Postad i: Hår

Hej!

Det absolut första vi fick göra på våra hantverkslektioner var platta och locka hår. Vi fick testa på olika metoder för att fä fram olika typer av lockar.

Här har jag endast plattat håret på första bilden och lockat håret på den andra🙂

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • Filed under: Hår

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hej!

Idag tänkte jag visa er 5 olika makeup hacks som jah ibland brukar använda mig av.

1: Tändare och ögonpenna

Ibland kan ögonpennor vara hårda i konsistensen vilket gör att det kan bli rätt så svårt att använda pennan. Om man tar en tändare och drar pennan i några sekunder så blir pennan mycket mjukare i konsistensen och blir mycket enklare att använda, speciellt i vattenlinjen.


2: Mascara kladd under ögonen

Ibland när man applicerar mascara kan det komma lite kladd under ögonen, när man sedan försöker ta bort det kan det bli lite svart under ögonen. För att undvika detta så kan man bara vänta någon minut tills mascara torkat. När den torkat och man tagit bort kladdet så fastnar inte mascaran i huden. Detta är eftersom mascara är anpassat för ögonfransar och inte huden, därför torkar den ut.


3: tejp!

Ett gammalt trick jag oftast brukar använda mig av när jag applicerar ögonskugga, det är nämligen tejp på sidan av ögonen för att få en mer skarpare look.

4: hårfön + ögonfransböjare

Om man vill ha riktigt böjda ögonfransar så kan man "föna" fransböjaren innan man böjer fransarna.

5: linsvätska i mascaran

Om mascaran börjar bli torr så kan man ta några droppar linsvätska i mascaran för att få den att bli som ny igen!

Hoppas ni gillar dessa "hacks"!

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Sho
Förra veckan fick vi testa på att göra sår och skador, brutna näsor, brännskador osv. Min grupp gjorde sår. Eftersom jag endast gjort detta 1 gång tidigare blev jag rätt så nöjd med mitt resultat!

Här är lite av resultaten! 🙂

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hej!💗
Tänkte visa hur en dagsmakeup kan se ut för mig. Det kan variera lite dag för dag, ibland när jag lagt på brun utan sol eller solat så använder jag mindre smink, samma sak gäller på sommaren när man får färg från solen.
Produkter:
Nivea after shave (som primer)

Maybelline fit me foundation nr 250

Ben nye banana powder

Kat Von D shade and light

Isadora bronzing powder

The balm Mary louminizer highlighter

Yves rocher Sexy Pulp mascara

Loreal Paris volume million mascara

Lumene Eyebrow pencil nr 4

Nyx jumbo lip pencil nr 719

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hej!
Dagens hantverkslektion gick ut på att göra en look alike . Jag valde att efterlikna Kylie Jenner.

Kylie använder rätt så mycket makeup och hon brukar använda bruna färger på ögonen samt mycket fransar.

På ansiktet applicerade jag en lätt bas och framhävde kindbenen så mycket som möjligt. Näsan smalnade jag ner en bit och pannan förminskade jag lite.

På Läpparna applicerade jag en ljus/korall rosa färg och målade över läpp konturen lite för att efterlikna Kylies läppar ännu mer.

Ögonen gick i bruna färger både matta och skimmriga. Sedan en brun eyeliner, ögonfransar och brun kajal i vatten linjen.

Håret lockade jag och lät det vara utsläppt.

Jag blev nöjd med resultatet men om jag skulle ändra på något så skulle jag framhävt hennes haka mer för att komplettera looken.

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Tja

Något som vart väldigt populärt de senaste åren är shading & highligt. Flera kändisar såsom Kim Kardashian och Kylie Jenner använder det nästan dagligen. Man applicerar shading på de ställen där man t.ex vill förminska såsom näsan och pannan. Highligt applicerar man på de ställen där man vill framhäva, som t.ex under ögonen. dock beror det oftast på hur ansiktet ser ut, personer med en mindre panna behöver t.ex inte applicera lika mycket shading som en person med en lite större panna.

