Everyday, Inspiration, Workout

Vi måste alla börja någonstans: det är aldrig för sent att börja träna, trott eller ej. Och i dag kan du få mycket hjälp på vägen, inte bara genom alla tips och trix som finns på nätet. Det finns flera bra hjälpmedel att ta till, allt fungerar inte på alla men om du känner dig själv och vet vad du vill uppnå kan du säkert få nytta av åtminstone en av dessa:


  • Träningskalendern hjälper dig att hålla kollHar du inte tränat tidigare är det svårt att ta till sig nya rutiner och beroende på vilken träningsform du väljer kan det ta tid innan du ser riktiga resultat. En träningskalender kan vara ett sätt att hålla koll på dina träningspass och dina framsteg! Om du känner att resultaten uteblir: gå tillbaka i kalendern och se över dina tidigare träningstillfällen. Ibland kanske du märker att du inte tränat så mycket som du trodde, eller så kan du glädja dig åt att du har gjort det du tänkt och bara behöver lite mer tålamod. I kalendern kan du också skriva kommentarer på hur passet gick: kände du dig extra stark/svag, hittade du en ny favoritövning, fick du ont någonstans under träningspasset och liknande. Kalenderkungen erbjuder många olika alternativ när det kommer till almanackor och kalenderår, in och kika!


  • Äta rätt för rätt resultat - matdagbok


Nu pratar vi inte bantning! Rätt kost är en väg till bra hälsa och kombinerat med träning kan du snabbare nå dina mål. Det gäller att äta tillräckligt mycket för din kropp och aktivitetsnivå. Hur mycket du behöver beror på många faktorer: vilken träning du fokuserar på, hur ofta du tränar, din längd, din vikt, ditt kön och vad du vill uppnå. Många gym har kostrådgivare (för medlemmar) eller maskiner som mäter din kroppssammansättning oavsett om du är medlem hos dem eller inte. De kan ge dig en bra fingervisning på vad du borde äta och hur mycket men stirra dig inte blind på siffrorna. Nordic Wellness är ett exempel på gym som kan erbjuda det, men kolla på det gymmet just DU tränar, eller någon annanstans.


Innan ett möte med en kostrådgivare eller analys kan du föra matdagbok i några veckor. Ta med allt du äter under dagarna och försök att vara ärlig (det är svårare än vad man tror att komma ihåg och skriva ned onyttigheter och småätande, believe me I know). Med dagboken som underlag kan du sedan se varifrån du får dina kalorier och se om de kommer från bra eller dåliga källor. Du kan göra det lätt för dig själv och skaffa en app för detta!


  • Prova allt för att hitta rätt


Det finns hundratals smarta appar där du kan få träningsprogram för att träna direkt i hemmet. Det är för många en bra start när du som nybörjare ska sätta igång. Du får träna i lugn och ro och behöver inte boka upp hela kvällen efter jobbet för att åka till gymmet eller joggingspåret. Det kan dock nämnas att svårare övningar och träningsformer inte lämpar sig för nybörjare i hemmet: exempelvis avancerad yoga, kampsporter och styrketräning. Risken finns att du utför övningarna fel och skadar dig.


I många nedladdningsbara träningsprogram behöver du endast lite utrymme och din egen kropp som redskap, perfekt för nybörjare!. Du slipper gymavgifter och dyr utrustning. Och du kan träna i vilka kläder du vill! Hur avslappnat och skönt är det inte att kliva upp på morgonen och göra ett snabbt träningspass i pyjamas eller kanske helt naken höhö ;)


Det här är bara ett axplock på kom-igång-hjälpmedel och tips. Kom ihåg att allt handlar om disciplin och vilja, det kommer du väldigt långt på!! Kommentera gärna nedan och dela med dig av dina bästa tips för att komma igång!


Jag efter en hemskt löprunda (Varför inte se JÄTTEGLAD ut, det var ju INGA problem alls).


Natt!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Heeeeej gullisar! Underbar dag idag, gick upp vid kvart i nio, gjorde smoothie o kaffe, sen stack vi och handlade present till Zändy, passade då på att handla mer till min #gynningdesign collection. Brickan högst upp på bild fann jag på Önska för 395:- 😊

Fick också beställt ett mobilskal från Gynning Design med "Slice of Life" märket på.

Kvällen har spenderats hos Frippe o Zändy där det bjöds på kalas med apgod smörgåstårta (my all time favourite) och underbar efterrätt! Helt klart härlig kväll, men pensionär som man är så är det nana nu.

XOXO

  • 23 readers

Likes

Comments

Salami-Brie från Östras, vaniljhjärtan, kaffe, C-vitamin och MSM.

Superyam! 😊 Resten av dagen blir det dusch (ah hela dagen jajjamen), stan och i eftermiddag blir det padeltennis (varse du som klagade på stavning 😉), det ni!

XOXO

  • 27 readers

Likes

Comments

Everyday, Inspiration, Workout

En vecka nu med förkylning, kanske inte mycket tycker ni? I dont care! Är så förbannat trött på detta snorande nu, alla som snorar runtomkring och allt som har med snor att göra!!!

Gör allt du nånsin kan göra, men är det något mer i kostväg jag kan göra, be my guest to leave a comment down below.

Likes

Comments

Food & Drink, Love, Inspiration, Photography - Olympus E-PL7

Förrätt (inte med på bild): Pilgrimsmussla med ärtpuré och sidfläsk.

Varmrätt: Kalvytterfilé från Gröna Gårdar med potatisbakelse (kan man säga så?)

Dessert: Chokladmousse (ja ni ser ju bilden).

För övrigt så kul att det har börjat hända saker här ute igen, var ju en liten stugby från början med en kiosk i stort sett samt lite annat smått o gott för camparna här ute. Vi var ofta här ute när vi var små och lyxade till det med en glasspinne på sommaren ❤️ Sen försvann kiosken och mycket annat, sen blev det en flyktingförläggning och nu äntligen ett härligt ställe att komma till (om än bara för att njuta av utsikten eller en köpp kaffe).

Härligt är ordet!

Likes

Comments

Olearys påskaftonskväll - Pulled Pork-burger, öl och Passion Cobbler drink.

Stugan - kolla till den i det kalla vädret, fy satan. Inget väder att sova här ute i, men ändå härligt.

Ut till Bokenäset ikväll och käka middag, helt nyrenoverat.

Wopyeah

  • 39 readers

Likes

Comments

5k ca 31 minuter (måndagens löpning). Kändes lätt i stegen och hade gärna sprungit längre om det inte varit för lite dåligt käkat innan. Så det var bra!

Nästa pass imorgon onsdag, får hoppas det går bra! Käkat himla god köttbullesallad till kvällsmat. Och en #nocco - what else?

Ha en trevlig kväll!

  • 45 readers

Likes

Comments

Vad säger man? En upplevelse utöver det vanliga haha!

Trevlig kväll med tjejorna, god mat på Jarlen ni kan se nedan också.

  • 56 readers

Likes

Comments