View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Likes

Comments

View tracker

Igår gick jag och tjejerna till restaurangen som Elisabeth och Hanna jobbar på som heter Norsk Dor. Ett fint skandinaviskt ställe som bjöd på väldigt god mat och en magisk violdrink. Vi alla tog deras journey set som var en liten rätt av alla rätter på deras meny. Helt fantastiska smakkombinationer. Verkligen värt ett besök!

Ella och jag.

Elisabeth och Hanna.

Vi drog vidare till Bondi och Beach road där vi svettades på dansgolvet bland tusen andra, backpackers, locals och fransmän. Fortsatte sedan natten på Bondi hotel. Jag och Ella tog en uber hem tidigare än de andra, sömniga som vi blev vid 3-snåret. Vaknade imorse av en glad Bettan som kom och la sig bredvid mig i sängen.

Finaste tjejerna...

Likes

Comments

På restaurangen...
är jag den som redan har kollat in menyn och väljer mellan två rätter. Jag är snabb och oftast rätt otålig på att vänta på maten, och slänger i mig den alldeles för fort. Om jag tycker något är dåligt tiger jag om det, för jag vill inte låta negativ. Eller det kanske är så att jag inte vågar säga vad jag tycker i detta sammanhang? Är väldigt snål när det kommer till dricks, tycker inte att det är nödvändigt om inte besöket har varit övergripande bra.

På nattklubben...
är jag den som alltid dansar. Glömmer att dricka vatten så jag vaknar med huvudvärk nästan varje gång dagen efter. Och jag smugglar in småflaskor med sprit i trosan.

I klädbutiker...
vet jag vad jag är ute efter. Är bra på att direkt sortera bort sånt som inte är min smak, vilket kan vara ganska jobbigt ibland också.

På flygplan...
är jag den som tar första kontakten med den jag sitter bredvid, om jag reser själv det vill säga. Nyfiken som jag är vill jag veta personens destination och om denne har några resetips till mig.

På café...
dricker jag många koppar kaffe, helst bryggkaffe och såklart dirty black. Jag är dock den som dricker sakta så är jag någons sällskap kan det bli ett par timmar per besök. Är jag ensam sitter jag också gärna i timmar.

I skolan...
är jag den som sitter tyst och lyssnar och verkar/är engagerad. Håller aldrig på med datorn eller telefonen för att visa respekt och tycker att det är jobbigt när mina kompisar pratar med mig under tiden läraren pratar för vill inte få en tillsägelse.

I matbutiken...
går jag länge, mellan varenda hylla och gärna med musik i öronen. Handlar oftast mer än jag orkar bära och min käraste Whole foods-tygväska från London följer alltid med. Det är liksom lite roligare att stoppa ned varorna i den än de gråa plastpåsarna från Coles.

På morgonen...
är kaffet och frukosten väldigt viktig. Jag vaknar nästan aldrig av mig själv och skräms alltid av mina svullna ögon. Har inte haft dåligt morgonhumör på de 80 morgnarna jag har bott här. När jag kommit ut från sovrummet och går in i köket möts jag av tre tjejer som alltid är morgonpigga och står och gör sin frukost. Jag lagar min kokosgröt och kokar mitt kaffe och sedan gör jag dem sällskap ute på våran balkong. Mina dagar börjar alltid bra, hur trött jag än är.

På kvällen...
är jag pigg och som mest aktiv. Antingen är jag djupt inne i plugg eller så kollar jag på en film i soffan med tjejerna.

På helgen...
åker jag till Manly eller är illa tvungen att plugga. Umgås med samma gäng och dricker gärna öl.

På tunnelbanan...
lyssnar jag alltid på musik och tittar på folk. När tåget åker ovan jord kollar jag ut genom fönstret och fascineras (fortfarande) av alla skyskrapor och hur vacker stad Sydney är, och hur jag glad jag är över att bo här.

Just nu...
sitter jag i soffan och äter chokladgröt gjord på havregryn och kakao, med hallon, jordnötssmör och kokosmjölk till. Det är bara jag och Ella hemma och hon står i köket och lagar curry som luktar såå gott!

Likes

Comments

Lägger till ytterligare tre fantastiska dagar i mitt Manlykapitel. Och nu förknippas även Sofie med det stället. Jag har knappast otur när det gäller vänner. Vänner som jag är så himla rädd om. Det absolut finaste med staden Sydney är människorna som finns i den.

Sedan gör sommar, värme och brunbrända kroppar det lite bättre. Ovan kan ni se hur en perfekt söndag i Manly ser ut. En svensk/brasiliansk mix.

Likes

Comments

It was simply my first night out in Sydney. My friend Amanda and I went to Kings cross for cold beers and I guess you can call it "dance off".
I was continually bumping into this stupidly beautiful guy that night and tipsy as I was, my mouth ran away with me and I told him that he had the most beautiful eyes (I know, cheesy right?), my face red hot with humiliation. Thank goodness for his good humor because he laughed it off and we got chatting.

