Igår mot eftermiddagen var jag så uttråkad. Kändes som att alla var borta och inte kunde hitta på något, Filip han körde Motocross på dagen sen hade han en del att göra i garaget. Jag satt hemma och hade inte alls så ont igår, så bestämde mig helt spontant för att packa in hunden i bilen och åka ner till Umeå. Min syster och mamma är här på hästtävling. Dom bokade bord på en mysig Kinarestaurang så när jag kom fram gick vi ut och åt, just nu i skrivande stund sitter jag och kollar på 1.30cm klassen.

Min syster rider sista klassen 1.15cm med min gamla häst, så det ska bli spännande att se!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För exakt en vecka sen åkte jag in på akuten i Piteå,, hade smärtor på höger sida i magen och kunde inte riktigt gå ordentligt för det gjorde så ont. Filip ville direkt att vi skulle åka in, jag ringde och samråda med 1177 och dom sa samma sak. Självklart tar man det säkra före det osäkra, för det finaste vi har ligger ju där inne i magen och växer till sig.

Det var lång väntan på akuten (som alltid) men till slut fick vi ta prover och träffa läkaren. Dom hittade blod i urinen och misstänkte njursten, det har med stor sannolighet INGENTING med graviditeten att göra. Barnet mår bara bra. Visste han utan att ens ha kollat. Men jag fick i alla fall smärtlindring och vänta på läkaren igen. Vi fick då en remiss till Sunderbyn på akuten tidigt på morgonen dagen efter och hem och sova några timmar.

Lördagen på sunderbyn träffar vi en super duktig läkare/kirurg, som inte alls misstänker njursten utan samråder med gyn/förlossningen och misstänker att det är lillan som trycker på mina urinledare. Blir skickad på ultraljud av njurar och mage där dom ser att mitt njurbäckenet är utvidgat (min njure är svullen). Så läkaren hade rätt,, när bebis trycker på urinledarna så kan det strypa flödet och njuren sväller. Som jag förstod det i alla fall. (Och ont gör det!) Våran envisa lilla filur i magen ligger alltså och retas med mig, och jag trodde hon var påväg ut eller liknande! Haha. Tyvärr så är det inte super bra eftersom att njuren kan ta skada av det, men nu när vi vet så ska min BM börja kolla upp min njurfunktion när jag är där framöver. Fick även en remiss till gyn i Sunderbyn så ska ringa upp dom till veckan!

Hoppas på en betydligt lugnare och mysigare Fredagskväll idag, har precis varit och handlat fläskytterfile, potatisgratäng och pepparsås till middag, Filips favorit!

Hoppas du får en bra kväll!


Likes

Comments

Presentation

Tänkte göra ett försök med att börja blogga och så får vi se hur aktiv jag kommer lyckas vara. En kort presentation av mig kommer här:

Jag heter Josefin Hortlund är 18 år och bor tillsammans med min sambo och vår 12 åriga tant till hund i lägenhet i en liten by som heter Älvsbyn. Vi väntar förväntansfullt på vårt första barn som beräknas att komma till världen i Januari. Kommer vara en hel del fokus på vårt lilla pyre i magen, min vardag. blandat med bebisprylar, tankar kring att bli en ung mamma och en sambo som tävlar i skotercross där vi flänger runt på tävlingar hela vintrarna.

Bara passa på att fråga om det är något du undrar över. Tips på vad jag kan skriva om tas tacksamt emot då jag känner att jag är riktigt ny på allt det här och känner mig lite små fånig när jag sitter och skriver om mig själv. Haha!

Jätte kul att du har hittat hit i alla fall!

Bjuder på en semseter bild från nissi beach.

Likes

Comments