mestadels, men vi ska hinna med en del annat också! I morgon är det marknad i byn, vilket ska bli kul. Jag hoppas köpa ost och skorpor. Vi har även en fika-dejt inbokad. Under dagen ska vi försöka bli så gott som klara med lägenheten, så flyttstädet blir klart. Sen funderar jag på om vi kanske ska styra upp en middag hos oss på kvällen - om vi hinner och orkar. Mer kvällar med långa middagar med vänner säger jag bara! God mat, vin och intressanta samtalsämnen, det bästa i livet. Hehe inser nu att jag skriver "vi" mer än jag skriver "jag", men jag antar att jag och Oscar mest spenderar vår tid ihop när vi är lediga. :-) Till veckan väntar dock lite egen tid för mig när han ska iväg på kurs, det uppskattas alltid.

Likes

Comments

Renovering och inredning i vårt hus

I lördags flyttade vi alla våra möbler, och de flesta prylar, till huset. Just nu står nästan hela vårt liv i vardagsrummet, då ett flertal rum snart ska renoveras. Igår fick vi ett infall och bröt upp den fula, gamla, gröna plastmattan i köket. Där under hittade vi ett magiskt obehandlat golv. Vilken lycka! Det blev som ett helt nytt rum. Nu ska vi framöver måla tak, snickerier, väggar och skåp. Därefter ska handtagen bytas och kanske ett nytt köksbord införskaffas, sen så har vi ett kök vi kommer förälska oss i. Jag tycker det är väldigt roligt att få dona med hemmet. Det är en spännande process, och det roligaste är att vi redan nu ser resultat!

Nu ska jag fixa frukost och sedan dra upp spik ur golvet, innan personalmöte väntar!

Likes

Comments

I söndags packade vi ner det viktigaste och for till vårt nya hus och spenderade natten där. Det är en enda röra just nu, både vår lillstuga som ska tömmas och städas, samt mammas hus dom skall tömmas och åter fyllas. Det är saker högt och lågt. På söndagskvällen fick vi ett infall och bröt upp golvet i vårt blivande sovrum. Vi skrek av förtjusning när vi såg trägolvet som gömdes där under. Om inte allt för länge ska alla golv slipas, och möjligen vitaliseras.

Igår kom stora delar av släkten över och hjälpte till med att flytta möbler och slänga skräp. Vi gjorde helt klart framsteg. På kvällen lagade vi torsk med räktäcke innan vi somnade skönt på våra madrasser (japp, vi ligger på varsin madrass uppe på övervåningen tills vidare). Kroppen var så öm och mör efter allt flyttande.

Likes

Comments

Tröttheten jag bär just nu är inte klok. Det märks att stressen börjar påverka mig, då jag börjat få sömnparalyser igen. Det fick jag väldigt mycket förra året. Då var de riktigt obehagliga, denna gång är de än så länge inte så jättefarliga. Häromdagen var det som som jag "vaknade" av ett skrik och att någon höll på att ta sig in i vårat hus. Ja... sömnparalyser är väl aldrig några trevliga upplevelser.

Nu återstår dock bara 24 h av denna lite väl tuffa arbetsperiod, innan lite ledigt och flytt väntar! Wii, på söndag bor vi i hus! 😃 Nyp mig i armen vad häftigt. Och på måndag firar jag och mannen ett och ett halvt år tillsammans. Aldrig trodde jag väl att killen som jag för nio år sedan började i samma klass som, skulle bli killen jag köpte mitt första hus med. Vi fick en liten smärre chock häromdagen när vi insåg att vi nästa år känt varandra i 10 år. 10 år!!! Att det skulle ta 8 år innan vi förstod att vi var menade för varandra, haha.

Likes

Comments

Renovering och inredning i vårt hus

Det börjar nu falla in att vi ska flytta. Att vi ska säga hej då till vår lilla stuga. Att vi ska köpa hus. Att vi börjar ett nytt kapitel. Ett husköp är så himla vuxet i mina ögon. Det är en milstolpe i livet. Vi är så exalterade, men visst är det lite läskigt också. Hur ska lilla vi klara av ett helt hus?? Och oj vad tanken på att behöva flytta hela vårt liv tar emot. Tack och lov att vi bor väldigt litet, så det kommer ändå gå skapligt fort. Jag tänkte att jag skulle komma med lite funderingar och tankar angående den stundande renoveringen! För tänka sig, till helgen börjar flytten!


