View tracker

Hejsan!

Vi har under några veckor arbetat med ett projekt i klassen gruppvis. Syftet med projektet var att man skulle hitta på en story där skönhetssminkning, föråldring och sår & skador var med, sminka, fota och sedan redovisa hela projektet. jag arbetade med Emmie och Ida och vår historia gick ut på att 2 kvinnor var på väg till en fest men blir stoppade på vägen av en gammal kvinna. Kvinnan hade rymt från fängelset och var på flykt. Kvinnan skjuter de två kvinnorna, men ångrar snabbt allt och tar självmord genom att skjuta sig själv.

Jag sminkade kvinnan som rymt från fängelset.

Jag började med föråldringen och gjorde en stark föråldring. Jag använde mig av fet smink, penna och puder.

Så här blev resultatet

Sedan kommer fest sminkningen. Eftersom min modell precis rymt från fängelset så kunde jag inte applicera en festlig makeup utan jag valde att istället göra den neutral. Jag fyllde lätt i brynen, lite skimmer på ögonlocken, shading och nude rosa läppar till det.


Efteråt gick jag direkt in på sår och skador! Jag använde mig av vax, fake blod, rött och svart fetsmink och vaselin.

Håret ruffsade jag endast till lite för att förstärka looken ännu mer.

Så här blev resultatet!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tja

Tänkte visa upp vad jag gjorde på gårdagens nagellektion! Vi fortsätter med gelé och har lagt till lite glitter. Jag testade att göra en ''fade'' och tyckte den blev helt ok med tanke på att det var första gången för mig. Om jag skulle kunna ändra på något så hade jag fadeat det lite mer så att inte kanterna blir så skarpa!

Här kommer resultatet. :))Likes

Comments

View tracker

Postad i: Makeup

Hejsan!

Hygien är det viktigaste när man jobbar med smink, att ha rena smink borstar är därför otroligt viktigt. Gör man inte rent borstarna bildas det bakterier som sedan kommer på huden och kan ge utslag/finnar. Man bör göra rent borstarna minst 1 gång i veckan.

När jag gör rent mina borstar brukar jag göra på följande sett:

1: Börjar med att fukta borsten med lite vatten.

2: Sedan lägger jag lite diskmedel eller tvål på handflatan. Mina borstar är gjorda av syntet hår, men om man har borstar som är gjorda av riktigt hår bör man istället ta lite schampoo.

3: Efteråt tar jag borsten och gör 'cirklar' på handflatan under vatten kranen och gör cirklar tills allt smink löses upp.

4: Nu ska de torka! För att limmet som håller håret inne i borsten inte ska lösas upp brukar jag lägga borstarna upp och ner på en handduk. Jag brukar alltid göra rent borstarna på kvällen så att jag kan vakna upp med rena borstar.

5: Nu till det sista! Om jag märker att borstarna inte är helt rena så brukar jag göra rent dom ytterligare en gång med handsprit. Jag lägger då lite handsprit på papper och gör cirklar på pappret tills de blir helt rena.

Likes

Comments

Postad i: Mode

Hej på er!

Just nu till höst är sammet väldigt hett och nästan alla går runt med en sammes tröja, klänning, mjukis dress eller snygga fest toppar. Jag tror att en del klär sig i det eftersom det är trendigt just nu men även för att det bekvämt och samtidigt snyggt.

Själv tycker jag att sammet är otroligt snyggt om man bär det med rätt kläder, annars tycker jag att det kan se lite konstigt ut. Jag har satt ihop ett kollage med mina favoriter här nedan!


  • Filed under: Mode

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Tja

Igår fick jag testa på att sminka en kille till dragqueen tillsammans med Julia, vi hade en varsin sida av ansiktet som vi fick sminka på.

När det kommer till dragqueen så används det väldigt mycket smink så igår gick vi all in! Vi täckte brynen med vax använde fetsmink, shading, nya dit målade bryn, mycket runt ögonen och röda läppar.

Det svåraste var nog att täcka brynen. Modellen hade rätt så mörka bryn vilket gjorde det lite svårare.
Är nöjd med helheten men om jag skulle kunna ändra något hade jag försökt täcka brynet bättre.

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Sho!

I slutet av tvåan fick vi en uppgift i hantverkslektionen som gick ut på att man skulle försöka få en bild på hur man sminkar sig i framtiden, man fick gå in hur långt in i framtiden som man ville. Jag valde att gå in ca 30-40 år.

