Idag måste jag glädjeskriva några rader. Kom från skolan för några timmar sedan och har aldrig känt mig så nöjd och stolt. Mina lärare kan verkligen motivera och få mig att känna mig duktig. Jag gör framsteg i alla fem kurser och trots att jag har en hel hög med assessments drivs jag av att det är roligt, vilket lärarena ser till att vi har. Så tummen upp för CATC. 

Förutom floor plans och sketching som ni sett att jag jobbar med håller vi nu på med ett stort arbete där slutprodukten är att skapa ett helt eget utvecklat mönster. Mönstret ska skapas utifrån en hotellkedja som heter Hilton Hotels & Resorts, som ni säkert hört talats om. Har lagt ned massvis med timmar på bara research så nu till själva produkten som hotellet ska vilja ha. Nätterna måste förlängas. Om två veckor ska allt presenteras. 

Bara om några veckor avslutas trimester 1 och jag får sommarlov. Trodde aldrig jag skulle få sommarlov igen, men så kan det bli det bästa sommarlovet någonsin då både Sofie och Pappa kommer hit. 1 nytt land ska besökas och jag ska lära känna andra delar av fantastiska Australien! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

G'day everyone! How's it going? Jag har blivit dålig på sociala medier, men det är bara till min fördel. Försöker komma ihåg att dokumentera det mesta, för hur roligt kommer det inte vara att se min utveckling i skolan om några månader?

Livet i sin helhet är för bra just nu, och jag har nått flera framgångar som jag inte trodde var möjligt. (Aldrig tänka att något är omöjligt, för INGENTING är omöjligt om man vågar kämpa för det och testa sig själv).

Jag har börjat jobba för ett eventföretag här i Sydney. Gjorde mitt första pass igår helspontant och bakfull. Serverade under ett tv-program som heter The real housewives of Australia. Tycker ni att Svenska Hollywoodfruar är sjukt skulle ni tycka att dessa fruar är tio gånger värre. Avsnittet som spelades in igår ägde rum på Olsen Irwin Gallery och kommer sändas på tv i februari någon gång.

Apropå arbete har jag blivit erbjuden ett som är relaterat till det jag studerar. Ett jobb på ett hotell som decorator. Det känns himla kul att börja med det för att få något att bygga mitt CV på. En start.

Likes

Comments

Likes

Comments

Vi går mot en ljusare period och sommar. Det märks överallt. Och humöret fortsätter vara på topp. Har nu gått på helg, gjort klart alla läxor inför söndagens inlämning. Ätit italienskt med Victoria. Imorgon ska vi till The Ivy. Jag ska till Manly. På måndag är det public holiday- ledig. 

Likes

Comments

Det är inte lätt att skriva ner det jag ska försöka återberätta för er utan att låta klyschig/cheesy om hur min första månad i Sydney har varit. För i skrivandets stund är jag alldeles för ivrig och glad.

För att börja berätta om det jag faktiskt åkte hit för - skolan. Jag har kommit igång med mina fem första kurser som jag har denna termin. Det är bara yrkesinriktade ämnen jag kommer läsa, och det tycker jag är otroligt skönt. För er som inte vet det läser jag till inredningsarkitekt. Så grunden bygger jag upp under första terminen. Eftersom jag kommer läsa den egentligen 2,5 åriga utbildningen på 1 år kommer studietakten vara intensiv. Men finner alla mina ämnen intressanta och nästan allt är praktiskt.

Mina andra dagar har jag spenderat med fina vänner och några nya bekantskaper. Varje dag har sett olika ut. Igår var jag på dejt i Manly. Perfekt dejt. Och vi hade en perfekt dag idag tillsammans. Fick se Manly och helt fantastiska vyer. Bilder kommer. Det var nästan lite jobbigt att ta färjan hem till Bondi. Men skolväskan måste packas och matlådan fyllas. Och jag är glad för jag har 1 år kvar här.

Likes

Comments

Likes

Comments

Tyvärr blev upplösningen av denna video väldigt dålig, välj hd för lite bättre kvalité.

Likes

Comments

Likes

Comments

Igår flyttade jag in till min nya bostad i Bondi Junction. Det är en jättemysig och fräsch lägenhet med högt i tak, riktigt välutrustat kök, fint badrum och den är dessutom belägen 15 minuter från Bondi beach och gatan vi bor på korsar Oxford street som då även här i Sydney är en shoppinggata likt London. Jag är så himla glad för detta, allt har ordnat sig så snabbt så nu känner jag mig trygg när jag har ett riktigt hem att komma hem till.

Här ser ni skymten av Hyde Park.

Ni alla har väl koll på att detta är operahuset.

Likes

Comments

Vandrat några gator från central station till mitt hostel, med min gigantiska resväska och trötta kropp. Har hunnit se tillräckligt så att jag kan säga att jag gillar Sydney. Lite Londonkänsla, fast rent överallt och svensk sommarvärme, nu på kvällen. Vill inte gå och lägga mig nu (23:14) men kroppen klarar inte mer idag. Så nu ska jag somna lycklig och hoppas på att jag vaknar till detta som verklighet.

Likes

Comments