Hallen

Vår hall i huset är lite som två hallar. Den ena hallen är där man hänger av sig ytterkläderna, samt når kök och badrum. Den andra hallen knyter ihop trappen till övervåningen, vardagsrummet, vårt blivande sovrum och Oscars blivande kontor. Tanken är att vi ska göra någon slags platsbygg förvaring där man ska hänga av sig. Lite som bilden till höger. Vår hall är dock väldigt liten, så det blir ingen jättestor möbel. Men det ska i alla fall bli någon platsbyggd möbel i panel. I hall nummer två tänker vi smälla upp platsbyggda garderober längs en hel vägg. Vore fint att ha plats till städredskap, mössor och annat som måste rymmas i ett hem. Tanken är att köra panel i hela hallen (typ upp till hälften av väggen), och sedan antagligen ha tapeten ni skådar till vänster. Hur fin är den inte?! Den är från William Morris. Då den är lite väl dyr, tänker vi att panel är en smart idé, för då behövs det inte lika mycket.Köket

Köket har vi velat rätt mycket kring, och gör ännu. Just färgen på luckorna är väldigt svår att bestämma. Vi vill ju ha ett grått kök, men vi vet inte riktigt vilken nyans. En ljusare? En mörkare? En varm? En kall? Jag älskar House of Philias kök (till vänster). Kanske blir det denna nyans. Diggar även färgen till höger. Vet inte om man tröttnar på färgen om den blir alldeles för mörk. Angående väggar, så kommer de att bli vita. Efter mycket velande kom vi fram till att det är finast till det grå. Vi hoppas att det ligger trägolv under plastmattan, annars blir det möjligtvis granitgolv. Knoppar kommer att få gå i mässing, medan kranen kommer få vara i krom. Jag måste medge att jag gillar blandningen av krom och mässing! Den smått fula diskbänken i stål kommer få vara kvar, för den är väldigt praktisk. Den köksbänk som går mot fönstret (den som endast är bänk, och inte i anslutning till diskho osv) har idag nån skiva som påminner lite åt marmor. Jag skulle dock jättegärna vilja ha riktig marmor... tror att summan av kardemumman får avgöra det. Kakel ovanför disko ska i alla fall bytas ut till ett rektangulärt i vitt.Kontoret

På nedervåningen finns det 3 rum, kök och badrum. Ett blir vårt sovrum, ett vardagsrum - och det tredje blir kontor (i framtiden barnkammare). I dagsläget blir jag tokig på alla lådor och prylar Oscar får hem på grund av sitt jobb (han är säljare). Han måste nästan varje dag även jobba extra på kvällarna, och då vore det väldigt skönt om han hade ett rum där han kunde gå för att få undan det han måste. Sedan kommer även jag se till att alla viktiga pärmar och papper finns samlade där. Mitt piano ska också få en plats där. Jag tror att kontoret kommer bli grått - så som resten av huset verkar bli. Det är så stilrent! Och man kan lätt ändra känsla i rummet med hjälp av tyger. Jag gillar när man får in äldre möbler i ett annars modernt hem, så ett gammalt skrivbord i trä vore jättefint för att bryta kontrasten!Badrummet

Tänka sig, men jag tror vi kommit fram hur detta ska bli! Vi kommer (om det får plats) köra på ett badkar som till vänster. Det kommer troligtvis även bli en regndusch i badkaret, då Oscar är mer en duschmänniska (jag älskar ju att bada). En glasvägg ska sättas upp så att man inte skvätter ner allt. Vi kommer köra på silverdetaljer på hela alltet, just för att att det känns tidlöst och fräscht. Kakel och klinker kommer vara samma. Det är så fint när golv och väggar flyter ihop! Vi har även bestämt att vi ska köra på ljusa plattor. Lite marmorliknande, men ändå inte helt vita. Snarare ljust grå plattor. Det kommer även bli stora plattor, då jag föredrar det. Det kommer bli en stor spegel med bra ljus (även spotlights i tak) och så ska vi färska hitta bra förvaringsskåp! Det enda som känns oklart är vilken färg vi ska ha tvättställsskåpet. Hmm..!Sovrummet

House of Philia ligger i topp på bloggerskor med riktigt bra smak, i alla fall som du frågar mig. Hela hennes hem är ljuvligt. Hennes sovrum (bild högst upp till vänster) är rena rama drömmen. Avgudar hennes sänggavel! Ljusblå zebraränder, kan det bli bättre?

Ett tag var vi inne på att måla väggarna blå, men med största sannolikhet blir de... grå. Funderar faktiskt på House of Philias egna grå kulör "grey" som Jon släppt med Nordsjö :-) Mest harmoniskt så. Till det blir det självfallet krispiga linnealakan, och så drömmer jag om det mörka nattduksbordet med marmorskiva. Det vore jättefint med någon slags panel i sovrummet (helst spegelpanel), men det blir nog både dyrt och krångligt, tyvärr.Vardagsrummet

Som jag önskar att jag ägde en kakelugn, men vi har i alla fall en öppen spis med insats. Alltid något! Tycker golvet och känslan i rummet till vänster är klockren. Men... de två till höger är ju helt underbara. Och vem tillhör de? Jo, House of Philia, såklart! Denna ljusgrå kulör blir det troligtvis i vardagsrummet. Jag är ju jättesugen på liknande matta och vit soffa, men en vit soffa med fyra katter är ingen hit. Det lutar därför mer åt en grå, tyvärr. Det finns för- och nackdelar med dessa djuren. Anyway! Vårt vardagsrum kommer bestå av en TV-del och en matsalsdel. I matsalen drömmer jag om ett vitt bord och trästolar. Jotex har ett par stolar som påminner om Y-stolen, får se om jag lyckas få Oscar att gilla dem lika mycket som jag!