Min tanke var att om ca 30-40 år så kommer inte contour och highligt vara så populärt som det är idag utan man kommer istället försöka få fram den naturliga looken istället och sedan sätta fokusen på ögonen.

så här gjorde jag:

1: Började med att lägga fukt och sedan en tunn bas för att få en naturlig look, ögonbrynen fyllde jag i lätt och undvek skarpa linjer just för att få fram den naturliga looken även på brynen.

2: Sedan målade jag dit fräknar på näsan och under ögonen.

3: Efteråt Fortsatte jag att applicera rouge på kinderna som var i en rosa ton.

4: Nu till ögonen! Först tog jag en skimmrig silver skugga på hela ögonlocken och inre ögonvrån. Sedan tog jag en rosa skimmrig skugga och applicerade den i yttre ögonvrån och suddade ut den så att båda skuggorna blandas in fint. Tog sedan samma skuggor och applicerade dom under ögonen.

5: Nu till eyeliner. Eftersom jag ville att fokusen skulle sitta på ögonen valde jag att göra en dramatisk eyeliner. Först började jag med att dra ett lagomt tjockt streck längst in i frans raden, sedan gjorde jag 'vingen' och gjorde den väldigt långt upp för att få den dramatiska looken.

6: För att få den svarta intensiteten så gjorde jag en fransmarkering och applicerade en svart ögonpenna i vatten linjen, avslutade ögonen med att lägga lite mascara på både över och underfransarna.

7: Läpparna! Avslutade denna makeupen med mörk rosa läppar som var glansiga.

och så här blev resultatet! Jag blev hyfsat nöjd med resultatet men om jag skulle ändra på något så hade jag lagt lite mer rouge så att det framhävs på bilderna.Likes

Comments

Postad i: Hår

Hej!

Det absolut första vi fick göra på våra hantverkslektioner var platta och locka hår. Vi fick testa på olika metoder för att fä fram olika typer av lockar.

Här har jag endast plattat håret på första bilden och lockat håret på den andra🙂

  • Filed under: Hår

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hej!

Idag tänkte jag visa er 5 olika makeup hacks som jah ibland brukar använda mig av.

1: Tändare och ögonpenna

Ibland kan ögonpennor vara hårda i konsistensen vilket gör att det kan bli rätt så svårt att använda pennan. Om man tar en tändare och drar pennan i några sekunder så blir pennan mycket mjukare i konsistensen och blir mycket enklare att använda, speciellt i vattenlinjen.


2: Mascara kladd under ögonen

Ibland när man applicerar mascara kan det komma lite kladd under ögonen, när man sedan försöker ta bort det kan det bli lite svart under ögonen. För att undvika detta så kan man bara vänta någon minut tills mascara torkat. När den torkat och man tagit bort kladdet så fastnar inte mascaran i huden. Detta är eftersom mascara är anpassat för ögonfransar och inte huden, därför torkar den ut.


3: tejp!

Ett gammalt trick jag oftast brukar använda mig av när jag applicerar ögonskugga, det är nämligen tejp på sidan av ögonen för att få en mer skarpare look.

4: hårfön + ögonfransböjare

Om man vill ha riktigt böjda ögonfransar så kan man "föna" fransböjaren innan man böjer fransarna.

5: linsvätska i mascaran

Om mascaran börjar bli torr så kan man ta några droppar linsvätska i mascaran för att få den att bli som ny igen!

Hoppas ni gillar dessa "hacks"!

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Sho
Förra veckan fick vi testa på att göra sår och skador, brutna näsor, brännskador osv. Min grupp gjorde sår. Eftersom jag endast gjort detta 1 gång tidigare blev jag rätt så nöjd med mitt resultat!

Här är lite av resultaten! 🙂

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments

Postad i: Makeup

Hej!💗
Tänkte visa hur en dagsmakeup kan se ut för mig. Det kan variera lite dag för dag, ibland när jag lagt på brun utan sol eller solat så använder jag mindre smink, samma sak gäller på sommaren när man får färg från solen.
Produkter:
Nivea after shave (som primer)

Maybelline fit me foundation nr 250

Ben nye banana powder

Kat Von D shade and light

Isadora bronzing powder

The balm Mary louminizer highlighter

Yves rocher Sexy Pulp mascara

Loreal Paris volume million mascara

Lumene Eyebrow pencil nr 4

Nyx jumbo lip pencil nr 719

  • Filed under: Makeup

Likes

Comments