Det finns hundratals contour kit som man kan använda sig av. Både budget och "lyx". Jag brukar använda mig utav Kat Von D's contour kit och tycker den är super bra. Andra contour kits som jag hört ska vara väldigt bra är Nyx Contour kit samt Anastasia beverly hills contour kit.

Tryck på produkten för att komma till återförsäljaren.

Likes

Comments

Postad i: Naglar

Hejsan!
Igår hade vi vår första riktiga nagel lektion där vi får arbeta själva, tidigare har det endast vart genomgångar.

Vi skulle göra gelenaglar och vi fick öva på tippar och testa alla moment förutom att applicera själva gelén.

I början var det lite svårt att hålla koll på alla olika stegen men när jag kom till den andra nageln så gick det mycket bättre.

Jag blev ganska nöjd med tanke på att det var första gången för mig.
Här är resultatet.


Ha det fint så ses vi i nästa inlägg 💗

  • Filed under: Naglar

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hej!

Denna veckan så har temat i hantverk vart fantasy. Uppgiften gick ut på att man skulle ta inspiration från en Disney karaktär och sedan göra en sminkning precis hur man vill.
Jag valde att använda Anna från frost som inspiration, jag blev inspirerad av alla kalla blåa färger valde att göra en väldigt kall sminkning.

Först gjorde jag ett Face chart som jag skulle utgå från.

Jag började med att applicera fukt, en bas och sedan fyllde jag lätt i ögonbrynen.

Efteråt la jag en vit bas på ögonlocken och sedan en turkos ögonpenna i inre ögonlocken och en mörkblå ögonpenna i yttre ögonlocken. Blendade sedan ihop allt med en svart skugga i och över globlinjen.

Jag applicerade en svart penna i vattenlinjen och sedan samma turkosa penna precis under vattenlinjen. För att få en mer dramatisk look valde jag att lägga till lösögonfransar.

Sedan fortsatte jag med ansiktet, jag började med att applicera en ljusblå krämskugga från kryolan i pannan nertill näsan och övet kindbenen. Fortsatte sedan med en mörkblå skugga i tinningarna och Blendas ihop det med den ljusblåa för att inte få en skarp kant.

Började sedan med dekorationerna. Jag målade dit både vita och blåa stjärnor med en mörkblå kräm skugga samt den vita basen jag använde på ögonlocket med en snedskuren pensel. Efteråt la jag blå glitter på det mörkblåa och vitt skimrande glitter i resten av ansiktet.

För att komplitera den kalla/ frusna looken applicerade jag en rosa rouge och lite blått på läpparna.

Jag valde att inte ta med stenarna som jag målade på Face chartern för att det inte skulle bli för mycket i ansiktet, istället valde jag att lägga till lösögonfransar.

Jag blev nöjd med sminkningen även om allt inte framhävs så mycket på bilderna. Om jag kunde ändra något så skulle jag gjort om läpparna.


De​ två bilderna längst ner är tagna med blixt så att allt glitter och skimmer framhävs.

Ha en trevlig helg så ses vi i nästa inlägg! Kram :)

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hejsan!

En av de första sminkninarna vi lärde oss i 1an var en klassisk dagsmakeup. Resultatet skulle bli naturligt. Jag valde att använda en lätt bas, lite shading för att framhäva kindbenen, markerade ögonbryn, frans markering, lite mascara och nude rosa läppar till det. Jag gjorde om denna looken hemma och här är resultatet.

Trevlig helg! Vi ses i nästa inlägg :)

Likes

Comments

Postad i: Naglar

Hejsan! :))

Ingen har väl missat den stora trenden inom nagelvärlden? Crome naglar som det kallas har vart en stor trend denna sommaren och trenden fortsätter. Flera bloggare och kändisar har setts med dessa naglar. Chrome nails är alltså ett pulver som man gnuggar fast i gel-lacket som gör att man får en 'chrome' effekt. Det finns även vanliga nagellack med nästan samma chrome effekt ifall man inte har möjligheten att fixa naglarna på en salong. Personligen så tycker jag att trenden är rätt så cool men dock inget jag skulle haka på.

Vad tycker ni om trenden? Är det något ni skulle haka på?


​Bilderna är tagna ifrån google.

  • Filed under: Naglar

Likes

Comments