Header

Vardag

Hejsan, hur är det? Med mig är det finfint, det är ju ändå fredag! Idag hade vi vår sista föreläsning för i år och det är verkligen så himla skönt. Nu är det bara att mata information fram till tentan som vi har i början av januari. Det kommer att bli en rolig jul för mig. ;-)

Efter föreläsningen idag satt jag och några för att plugga, jag har pratat med min bror och handlat. Alltså inget märkvärdigt. Det var dock hur länge som helst som jag köpte någonting gott att ha framför tv:n så idag investerade jag denna fredag med chips och pepparkakor. Jag har redan ätit för många pepparkakor, om det nu är möjligt...

Nu blir det att titta på Bron. Jag har blivit sågad i klassen för att jag inte har tittat på det (kanske för att de bor i Malmö) och jag kände att det var dags för mig också att titta på det. Än så länge har jag inte fastnat för det men jag kommer troligtvis titta vidare oavsett om det är bra eller inte eftersom jag inte har någon serie att titta på nu.

Ha en bra fredag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hej, hur har din dag varit? Min har varit bra med inslag av sämre tillfällen. Jag ligger just nu i sängen och har ganska rejält med huvudvärk... Det är inte så roligt precis. Tack och lov har jag hunnit plugga färdigt för dagen och tränat. Det är riktigt skönt att träna på morgonen innan föreläsningar för att sedan när man kommer hem och är trött kan man bara ta det lugnt, inga måsten!

På grund av min huvudvärk orkar jag inte skriva ett maffigt eller ordentligt inlägg. I helgen kommer dock några recept på vegetariskt julgodis! :-)

Likes

Comments

Vardag

God kväll! Hur har din dag varit? Min har varit väldigt bra! Idag åkte jag till en kompis för att plugga med henne. Det var väldigt behövligt och det kändes så bra efteråt. Efter att vi hade pluggat tittade vi lite på Wallander. När vi hade gjort det åkte jag hem för att äta och träna. Riktigt skönt!

Nu under kvällen är jag helt utslagen. Jag har varit ganska aktiv de senaste dagarna och därför är jag ganska öm i hela kroppen. Det visar i alla fall att jag inte bara ligger i sängen och tittar på mobilen. ;-)

Bilder från gymmet förra helgen när jag var hemma.

Likes

Comments

Tips, Övrigt

Glöm inte att följa mig på instagram på @josefinezimmermann! Jag är relativt aktiv och uppdaterar allt som faller mina ögon i smaken, alltså min egna rumpa. Glöm inte att skriva ditt instagram-namn så jag kan kika in ditt konto! :-)

Likes

Comments

Tips

Detta kommer vara ett tips som alla blir glada av att höra, nämligen att lägga in många pauser medan du pluggar! Jag tror du har hört det tidigare men det är värt att upprepa. Koncentrationsförmågan är inte lång. Du fokuserar som bäst i ungefär 20 minuter. Oasvett om du håller med mig eller inte, så är det så. Självklart kan du vara koncentrerad efter 20 minuter men du är inte alls lika effektiv som du var de första 20 minuterna och sedan blir det sämre och sämre koncentration efter det. Därför brukar jag köra intervaller på 20x5, alltså att jag läser 20 minuter och vilar i fem minuter. Men när jag svarar på frågor brukar det inte räcka med 20 minuter eftersom frågorna är så långa i denna kurs. En fråga kan ta 30 minuter och därför ökar jag tiden och kör längre paus, även om jag oftast känner av hur jag svävar iväg i mina egna tankar Det är för att jag inte gillar att sluta mitt i frågan som jag ökar tiden. När jag har pluggat i två timmar brukar jag oftast ta 20 minuters paus där jag äter något litet och dricker kaffe.

Men vad ska du göra och inte göra under pausen? Din mobil är din bästa vän när du är ledig men inte under plugget. När du ska ta paus, så ska du ta paus och det gör du inte när du tittar på sociala medier. Du matas med information och din hjärna orkar inte ta denna information också. Tänk istället vad du just har läst eller som jag brukar göra - någonting helt annat. På de fem-minuters pauserna hinner jag förvånansvärt mycket. Jag brukar diska, sätta på kaffe, bädda sängen och städa. Under mina längre pauser tvättar jag oftast om jag är i behov av det. På så sätt behöver jag inte göra det när jag väl har pluggat färdigt och är trött. Två flugor i en smäll!

Likes

Comments

Vardag

Min supermysiga frukost idag. Risgrynsgröt gjord på mandelmjölk med lite socker och kanel på.

God eftermiddag, hur är det? Med mig är det sådär, jag är verkligen så trött och har haft huvudvärk sedan jag vaknade idag. Även om jag har haft huvudvärk har jag bakat lussebullar, tagit lite bilder och slagit in mitt julgodis. De senaste timmarna har jag legat bara legat i sängen och lyssnat på podcasts, inte så mycket mer än så. Helt ärligt kommer jag inte att göra ett smack ikväll. Det är julfest idag med klassen men ingen utav mina kompisar kunde, som är så tråkigt. Jag har redan gått ensam på studentminglen men en fest vill jag inte gå ensam till...

Du får ha en bra lördagskväll!

Likes

Comments

Vardag

God kväll! Detta har varit en så bra dag. Jag vaknade tidigt idag för att plugga. Under min lunchrast begav jag mig till gymmet där jag tränade ett intensivt benpass och oj vad skönt det var, speciellt när jag var färdig. ;-) Efter träningspasset började jag plugga igen för att reducera mig stress, haha. Jag har äntligen rätt på uppgifterna vi arbetar med. Innan har jag haft fel på varenda fråga men nu är det bara småfel här och var och självklart är det vissa frågor jag inte kan ett smack om. Vad fasen gör det när inte ens alla lärare kan hela lagboken?

Under kvällen har jag ätit min favortirätt, quorn med curry, kokosmjölk och wokade grönsaker. Det är så himla gott. Efter det gjorde jag vegansk (jag vet att det heter vegetarisk) julkola. Än så länge verkar det fungera men jag får se imorgon hur den är nära man väl skär den och ska äta den. Det ser jag fram emot och om det blir lyckat kommer självklart receptet här på bloggen. :-)

Likes

Comments