By the late night or early morning he'd worked up the courage and asked to hang out with me someday. I told him I would love to - but I wouldn't give him my number, so he'd have to be creative. He walked me out from the bar, said goodnight, and then we parted ways. Half an hour later I received a message on Facebook. There were a number, and a little message. I was in chock by the fact that he only knew my first name and that I wore a flowery kimono combined with sneakers.

Two days later I messaged him and we organised to hang out – but I asked for nothing 'datey' - just chilled drinks close to his house at 'The Office' (which is the grassy beach area in front of the waters edge where the Manly locals go for a cheeky midweek drink). He rocked up with beers and a towel for picnic purposes and within minutes the drinks were going down a treat and so was the conversation. Similarities were flying - our solo adventures, our North American road trips, London, our backstories – to the point where even two of our siblings have the same names. Hours passed by and we both drank a little bit too much until we realised it was dark and we were starving. By this time of the night the only place that was open was his favourite Mexican joint, candle lit in a tiny alleyway, surrounded by large cacti and mismatched décor. We sat down and ordered nachos and a selection of veggie tacos. As the food arrived, he gave me a massive high five and declared “Now this is a date!” to which I could only laugh and shake my head at. I didn’t want this to be a date, but now that dinner was involved I suppose it was...

And we never went to bed that night.

The winter air was crisp, and the sun was breathing warm rays of life in the salty sea air of Manly village. The afternoon light was so rich that everything seemed as if it was on fire; the crooked buildings with their flower lined window sills, the evergreen palm trees on the corso, the sparkling azure of the ocean and the radiant white of seagulls soaring on the horizon, all dripping with a touch of gold.

After more than one day together with both family histories and life goals shared I had to go back to my place in Bondi. Thirty minutes away with the ferry. I felt ridiculously good and as soon as I got home my phone started to vibrate and as I looked at the screen my face turned red hot again - not with humiliation, but with a bubbly and satisfied feeling.

Likes

Comments

Idag måste jag glädjeskriva några rader. Kom från skolan för några timmar sedan och har aldrig känt mig så nöjd och stolt. Mina lärare kan verkligen motivera och få mig att känna mig duktig. Jag gör framsteg i alla fem kurser och trots att jag har en hel hög med assessments drivs jag av att det är roligt, vilket lärarena ser till att vi har. Så tummen upp för CATC. 

Förutom floor plans och sketching som ni sett att jag jobbar med håller vi nu på med ett stort arbete där slutprodukten är att skapa ett helt eget utvecklat mönster. Mönstret ska skapas utifrån en hotellkedja som heter Hilton Hotels & Resorts, som ni säkert hört talats om. Har lagt ned massvis med timmar på bara research så nu till själva produkten som hotellet ska vilja ha. Nätterna måste förlängas. Om två veckor ska allt presenteras. 

Bara om några veckor avslutas trimester 1 och jag får sommarlov. Trodde aldrig jag skulle få sommarlov igen, men så kan det bli det bästa sommarlovet någonsin då både Sofie och Pappa kommer hit. 1 nytt land ska besökas och jag ska lära känna andra delar av fantastiska Australien! 

Likes

Comments

G'day everyone! How's it going? Jag har blivit dålig på sociala medier, men det är bara till min fördel. Försöker komma ihåg att dokumentera det mesta, för hur roligt kommer det inte vara att se min utveckling i skolan om några månader?

Livet i sin helhet är för bra just nu, och jag har nått flera framgångar som jag inte trodde var möjligt. (Aldrig tänka att något är omöjligt, för INGENTING är omöjligt om man vågar kämpa för det och testa sig själv).

Jag har börjat jobba för ett eventföretag här i Sydney. Gjorde mitt första pass igår helspontant och bakfull. Serverade under ett tv-program som heter The real housewives of Australia. Tycker ni att Svenska Hollywoodfruar är sjukt skulle ni tycka att dessa fruar är tio gånger värre. Avsnittet som spelades in igår ägde rum på Olsen Irwin Gallery och kommer sändas på tv i februari någon gång.

Apropå arbete har jag blivit erbjuden ett som är relaterat till det jag studerar. Ett jobb på ett hotell som decorator. Det känns himla kul att börja med det för att få något att bygga mitt CV på. En start.

Likes

Comments

Likes

Comments

Vi går mot en ljusare period och sommar. Det märks överallt. Och humöret fortsätter vara på topp. Har nu gått på helg, gjort klart alla läxor inför söndagens inlämning. Ätit italienskt med Victoria. Imorgon ska vi till The Ivy. Jag ska till Manly. På måndag är det public holiday- ledig. 

Likes

Comments