Likes

Comments

Fredagen gick i ett! Så fort Oscar slutat, åkte vi mot Lysvik och hämtade upp Linnea och Simon och fortsatte mot Karlstad. Vi skulle nämligen sova över hos dem.

Så fort vi anlänt till Karlstad dukade vi fram chips och dipp och korkade upp rödvinet. Vi satt i deras mysiga kök och småpratade tills det var dags att gå in mot stan. Vid halv nio stod ett bord på Pinchos och väntade på oss.

Maten på Pinchos är verkligen hur ljuvlig som helst. Åhh, det vattnas i munnen av bara tanken. Deras hamburgare är NAMNAM! Likaså räkorna. Äh, vad säger jag, allt är verkligen suveränt. Pinchos är ju en app-restaurang, vilket jag tycker är smidigt. Det är bara att beställa in det man vill ha, och blir man inge mätt, beställer man in mer. De serverar ju smårätter, vilket alltid är trevligt.

Sorry för bildkvalitén, men vi måste hylla deras roliga drinkar! De har godisinspirerade drinkar på Pinchos. Det som är kul, är att de faktiskt smakar nästan exakt som de godisar de inspirerats av. Min smakade röda remmar.

Kvällen blev inte allt för sen. Åter i lägenheten sippades det lite mer vin, innan vi bäddade i soffan och kröp ner. I morse vaknade jag redan halv nio, alldeles klarvaken. Jag låg vaken en timme innan jag väckte de andra. Då väntades världens pangfrukost!

Runt lunch sa Oscar och jag tack för oss och åkte till Oscars farbror på kalas. De bor jättefint, så man blir sugen på att få lika fint hemma! :-) Nu har vi kommit hem och ska ladda om inför kvällen. Fest med fina vänner väntar!

Likes

Comments

Att solen dyker fram på himlen gör en verkligen lycka. Jag tog mig knappt utanför dörren idag, men ack vad den ger energi ändå! Jag har fått en ny vana i livet. Jag vet inte om den beror på åldern, men jag vaknar tidigt varje dag. Senast klockan nio, och det hör inge till vanligheterna mina vänner. Idag vaknade jag halv åtta. Tror att jag väcks av att det blir ljust ute. Hmmm, tror det måste installeras rullgardin i vårt nya hus 😄

Jag har ägnat dagen åt favvopodden "Spöktimmen" och plockat hemma. Diggar ni mysterier och sådant, och på nåt vis råkat missa denna podd, så bara måste ni kolla in den! Finns inget bättre än bra pod och musik när man donar i hemmet. Jag är minst sagt musikberoende. Går inte en dag utan musik. Och på tal om musik! Idag fick vi se Martin Stenmarcks genrep inför en show han ska ha i höst. Riktigt bra! Komikern Kristoffer Appelquist bor i Sunne, och i hans hus har han en lokal där han ibland bjuder in komiker/artister så att allmänheten kan få se dem uppträda. Då han nu ska regissera Stenmarcks kommande show, så bjöd han in på genrep ikväll, så att den lilla publik på Max 50 personer fick ge kritik. Väldigt intimt och trevligt. Efter showen satt publiken och småpratade med Stenmarck. Annorlunda och kul! Tror hans show i höst kommer bli grym. Det var både musik och personliga berättelser. Han var väldigt duktig live! Hans låta sjumilakliv är en gammal favorit.

Likes

Comments

Men hur smarrig lunch fick inte jag i måndags tack vare rester efter lördagens lyxiga plankstekmiddag?!

Tjohej! Vad denna kväll var efterlängtad. Februari har varit helt crazy när det kommer till jobb, men nu går jag på ledigt fram tills söndag kväll. Välbehövligt, då jag känner att humöret börjat gå nedåt, vilket brukar vara ett tecken på att jag är i behov av vila. Helgen bjuder på så himla mycket kul. På fredag åker vi till Karlstad och sover hos Linnea och Simon. På kvällen ska vi ut och äta, så mysigt! Lördagen bjuder på besök hos Oscars farmor och hans goa kusiner. Nytillskottet Hilmer(som inte är så ny längre) är urgullig! Längtan efter egna knoddar blir ju inte mindre... men det får allt vänta ett tag till. :-) På lördagskvällen blir det lie förfest i vårt blivande hus (snart bor vi där, herregud!!!), då det blir närmast, innan vi far på fest. 5/5 stjärnor till denna helg tror jag!

Likes

Comments